Martika&Aischa Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Cioteczki kochane proszę w wolnej chwili zajrzyjcie na wątek Onkowatej suni :-( http://www.dogomania.pl/threads/2051...-nawet-imienia-( Quote
Kociabanda2 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Dom który sprawdzaliśmy w niedzielę - super! Bez mrugnięcia okiem oddalibyśmy tam Norę. Hary to szczęściarz :) Pierwsze spotkanie Nory i Harego też uważam, że poszło nieźle. Wprawdzie doszło do jednego spięcia między nimi, ale poza tym ładnie razem biegali. Jak na dwa dorosłe już psy i pierwsze spotkanie uważam, że poszło nieźle. Niestety Panowie, którzy bardzo dobrze znają swojego psa uważają, że Hary nie był do Nory przekonany i będą szukać dla niego innej koleżanki. Czyli Nora to jeszcze nie TA... :( Szkoda :( Naprawdę fajny domek i Hary też jest super. Nora nadal czeka na dom... :( Quote
Kociabanda2 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 toyota napisał(a):Kociabando2, chodzi mi o tą Panią z kotami... Mam sukę w typie ON -ka, która ma 2 lata i jest do kotów super przyjacielska. Widziałam na własne oczy. Jest to suka, która mieszka wraz z właścicielem na działkach.Właściciel chce ją oddać, ponieważ nie ma środków do życia, nie ma nawet wody na tej działce. 2 razy w tygodniu wożę wodę oraz suchą karmę i puszki dla suni. Natomiast moja znajoma, która ma jeszcze lepsze serce niż ja, wozi jeszcze jedzenie temu człowiekowi. Jeździmy tam we dwie dla bezpieczeństwa. Sunię dowiozę na własny koszt jeśli chodzi o okolice Warszawy lub podobną odległość. Ja z tą kobietą nie mam już kontaktu, a jak ostatnio jej pisałam sms o suczce Tajdze to odpisała, że ma już na oku 7-miesięczną szczeniorkę. Ta sunia ma jakiś wątek i ogłoszenia? Quote
toyota Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Jeszcze nie ma wątku, założę jej może jeszcze dzisiaj. Quote
Kociabanda2 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Kurcze ten tytuł wątku jest mylący :( Nora szuka domu! Quote
Nutusia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 No właśnie! Za każdym razem gdy widzę temat w subskrypcjach, serce mi skacze... Ale świat jest mały! Właśnie rozmawiałam z Panem od Harego w sprawie mojej tymczasowiczki - boksi Franki. Mamy jechać się zapoznać, ale czy Franka się spodoba?... Jest po dość traumatycznych przejściach i pomimo, że jest u nas od 4 tygodni jeszcze boksio w niej się nie ujawnił :( Zabawowo z pewnością jeszcze nie jest nastawiona :( Quote
azalia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Ci Państwo od Harego,chyba za szybko zrezygnowali z Norci. Quote
Nutusia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Pan mi mówił, że Hary się Norą nie interesował, a powinien, bo lubi inne psy. No i że Nora trochę dla niego za duża i mogłaby go zdominować. Nasza Franka jest malusia jak na boksię, ale - przynajmniej na razie - nie będzie radosnym towarzyszem zabaw. Jest u nas od 4 tygodni i otwiera się bardzo, bardzo powoli. Musiała nieźle dostać od życia w skórę :( Quote
Kociabanda2 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 No to trzymam kciuki za Frankę, bo to SUPER domek! :D :D Quote
Nutusia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Przy całym moim życiowym optymizmie coś mi mówi, że Francesca się nie nada. No, ale nie zapeszajmy :) Quote
Kociabanda2 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 żadnych nowych telefonów w sprawie Nory... :( Quote
Kociabanda2 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 za to Mru udało się załatwić z modem zmianę tytułu i działu wątku :) DZIĘKI! Quote
Martika&Aischa Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Zaglądam do dziewczynki z nadzieją na dobre wiadomości :( no kurcze ....taki piękny z niej psiak ..domek musi się znaleźć po prostu musi !!!!!!! Quote
Kociabanda2 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 miałam przed chwilą jeden telefon od Pana z Bytomia. Na razie chciał tylko wiedzieć czy ogłoszenie jeszcze aktualne. Ma zadzwonić ewentualnie wieczorem. Quote
njangu Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Dla mnie tam, ktoś, kto zobaczył Norę i jej nie chce - jest nienormalny. A tak poważnie, to chyba faktycznie Nówka mogłaby zdominować Harry'ego. Quote
Martika&Aischa Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Kociabanda2 napisał(a):miałam przed chwilą jeden telefon od Pana z Bytomia. Na razie chciał tylko wiedzieć czy ogłoszenie jeszcze aktualne. Ma zadzwonić ewentualnie wieczorem. Trzymamy mocno kciuki ....może tym razem domek bedzie właściwym :) Quote
Kociabanda2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Pan nie dzwonił już więcej. Dostałam za to maila od kolejnego Pana. Zapytał tylko czy aktualne. Zobaczymy. Może się odezwie. Czy to nie trochę dziwne, że po Norę to prawie sami Panowie dzwonią? :D Zazwyczaj przy adopcjach miałam prawie same telefony od Pań, a o Norę dzwoniła tylko jedna Pani :D Quote
Kociabanda2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 a w ogóle to Natusiu, Pan Michał od Harego pytał mnie wczoraj skąd Ty wiesz o tym, że oglądali Norę :D Dałam Panu link do wątku Nory :) Quote
grzenka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Ja dopiero teraz tutaj dotarłam, potem poczytam....cholera , biedna sunia, znów szuka domu-co za kompletne wyzucie tych "państwa".Brak słów. Quote
Nutusia Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Kociabanda2 napisał(a):a w ogóle to Natusiu, Pan Michał od Harego pytał mnie wczoraj skąd Ty wiesz o tym, że oglądali Norę :D Dałam Panu link do wątku Nory :) Hihiiiii... wywiad działa, a co! Nikt nie może się czuć "bezpieczny" :) Quote
Kociabanda2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Nutusia napisał(a):Hihiiiii... wywiad działa, a co! Nikt nie może się czuć "bezpieczny" :) no trzeba przyznać, że Ty cwaniaro nieźle kojarzysz fakty :D Ja nie wiem czy zajarzyłabym tak jak Ty, że to ten sam Pan od tego samego Harego do mnie dzwoni czytając tylko wątek Nory :P Quote
Nutusia Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Pokojarzyłam Łomianki, Harego i towarzystwo dla malamuta! Polam - i wszystko jasne! :) No i jak to mówią "kontrola najwyższą formą zaufania"! A w dodatku dom wychwalany przez Was pod niebiosa, więc połowa roboty z głowy :) Quote
Kociabanda2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Ciekawe jak się miewa Nora... Biedna niczego nieświadoma psinka :( Za kilka dni odnowię jej ogłoszenia, a tym czasem zapraszam na wątek dzikiego Ciapka: http://www.dogomania.pl/threads/205972-Ciapek-Z%C5%81APANY!-Potrzebne-wszystko!!!-a-zw%C5%82aszcza-m%C4%85dre-rady-i-na-diagnostyk%C4%99-i-... Bardzo trudna sytuacja :( Przyda się każda rada i każdy grosik. Quote
tripti Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 jej to ta sunia, która uciekła z maluchem :( a Nora nadal jest u tych właścicieli tak? Quote
Kociabanda2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 tripti napisał(a):jej to ta sunia, która uciekła z maluchem :( a Nora nadal jest u tych właścicieli tak? tak. Na szczęście do czasu adopcji Nora ma opiekę dotychczasowych właścicieli. Quote
Recommended Posts