Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dziękuję wszystkim :loveu:

akodirka, zwidy. :evil_lol: to na Zielonych Wzgórzach :eviltong:

jaaaaa, co za dzień.
Poszłam z psem na spacer, miałam iść sama, ale poszła z nami kol. ze swoją suczką, Tośką. Axel oczywiście powariował, poniuchał, Tośka na niego powarczała i poszliśmy. Axel tylko szukał okazji jak podbiec do Tośki i poniuchać, wogle szajba mu odbijała, myślałam, że tam zwariuje. I tak przez prawie 2 godziny spaceru. :angryy: czemu mi się takie małe ADHD trafiło, nie mógłby być chociaż troszeczkę spokojniejszy?
jak wróciliśmy to go wykąpałam, bo oczywiście po kałużach biegał. Trochę pobiegał po domu i mnie podenerwował, bo jak chciałam go łapać to warczał i uciekał. Później chyba już był zmęczony, bo położył mi się na nogach i spał, a ja go wyczesałam porządnie. Jak tak sobie leżał to zauważyłam, że na głowie (albo bardziej na czole) ma kleszcza. :angryy: Wykręciłam, zgniotłam. Axel ma tam teraz takie zgrubienie.

Oszaleje chyba z tym psem, raz jest przekochany i wspaniały piesek, grzeczny, posłuszny itd. a jak tylko zobaczy psa to coś w niego wstępuje i na mnie zupełnie nie zwraca uwagi, liczy się tylko piesek i to, aby do niego podbiec. Jeszcze to piskliwe szczekanie..
Ćwiczę z nim, wydaje mi się, że już coś umie, ale wystarczy, że pójdziemy na plac do innych psów, Axel jakby o wszystkim zapomina.. ech. :-(

filmik może jutro dam, bo nie chce mi się iść po telefon, wybaczcie.

Posted

moge Cie pocieszyc ze dzis moja Tasia dorosla kochana i madra wyszkolona trez mnie wkurzyla i sie nie sluchala:diabloti: ale to co jakies czas sa gorsze dni;)bywa...

chcialabym miec w domu takie male ADHD;)

Posted

Ewa3 napisał(a):
moge Cie pocieszyc ze dzis moja Tasia dorosla kochana i madra wyszkolona trez mnie wkurzyla i sie nie sluchala:diabloti: ale to co jakies czas sa gorsze dni;)bywa...

chcialabym miec w domu takie male ADHD;)

Tasja? nie wierzę. :evil_lol:
Axel ma gorsze dni co tydzień w niedzielę na kursie, haha :lol:
czasami fajnie, ale potrafi to to zdenerwować.

Posted

Feigned napisał(a):

Axel ma gorsze dni co tydzień w niedzielę na kursie, haha :lol:
czasami fajnie, ale potrafi to to zdenerwować.

haha, jakbym siebie kiedys slyszala :eviltong:

Posted

akodirka napisał(a):
haha, jakbym siebie kiedys slyszala :eviltong:

:evil_lol:
noo, dlatego też trzeba będzie nad nim popracować.
oby to pomogło :eviltong:

Posted

Feigned napisał(a):
:evil_lol:
noo, dlatego też trzeba będzie nad nim popracować.
oby to pomogło :eviltong:

pracuj, pracuj i nie bierz ze mnie przykładu :diabloti:

a kiedy go wycinasz?

Posted

Im bardziej czytam opisy Axela, tym więcej znajduję w nich cech Luck'ego :p
Lucky też ma ADHD na punkcie innych psów; jak zobaczy psa, to chce się z nim bawić, skacze, piszczy, ogon mało mu nie odpadnie, a drugi pies boi się mojego małego kudłatego wariata :evil_lol:

Zdjęcia widziałam - :loveu::loveu::loveu:
Czekam na filmik :cool3:

Posted

Zdjęcia z powiewającym futrem jak zwykle super:)

Co do Axelkowego zainteresowania psami - to jest do wypracowania... Nie nauczysz psa skupienia przy obcych psach pracując z nim w sterylnych warunkach domu albo placu szkoleniowego. Przeniesienie tego do rzeczywistości to inna sprawa, trudniejsza i wymagająca wiele czasu i cierpliwości. Nie wkurzaj się na niego. Bez kiedyś też tak miał jak z nim nic nie robiłam, i gdybym się w pewnym momencie poddała - do tej pory miałabym psa, który woli otoczenie niż mnie. Ale praca przynosi efekty. Tylko nie przerywa się jej - z psem pracuje się do końca jego życia... ;)
Będzie dobrze!

Posted

akodirka, po kursie. :eviltong:
Karolina&Lucky, on zawsze ma te swoje adhd, nie tylko przy psach. :diabloti: szalony jest.
Bzikowa, dzięki. ;) w sobotę i może w niedzielę jedziemy na piknik agility, już się boję reakcji Axela. :cool1: ale jakoś to będzie. :eviltong:
Izuuus, hej :loveu: no wiem, wiem :eviltong: jakieś tam dwie mam chyba .. :lol: zaraz zgram filmik. :cool3:

edit. chyba na razie nic nie będzie z tego filmiku.. nie mogę zainstalować oprogramowania dla telefonu. Później wyślę ten filmik dla brata na kom. i wrzucę na kompa od niego. ;)

Posted

Witanko! Jedziecie na piknik agility? To w ten weekend, tak? Ja chyba na pierwszym byłam z psem, a teraz jakoś nie mam z kim się wybrać. Ale za to w poniedziałek będę w Białymstoku. ;) Trzymam kciuki za pogodę na piknik.
Pzdr.

Posted

[quote name='kaskaSz']Witanko! Jedziecie na piknik agility? To w ten weekend, tak? Ja chyba na pierwszym byłam z psem, a teraz jakoś nie mam z kim się wybrać. Ale za to w poniedziałek będę w Białymstoku. ;) Trzymam kciuki za pogodę na piknik.
Pzdr.

jedziemy, jedziemy. :cool3: tak jak poniżej napisała Ewa, za tydzień. :) mi się na początku pokićkało i myślałam, ze to w tym tyg. ale niee :evil_lol:
oo, a tylko na jeden dzień przyjeżdzacie? :cool3:

Ewa3, ech staram się. Biorę się za tą wredotę, nie odpuszczę mu. :diabloti:
Moniek193, heeej :loveu: ja to już mam wakacje. :diabloti:

chyba porobię mu dzisiaj jakieś foty :eviltong:

Posted

na razie tylko jedno .

na dzień dzisiejszy nie mam nic więcej do powiedzenia na temat Axela .
brak mi na niego słów..
już mi trochę przeszło, ale nadal jestem zła .
jak wracałam z placu to się momentami zastanawiałam czy to wogle ma sens. Może on po prostu taki jest i koniec ?
Ale teraz jak tak na to patrzę to jeszcze się nie poddam, oo nie ..

Posted

Ppx napisał(a):
Jaki cudny on. <3

edit.
A co przeskrobał? ;>

dzięki :loveu:
hm.. długo by pisać. Po prostu szalony jest :eviltong:

nie dawno przyszedł, stanął na dwóch łapach i tak się na mnie popatrzył, że pomyslałam, że umie to to wkurzyć, ale i tak go strasznie kocham i nie zamieniłabym na żadnego innego. ;)