Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 718
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dom który sprawdzaliśmy w niedzielę - super! Bez mrugnięcia okiem oddalibyśmy tam Norę. Hary to szczęściarz :) Pierwsze spotkanie Nory i Harego też uważam, że poszło nieźle. Wprawdzie doszło do jednego spięcia między nimi, ale poza tym ładnie razem biegali. Jak na dwa dorosłe już psy i pierwsze spotkanie uważam, że poszło nieźle. Niestety Panowie, którzy bardzo dobrze znają swojego psa uważają, że Hary nie był do Nory przekonany i będą szukać dla niego innej koleżanki. Czyli Nora to jeszcze nie TA... :( Szkoda :( Naprawdę fajny domek i Hary też jest super.
Nora nadal czeka na dom... :(

Posted

toyota napisał(a):
Kociabando2, chodzi mi o tą Panią z kotami...

Mam sukę w typie ON -ka, która ma 2 lata i jest do kotów super przyjacielska. Widziałam na własne oczy. Jest to suka, która mieszka wraz z właścicielem na działkach.Właściciel chce ją oddać, ponieważ nie ma środków do życia, nie ma nawet wody na tej działce. 2 razy w tygodniu wożę wodę oraz suchą karmę i puszki dla suni. Natomiast moja znajoma, która ma jeszcze lepsze serce niż ja, wozi jeszcze jedzenie temu człowiekowi. Jeździmy tam we dwie dla bezpieczeństwa.

Sunię dowiozę na własny koszt jeśli chodzi o okolice Warszawy lub podobną odległość.

Ja z tą kobietą nie mam już kontaktu, a jak ostatnio jej pisałam sms o suczce Tajdze to odpisała, że ma już na oku 7-miesięczną szczeniorkę.
Ta sunia ma jakiś wątek i ogłoszenia?

Posted

No właśnie! Za każdym razem gdy widzę temat w subskrypcjach, serce mi skacze... Ale świat jest mały! Właśnie rozmawiałam z Panem od Harego w sprawie mojej tymczasowiczki - boksi Franki. Mamy jechać się zapoznać, ale czy Franka się spodoba?... Jest po dość traumatycznych przejściach i pomimo, że jest u nas od 4 tygodni jeszcze boksio w niej się nie ujawnił :( Zabawowo z pewnością jeszcze nie jest nastawiona :(

Posted

Pan mi mówił, że Hary się Norą nie interesował, a powinien, bo lubi inne psy. No i że Nora trochę dla niego za duża i mogłaby go zdominować. Nasza Franka jest malusia jak na boksię, ale - przynajmniej na razie - nie będzie radosnym towarzyszem zabaw. Jest u nas od 4 tygodni i otwiera się bardzo, bardzo powoli. Musiała nieźle dostać od życia w skórę :(

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
miałam przed chwilą jeden telefon od Pana z Bytomia. Na razie chciał tylko wiedzieć czy ogłoszenie jeszcze aktualne. Ma zadzwonić ewentualnie wieczorem.

Trzymamy mocno kciuki ....może tym razem domek bedzie właściwym :)

Posted

Pan nie dzwonił już więcej. Dostałam za to maila od kolejnego Pana. Zapytał tylko czy aktualne. Zobaczymy. Może się odezwie.
Czy to nie trochę dziwne, że po Norę to prawie sami Panowie dzwonią? :D Zazwyczaj przy adopcjach miałam prawie same telefony od Pań, a o Norę dzwoniła tylko jedna Pani :D

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
a w ogóle to Natusiu, Pan Michał od Harego pytał mnie wczoraj skąd Ty wiesz o tym, że oglądali Norę :D Dałam Panu link do wątku Nory :)

Hihiiiii... wywiad działa, a co! Nikt nie może się czuć "bezpieczny" :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Hihiiiii... wywiad działa, a co! Nikt nie może się czuć "bezpieczny" :)

no trzeba przyznać, że Ty cwaniaro nieźle kojarzysz fakty :D Ja nie wiem czy zajarzyłabym tak jak Ty, że to ten sam Pan od tego samego Harego do mnie dzwoni czytając tylko wątek Nory :P

Posted

Pokojarzyłam Łomianki, Harego i towarzystwo dla malamuta! Polam - i wszystko jasne! :) No i jak to mówią "kontrola najwyższą formą zaufania"! A w dodatku dom wychwalany przez Was pod niebiosa, więc połowa roboty z głowy :)