Elitesse Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 o juz urlopik :shake: a ja co jakis czas na stronach ZG patrzylam czy juz termin podali Quote
Ulaa Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 My dostaliśmy po 2 miesiącach. Z błędem w nazwisku właściciela :mad: Quote
Elitesse Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 [quote name='Ulaa']My dostaliśmy po 2 miesiącach. Z błędem w nazwisku właściciela :mad:[/quote] ja w kazdym z 6 polskich championatow mam jakis blad :evil_lol: teraz na 7 czekam i zobaczymy czy tez sie powtorzy hihi Quote
Asiaczek Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 O masz! A ja chciałam w miarę szybko nostryfikować zagraniczny rodowód... Eh... Też bym tak chciała, aby moje Biuro zostało zamknięte na cztery spusty na 2 tygodnie. Tylko, co by inni na to powiedzieli? Jakby nie patrzeć - instytucja usługowa. A ZG jakoś tym się nie przejmuje...:razz: Pzdr. Quote
Elitesse Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 wroclawski oddzial tez zawsze urlopuje - w czerwcu natomiast moje nowe opole jakos daje rade bez letnich przerw :multi: widac mozna !! Quote
jo-jo Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 To ja miałam szczęście i bez błędu dostałam Championat Ewelina, może jakoś we wrześniu dostaniesz ten Championat, ja czekałam tak naprawde 3 tygodnie, chyba że liczyć jeszcze czas kiedy zgubili moje zgłoszenie :angryy: Quote
sylrwia Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 A jak sa błędy to ni emożna odesłać do poprawy?? Czy lepiej nie ryzykowac bo przepadnie? Quote
karenina Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 [quote name='sylrwia']A jak sa błędy to ni emożna odesłać do poprawy?? Czy lepiej nie ryzykowac bo przepadnie?[/quote] Ja odesłałam, wrócił z tym samym błędem ( mimo ze zaznaczyłam na czerwono błąd, napisałam jak powinno byc i dołączyłam kopie karty oceny). Poza błędem nr 1, pojawił sie tez błąd nr 2... Quote
sylrwia Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 [quote name='karenina']Ja odesłałam, wrócił z tym samym błędem ( mimo ze zaznaczyłam na czerwono błąd, napisałam jak powinno byc i dołączyłam kopie karty oceny). Poza błędem nr 1, pojawił sie tez błąd nr 2...[/quote] o rany :crazyeye: czyżby przedszkole, cóż za poziom "usług":roll: Quote
karenina Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 [quote name='sylrwia']o rany :crazyeye: czyżby przedszkole, cóż za poziom "usług":roll:[/quote] Nie wiem, ale rece mi opadły. Teraz doszły 3 mł championaty, oczywiscie w jednym błąd tez jest....Ale juz odpuszcze, widac to zbyt skomplikowane jest ... Quote
sylwia i boksery Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Dzisiaj przyszedł mlodzieżowy-jestem w szoku,bo było przy nim sporo zamieszania,coś tam nie pozaznaczane w kopiach kart ocen itp problemy-tzreba było dosyłać,odsyłać,cyrki. Normalnie szok. Młodzieżowego zakończyliśmy w Łodzi.7 maja-zaraz później wysłałam wniosek. I już jest dyplomik. Wielkie brawa -szczególnie dla ZKwP oddziału Łodzkiego Quote
Ulaa Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Ja nie poprawiałam wogóle, z tego względu czasem w katalogach widnieje coś dziwacznego :eviltong: Zależy skąd organizatorzy wystawy biorą potwierdzenie danych ze zgłoszenia, czy z rodowodu czy z dyplomu. Quote
joanna Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 A co robić jeśli Krakowski oddział nie raczy przesłać sprawozdania, mimo, że od wystawy upłynęło już 2 miesiące a nie marne 45 dni? Na moje e-maile też nie raczą mi odpowiedzieć (chyba ich nawet nie otwierają, bo nie mam potwierdzeń). W ZG obiecali mi że dyplom wystawią mi od ręki jak tylko dostaną sprawozdanie. Tylko kiedy ono dotrze? :mad: . Przy tym tempie to pies będzie skazany w Poznaniu na klasę otwartą. :diabloti:. Quote
Ludek Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote name='joanna']A co robić jeśli Krakowski oddział nie raczy przesłać sprawozdania, mimo, że od wystawy upłynęło już 2 miesiące a nie marne 45 dni? Na moje e-maile też nie raczą mi odpowiedzieć (chyba ich nawet nie otwierają, bo nie mam potwierdzeń). W ZG obiecali mi że dyplom wystawią mi od ręki jak tylko dostaną sprawozdanie. Tylko kiedy ono dotrze? :mad: . Przy tym tempie to pies będzie skazany w Poznaniu na klasę otwartą. :diabloti:.[/quote] Kurczę ja w tej samej sytuacji jestem. Czy można wysłać jeszcze raz wniosek, tylko już z warszawską wystawą? Quote
puli Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote name='joanna']A co robić jeśli Krakowski oddział nie raczy przesłać sprawozdania, mimo, że od wystawy upłynęło już 2 miesiące a nie marne 45 dni? Na moje e-maile też nie raczą mi odpowiedzieć (chyba ich nawet nie otwierają, bo nie mam potwierdzeń). W ZG obiecali mi że dyplom wystawią mi od ręki jak tylko dostaną sprawozdanie. Tylko kiedy ono dotrze? :mad: . Przy tym tempie to pies będzie skazany w Poznaniu na klasę otwartą. :diabloti:.[/quote] [COLOR=black][/COLOR] Do Krakowa cywilizacja dociera powoli.Na stronie Oddziału czytamy: [B][SIZE=3][COLOR=black]Związek Kynologiczny w Polsce Oddział w Krakowie uprzejmie informuje, że adres e-mail [email][email protected][/email] jest przeznaczony jedynie do korespondencji dotyczącej Wystawy Psów Rasowych w Krakowie, która odbyła się w czerwcu tego roku. Wszelkie sprawy nie dotyczące Wystawy prosimy kierować na adres korespondencyjny[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=black]Informujemy, że adres mailowy Oddziału ma jedynie ułatwić załatwianie spraw dot. Wystaw, w związku z tym bardzo prosimy o nie kierowanie innych spraw na ten adres. [/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=3][COLOR=black][SIZE=1]Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać....[/SIZE] [/COLOR][/SIZE] Quote
jborowy Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 kto ciekaw, ten sobie poprzednie moje posty poczyta. Uzyskiwanie dyplomu dorosłego championa odbyło się dokładnie tak samo, jak młodzieżowego: też mam dwa dyplomy. Sygnalizowałem to wcześniej i jeszcze raz sygnalizuję: [SIZE=4][B]Kochani Koledzy w Zarządzie Głównym[/B][/SIZE], macie,chyba najbardziej doskonale zorganizowany system wysyłki poczty, tylko jakby trochę inaczej niż normalny, a już na pewno odmienny od innych, działających. Strasznie cierpią na tym osoby odbierające telefony w ZG i , co też jest ewenementem na skalę europejską: faksy automatyczne. Quote
joanna Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 A ja w końcu zaparłam się i udało mi się dodzwonić do Krakowskiego oddziału. Otóż za przesłanie sprawozadnia odpowiada niejaki p. Mroczek z Olsztyna (on chyba ptzygotowywał katalogi) Oddział umywa ręce i nic nie może pomóc bo to nie oni mieli przesłać i uważaja że to ich zwalnia z odpowiedzialności. W drodze łaski podali mi numer telefonu do tego pana. Niestety cały czas jest on wyłączony. :razz: Dzisiaj urządzam ciąg dalszy polowania. :angryy: Oddział interweniować nawet nie myśli. Ludek, to masz szczęście, że masz jeszcze jedno CWC, bo ja po Krakowie już młodego nie wystawiałam i wybieram się dopiero do Poznania. Quote
Ludek Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [quote name='joanna']Ludek, to masz szczęście, że masz jeszcze jedno CWC, bo ja po Krakowie już młodego nie wystawiałam i wybieram się dopiero do Poznania.[/quote] Chyba mialam nosa.:evil_lol: Wystawiłam na warszawskiej tylko dlatego, że przyjmowanie zgłoszań kończyło się przed wystawą w Krakowie. Na wszelki wypadek wyślę jeszcze raz zgłoszenie, tylko z wystawą warszawską. Trzymam kciuki, żeby jednak Kraków sie sprężył i jak najszybciej dosłał sprawozdanie. Quote
Ludek Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [quote name='puli'] Do Krakowa cywilizacja dociera powoli.Na stronie Oddziału czytamy: [B][SIZE=3][COLOR=black]Związek Kynologiczny w Polsce Oddział w Krakowie uprzejmie informuje, że adres e-mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] jest przeznaczony jedynie do korespondencji dotyczącej Wystawy Psów Rasowych w Krakowie, która odbyła się w czerwcu tego roku. [/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=black] [B]Wszelkie sprawy nie dotyczące Wystawy prosimy kierować na adres korespondencyjny[/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=black]Informujemy, że adres mailowy Oddziału ma jedynie ułatwić załatwianie spraw dot. Wystaw, w związku z tym bardzo prosimy o nie kierowanie innych spraw na ten adres.[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=3][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=black][SIZE=1]Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać....[/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/quote] Po wystawie wysłałam do nich maila, niestety mnie olali.:angryy: Quote
joanna Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 A ja za chwilę zaczynam pisać do ZG i p. Mani oficjalną skargę na działnie Oddziału Krakowskiego. W końcu dodzwoniłam się do p. Mroczka, który spokojnie powiedział mi, że sprawozdania nie wysłał i nie wyśle, bo oddział nie przekazał mu do tej pory kart ocen psów. :mad: :wallbash:. Ogarnia mnie chęć wysłania do królewskiego grodu jakiejś cykającej przesyłki. Quote
Asiaczek Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Pan Mroczek ma rację! Nie można rozliczyc sprawozdania z wystawy, nie mając kart ocen. tutaj akurat Jego bym się nie czepiała...:lol: Zaniedbanie lezy po stronie O/Kraków. Taka jest prawda. Pzdr. Quote
joanna Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 I tak i nie. W rozmowie z nim dowiedziałam się, że karty najpierw dostał, ale jak się wyraził były tak porozwalane, że je odesłał z prośbą o uporządkowanie i drugi raz ich nie przesłali. A co to znaczy "porozwalane"? To już sam ich posegregować nie mógł? A ponieważ to nie jego sprawa a zapłatę za usługę już pewnie dostał to nic w tej sprawie nie robi. Bo i po co. Typowa spychologia. Tylko pieniądze od nas brać to zawsze są chętni. :diabloti: Jedno jest pewne. Ja już pewnie więcej na wystawę do Krakowa nie pojadę. Quote
mawgocha Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Wiatam Was, Mam pytanie a propo championatu. Czy moze mi ktos wyjasnic czy 3 CWC trzeba zebrac w przeciągu 6 miesiecy, czy minimum 6 miesiecy, aby dostac tytuł Championa?? Pozdrawiam Quote
musia Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Między pierwszym CWC a ostatnim 3 -cim musi upłynąć conajmniej 6 miesięcy i 1 dzień. Np. 22 styczeń Głogów - 23 lipca Nowy Sącz i sprawa załatwiona. Oczywiscie jak się uda. Quote
mawgocha Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [quote name='musia']Między pierwszym CWC a ostatnim 3 -cim musi upłynąć conajmniej 6 miesięcy i 1 dzień. Np. 22 styczeń Głogów - 23 lipca Nowy Sącz i sprawa załatwiona. Oczywiscie jak się uda.[/quote] No własnie, czyli nie beda sie liczyly CWC np w lipcu, w sierpniu i w pazdzierniku tego samego roku? Quote
Recommended Posts