Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tamb napisał(a):
Sabcia i Kajtek były dzisiaj szczepione, na spacerach boją się coraz mniej. Czas pomyśleć o ogłoszeniach.

Pomogę w ogłoszeniach. ;) Napiszesz tekst?

Posted

Tamb! Chciałabym pomóc. Nie mam wprawdzie doświadczenia w pisaniu tekstów o pieskach do ogłoszeń, ale wymyśliłam coś takiego. Może po obróbce i zmianach się przyda:

Kajtek i Saba – połączyła ich wspólna niedola: bezdomność, głód, zimno, kopniak człowieka. Koczowały w przydrożnym rowie i gdyby nie dobrzy ludzie, którzy zabrali je do psiego hotelu, zginęłyby tam z głodu i chłodu i na nic zdałoby się wtulanie w siebie i ogrzewanie własnymi ciałami. Para przyjaciół: opiekuńcza Saba o pięknych bursztynowych oczach pełnych smutku i łagodności oraz maleńki Kajtuś, którym Saba opiekuje się jak własnym dzieckiem, szukają domu. Domu, w którym będą mogły być razem. Domu, który da im poczucie bezpieczeństwa i miłość, a one tą miłość oddadzą podwójnie.
Jeżeli jesteś gotowy przygarnąć dwójkę wiernych towarzyszy niedoli, pokochać ich i pokazać im, że ludzie mogą być dobrzy, to zyskasz najwierniejszych przyjaciół, takich na zawsze.
Może to właśnie na Ciebie czekają Saba i Kajtek? Może to Ty sprawisz, że w pięknych oczach Saby oprócz smutku i zamyślenia, pojawi się iskierka radości?
Może to do Ciebie Kajtuś będzie merdał swoim śmiesznym ogonkiem?
Przemyśl to i zadzwoń.
Oba pieski zostały zaszczepione, a Saba jest wysterylizowana.

Posted

Zrobiłam parę ogłoszeń. Jest m.in. wyróżniona Alegratka i wyróżnione, pogrubione Allegro - koszt pokryję z własnej kieszeni. [SIZE=2]Tamara, w ogłoszeniach podałam Twoje nr telefonów i swój mail.

Treść ogłoszeń:

Saba i Kajtek… Ona duża o smutnych, bursztynowych oczach. On mały, radośnie merdający ogonkiem. Co ich łączy? Bezdomność i wielka przyjaźń. Razem pokonywali trudy i niebezpieczeństwa. Wspólnie walczyli o przetrwanie. Dzielili się wygrzebaną spod śniegu kromką chleba i wtulali w siebie, gdy było im zimno. W tej chwili są bezpieczni, ale nadal czekają na wspólny dom. Nie można ich rozdzielić. Oni nie potrafią bez siebie żyć. Są nierozłączni.
Saba to około trzyletnia spokojna i łagodna suczka. Jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Kajtek jest w podobnym wieku. Również jest odrobaczony i zaszczepiony. To wesoły i miły piesek. Obydwoje powoli odzyskują zaufanie do człowieka i coraz mniej się boją. Bardzo potrzebują ciepłego i odpowiedzialnego domu. Czy znajdą się wyjątkowi ludzie, którzy przygarną tę sympatyczną i uroczą parę przyjaciół?

Posted

hop! napisał(a):
O co chodzi? :lol:

Przeczytałam wątek. Wzruszyłam się z jednej strony, zasmuciłam z drugiej... Tak nieumiejętnie wyraziłam swoje ambiwalentne uczucia... :eviltong:

Posted

Jutro kończy się allegro Kajtka i Saby. W tej chwili jest ponad 1600 wejść i 2 obserwatorów. Odezwał się ktoś?

Tamara, w takim razie trzeba zebrać kasę na kastrację Kajtka - dodaj informację w tytule wątku. Ile potrzeba na kastrację?