Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ma_ruda']Skoro nikt się jeszcze nie odezwał, to ja mogę tylko na podstawie doświadczenia sprzed 3 lat- wtedy nie było problemu wejścia z psem, nawet przy jednym z zejść na plażę (w centrum Jastrzębiej G) była ...miska z wodą dla psa (zadbali chyba o to ajenci budki gastronomicznej). jak jest teraz nie wiem. Jeździłam ze swoją sunia przez 10 lat nad morze, do różnych miejscowości i nigdy nie było problemu- sunia wszedzie plażowała razem ze mną. Z tym, że na plażach strzeżonych z reguły są zakazy wchodzenia z psem. Ale i tak nie lubię plaż strzeżonych, bo są zwykle potwornie zatłoczone i niezależnie od zakazów, pobyt z psem jest tym bardziej uciążliwy. Nigdy jednak nie spotkałam się z protestami ratowników, czy plażowiczów, jeżeli przechodziłam z psem przez plażę strzeżoną.[/quote]

Acha.. no to suuuper:) bardzo Ci dziękuję:) bo się nasluchałam... i zmartwiłam... Wieczorami to ja widziałam, że z psami przychodzili ludzie... a byliśmy w Jastrzębiej rok temu... ale.. kompletnie nie zwracałam uwagi, jak to było normalnie w ciągu dnia... nie zwracałam, bo i nie musiałam...
Wiem, że Zuzka raczej nie nauczy się idealnie sikać na trawniczku... zamiast wtedy, kiedy jej się tylko zachce... robi postępy, ale powolne bardzo... więc na pewno będzie trzeba po niej sprzątać... ale... jestem na to przygotowana i chcę, żeby była z nami na plaży:)
Ufff.. mam nadzieję, że napawdę nie będzie problemów:) a i tak będziemy pewnie chodzić w miejsca mniej uczęszczane, a nie na sam środek plaży, gdzie straszne tłumy:)
Jeszcze raz dzięki:)

Posted

[quote name='basia2202']No to ja też mam w takim razie pytanie odnośnie bałtyckich plaż...

W połowie sierpnia wybieramy się do Jastrzębiej Góry - oczywiście Zuzkę zabieramy ze sobą:) Jeśli chodzi o kwaterę... Pani bardzo chętnie przyjmuje z pieskami i to za darmo. Ale... co z plażą? Byłam tam w zeszłym roku i nie widziałam zakazów... ale też po prostu nie zwracałam na to uwagi, bo nie było wtedy Zuzki i mnie to najzwyczajniej nie interesowało...
Orientujecie się, jak to jest?? Tzn. tak... wieczorami widziałam ludzi z psinkami... wtedy jest spokój.. nikt się nie opala już ;) więc można pobiegać z psiulem brzegiem morza. Ale najbardziej interesuje mnie, jak jest w czasie dnia - jak my będziemy smażyć tyłki na plaży. Czy jeśli pies ma smycz, kaganiec i oczywiście sprząta się po nim kupale, gdyby takowe się zdarzyły... to czy w Jastrzębiej jest z tym problem? Czy może tylko po okreslonej godzinie można z psami wchodzić na plażę? Jeśli ktoś się orientuje, albo może tam mieszka, to proszę o odpowiedź :)
Bo generalnie... ostatnio słyszałam, że podobno jak złapią z psem na plaży to są wysokie kary - ale jak sądzę, nie wszędzie.
Czekamy z Zuzką na wieści od Was... bo toż to nasze losy się ważą;) Nie zostawimy przecież Zuzki samej na kwaterze na pół dnia, skoro jedzie z nami na wakacje, żeby się wyszaleć:)[/quote]

Kiedy byłam tam na końcu maja nie widziałam zakazów, chyba nawet widziałąm czlowieka z psem, ogólnie gdy tam byłam było bardzo mało ludzi.

Posted

[quote name='Matinka']Kiedy byłam tam na końcu maja nie widziałam zakazów, chyba nawet widziałąm czlowieka z psem, ogólnie gdy tam byłam było bardzo mało ludzi.[/quote]

suuupeeeer!! :multi:

Posted

podejrzewam niestety że to sie zmieni bo na pólwyspie takie zakazy stawia sie pózniej jak zaczyna sie sezon letni jeżeli plaże sa strzeżone i sa ratownicy to napewno będzie zakaz z psami i duze mandaty do 1000zł za to:(

Posted

[quote name='moniaa7']A i jeszcze dodam że w Jastrzebiej w sezonie jest mnóstwo ludzi!!!poprostu tłoki ,mieszkam w Gdyni wiec znam dobrze te rejony często tam jezdzimy.[/quote]

no... wieeem, że jest sporo ludzi.... ale.. my jedziemy dopiero w drugiej połowie sierpnia, więc końcówka sezonu... poza tym... i tak będziemy chodzić gdzieś na plażę z boku... ja mogę nawet przejść się dalej, to nie problem:)
pisałam też maila do tej pani, u której wynajmujemy pokój... mowiła, że widziała ludzi z pieskami... i zakazów też raczej nie widziała... ona ze swoją sunią też czasem chodzi nad morze...
w sumie.. w tamtym roku jak byliśmy, to na zakazy nie zwracałam uwagi (znaczy, żeby były takowe) ale... nie widziałam też, żeby jacyś umundurowani chodzili, sprawdzali... etc.
ech... zobaczymy, jaka okaże się rzeczywistość - mam nadzieję, że nie taka tragiczna;)
szkoda by mi było Zuzki, gdyby miała zostać sama w pokoju - w końcu to też jej wakacje - w dodatku pierwszeee w życiu!! :loveu: mam nadzieję, że wszyscy skorzystamy z wypoczynku i nie będzie problemów

Posted

wiesz co nie przejmuj sie tym narazie,bo plaże sa przeciez duże i kapieliska z ratownikami napewno nie beda wszedzie ,najwyzej tak jak mówisz przejdziecie sie troche dalej na plaże nie strzezone,a wiadomo że tez nie bedziecie z psem w goraco siedzili cały dzien na plazy mówimy tu o spacerkach poprostu,ja bym sie nie przejmowała tym specjalnie i tyle:loveu:

Posted

[quote name='moniaa7']wiesz co nie przejmuj sie tym narazie,bo plaże sa przeciez duże i kapieliska z ratownikami napewno nie beda wszedzie ,najwyzej tak jak mówisz przejdziecie sie troche dalej na plaże nie strzezone,a wiadomo że tez nie bedziecie z psem w goraco siedzili cały dzien na plazy mówimy tu o spacerkach poprostu,ja bym sie nie przejmowała tym specjalnie i tyle:loveu:[/quote]

peeewnie, że nie będziemy się z psem smażyć na słońcu cały dniami - i na pewno nie w najgorszy skwar.... my to nie najlepiej znosimy (od razu porażenie słoneczne, jak się tak leży plackiem:cool3: ), a co dopiero psiak...
poza tym... mnie nie zależy na plaży strzeżonej, gdzie jest tłum ludziów:eviltong:
psiunka sobie będzie leżeć przy parawaniku w cieniu;) z zabaweczkami, piciem, smakołykami;) także full wypas :lol: noo i.. myzianie po brzusiu będzieeee :evil_lol: baaaardzo to lubi:loveu:
my sobie posiedzimy ze 3 godziny... potem jakiś obiadek i w tereeeen, na spaceeeeryyyy:multi: :p
a rano... troszkę pośpimy :cool3: potem śniadanko na powietrzu, bo ci gospodarze mają ogrodzoną posesję... a Zuzka będzie hulac po trawce:lol:
ech... fajosko... już nie mogę się doczekać tych wakacji...
przez te półtora miesiąca to chyba tu korzenie w pracy zapuszczę:cool3:
dzięki raz jeszcze za odpowiedzi:)

Posted

ee tam zobaczysz szybko zleci tylko żeby pogoda wam dopisała:lol: bo dzisiaj w Gdyni tragedia tak wieje że mówie ci na morzu sztorm jest paskudnie!!! i do tego co chwila pada na zmiane ze słoncem ale zimno jest:placz: Ale powiem ci że ciesze sie że nie musze pół Polski jechać nad morze :0ale w tym roku nie byłam nawet na plaży hehehe tak to jest jak ma sie cos pod nosem wole jeziora których tez jest tu sporo,ale jak sie zrobi ciepło to wybiore sie na plaże bop dzieciaki mi juz głowe susza :)))pozdrawiam i miłego dnia

Posted

[quote name='moniaa7']ee tam zobaczysz szybko zleci tylko żeby pogoda wam dopisała:lol: bo dzisiaj w Gdyni tragedia tak wieje że mówie ci na morzu sztorm jest paskudnie!!! i do tego co chwila pada na zmiane ze słoncem ale zimno jest:placz: Ale powiem ci że ciesze sie że nie musze pół Polski jechać nad morze :0ale w tym roku nie byłam nawet na plaży hehehe tak to jest jak ma sie cos pod nosem wole jeziora których tez jest tu sporo,ale jak sie zrobi ciepło to wybiore sie na plaże bop dzieciaki mi juz głowe susza :)))pozdrawiam i miłego dnia[/quote]

podobno czerwiec miał być bardzo deszczowy właśnie... a lipiec i sierpień podobno mają być ładne i gorące:)
także.. liczę bardzo na te.. yy... przepowiednie ;) :eviltong:
w tamtym roku trafiłam fataaalnieeee.. właśnie pod koniec sierpnia... mam nadzieję, że w tym roku jakaś rekompensata będzie ze strony matki natury:cool3: należy mi się:evil_lol:
pozdrowionka również:) i miłego dzionka:)

Posted

Wczoraj wieczorem wróciłam po dziesięciodniowym pobycie z Chłapowa. Kwaterka tak jak wcześniej już pisałam super. Oprócz nas były jeszcze w pokojach obok trzy psy. Budynek wielki, nowo wybudowany.
Na plażach w Chłapowie nie ma zakazu. Zakazy są we Władysławowie. Nie wchodziłam z Czesterem na plaże we Władku, ale chodziłam plażą z Chłapowa do Władysławowa z psiurem i tam wychodziliśmy na "ląd". Parę osób też tak spacerowało z psami.
W knajpkach też nie ma problemu. Przy każdej można siedzieć na zewnątrz przy stolikach i my tak siedzieliśmy. Zawsze na zewnątrz. Do środka nie próbowaliśmy wchodzić, bo i po co. Nie każdy musi lubić psy a na zewnątrz nikomu Czester nie przeszkadzał. Zresztą wszyscy z psami tak siedzieli, przy stolikach na zewnątrz.
W ciągu dnia też nie ma problemu na plaży. Oprócz mojego było kilka piesków w zasięgu wzroku. Warunek jest tylko jeden. Piesek na smyczy, żeby nie biegał po innych "parawanach". My rozkładaliśmy się zawsze w takim miejscu żeby był jakiś pieniek, czy coś w tym stylu, zeby przywiązać smycz. A takich badylii nie brakuje na plaży w Chłapowie. W morzu Czester też się kąpał, nikomu to nie przeszkadzało. Nawet ludzie się cieszyli jak mój mały pływał po kijki.
Raz pojechaliśmy przy gorszej pogodzie na plaże dla psów przed Kuźnicą. Bajka. Plaża szeroka, piaszczyste wejście do morza, więc Czester z rozpędu wpadał do wody. W chłapowie do morza jest wejście kamieniste więc troszkę mój psiak się czaił ale też pływał. Ta plaża jest za Chałupami przed Kuźnicą, parking jest od strony zatoki, plaża od otwartego morza, dobrze oznaczona tablicą z psem :lol: .
Mogę szczerze polecić Chłapowo i Władysławowo dla psiarzy.

Posted

Witam!
My z moim pupilkiem za kilka dni wybieramy sie do Kołobrzegu, czy wiecie może jak wygląda sytuacja z plażowaniem własnie w Kołobrzegu???

Posted

Ja byłam w Kołobrzegu kilka lat temu-na dzikich plażach jest oki ale na tych zaludnionych-koszmar. Z cudem graniczy znalezienie miejsca na piasku. Wszedzie pełno ludzi-szczególnie w centrum.Na obrzeżach było przyjemnie i cicho ale znowu do plaży daleko...

Jeszcze wtedy psa nie mialam.

Posted

[CENTER][B][I][COLOR=purple]Ja polecam Gąski koło Sarbinowa, my niestety zapaleni namiotowcy więc o kwaterkach nie napiszę, ale na pewno da się coś znaleść w Gąskach lub Sarbinowie.[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=purple][/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=purple]A dzika plaża w Gąskach ( 15 minut piechotką od latarni w Gąskach).... zobaczcie sami :[/COLOR][/I][/B][/CENTER]

[IMG]http://images4.fotosik.pl/82/9178dd9c0d28c8a1med.jpg[/IMG]

Posted

aleb:
nie znam nikogo takiego osobiście ale mogę się rozejżeć:cool3:szczerze to trochę póznawo się tym zainteresowałaś ale myślę,że coś się na pewno znajdzie;)zapraszam do Sopotu!!:D:D:D:D:D:D:loveu:;)

Posted

[quote name='aleb']Chciałabym w połowie sierpnia pojechać do Sopotu. Ale mam problem z noclegiem... Nie znacie może kogoś kto wynajmuje kwatery w odpowiednich cenach (tak do 40 zł za dobę)? Oczywiście będę z jednym psem - labradorem.[/quote]
Dosyć tanio jest Camping blisko wystawy namiar gdzieś był w necie

Posted

[quote name='Blow']camping...a czy aleb nie chciała kwatery??:cool3:[/quote]

A co za problem jak tam były domki campingowe, psy wpuszczali, pamiętam ze tanio było, do morza też blisko. Tylko jakieś klimatyczne , a rybka też smaczna i obsługa miła i przyjazna psom.:eviltong:

Posted

no niby jooo:evil_lol:w trójmieście w sumie jest tyle możliwości,że tak naprawdę to do wybpru do koloru:loveu:i zwłaszcza w sopocie jest mnóstwoprywatnych propozycji...ostatnio szłam sobie peronem i na własne oczy widziałam,jak kobiecina stała na peronie z tabliczką wynajmę pokoje:)właśnie dobijała targu z jakimiś ludzi:cool3:jak się trafi na coś takiego to nieraz naprawdę mozna interes życia zrobić bo pieniądze stosunkowo niewielkie a i komfort w miarę;)no i prywaciarz chętniej przymknie oko na psa:cool3:

Posted

[quote name='Marta_Ares']macie jakies namiary na wmiare tanie pokoje chce jechac zchlopakiem i ze srednim psem tak do 30zl oczywiscie gdzies nad morzem[/quote]

Juz pisałam-ja jade tu: [URL="http://www.fajnepole.pl"]www.fajnepole.pl[/URL]
Zarezerwowałam pokoje. Oczywiście nie jest to hotel pięciogwiazdkowy ale wszędzie blisko-do morza i zatoki puckiej rzut beretem;) jadlodalnie, bary, kawiarnie, sklep do 100m.

Psy jak najbardziej:lol: