Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, czy kontaktował się z Wami ktoś z dogowych adopcji???
W odpowiedzi na wiadomość Pauliny powiadomiłam od razu osoby działające w organizacji. Czy któraś z nich odezwała się???

P.S - Uff, Pangea. Jestem spokojniejsza.

Posted

Cloudy napisał(a):
W odpowiedzi na wiadomość Pauliny powiadomiłam od razu osoby działające w organizacji. Czy któraś z nich odezwała się???

tylko, ze sadzac po nr tatoo to nie jest dog. No bo 001, mysle ze dogow jednak ciut wiecej sie urodzilo.....

Posted

Potter, dzieki Ci!! :Rose::modla:

Sunia ma pyszczydlo przecudowne!! Piekna jest normalnie!! :loveu:

Mam nadzieje ze cos sie wyjasni w sprawie tatuazu... ale az Olsztyn?? :-o

Posted

Cloudy napisał(a):

Odezwały się, odezwały - spoko. Jestem w kontakcie z Pauliną ze świętokrzyskiego.

P.

Posted

Linssi napisał(a):
Potter, dzieki Ci!! :Rose::modla:

Sunia ma pyszczydlo przecudowne!! Piekna jest normalnie!! :loveu:

Mam nadzieje ze cos sie wyjasni w sprawie tatuazu... ale az Olsztyn?? :-o

a wet z wrazenia napisal
dog niemiecki
plec meska...
hihihi

mialam bardzo czarne mysli wczoraj..baaaardzo...choc z natury ze mnie optymistka

czy mozecie wyjasnic roznice miedzy tosa fila a dog?
dla tych nie do konca zorietowanych
to przy okazji nauka ...:lol:

aha i dla mapy pomocy dogo..prosba
kto jest od dogow i tych innych fila tosa etc na dogo...bym mogla w zakaldki o zainteresowanych i zorientowanych w rasie zalozyc

czy jest strona adopcyjna dogow w potrzebie?

Posted

hmm no fajnie może jutro się dużo wyjaśni.. aha .. piesek był gnieciony i nic nie mówił bo zjadł dwie tabletki na uspokojenie :) przed "wyjazdem" :) zresztą to chyba najmniej ważne.. a czy kontaktował się pan który miał pomóc finansowo pieskowi?? twierdzi że dzwonił i nie mógł się dodzwonić??

Posted

noo Fila :splat: - nie tosa :lol: tosa ma chyba więcej skóry nie?

poszukałam czy ktoś ogłaszał zaginięcie, ale nie znalazłam ani o zaginięciu ani o kradziezy - ale może się nie natknęłam :roll: a może nikt jej nie szuka...

Posted

PANGEA napisał(a):
No wlasnie
Myślę, ze to jest fila

Witajcie,
mi również wydaje się,że to fila, Wychudzona, zaniedbana - ale fila.Jest chyba znacznie niższa od suni doga?
Odnośnie tatoo -jestem z Olsztyna w czwartek zadzwonię i sprawdzę. Prawdopodobnie jest to sunia z hodowli Amigo del Alma po Iwie z Pogranicza i Jeffie Chwaterubska Rokle urodzona pod koniec 2004 roku (zaraz sprawdzę z jakiego miesiąca) - jeśli to fila - w olsztyńskim oddziale jest zarejestrowany tylko jeden miot - właśnie z tej hodowli i z tego roku.
Przeleję na nią jakiś pieniążek - niezależnie od tego czy okaże się filą, czy też dożycą. Niestety-tylko tak mogę pomóc :oops:
Jeśli to jednak fila z Amigo del Alma - skontaktuję się z ówczesną hodowlą. Ale - najpierw muszę wiedzieć na pewno.
Paulina - dziękuję za maila :)

Posted

malawaszka napisał(a):
noo Fila :splat: - nie tosa :lol: tosa ma chyba więcej skóry nie?

Fila ma więcej luźnej skóry. Przynajmniej teoretycznie. Jednak jest sporo filek bezłałocznych - np. moja adoptowana filka Anabelka.

Posted

..powiem szczerze, że miałam stracha jak jej szukaliśmy i nic .. taka zmarnowana, zniechęcona i wściekła ruszałam w stronę domu i jeszcze mnie tchnęło żeby zapytać takiej pani która sobie wracała do domu czy nie widziała chudziutkiego psiaka " a kiedy mi odpowiedziała że idzie wzdłuż ulicy to myślałam że koła pogubię po drodze :D

Posted

paulina_k85 napisał(a):
..powiem szczerze, że miałam stracha jak jej szukaliśmy i nic .. taka zmarnowana, zniechęcona i wściekła ruszałam w stronę domu i jeszcze mnie tchnęło żeby zapytać takiej pani która sobie wracała do domu czy nie widziała chudziutkiego psiaka " a kiedy mi odpowiedziała że idzie wzdłuż ulicy to myślałam że koła pogubię po drodze :D

Bo pewnie ona stwierdzila ze idzie Ciebie poszukac:lol:

Posted

Nooo ja wam powiem, że podobna:cool3: Cieszę się, że odzew był tak ogromny i że sunia już w dobrych rękach. :multi: - dziewczyny - po raz kolejny - jesteście wielkie !!!

Posted

filabrasileiro napisał(a):
Witajcie,
mi również wydaje się,że to fila, Wychudzona, zaniedbana - ale fila.Jest chyba znacznie niższa od suni doga?
Odnośnie tatoo -jestem z Olsztyna w czwartek zadzwonię i sprawdzę. Prawdopodobnie jest to sunia z hodowli Amigo del Alma po Iwie z Pogranicza i Jeffie Chwaterubska Rokle urodzona pod koniec 2004 roku (zaraz sprawdzę z jakiego miesiąca) - jeśli to fila - w olsztyńskim oddziale jest zarejestrowany tylko jeden miot - właśnie z tej hodowli i z tego roku.
Przeleję na nią jakiś pieniążek - niezależnie od tego czy okaże się filą, czy też dożycą. Niestety-tylko tak mogę pomóc :oops:
Jeśli to jednak fila z Amigo del Alma - skontaktuję się z ówczesną hodowlą. Ale - najpierw muszę wiedzieć na pewno.
Paulina - dziękuję za maila :)

Numer w tatuazu wskazuje na to ze to ta hodowla, skoro piszesz ze byl tylko jeden miot:roll:.