Izuuus Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/P6134209.jpg moje małe jeti :loveu: Quote
Moniek193 Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Kocham Go:loveu::diabloti: http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/P6134209.jpg Hejka :multi: Quote
Kaya93 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Witam Was:loveu::cool3: http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/P6134209.jpg o łiii:loveu: http://i604.photobucket.com/albums/tt123/feigned1/Axel/P6134258.jpg mój bielutki przystojniak:loveu::loveu: ....Filmik:razz: Quote
akodirka Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 to zdj z treningu? z placu czy mam jakies zwidy:cool3: Quote
Feigned Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 dziękuję wszystkim :loveu: akodirka, zwidy. :evil_lol: to na Zielonych Wzgórzach :eviltong: jaaaaa, co za dzień. Poszłam z psem na spacer, miałam iść sama, ale poszła z nami kol. ze swoją suczką, Tośką. Axel oczywiście powariował, poniuchał, Tośka na niego powarczała i poszliśmy. Axel tylko szukał okazji jak podbiec do Tośki i poniuchać, wogle szajba mu odbijała, myślałam, że tam zwariuje. I tak przez prawie 2 godziny spaceru. :angryy: czemu mi się takie małe ADHD trafiło, nie mógłby być chociaż troszeczkę spokojniejszy? jak wróciliśmy to go wykąpałam, bo oczywiście po kałużach biegał. Trochę pobiegał po domu i mnie podenerwował, bo jak chciałam go łapać to warczał i uciekał. Później chyba już był zmęczony, bo położył mi się na nogach i spał, a ja go wyczesałam porządnie. Jak tak sobie leżał to zauważyłam, że na głowie (albo bardziej na czole) ma kleszcza. :angryy: Wykręciłam, zgniotłam. Axel ma tam teraz takie zgrubienie. Oszaleje chyba z tym psem, raz jest przekochany i wspaniały piesek, grzeczny, posłuszny itd. a jak tylko zobaczy psa to coś w niego wstępuje i na mnie zupełnie nie zwraca uwagi, liczy się tylko piesek i to, aby do niego podbiec. Jeszcze to piskliwe szczekanie.. Ćwiczę z nim, wydaje mi się, że już coś umie, ale wystarczy, że pójdziemy na plac do innych psów, Axel jakby o wszystkim zapomina.. ech. :-( filmik może jutro dam, bo nie chce mi się iść po telefon, wybaczcie. Quote
Ewa3 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 moge Cie pocieszyc ze dzis moja Tasia dorosla kochana i madra wyszkolona trez mnie wkurzyla i sie nie sluchala:diabloti: ale to co jakies czas sa gorsze dni;)bywa... chcialabym miec w domu takie male ADHD;) Quote
Feigned Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Ewa3 napisał(a):moge Cie pocieszyc ze dzis moja Tasia dorosla kochana i madra wyszkolona trez mnie wkurzyla i sie nie sluchala:diabloti: ale to co jakies czas sa gorsze dni;)bywa... chcialabym miec w domu takie male ADHD;) Tasja? nie wierzę. :evil_lol: Axel ma gorsze dni co tydzień w niedzielę na kursie, haha :lol: czasami fajnie, ale potrafi to to zdenerwować. Quote
akodirka Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Feigned napisał(a): Axel ma gorsze dni co tydzień w niedzielę na kursie, haha :lol: czasami fajnie, ale potrafi to to zdenerwować. haha, jakbym siebie kiedys slyszala :eviltong: Quote
Feigned Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 akodirka napisał(a):haha, jakbym siebie kiedys slyszala :eviltong: :evil_lol: noo, dlatego też trzeba będzie nad nim popracować. oby to pomogło :eviltong: Quote
akodirka Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Feigned napisał(a)::evil_lol: noo, dlatego też trzeba będzie nad nim popracować. oby to pomogło :eviltong: pracuj, pracuj i nie bierz ze mnie przykładu :diabloti: a kiedy go wycinasz? Quote
Ewa3 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 noo z Aski przykladu to nie bierz, o nie:diabloti: Quote
Karolina. Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Im bardziej czytam opisy Axela, tym więcej znajduję w nich cech Luck'ego :p Lucky też ma ADHD na punkcie innych psów; jak zobaczy psa, to chce się z nim bawić, skacze, piszczy, ogon mało mu nie odpadnie, a drugi pies boi się mojego małego kudłatego wariata :evil_lol: Zdjęcia widziałam - :loveu::loveu::loveu: Czekam na filmik :cool3: Quote
Bzikowa Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Zdjęcia z powiewającym futrem jak zwykle super:) Co do Axelkowego zainteresowania psami - to jest do wypracowania... Nie nauczysz psa skupienia przy obcych psach pracując z nim w sterylnych warunkach domu albo placu szkoleniowego. Przeniesienie tego do rzeczywistości to inna sprawa, trudniejsza i wymagająca wiele czasu i cierpliwości. Nie wkurzaj się na niego. Bez kiedyś też tak miał jak z nim nic nie robiłam, i gdybym się w pewnym momencie poddała - do tej pory miałabym psa, który woli otoczenie niż mnie. Ale praca przynosi efekty. Tylko nie przerywa się jej - z psem pracuje się do końca jego życia... ;) Będzie dobrze! Quote
Izuuus Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Hej Axlelomaniaki :cool3: Fotki by się przydały Magada, wiesz? :loveu: Quote
Feigned Posted June 16, 2009 Author Posted June 16, 2009 akodirka, po kursie. :eviltong: Karolina&Lucky, on zawsze ma te swoje adhd, nie tylko przy psach. :diabloti: szalony jest. Bzikowa, dzięki. ;) w sobotę i może w niedzielę jedziemy na piknik agility, już się boję reakcji Axela. :cool1: ale jakoś to będzie. :eviltong: Izuuus, hej :loveu: no wiem, wiem :eviltong: jakieś tam dwie mam chyba .. :lol: zaraz zgram filmik. :cool3: edit. chyba na razie nic nie będzie z tego filmiku.. nie mogę zainstalować oprogramowania dla telefonu. Później wyślę ten filmik dla brata na kom. i wrzucę na kompa od niego. ;) Quote
kaskaSz Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Witanko! Jedziecie na piknik agility? To w ten weekend, tak? Ja chyba na pierwszym byłam z psem, a teraz jakoś nie mam z kim się wybrać. Ale za to w poniedziałek będę w Białymstoku. ;) Trzymam kciuki za pogodę na piknik. Pzdr. Quote
Ewa3 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 piknik jest nie w ten weekend tylko nastepny;) Magda posluchaj sie Bzikowej bo dobrze mowi;) Quote
Feigned Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 [quote name='kaskaSz']Witanko! Jedziecie na piknik agility? To w ten weekend, tak? Ja chyba na pierwszym byłam z psem, a teraz jakoś nie mam z kim się wybrać. Ale za to w poniedziałek będę w Białymstoku. ;) Trzymam kciuki za pogodę na piknik. Pzdr. jedziemy, jedziemy. :cool3: tak jak poniżej napisała Ewa, za tydzień. :) mi się na początku pokićkało i myślałam, ze to w tym tyg. ale niee :evil_lol: oo, a tylko na jeden dzień przyjeżdzacie? :cool3: Ewa3, ech staram się. Biorę się za tą wredotę, nie odpuszczę mu. :diabloti: Moniek193, heeej :loveu: ja to już mam wakacje. :diabloti: chyba porobię mu dzisiaj jakieś foty :eviltong: Quote
LadyK Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Feigned napisał(a): chyba porobię mu dzisiaj jakieś foty :eviltong: dobry pomysł :D Quote
Feigned Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 na razie tylko jedno . na dzień dzisiejszy nie mam nic więcej do powiedzenia na temat Axela . brak mi na niego słów.. już mi trochę przeszło, ale nadal jestem zła . jak wracałam z placu to się momentami zastanawiałam czy to wogle ma sens. Może on po prostu taki jest i koniec ? Ale teraz jak tak na to patrzę to jeszcze się nie poddam, oo nie .. Quote
Feigned Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Ppx napisał(a):Jaki cudny on. <3 edit. A co przeskrobał? ;> dzięki :loveu: hm.. długo by pisać. Po prostu szalony jest :eviltong: nie dawno przyszedł, stanął na dwóch łapach i tak się na mnie popatrzył, że pomyslałam, że umie to to wkurzyć, ale i tak go strasznie kocham i nie zamieniłabym na żadnego innego. ;) Quote
Recommended Posts