agamika Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 ponieważ okazało sie ze mały karusip z łańcucha, jednak nazywa sie Kacperek, a nie kajtek to baaaardzo proszę o pozostawienie małemu od Saby imienia Kajtuś :oops: ...wiem ze oblatane imię ... ale na wsi tak ładnie podlatywał z merdającym ogonkiem , jak sie kajtuś kajtus, kajtus wołało :oops: rano i wieczór trochu siedzaiałam z Nimi i mały zrobił sie bardzo leniwy :diabloti:... bardzo spasował mu kocyk i smakołyczki najlepiej zeby mu pod ząbki podstawiać, a najlepiej to gryźć za niego :evil_lol:... raz podszedłzobaczyc co Saba dostaje, ale ze suche to troche zjadł i poszedłz powrotem sie połozyyć na kocyku :loveu: Quote
karusiap Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 A co w tym przepraszam niefajnego? Ze co ,ze ludzie sie obraza?Chyba psy raczej:shake: a Kajtek to niby nie ludzkie?ja na studiach Sonie mialam ,wiec teraz chyba slabo mozna rozgraniczac. Fabio tez jest imieniem ludzkim;) Zreszta nie odzywam sie juz,bo widze ze nawet pozartowac tu nie mozna:roll: Quote
AMIGA Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Od kiedy to zdobywca się kojrzy z Mieciem?? Mnie się Mieeeeeecio kojarzy z bardzo ... kawałem:oops: Tylko nie Miecio?? A w ogle to tak niefajnie - to jest oczywiście moje zdanie - dawać ludzkie imiona psom Quote
AMIGA Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 karusiap napisał(a):A co w tym przepraszam niefajnego? Ze co ,ze ludzie sie obraza?Chyba psy raczej:shake: a Kajtek to niby nie ludzkie?ja na studiach Sonie mialam ,wiec teraz chyba slabo mozna rozgraniczac. Fabio tez jest imieniem ludzkim;) Zreszta nie odzywam sie juz,bo widze ze nawet pozartowac tu nie mozna:roll: I ja żartuję - a kawał z Mieciem naprawdę nie jest miły. A tak a propos to ani ja Fabia nie nazwałam Fabiem, ani Kajtka nie nazwałam Kajtkiem Quote
mar.gajko Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Saba to Saba. A mały w końcu jak??? Moja mała to KAŚKA :roll:; A większa to ZULA, ale częso jej mówię ZUZIA:roll: Quote
edit_f Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 te psiaczki są cudowne.. chwilkę w sobotę wygłaskałam.. cuda :loveu: Quote
Asior Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='AMIGA']I ja żartuję - a kawał z Mieciem naprawdę nie jest miły. A tak a propos to ani ja Fabia nie nazwałam Fabiem, ani Kajtka nie nazwałam Kajtkiem[/QUOTE] ja kawału nie znam to poproszę na pw :evil_lol: [quote name='mar.gajko'] Moja mała to KAŚKA :roll:; A większa to ZULA, ale częso jej mówię ZUZIA:roll:[/QUOTE] a moje fretki były Bronka i Stefan :cool3: Quote
Klaudus__ Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Dziewczyny, a ile mniej-więcej ma Saba?? Bo mam sprawdzony dom dla ON-kowatego,ale Oni chcą szczeniaka - jakiegoś dość młodego... Ale spróbuję Ją zaproponować też... Quote
tamb Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Saba jutro będzie miała sterylizację aborcyjną, weterynarz od razu określi wiek. Dotąd się nie udało zajrzeć jej w zęby bo jest półdzika. Można przy karmienu z ręki głaskać ją palcem po nosie i bródce ale nigdzie indziej. Przy zmianie położenia dłoni, ucieka. Małego Kajtka głaskałam ale był sztywny ze strachu i się trząsł. Nie będzie to łatwa adopcja. Quote
tamb Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Jak dotąd mam dużo szczęścia w tym szaleństwie (4 psy w hotelu :stupid:). Komitet Pomocy dla Zwierząt Przystań Ocalenie pokrył w całości koszt surowicy a nieoceniona Frotka zorganizowała pieniądze na sterylizację aborcyjną z TOZu. Jestem bardzo wdzięczna i dziękuję.:loveu: Quote
AMIGA Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Czyli nie będę potrzebna z transportem Saby na sterylkę? Quote
tamb Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Tym razem, nie.:eviltong: Ale wszystko przed nami.;) Quote
AMIGA Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='tamb']Tym razem, nie.:eviltong: Ale wszystko przed nami.;)[/quote] To może ją się uda do następnego razu jakoś bardziej obłaskawić:p Quote
Asior Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Tamb, Trojka jest świetna!! Mam jej zdjęcia z programu, gdzie Ona ma wątek??? Quote
tamb Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 A tu:http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-wyrzucona-z-samochodu-trojka-pilnie-szuka-domu-pomozcie-123964/ Quote
Asior Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 to ONA :-o bosz.. przecież obserwowałam jej wątek :oops: Quote
tamb Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Sabcia dobrze zniosła sterylizację, weterynarz powiedział, że za dwa tygodnie byłyby szczeniaki.:shake: Quote
Asior Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 ehhh :( ja wiem, ze jest straszna bezdomność i kolejne maluchy to kolejny kłopot, ale ja zawsze strasznie przeżywam te starylki aborcyjne :( biedne malizny :( ehhh:placz: Quote
tamb Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Ja też:-( Ale tak trudno o dobre domy, że trzeba było to zrobić.:placz: Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='tamb']Ja też:-( Ale tak trudno o dobre domy, że trzeba było to zrobić.:placz:[/quote] Trzeba bylo ,zeby nie poglebac tej bezdomnosci i,lepsze to niz niz mialy by spedzic zycie w schronisku lub na lancuchu.:shake: Quote
tamb Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Miałaby 9 szczeniaków. Dzisiaj głaskałam Sabę po głowie. Bardzo się boi ale nie reaguje agresją. Za parę dni wezmę psiaki na spacer. Kajtka biorę na ręce i głaszczę. Biedak jeszcze drży ze strachu. Quote
agamika Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Saba wieczorem sie dobrze dziś czuła .. to naprawdę piękny pies ... a jak się wtula z małym w siebie ... mimo ze im ciepło to chcą być razem :loveu:... oni muszą pójść do jednego domu ... rozłąka dla nich będzie tragedią :oops: ... Quote
hop! Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Kiedy pojawią się na wątku zdjęcia Saby i Kajtka? Quote
Patia Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Ja jeszcze nie robiłam :oops: bo nie wychodziły z boksu ale Tamb pisze , że chce je wziąć na spacer :multi: Tamb daj znać kiedy się wybierzasz do hotelu to podjadę zrobic zdjęcia Quote
agamika Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 ja dzis zrobiłam jedno, ale ich obudziłam przez to :oops: ... ale w takiej pozycji ta dwójka spi ... Quote
Recommended Posts