Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koliberek chce pokryć wszystkie koszty związane z odrobaczaniem i sterylizacją suczki! Aby tylko ona była dla niej zarezerwowana. Myślę, że we środę załatwimy odrobaczanie i zobaczymy, co wet. powie na sterylizację suczki:)

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dobrze Agusiu, bardzo dobrze. I tak czy tak, trzeba mala odrobaczyc i wysterylizowac, a Koliberek zaczeka z pewnoscia na taka cudna, mala suczke. Bedzie musiala ja tylko zaszczepic i piesek jak malowanie z kompletem lekarskim :p

Posted

Ulka18 napisał(a):
Bardzo dobrze Agusiu, bardzo dobrze. I tak czy tak, trzeba mala odrobaczyc i wysterylizowac, a Koliberek zaczeka z pewnoscia na taka cudna, mala suczke. Bedzie musiala ja tylko zaszczepic i piesek jak malowanie z kompletem lekarskim :p

Zaczeka,zaczeka...:lol:

Posted

agusiazet napisał(a):
Tak Koliberek bierze dwie suczki. Sisi jest bardzo grzecznym i ugodowym pieskiem, więc jestem pewna, że panny się dogadają:)

Tak biore jeszcze jedna sunie,ale dopiero pod koniec marca,po sterylce. ZULKa bedzie wiec miala caly miesiac na zaaklimatyzowanie sie u mnie.;)

Posted

No, dzisiaj Sisi odżyła. po pierwsze obfajdała całe łóżko Ali, dobrze, że było przykryte kocem, ale smród był nieziemski. Po drugie zaczęła szczekać, a głosik ma niczego sobie. I po trzecie zajęła się mordowaniem maskotki misia Puchatka. Odetchnęłłam z ulgą. Coś zjadła, coś zrobiła na spacerku, fajnie chodzi po schodach, z lekką tylko zachętą w postaci cmokania, normalna z niej suczka. Dzisiaj będziemy się kapać, po nocnym spacerku, żeby zmyć zapach schroniska:)

Posted

Reno2001 napisał(a):
Sisi w schronsiku była na świetlicy, gdzie przebywa kilka suczek i nie słyszałyśmy o problemach.

Sissi byla na swietlicy, gdzie mieszka ok. 10 suczek, roznej wielkosci, raczej malych. Mysle,ze Sissi dogada sie z Zula. To zalezy od Koliberka, musi rowno obdzielac miloscia obie suczynki.

Posted

Kubuś żyje i ma się dobrze. Kąpiel przeszła spokojnie, ale na razie nie mam obrobionych zdjęć. Za to Sisi obsikała mi połowę mieszkania, a drugą obkupkała:( W ogóle nic nie robi na spacerkach - tylko w domu, to chyba nawyk schroniskowy. Nie nadążam z praniem i czyszczeniem:( Jak pójdę do pracy będzie siedziała zamknięta w kuchni, bo tam najłatwiej sprzątać! Poza tym nie chce jesć psich chrupek, ale nie mam jej zamiaru gotować, nie mam na to czasu,, więc albo się przełamie, albo bedzie głodna:( W środę odrobaczanie i odpchlanie, postaram umówić się na sterylkę, jeśli wet. powie, że można.

Posted

Agusiu, moze mala ma za duzo przestrzeni i nie uwaza calego domu za gniazdo, w ktorym nie nalezy brudzic? Ogranicz jej przestrzen i nagradzaj za zalatwienie spraw na spacerze. Na moja Casablanke dzialaly smakolyki, mialam ich cale kieszenie, wykorzystalam, ze jakims cudem wysikala sie poza terenem i od razu dalam ciastko do pyszczka. Potem jak sie zalatwila to od razu ciastko, za jakis czas Casablanka sie ogladala, czy juz szukam w kieszeni.
Koniecznie musisz ograniczyc Sissi zbytnią swobode w mieszkaniu.

Posted

Drzwi od pokojów dziewczyn w chwili obecnej pozamykane. Kupiłam Sisi legowisko - budkę i teraz tam siedzi:) Dzisiaj rano obsikała legowisko Sonego, deczko się wkurzył i mało jej nie zjadł (żartuję), przeniósł się do mnie. Wzięłam Sisi na długi spacer z Sony, zrobiła wszystko, co trzeba. Musi się nauczyć i tyle, takie życie. Nie mam czym jej nagradzać, tylko ją chwalę, bo ona w ogóle nie chce jesć psich chrupek. Na razie sobie leżą i czekają, chyba, że Sony wtrąbi - ale zbiera za to bury!!! Jest i tak dobrze wyglądający:) Poza tym jest ok!