halbina Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 wezmę dwa szczeniaki na dt. z tych berneńczyków albo onków... :roll: Quote
ARKA Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 :mad: [B][SIZE=4][COLOR=red]Jest dt, w Gdyni, ktory chce zabrac:[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4]-pies/suka (bardziej prawdopodobne ze suka) w typie teriera, kolorystycznie [COLOR=blue]Airedale Terrier[/COLOR] [COLOR=green](terier walijski?)[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#008000]Czy jest szansa aby jakos przy pomocy olkusko, krakowsko-warszawsko(?) i nie wiem kogo jeszcze psiak pojechal jak najszybciej????[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#008000]Błagam, zorganizujcie sie jakos: grupa "przerzutową' psow! Bardzo prosze szczegolnie kolezanki i kolegow z Krakowa o pomoc!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#008000]Kto bedzie odpowiedzialny za zabieranie psow z Olkusza-jedna-dwie osoby i cala duzaaa grupa do pomocy;):loveu:[/COLOR][/SIZE][/B] Quote
Ada-jeje Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Rozumiem ze na nastepne wyciaganie psow dzwonimy najpierw do powiatowego weterynarz pana Janika ktory to musi nam udowodnic na jakiej podstawie odmawiaja nam wydania psow ktore nie sa wlasnoscia p. Palki.a jak nie to robimy pokazowke przed schroniskiem w Okuszu. Zaopatrzymy sie w nr. tel. do odpowiednich osob a dla schroniska bedzie to jeszcze wieksza reklama. :angryy::angryy::angryy: Quote
gameta Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Ada-jeje']Rozumiem ze na nastepne wyciaganie psow dzwonimy najpierw do powiatowego weterynarz pana Janika ktory to musi nam udowodnic na jakiej podstawie odmawiaja nam wydania psow ktore nie sa wlasnoscia p. Palki.a jak nie to robimy pokazowke przed schroniskiem w Okuszu. Zaopatrzymy sie w nr. tel. do odpowiednich osob a dla schroniska bedzie to jeszcze wieksza reklama. :angryy::angryy::angryy:[/quote] Ada-jeje :crazyeye: a odmówili już wydania ?? Jak będzie trzeba przyjadę osobiście się przykuć - możecie wybrać miejsce - schron, ratusz, etc... Quote
Ada-jeje Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Ula, hanek wstawiajcie nastepne fotki, za granica potrzebuja jeszcze wiecej fotek. Quote
Ada-jeje Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Kilka postow wyzej Ula pisze wlasnie o tym ze juz psa nie dostanie, ostatnie dwa razy jak byla to musiala prawie na kolana padac zeby jej psy wydali, to tym razem na kolana padac nie bedziemy tylko trza reklame dla schroniska dodtkowa zrobic. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
emilia2280 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Ada-jeje']Kilka postow wyzej Ula pisze wlasnie o tym ze juz psa nie dostanie, ostatnie dwa razy jak byla to musiala prawie na kolana padac zeby jej psy wydali, to tym razem na kolana padac nie bedziemy tylko trza reklame dla schroniska dodtkowa zrobic. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] No i o to chodzi Ada. Nie ma ze Wy jednymi drzwiami 3 psy ratujecie a oni drugimi 10 wpychajá do tej mordowni na to miejsce. Koniec cichego ratowania i proszenia, zeby pozwolili Wam zrobic miejsce dla nastépnych wylapanych psów (i sami zarobili dziéki temu wiécej :angryy:). Quote
Kruszynka86 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 szkoda, że tylko rasowce cieszą się zainteresowaniem :-( przecież to tylko o dt chodzi, czy kundle mają inne serce?:-( dom tymczasowy nie zobowiązuje do pozsotawienia u siebie psa na zawsze, pare tygodni, góra miesięcy. Kundelki też są malutkie i krótkowłose, im też jest zimno , chorują i marzną, proszę nie zwracajcie aż tak uwagi przy tej akcji na rasy, kto może niech poprstu ocali jakiegokoliwek sierściaka psa, czy kota. Ja mam kundlice znajdkę i jestem z niej dumna :loveu:[/quote] Owszem nie tylko rasowce powinny miec szanse na dom ja również oprócz rasowca posiadam kundelki ale wydaje mi sie ze jeżeli ktos chce kupic rasowca szczeniaka to również dobrze może zabrac takiego rasowca ze schroniska mimo ze jest starszy w koncu takie psy równiez potrzebuja domu... Bez obrazy pisze w dobrej wierze bo moja sasiadka chce własnie kupic sznaucera i próbuje ja namowic by zabrała tego z Ol... Quote
iwona_k1 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Dlatego trzeba uruchomić media bo sądami się chyba z nimi nie wygra.:mad: A co to znaczy,że nie wydadzą?Niech poda podstawę prawną:diabloti: Quote
Itinea Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 i to koniecznie na piśmie, bo potem się wyprą. Mógłby się jakiś prawnik wypowiedzieć?? Quote
gameta Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='Itinea']i to koniecznie na piśmie, bo potem się wyprą. Mógłby się jakiś prawnik wypowiedzieć??[/quote] Napisałan na PW do E-S - niech się wypowie :) Quote
__Lara Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [SIZE=5][B]A co to ma być, że tam zwierząt nie wydają??? powariowali do reszty??? przecież to nie jest ich prywatna własność. Do jasnej ciasnej, to się w głowie nie mieści....tam chyba z ABW trzeba przyjechać![/B][/SIZE] Quote
Ulaa Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Przypominam - [B]staruszek Owczarek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/staruszek-onek-z-obozu-zaglady-128295/[/url][/B] oraz [B]maluszki:[/B] [B][url=http://www.dogomania.pl/forum/f28/3-szczeniaczki-mix-bernenczyk-z-128324]3 szczeniaczki mix Berneńczyk z ....... - Dogomania Forum[/url][/B] prosimy o odwiedzanie i ogłaszanie Quote
kuba123 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [url]http://www.dogomania.pl/forum/f96/w-libiazu-zginela-elza-128320/[/url] przepraszam że się tak nie na temat wtrąca ale pan bardzo boi się że sunia modła trafić właśnie do Olkusza Quote
Ada-jeje Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Cos mi tu nie gra :shake: w gazecie krakowskiej czytamy ze magistrat nie podpisal jeszcze umowy ze schroniskiem na rok biezacy, to skad sie wziely nowe psy ktore dzis widziala Ulaa. :crazyeye: Quote
Mikadominika1 Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 A co na to np Prezydent Miasta, Rada Miasta itd. Chyba oni zatwierdzają budżet i chyba schronisko dostaje dotacje. Jakby ktoś poszedł i powiedział że nawet nie pozwalają zdjęć zrobić zwierzętom, chyba że ekipa rządząca w mieście ma to w d.... A policja, straż miejska? Rozwieszanie plakatów po mieście informująca o stanie schroniska ( pieniążki z podatków idą w kieszeń prowadzącego schronisko ), a kontroli finansowej na wydatki nie ma to schronisko? Nie można by iść w kilka osób do tego schroniska, jedna niech robi foty, a jak stawiali by opór to zadzwonić po władze lub policje ( i pokazać przy okazji stan zwierząt ) ? Quote
malgos Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Miło było dziś poznać p. Janika. Gratuluję elokwencji, ale treści brak... Quote
ARKA Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='malgos']Miło było dziś poznać p. Janika. Gratuluję elokwencji, ale treści brak...[/quote] :roll: no czyms trzeba nadrabiac, jak to sie mowi. A kto zabronil wydawac psow, powiatowy wet?:crazyeye: Quote
ARKA Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='Ada-jeje']Cos mi tu nie gra :shake: w gazecie krakowskiej czytamy ze magistrat nie podpisal jeszcze umowy ze schroniskiem na rok biezacy, [B]to skad sie wziely nowe psy ktore dzis widziala Ulaa[/B]. :crazyeye:[/quote] Ada, a te pozostale 22 gminy tez nie podpisaly? Jak dziecko pytasz... KIEDY POWIATOWY zamknie schron na przyjmowanie?? Chyba pozwolenie na dzialanosc wygaslo, bylo chyba do konca roku???Chyba,ze UM nowe wystawil, znow czasowe, na rok???:razz: Quote
Ulaa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='Ada-jeje']Kilka postow wyzej Ula pisze wlasnie o tym ze juz psa nie dostanie, ostatnie dwa razy jak byla to musiala prawie na kolana padac zeby jej psy wydali, to tym razem na kolana padac nie bedziemy tylko trza reklame dla schroniska dodtkowa zrobic. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] Można brać tylko nie chore, no i procedura brania psa trochę się wzbogaciła :roll: o kartę wypisową, świadectwo szczepienia na wściekliznę i zdjęcie osoby adoptującej (z pozdrowieniami od pana Janika). Niemniej jednak ja tam nieprędko pojadę. Nerwy mi już siadają, za dużo tych wizyt. Dzisiejsze zdarzenie z kotem i zakrwawioną suczką przebrało miarkę. [quote name='Ada-jeje']Cos mi tu nie gra :shake: w gazecie krakowskiej czytamy ze magistrat nie podpisal jeszcze umowy ze schroniskiem na rok biezacy, to skad sie wziely nowe psy ktore dzis widziala Ulaa. :crazyeye:[/quote] z kwarantanny. ładne pieski tam mają, "rasowce" (mam nadzieję, że ten śliczny collie, którego głowę widziałam oraz podhalan nie zginie! bo Husky z kwarantanny już poszedł na boksy i siedzi z czarnym terierem). Quote
Ada-jeje Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Epe przygotowala ponad 20 pism otrzymalam je na poczte, jutro przychodzi hanek i drukujemy a w poniedzialek leca poleconymi do gmin. Quote
Ulaa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='ARKA']No nie moge, zarty sobie robią?? A psy tez mają zdjecia, tatuaz albo czip???:angryy: A co sie stalo??[/quote] To nie jest do opisu na dogo. Quote
ARKA Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='Ulaa']Można brać tylko nie chore, no i procedura brania psa trochę się wzbogaciła :roll: o kartę wypisową, świadectwo szczepienia na wściekliznę [B]i zdjęcie osoby adoptującej[/B] (z pozdrowieniami od pana Janika).[/QUOTE] No nie moge, zarty sobie robią?? A psy tez mają zdjecia, tatuaz albo czip???:angryy: [QUOTE] Niemniej jednak ja tam nieprędko pojadę. Nerwy mi już siadają, za dużo tych wizyt. [B]Dzisiejsze zdarzenie z kotem i zakrwawioną suczką[/B] przebrało miarkę.[/QUOTE] A co sie stalo?? Quote
gonia66 Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='Ulaa']To nie jest do opisu na dogo.[/quote] Ulaaa dlaczego nie jest do opisu na dogo??Chyba ze nie masz sil o tym pisac...przeciez tu chyba mozemy weidziec wszystko co sie da..i chyba nawet powinnismy..bardzo Ci wspolczuje...ja nie wiem czy bym sie otrzasnela po tym wszystkim..nie wiem naprawde...jesli mozesz- napisz co sie stalo z ta sunia zakrwawiona..:-(:-(:placz: Quote
Recommended Posts