Jump to content
Dogomania

HEKSA warta całego nieba. FILIP chwat i najmilsza SIENKA.

Recommended Posts

Posted

Właściciele mieli dzisiaj odebrać Dworcusia!! :) :) Mam nadzieję, że odebrali. Maciaszek to jeszcze sprawdzi. No jednak chyba dobrze zrobiłam.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moi staruszkowie też niedomagają...czasem jest lepiej, czasem gorzej, a Żabcia rano telepanko zaliczyła.Pozdrawiam Twoje psiaczki Bjutko, bo zdjęcia masz cudne i nadrobiłam zaległości

• 3 weeks later...
Posted

Dziękuję!!! :) :) Zapraszam na kawkę nieustannie :)

Zrobię sobie przerwę w wypełnianiu PITA i wrzucę parę fot. Najpierw te fajne Ani Csernak, a potem z Wielkiejnocy na Błatniej

Posted

Prawie takie jak się idzie ze schroniskowymi psiakami! Ale jeśli chodzi o siłę rażenia, to szczekający Aspen puszczony luzem, wystarcza za całą zgraję.... (Sprawdzamy to tylko w Zaczerczyku). Po nim zupełnie widać, że to dupa wołowa...
Jadę do Berlina na tydzień. A potem praca, praca, praca...

Posted

Bjutka, pewnie wyjechała, a ja pięknymi zdjęciami się zachwycam.Na Błatniej nigdy nie byłam.Moje ulubione to Szyndzielnia, przełęcz Karkoszczonka i Równica.Wszędzie na pieszo zawsze chodziłam, ale to było już "wieki temu"

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Bjuta']Prawie takie jak się idzie ze schroniskowymi psiakami! Ale jeśli chodzi o siłę rażenia, to szczekający Aspen puszczony luzem, wystarcza za całą zgraję.... (Sprawdzamy to tylko w Zaczerczyku). Po nim zupełnie widać, że to dupa wołowa...
Jadę do Berlina na tydzień. A potem praca, praca, praca...[/QUOTE]

I jak tam Bjutko? ;) Nie daj się zamęczyć!

• 4 weeks later...
Posted

Staram się.... :)

2 tyg, temu Siena i Filip pojechali z moimi rodzicami do siostry Taty pod Łódź. Bałam się, bo tam są dwa psy, w tym owczarek niemiecki Helmut - który ma na sumieniu 2 psy i kota. Rok temu tylko Sienę puściłam z rodzicami, ale tym razem nie byłam się w stanie zająć Filipem. O Sienę się nie bałam, bo i Nuta i Heksa ustawiały Helmuta jak chciały. Sienę też Helmcio obdarzył wielkim uczuciem. A z Filipem to nie było takie pewne. Mama i tata dostali gaz na psy i przykazanie, że nie wolno im Filipa puszczać samopas po ogrodzie. No ale oczywiście od razu go puścili. W trzecim dniu Helmut się zirytował, żę Filip chce wejść pierwszy przez bramkę i naskoczył na niego, ale Filip od razu zrobił stójkę i go obrugał i Helmut się wycofał. Ułożyli sobie stosunki i było super. Potem po wyjeździe moich psów Helmut 3 dni nie jadł z tęsknoty...
Natomiast w powrotnej drodze była b. niebezpieczna sytuacja. Tata się pogubił i wysiadł z auta żeby popytać w jakichś chałupach którędy jechać. Jak wracał, to Siena go zobaczyła i wyskoczyła przez okno... Oczywiście prosto pod auto, które ją lekko trąciło (tak jakby odepchnęło). Siena zapiszczała i tyle. Sama wskoczyła do auta. Pani weterynarz powiedziała, że jest zdziwiona, bo psy na ogół po wypadkach mają ogromną traumę psychiczną. Czasem nic im nie jest a leżą i umierają na poboczu z pragnienia, bo nie są wstanie psychicznie wstać. Po Sienie nic nie widać. Już minął tydzień od tego wydarzenia, więc mam nadzieję, że mogę odpuścić stres... Ale mieliśmy naprawdę gule w gardle przez parę dni...