Asiaczek Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Dasz radę!!! Ty i Twoje psiaki pokonacie i te przeszkody! Po prostu nie może być inaczej.:lol: Pzdr. Quote
PARSONRK Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 ;) Ale będę miała na razie tylko jednego intera, bo mam tylko jednego psa z pełnym rodowodem....Ale reszcie zrobimy też wszystko co do intera potrzebne :evil_lol: Quote
puli Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Asiaczek napisał(a):Puli - możesz wysłać pismo w/s Intera i tam napisać: Lwów - niepotwierdzony + wszelkie dane niezbędne. I też wystarczy. Ja tak wielokrotnie robilam i Panie z ZG - mimo tych pewnych "braków" - wysyłały do FCI mój wniosek. pzdr. Czy sa na to jakies formularze?Nic takiego nie znalazłam ale moze słabo szukalam? Quote
Asiaczek Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 puli napisał(a):Czy sa na to jakies formularze?Nic takiego nie znalazłam ale moze słabo szukalam? Ja też nie mam oficjalnego formularza co do Intera. Po prostu piszę oficjalne pismo, w którym wymieniam wszystkie CACIB-y, daty wystaw, nr startowe, sędziów. Przy CACIB-ach piszę "potwierdzony" lub "niepotwierdzony". I to wszystko. A na dodatek - dostaję z FCI potwierdzenia.:lol: Pzdr. Quote
puli Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Dziękuję.W takim razie piszę.Może nasz ZG przed przerwą wakacyjną jeszcze zdąży puścić do FCI Quote
Jakaranda Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 sirion napisał(a):My też w następny weekend będziemy polować na dwa CACIBy. Ale i tak nam to intera dla młodej nie zamknie - czas.... I właśnie - co z tym CZASEM? W regulaminie na stronie ZK pisze: " w trzech różnych krajach, od trzech różnych sędziów, w minimalnym odstępie 1 rok i 1 dzień". W Regulaminie wydrukowanym w katalogu wystawy krakowskiej str. 28 tego wymogu nie ma, a przynajmniej ja go tam nie widzę. Pisze: "... w trzech różnych krajach, od trzech różnych sędziów, niezaleznie od liczby konkurentów, - jeden z tych czterech certyfikatów (CACIB) musi być uzyskany w kraju zamieszkania właściciela psa lub w kaju pochodzenia rasy. ....". Czy ja niedowidzę, czy w katalogu jest błąd, czy Regulamin na stronie ZK jest nieaktualny? Może mi to ktoś wyjaśnić? Quote
Elitesse Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 wydaje mi sie ze ten z katalogu jest nieaktualny bo w tej chwili nie ma juz wymogu jeden z tych czterech certyfikatów (CACIB) musi być uzyskany w kraju zamieszkania właściciela psa lub w kaju pochodzenia rasy a wymog zcasowy byl zawsze Quote
caramba Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Witam wszystkich, nie wiem, nie patrzylam w poprzednich postach czy taka informacja juz sie znalazla tu na forum, ale delikatnie chcialam zauwazyc, ze kazdy dyplom championa, niezaleznie czy mlodziezowego czy doroslego, nie jest wydawany na podstawie (jedynie) wniosku jaki zostal przez nas zlozony do ZG. To na podstawie wnioskow wlasnie sprawdza sie czy rzeczywiscie dany pies/suka otrzymaly cwc czy zw. ml. na podanych przez nas wystawach. To ze np 3 maja na wystawie nasz pies ukonczyl championat Polski, nie oznacza, ze jesli zaraz po w/w wystawie wyslemy wniosek za kilka tygodni otrzymamy dyplom:(. Przyczyna jest prosta- i nie sadze, by za to ponosil odpowiedzialnosc ZG. Jak wiadomo, karta oceny jest wypisywana w trzech egzemplarzach, oryginal otrzymuje wystawca, jedna kopia pozostaje w oddziale organizujacym wystawe a trzecia odsylana jest wlasnie do ZG. Kazdy oddzial ktory organizowal wystawe zobowiazany jest odeslac te kopie w ciagu 45 dni od zakonczenia wystawy. Niestety czesto bywa innaczej stad tez wynikaja spoznienia w wystawianiu chapionatow. Pozdrawiam Quote
puli Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Informacja była i my o tym wiemy.Chwalimy się kto na co czeka,kto i co juz dostał,natomiast obszczekujemy sobie czasem ZK za ewidentne ślamazarstwo i niedoróby. Quote
Asiaczek Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 caramba - masz całkowitą rację! My o tym wiemy. Problem natomiast jest w tym, że b. często nasze dokumenty giną nie wiadomo gdzie, nie dochodza maile itp. Panie w ZG maja starą śpiewkę pt. "duzo pracy" itp. A to robi sie po prostu nudne, jak słyszysz to samo od dobrych kilku lat. A ponieważ jeździmy poza granice PL, to i obserwujemy, że np. w ciągu 3-4 tygodni można otrzymać np. Championat Austrii, Wegier czy Luksemburga. A więc można. To jest kwestia dobrej organizacji. Pzdr. Quote
donya Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 caramba napisał(a):Witam wszystkich, nie wiem, nie patrzylam w poprzednich postach czy taka informacja juz sie znalazla tu na forum, ale delikatnie chcialam zauwazyc, ze kazdy dyplom championa, niezaleznie czy mlodziezowego czy doroslego, nie jest wydawany na podstawie (jedynie) wniosku jaki zostal przez nas zlozony do ZG. To na podstawie wnioskow wlasnie sprawdza sie czy rzeczywiscie dany pies/suka otrzymaly cwc czy zw. ml. na podanych przez nas wystawach. To ze np 3 maja na wystawie nasz pies ukonczyl championat Polski, nie oznacza, ze jesli zaraz po w/w wystawie wyslemy wniosek za kilka tygodni otrzymamy dyplom:(. Przyczyna jest prosta- i nie sadze, by za to ponosil odpowiedzialnosc ZG. Jak wiadomo, karta oceny jest wypisywana w trzech egzemplarzach, oryginal otrzymuje wystawca, jedna kopia pozostaje w oddziale organizujacym wystawe a trzecia odsylana jest wlasnie do ZG. Kazdy oddzial ktory organizowal wystawe zobowiazany jest odeslac te kopie w ciagu 45 dni od zakonczenia wystawy. Niestety czesto bywa innaczej stad tez wynikaja spoznienia w wystawianiu chapionatow. Pozdrawiam O tym wszyscy wiedzą ;) Tu chodzi o coś innego - niestety gdy nie dopilnujesz swoich spraw to na championat możesz czekać w nieskonczoność. Dokumenty giną w nieznanych okolicznościach, na maile Panie nie odpowiadają, ciężko się dodzwonić. Jedyne wyjście to osobiste załatwienie sprawy - ale to jest mozliwe dla osób mieszkajacych w Warszawie :shake: Quote
karenina Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 Ja sie dziś do ZG dodzwoniłam i oto czego sie dowiedziałam : Championaty ukonczone w Opolu były wysyłane w zeszłym tygodniu i dwa tgodnie temu. Ukonczone w Łodzi dorosłe będą wysyłac w przyszłym tygodniu, a Mł.CH za dwa tygodnie. Z wystaw czerwcowych nie maja jeszcze ani jednego sprawozdania. Quote
Elitesse Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 karenina napisał(a):Ja sie dziś do ZG dodzwoniłam i oto czego sie dowiedziałam : Championaty ukonczone w Opolu były wysyłane w zeszłym tygodniu i dwa tgodnie temu. Ukonczone w Łodzi dorosłe będą wysyłac w przyszłym tygodniu, a Mł.CH za dwa tygodnie. Z wystaw czerwcowych nie maja jeszcze ani jednego sprawozdania. no to niezle !!!! czyli jeszcze poczekam na dyplom Waciusia :placz: :placz: :placz: Quote
Asiaczek Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 donya napisał(a):O tym wszyscy wiedzą ;) Tu chodzi o coś innego - niestety gdy nie dopilnujesz swoich spraw to na championat możesz czekać w nieskonczoność. Dokumenty giną w nieznanych okolicznościach, na maile Panie nie odpowiadają, ciężko się dodzwonić. Jedyne wyjście to osobiste załatwienie sprawy - ale to jest mozliwe dla osób mieszkajacych w Warszawie :shake: Ano. Ja mieszkam w W-wie i dlatego mam taki właśnie handicap. Pzdr. Quote
sylrwia Posted July 14, 2006 Posted July 14, 2006 Aż mnie przeraża wysyłanie papierów na Mł. CH. Pl. mojego Fortka :shake: po tym co tu przeczytałam. Ale nic nie przebije chyba pani w moim oddziale, która zdziwiła się tym po co teraz mi Mł. Ch. mogłam poczekać z wystawianiem psa 15 miesiaca życia aby dostawał już wnioski na dosorłego Ch. Pl. :shake: Z tego wynika, że tylko należy zaliczyć wystawy do uprawnień hodowlanych i nic wiecej nie jest ważne. :cool1: Quote
Asiaczek Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 sylrwia napisał(a):Aż mnie przeraża wysyłanie papierów na Mł. CH. Pl. mojego Fortka :shake: po tym co tu przeczytałam. Ale nic nie przebije chyba pani w moim oddziale, która zdziwiła się tym po co teraz mi Mł. Ch. mogłam poczekać z wystawianiem psa 15 miesiaca życia aby dostawał już wnioski na dosorłego Ch. Pl. :shake: Z tego wynika, że tylko należy zaliczyć wystawy do uprawnień hodowlanych i nic wiecej nie jest ważne. :cool1: Taaa. Głupota ludzka nadal mnie zaskakuje...:crazyeye: Chyba powinnam się przyzwyczaić, a nie mogę.:cool3: Pzdr. Quote
karenina Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 A my dziś dostalismy dwa sliczniutkie dyplomy Mł Ch Pl rudasków. Wystawione 30 czerwca :) Quote
Asiaczek Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 No, no, no!!! Gratki dla Rudzielców!!!:thumbs: Karenina, stawiasz herbatke z cytryną na najbliższej wspólnej wystawie, co? Pzdr. Quote
karenina Posted July 15, 2006 Posted July 15, 2006 [quote name='Asiaczek']No, no, no!!! Gratki dla Rudzielców!!!:thumbs: Karenina, stawiasz herbatke z cytryną na najbliższej wspólnej wystawie, co? Pzdr. Asiaczku, dziękujemy, Kolejne dwa dyplomy mam nadzieje ze dostane na dniach :), tym razem charcikowe, Mł Ch Nanda, i dorosły Ch Pl Agiego :evil_lol: Herbatka z cyrynką, bedę pamiętac ;) A spotkamy sie we wrocławiu mysle :) Quote
Asiaczek Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Superasto!!! Ja zadbam o jakiś catering, co? Pozwól, że sie powtórzę: rozbestwiłaś się, Kareninko słodka!:evil_lol: Pzdr. Quote
karenina Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='Asiaczek']Superasto!!! Ja zadbam o jakiś catering, co? Pozwól, że sie powtórzę: rozbestwiłaś się, Kareninko słodka!:evil_lol: Pzdr. Dopiero się rozkręcamy :eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote
Cockerek Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Nasz dyplom też wystawiono 30.06, może hurtem wystawiali :lol: Ja wysłałam na początku maja a dostałam w zeszłym tygodniu, no to czekałam na Mł.Ch 2,5 miesiąca, to chyba dość szybko :cool3: Quote
Asiaczek Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 karenina napisał(a):Dopiero się rozkręcamy :eviltong: :eviltong: :eviltong: Rany boskie!! Lepiej Wam nie wchodzić w drogę, co? A co bedzie, jak się juz tak zupełnie rozkręcicie? Nawet nie chcę o tym myśleć! pzdr. Quote
eveandAxel Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Wiecie co, jestem troszkę zła!:angryy: Może niepowinnam bo wszyscy cały czas narzekają a ludzie przecież muszą też się pourlopować! ale wydawało mi się że ZG to wielka machina, i że mogą sobie urlopy jakoś poplanować. Wysłałam wniosek na Młodzieżowy Championat dla Ax'a, chciałam się dowiedzieć czy wszystko wporządku! Próbowałam się dodzwonić przez kilka dni, słuchawki z ręki niewypuszczałam, a wkońcu kiedy się dodzwoniłam?? dzisiaj!!!!:angryy: Tylko po to żeby usłyszeć głos z maszyny że przepraszają ale od 7 - do 18 mają nieczynne!:shake: To ile ich tam pracuje?? ech! ja to pewnie championat w grudniu dostanę!:-( Quote
Recommended Posts