akucha Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Widac zgrzeszyłaś cioteczko :razz: brazowa1 napisał(a):grzeczne panienki nosza spinki-tak wlasnie ma byc.Ale gameto-Ty jej nie pozyczaj swoich :p cudowna jest-nie moge sie napatrzec na ten szlachetny smukły pyszczek :loveu::loveu::loveu:AAAAAAAAAAA jaka ona super!!!!!!!!! Pyszczek od spinki wyszczuplał :eviltong: Quote
wanda szostek Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 No proszę sesja zdjęciowa piękna a tupecik na głowie rewelacja. Quote
brazowa1 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 ja złozylam zamowienie na fotke w kitkach i w warkoczyku. Quote
gameta Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Odpowiadając na wcześniejszy post, który przeskoczył - nie, nie mlaszcze już :p Znaczy się to były te kłaczki :multi: Quote
akucha Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Śpicie jeszcze??? Pobudka! Balbinka domu szuka, nie zastanawiać się, brać i mocno kochac księzniczkę :lol: Quote
gameta Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 akucha napisał(a):Śpicie jeszcze??? Pobudka! Akuszka, ty widzałaś co za oknem? Jak w taką pogodę nie spać do 14tej ?? Quote
wanda szostek Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 gameta napisał(a):Akuszka, ty widzałaś co za oknem? Jak w taką pogodę nie spać do 14tej ?? Co Ty chcesz od pogody. Słoneczko pięknie świeci aż serce rwie się na spacerek. Quote
gameta Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 A u mnie jest tak: I nie - to nie jest poruszone zdjęcie. To deszcz i mgła ... Quote
Atkaaaa Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 http://images48.fotosik.pl/83/8665e4f058828b71.jpg :megagrin::megagrin::megagrin:umarłam xD :) ale Daszeńka jest cudna! Jak tylko te włoski jej odrosną to będzie pudlica pierwsza klasa :D Quote
brazowa1 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Sunia ladnie przytyla (gameta mowi,ze juz nie widac nawet bioderek),slicznie sie odkarmila w 3 tygodnie :multi: Oj,to ile ona musi jeść ? Quote
akucha Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 gameta napisał(a):Akuszka, ty widzałaś co za oknem? Jak w taką pogodę nie spać do 14tej ?? Nooo... to masz pociągnięcie :evil_lol: U na to samo, ale ja jak pies Pawłowa - 6.00 pobudka! Wstawiłam nowe zdjęcia do allegro, dziewczyna super!!!! Quote
gameta Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Śpieszę donieść, że pudlica je jak wilk. Średnio dziennie pochłania około 1kg pokarmów - ryżu z warzywami i mięsem, RC i czasem puszki. I szczerze mówiąc trochę się martwię, czemu ona ciągle głodna :roll: Pochłonie dosłownie każdą ilość... muszę wydzielać :-( Nie wiecie przypadkiem ile taki mini pudel powinien jeść ? Brązowa jest przerażona - ale osobiście uważam, że przesadza :eviltong: No i jest widok na domek, o którym pisałam wcześniej, ale nikt się nie ustosunkował :shake: Ja mam duże wątpliwości i szukam rady... Suche fakty takie: dom z ogrodem, dwójka dzieci, jeden pudel suka w tym samym wieku co Dasza. Pani nie pracująca. Żyją z przyjmowania letników. Karmią puszką - cokolwiek to znaczy. Jakieś sugestie ?? Quote
gops Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='gameta']Śpieszę donieść, że pudlica je jak wilk. Średnio dziennie pochłania około 1kg pokarmów - ryżu z warzywami i mięsem, RC i czasem puszki. I szczerze mówiąc trochę się martwię, czemu ona ciągle głodna :roll: Pochłonie dosłownie każdą ilość... muszę wydzielać :-( Nie wiecie przypadkiem ile taki mini pudel powinien jeść ? Brązowa jest przerażona - ale osobiście uważam, że przesadza :eviltong: [quote] jesli jest takiej wielkosci na jaka wyglada na zdjeciach to powinna miec 7 kg jak nic(a ile ma teraz?) , i 250g suchego jedzenia dla malych starszych psiakow dziennie jesli karmisz gotowanym to niemam pojecia , ale jak robisz jej ryz czy kasze to spokojnie pol torebki powinna zjesc +jakies mieso i warzywa 1 kg to duzo za duzo ;) Quote
brazowa1 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 ona zjada 3/4 dawki RC dziennej dla pudelka plus mieso z ryzem i warzywami plus puszka. kilogram to dla owczarka :eviltong: Gameta,tylko nie bij,ze poskarżylam!!!! gops,to niemozliwe,aby maly piesek mial zjesc 250 gr suchej karmy.Skoro moj duzy ma zjesc 350 Quote
brazowa1 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 połnoc,Daszenko,chodz razem poczarujemy:Czarny-mary,najlepszy domku na swiecie,z emerytka uwielbiajaca pudle-zjaw sie!!!!!! Quote
akucha Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Jestem za! Klub kibica Daszeńki na allegro rośnie, liczy już sztuk 4. Może zadzwoni ktos normalny. A może ona jest pudel średni a nie miniaturowy i teraz nadrabia stracone w schronisku kilogramy :razz: Quote
zuzlikowa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 No i jest widok na domek, o którym pisałam wcześniej, ale nikt się nie ustosunkował :shake: Ja mam duże wątpliwości i szukam rady... Suche fakty takie: dom z ogrodem, dwójka dzieci, jeden pudel suka w tym samym wieku co Dasza. Pani nie pracująca. Żyją z przyjmowania letników. Karmią puszką - cokolwiek to znaczy. Jakieś sugestie ?? ...zupełnie nie znam pudelków!:shake: ...ale mam ... wątpliwości odnośnie oddawania dorosłej(bardzo dorosłej) suni do domku z drugą równie dorosłą sunią:oops: Gametko,a może poczekać i znajdzie się domek gdzie Daszeńka będzie... jedynaczką,albo przynajmniej będzie piesek?:oops: Quote
brazowa1 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 dla Daszy drugi piesek nie stanowi najmniejszego problemu,o ile lubi lub chociaz toleruje (jak Koks) inne psy. Akurat do pudelka drugiego nie mam żadnych obiekcji,bardziej do innych rzeczy-mimo,ze ta pani ze schroniska dostalaby ode mnie psa z pocalowaniem reki.Ale naczej wydaje sie psa "z DT" gdzie poniekad oddaje sie wlasnego...czyz nie? Quote
gops Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 [quote name='brazowa1']ona zjada 3/4 dawki RC dziennej dla pudelka plus mieso z ryzem i warzywami plus puszka. kilogram to dla owczarka :eviltong: Gameta,tylko nie bij,ze poskarżylam!!!! gops,to niemozliwe,aby maly piesek mial zjesc 250 gr suchej karmy.Skoro moj duzy ma zjesc 350 zalezy jaka karma ;) ja np karmie ta karma i jest niby ze 200g niecale ale moj zeby nie zebral przy stole musi dostac 250g a ma 7 kg i jest wielkosci Daszenki (chyba) Quote
brazowa1 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 moja zżarlaby 3 kilo dziennie i by żebrala,obawiam sie,ze Daszka to ten sam typ. Gops,ale to Twoj piesek musi miec niezla przemiane materii,ze trzyma taka ladna wage przy tej ilosci jedzonka :) Przy Daszce jednak bym nie polecala-ona blyskawicznie nadrabia kilogramy. Gapie,dzwoncie-nie gryziemy!!!!!!! Quote
Nadziejka Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 :loveu::multi:Daszenka juz nie jest smutna :multi::loveu: Teraz jest szczesliwa z Gamecia i Koksikiem:Dog_run::sweetCyb: wy niunie cudne pozdrawiam Was cieplutko ..a za oknem brrr straszna pogoda , wiosnoooo gdzies ty ? Quote
gameta Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 [quote name='brazowa1'] Hmmmmmm, ja wiem, że "różowa Dasza" bardzo by Ci się spodobała, ja w kształcie nawet podobna ale w życiu naie założyłabym białych butów :evil_lol: Dasza - cieszy się, ma coraz więcej energii, uwielbia zabawy z piłeczką. Biega, skacze, je :) Znaczy się wszystko ok. Aha, nie mam gumki :shake: Quote
Recommended Posts