agusiazet Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Koliberek chce pokryć wszystkie koszty związane z odrobaczaniem i sterylizacją suczki! Aby tylko ona była dla niej zarezerwowana. Myślę, że we środę załatwimy odrobaczanie i zobaczymy, co wet. powie na sterylizację suczki:) Quote
Ulka18 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Bardzo dobrze Agusiu, bardzo dobrze. I tak czy tak, trzeba mala odrobaczyc i wysterylizowac, a Koliberek zaczeka z pewnoscia na taka cudna, mala suczke. Bedzie musiala ja tylko zaszczepic i piesek jak malowanie z kompletem lekarskim :p Quote
Koliberek34 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Ulka18 napisał(a):Bardzo dobrze Agusiu, bardzo dobrze. I tak czy tak, trzeba mala odrobaczyc i wysterylizowac, a Koliberek zaczeka z pewnoscia na taka cudna, mala suczke. Bedzie musiala ja tylko zaszczepic i piesek jak malowanie z kompletem lekarskim :p Zaczeka,zaczeka...:lol: Quote
Koliberek34 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Moje slodkie malenstwo,nawet nie wiesz,ze szykuje sie dla ciebie DS.:lol: Quote
Koliberek34 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Dzien dobry Sisi z samego rana.:lol: Quote
Reno2001 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Super, że tak szybko poszło z domkiem :p. Nie pozostajenie więc nic innego, jak tylko wyszykowac małą do drogi ;).. Quote
malagos Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 to koliberek bierze i Sisi, i zulkę? Obie? bo chyba to nie jest ta sama sunia? Quote
Reno2001 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 malagos napisał(a):to koliberek bierze i Sisi, i zulkę? Obie? bo chyba to nie jest ta sama sunia? Którą Zulkę??? Quote
missieek Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 watek zuli wlasnie jest w drodze da wawy a ja dopiero teraz widze ze koliberek zdecydowala sie na jeszcze jedna suczke :roll: czy sisi toleruje inne suki? Quote
Reno2001 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Sisi w schronsiku była na świetlicy, gdzie przebywa kilka suczek i nie słyszałyśmy o problemach. Quote
agusiazet Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Tak Koliberek bierze dwie suczki. Sisi jest bardzo grzecznym i ugodowym pieskiem, więc jestem pewna, że panny się dogadają:) Quote
Koliberek34 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 agusiazet napisał(a):Tak Koliberek bierze dwie suczki. Sisi jest bardzo grzecznym i ugodowym pieskiem, więc jestem pewna, że panny się dogadają:) Tak biore jeszcze jedna sunie,ale dopiero pod koniec marca,po sterylce. ZULKa bedzie wiec miala caly miesiac na zaaklimatyzowanie sie u mnie.;) Quote
agusiazet Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 No, dzisiaj Sisi odżyła. po pierwsze obfajdała całe łóżko Ali, dobrze, że było przykryte kocem, ale smród był nieziemski. Po drugie zaczęła szczekać, a głosik ma niczego sobie. I po trzecie zajęła się mordowaniem maskotki misia Puchatka. Odetchnęłłam z ulgą. Coś zjadła, coś zrobiła na spacerku, fajnie chodzi po schodach, z lekką tylko zachętą w postaci cmokania, normalna z niej suczka. Dzisiaj będziemy się kapać, po nocnym spacerku, żeby zmyć zapach schroniska:) Quote
Ulka18 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Reno2001 napisał(a):Sisi w schronsiku była na świetlicy, gdzie przebywa kilka suczek i nie słyszałyśmy o problemach. Sissi byla na swietlicy, gdzie mieszka ok. 10 suczek, roznej wielkosci, raczej malych. Mysle,ze Sissi dogada sie z Zula. To zalezy od Koliberka, musi rowno obdzielac miloscia obie suczynki. Quote
halcia Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 No to zaklepane...kibicowac nie trzeba:eviltong: Quote
agusiazet Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Fotorelacja z mordowania misia Puchatka: Quote
Koliberek34 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [quote name='agusiazet']Fotorelacja z mordowania misia Puchatka: A to sadystka,a pozornie to niewiniatko.:evil_lol: Quote
agusiazet Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 Właśnie, żeby tak potraktować Puchatka:) Quote
Ulka18 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Agusiu, czy Kubus przezyl? I jak kąpiel przetrwalyscie?? Quote
agusiazet Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Kubuś żyje i ma się dobrze. Kąpiel przeszła spokojnie, ale na razie nie mam obrobionych zdjęć. Za to Sisi obsikała mi połowę mieszkania, a drugą obkupkała:( W ogóle nic nie robi na spacerkach - tylko w domu, to chyba nawyk schroniskowy. Nie nadążam z praniem i czyszczeniem:( Jak pójdę do pracy będzie siedziała zamknięta w kuchni, bo tam najłatwiej sprzątać! Poza tym nie chce jesć psich chrupek, ale nie mam jej zamiaru gotować, nie mam na to czasu,, więc albo się przełamie, albo bedzie głodna:( W środę odrobaczanie i odpchlanie, postaram umówić się na sterylkę, jeśli wet. powie, że można. Quote
Ulka18 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Agusiu, moze mala ma za duzo przestrzeni i nie uwaza calego domu za gniazdo, w ktorym nie nalezy brudzic? Ogranicz jej przestrzen i nagradzaj za zalatwienie spraw na spacerze. Na moja Casablanke dzialaly smakolyki, mialam ich cale kieszenie, wykorzystalam, ze jakims cudem wysikala sie poza terenem i od razu dalam ciastko do pyszczka. Potem jak sie zalatwila to od razu ciastko, za jakis czas Casablanka sie ogladala, czy juz szukam w kieszeni. Koniecznie musisz ograniczyc Sissi zbytnią swobode w mieszkaniu. Quote
agusiazet Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Drzwi od pokojów dziewczyn w chwili obecnej pozamykane. Kupiłam Sisi legowisko - budkę i teraz tam siedzi:) Dzisiaj rano obsikała legowisko Sonego, deczko się wkurzył i mało jej nie zjadł (żartuję), przeniósł się do mnie. Wzięłam Sisi na długi spacer z Sony, zrobiła wszystko, co trzeba. Musi się nauczyć i tyle, takie życie. Nie mam czym jej nagradzać, tylko ją chwalę, bo ona w ogóle nie chce jesć psich chrupek. Na razie sobie leżą i czekają, chyba, że Sony wtrąbi - ale zbiera za to bury!!! Jest i tak dobrze wyglądający:) Poza tym jest ok! Quote
Murka Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 A jak ona się zachowuje na spacerach? Może się na razie nie czuje pewnie i załatwia sie w domu gdzie czuje się najbezpieczniej? Quote
Koliberek34 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 No,no! Sisi pokazala co potrafi!:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Tola Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Dopiero tu dotarłam. Aga - gratuluję sunieczki, śliczna maleńka. A to niebieskie tło pamiętam ze zdjęc Jetki:loveu: Quote
Recommended Posts