Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 680
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dyzia napisał(a):
Biedny piesio...:placz: Niech znajdzie przynajmniej DT :placz:

on juz ma najwspanialsze miejsce na ziemi - brakuje mu tylko zdrowia, zeby moc sie nim cieszyc

Posted

Myślę, że odchodził świadomy, z poczuciem tego, że na koniec życia ktoś go kochał. To podobno najważniejsze co możemy zrobić dla naszych psów - być przy nich w chwili odejścia.

Borys zaznał miłości, ciepła, miał swoje miejsce i twarożek. Miał spacer.
Trzeba o tym pamiętać, choć strasznie, strasznie to trudne.

Borysku
[*]

Dziewczyny, trzymajcie się.

Posted

Biedny Borys :-( Nie nacieszył się zbyt długo dobrym jedzonkiem i spokojnym życiem.
Biafra, bardzo Ci współczuję. :glaszcze: Równocześnie jestem pełna podziwu i uznania, że dałaś schronienie takiemu agresywnemu i nieadopcyjnemu psu jakim był ten kaukaz. Cieszę się, że są w tym kraju osoby o takim wielkim sercu, które bezinteresownie otaczają opieką tych najbardziej skrzywdzonych przez innych ludzi.

Posted

__Lara napisał(a):
Biedny Borysek :-(:placz::placz::placz::placz:

Tyle żeśmy zbierały, starały się i nie udało się doczekać wiosny :(

Borys odszedł,
dobrą śmiercią - bez bólu, w cieple i świadomością bezpieczeństwa

a ja tak sobie myślę, że to nie może się tak skończyć
nie powinno się tak skończyć!

jest miejsce i osoba - Biafra - która chce poświęcić swój czas i siły na opiekę nad kolejnym nieszczęśnikiem, którego nikt nie będzie chciał - bo stary, bo chory
bo wielki i do niczego niepotrzebny
już tu na Dogo znalazło by się paru kandydatów, którzy czekają na taki azyl by godnie dożyć ostatniej chwili

może wybudujemy ten Boryskowy kojec?

Biafra jak się trochę otrząśnie zrobi rozlicznenie i zobaczymy ile nam brakuje...
wiosna już niedługo, będzie można zacząć budowę...

Posted

Camara napisał(a):
jest miejsce i osoba - Biafra - która chce poświęcić swój czas i siły na opiekę nad kolejnym nieszczęśnikiem, którego nikt nie będzie chciał - bo stary, bo chory
bo wielki i do niczego niepotrzebny
już tu na Dogo znalazło by się paru kandydatów, którzy czekają na taki azyl by godnie dożyć ostatniej chwili

może wybudujemy ten Boryskowy kojec?

O tym samym pomyślałam. Jest miejsce, jest odpowiednia osoba, są już jakieś fundusze, a o biednego psa nie trudno.
Jestem za budową kojca ku pamieci Boryska, na potrzeby innych Borysków i żeby Biafra mogła nadal pomagać takim borysopodobnym "terrorystom".

Posted

Borysie... Starałam się wierzyć w to, iż wszystko będzie dobrze... że to tylko chwilowa niemoc... ale gdzieś w głębi serca czułam, że tak to się może skończyć...

Jednocześnie wiem, że ten ostatni etap Twojego życia był tym najpiękniejszym... była opieka, ciepło, bezpieczeństwo, miłość i ten sławny twarożek... a to wszystko dzięki temu, że była przy Tobie Biafra...

Odszedłeś kochany... kochany przez tych, którzy byli blisko Ciebie, ale i tych, którzy śledzili tutaj Twoje losy...

Niech to dobro, którym obdarowała Cię Biafra, towarzyszy Ci tam, gdzie teraz jesteś...

Borysie
[*] :-(

Guest Elżbieta481
Posted

A więc i Ty Borysie idziesz po Tęczowym Moście:-(Jak spotkasz naszych wyjątkowych przyjaciół-biednego Sokratesa,nasze chomiki,maleńką Maję i kochanego okruszka Melusia zaopiekuj się nimi.Jesteś taki duży-będą przy Tobie bezpieczni i niech czekają na nas.
Kochamy Was:-(
Elżbieta

Posted

Biedny wielkopsie, kochany kudlaczu....Mam tylko nadzieje, ze z calego swego zycia zapamietales jedynie ten ostatni czas, kiedy niezwykla Biafra otoczyla Cie milosia i troska :-(

Oby ci, ktorzy zmarnowali ci zycie zdechli z glodu i zimna!

Bardzo Ci Izo wspolczuje :-(:calus: Ciezki ten poczatek roku i Libra, i Paj, i teraz Borysek :shake:

Spij spokojnie kochane psisko

Posted

Często odwiedzałam ten wątek i powiem tylko - Biafra, jestem pełna podziwu dla tego, co zrobiłaś dla tego wspaniałego olbrzyma. Mało kto sprostałby temu. Dzięki Tobie odszedł godnie i na swój sposób szczęśliwy. Pokochał i był kochany - przeszedł z raju do raju...