Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rubik ma podwojne allegro oraz chyba jest na alegratce.

Ja szykuje sie do wyjazdu tak od polowy przyszlego tyg, zalrzy od oferty ale teraz sobie troche przewartosciowałam życie zeby byc jak najwiecej w domu z nim, i przed wyjazdem musze troche przysiąśc z robotą wiec Rubik ma załatwiony hotelik w Cieszynie.
Z jednej str dobrze bo wł, jest szkoleniowcem i popracuje troche z Rubikiem z drugiej jak zwykle szkoda mi psiaka ze sam bedzie siedziec (Amikat mnie za chwile opieprzy i przytoczy moje jęczenia z pczatku tyg ale cóz poradze ze sie do brzdąca przyzwyczailam i pokochalam a on sam zrobił od piatku ogromne postepy:razz:).
Dlatego napisałam że super byłby dt z os która by kontynuowała wdrażanie Rubika w życie rodzine choc wiem że to nie realne.

Ogłoszenia jak najbardziej wskazane bo nikt narazie nim sie nie zainteresował.:shake:

Posted

Przepraszam za offa ale to ważne :

http://www.dogomania.pl/forum/f96/jamniko-rottek-zaginal-ponoc-siemianowice-slaskie-119583/index16.html

[FONT=Verdana]Proszę uważać na parę pseudowolontariuszy z Siemianowic Śląskich. Małgorzata D (na forum rottka jako sacha50, SaraD i nie wiadomo jeszcze jako kto), urodzona w 1983 roku, fragment nr tel. 781777XXX, fragment nr GG 53423XX, oraz jej TZ Przemek. Ludzie ci mają w tej chwili 2 własne suki rottweilerki. Wzięli na tymczas psa, którego zgubili po kilku dniach, pies na szczęście został odnaleziony dzięki pomocy wolontariuszy. Niestety trafił do nich następny pies, który również zaginął i dotąd się nie odnalazł. Osoby te nie poinformowały nikogo, co więcej po jakimś czasie Małgorzata…. napisala na Forum, że pies musi od niej zniknąć, gdyż Przemek wybiera się do szpitala, dlatego prosi o pomoc i natychmiastowe zabranie psa, zagroziła oddaniem do schroniska, a po kilku godzinach napisała, ze psa uśpiła, bo nagle, po kilku miesiącach pobytu u nich stał się agresywny. Potem wycofała się z tego i stwierdziła że pies jednak uciekł. Nie zostało to zgłoszone przez nią ani na SM ani na policję. Obecnie sprawa ta została przekazana do prokuratury w Siemianowicach Śląskich.[/FONT]
[FONT=Verdana]Mamy potwierdzone informacje, ze te osoby znów biorą kolejne psy na tak zwane tymczasy, kontaktując się z różnymi fundacjami, forami adopcyjnymi i udając miłośników psów proponują pomoc – uważajcie proszę na nich, bo nie wiadomo jakie mają zamiary i co może stać się z psami. Nie dawajcie im psów! Wiemy tylko o kilku, które u nich zaginęły w niewyjaśnionych okolicznościach. Dodatkowo nie mają ku temu warunków mieszkaniowych – zajmują razem z psami maleńką kawalerkę.[/FONT]

Posted

Rubik pojechał na weekend do cioci Amikat. i ponoć zakochał się w jej synie.:loveu:
Ustaliłyśmy że Rubik zrobił ogromne postępy i że szkoda nam go dawac do hotelu dlatego tez posiedzi u mnie do wyjazdu a potem Amikat go przygarnie na czas szukania domku.:lol:

Dzis dzwoniła konkretna pani w jego sprawie, przewertowała watek i wie wszystko, Amikat ma z nia rozmawiać wieczorma. Kciukasy tak wiec zaciskamy!:p

Posted

Potencjalny domek usłyszał całąprawdę o Rubiniu, jego historię, streszczenie dotyczące jego stanu zdrowia wtedy i dzisiaj. Maja przetrawić i dać odpowiedz...... Szczerze mówiąc nie wierzę zeby coś z tego wyszło no ale poczekajmy....

Mały to bardzo silna osobowosć!
Szczeka kiedy chce nam coś pokazać. Szczeka i pokazuje nna zlewozmywak nosem - bo tam się barfik rozmraża.
Szczeka i pokazuje na drzwi - bo chce wyjęś na dwór na siuru i Qpona.
Szczeka - na Mini - bo to jego partnerka do zabawy najlepsza. Jest malutka - bo to jamnik - ale bardzo ruchliwa!!!
Są to pojedyncze ale bardzo znaczące szczeknięcia. Ma dobermania cechę - GADA. Ma też kocia łapę - jak dobeczki!

Od
dni je tak jak moje psy BARFA! Smakuje my bardzo. e z ręki w towarzystwie iinych psów i świetnie radzi sobie z emocjami przy okazji.

I jescze jedno moje odkrycie - on jest BARDZO OGONIASTY!
długość ciała Rubika: 77 cm od nosa do nasady ogona
długosć ogona: 37 cm!

Ale ma "bacik"!!

Posted

no oon to jego cecha rozpoznawcza:diabloti: wszyscy na niego zwracaja uwagę!

czekam az mały przyjedzie do mnie!
szkoda ze ten domek raczej nie przekonany, a ludzie nie chcieli go zobaczyc? skad sa?

Posted

[quote name='amikat']I jescze jedno moje odkrycie - on jest BARDZO OGONIASTY!
długość ciała Rubika: 77 cm od nosa do nasady ogona
długosć ogona: 37 cm!:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Toż to połowa jego ciała :crazyeye:.

Posted

FAJNISTY psiak z niego!

Dzwoniła bardzo bardzo fajna rodzina z Żarek Letnisko. Ludzie mieli 15 lat mieszankę doga niemieckiego i boksera. Miałogrzewany podłogowo kojec z budą na podwórku ale mieszkał tez w domu . Zmarł 05.02., Ich 2 letnia sunia - podrzutka, bardz teskni za towarzystwem, Chcą psiaka który będzie większosc czasu na podwórku spędzał, młodego - takiego do 6 miesiecy....

Rubik ze względu na to ze osłabiony jeszcze moim zdaniem odpada..... a wy co myslicie? A moze jak nie RUBI - TO MACIE INNE PROPOZYCJE? SZKODA DOMKU PRAWDA?