Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ech cioteczki kochane..... za każdym razem gdy oddaje tymczasowicza to czuję że kawałeczek mojej duszy jezie z nim... Nic nie poradzę ten typ tak ma...
Wyruszyliśmy o 8 rano. Rubinio dostał malutki sedalin zeby choć trochę spokojnie spał . Spał spokojnie między fotelami w chryslerze wygodnie na 2 kocykach... Jego kolega a mój tymczasowicz RUFI - pinczer miniaturowy 2 kg zywej wagi i dynamit zmieszny z C4 w jednym też spokojnie spał. Było im troche raźniej bo w dwójkę - a to koledzy.

Do tarliśmy na granicę (500 km od domu!) dość szybko i sprawnie. Jerek ocierał rękawem oczy i ciągle powtarzał Rubikowi ze jak CI tam synu źle bedzie to tatuś po ciebie przyjedzie....
NIemcom przekazałam całą dokumentację medyczną, leki, wskazówki i listy o tym co pisaki lubią, czego nie, na co uważać, jak głaskać, jak karmić itd. Popłakałam sie oczywiście - bo każdy tymczas ale ten szczególnie zapadł mi w serce a teraz zapadnie w pamięć......
Cieszę sie że od wczoraj od godziny 20 :00 kiedy Rubik dotarł pod Hanower do nowego domku - ma swoich i tylko swoich ludzi. Ma rodzinę która czekała na niego od kilkunastu dni, sprawdzoną i prześwietloną. WIem ze trafił do wrażliwych ludzi. Który Polak chcialby pokocghać zagłodzonego prawie na śmierć psa? Wszystkie TAKIE polskie domy które znam są zapsione na długie lata.

Wiem ze Rubik ma teki nieprzeciętny domek.... ale i tak tęsknie za nim ogromnie.

Posted

jaki materiał w tv z Rubikiem? chcem obejrzec!!!:-o

Ja tez bym beczała Anetko, umie przekonac do siebie, oj łobuziak! a czy jego "zachowania zebowe" juz calkowicie sie cofneły? nauczyl sie troszke spokojniej jesc? w nowym domku sa inne psy? zreszta zadzwonie do Ciebie i wszystko wypytam bom ciekawa strasznie!

dziekuje za pomoc i ciesze sie ze mu tak bardzo pomoglas!!!:multi:

Posted

Ambra napisał(a):
jaki materiał w tv z Rubikiem? chcem obejrzec!!!:-o
I najprawdopodobniej zobaczysz (choć to jeszcze nie do końca pewne, wyjdzie w fazie montażu). W nowym programie tv Silesia - HauMiau :) Więcej o szczegółach niebawem.

• 2 weeks later...
Posted

Niemierccy lekarze odkyli ze Rubik ma / teraz już miał leptospirozę. Jest leczony. Bedzie dobrze mam nadzieje.
Nowa rodzina i sasiedzi Polacy - bardzo go kochają, lubią.
DOSTAŁAM ZDJECIA. jUTRO JE WKLEJĘ.
No i oczywiscie poprosze o przeniesienie wątku do HAPPY END

Posted

amikat napisał(a):
Niemierccy lekarze odkyli ze Rubik ma / teraz już miał leptospirozę. Jest leczony. Bedzie dobrze mam nadzieje.
A jednak jakaś choroba...
Rubiku zdrowiej!

amikat napisał(a):
DOSTAŁAM ZDJECIA. jUTRO JE WKLEJĘ.
Czekamy :)!

• 2 weeks later...
Posted

z OGROMNYM BÓLEM SERCA PRZYJEŁYŚMY WIADOMOŚĆ ŻE RUBIK ODSZEDŁ ZA TM.

WE WTOREK W NOCY PRZEGRAŁ WALKĘ Z CHOROBĄ. LEPTOSPIROZA WYBNISZCZYŁA WATROBE. SAM ZASNĄŁ W SWOIM DOMKU.

zŁOŚĆ W NAS WZBIERA ZE Z POLSCE NIE ZROBIONO MU BADAN, ZA WCZASU WYKRYTA CHOROBA BYŁABY BYC MOZE ULECZALNA....A TEK POMIMO WALKI I POMOCY TYLU LUDZI ..............:placz::placz::placz:

[']

Posted

chorobe wykrywa sie przez badanie krwi, jest to choroba od moczu gryzoni przeaznie przenoszona przez zakazone zbiorniki wodne, u nas nie robi sie badan ale niektore lecznice robia badanie jesli podejrzewaja chorobe i wysyłają badanie do niemiec.
Niestety weci w Brynowie nie wzieli jej pod uwage:shake: