Negri_2008 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 [quote name='jotpeg']tu jest watek pomocowy akit i akitowych mixow: http://www.dogomania.pl/forum/f110/akity-ich-mixy-w-potrzebie-daj-dom-akicie-aktualizacja-1-strona-watku-74840/index54.html zrobcie mu lepsze zdjecia i wyslijcie info o nim do Kacedy, Iwony&Wiki albo Izis. Wielkie, wielkie dzięki za super ekspess :Rose: Quote
jotpeg Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 nie ma za co, napisz do nich na priwa. zagladam tu od dawna, ale nie mam jak pomoc; myslalam, ze on zdziczałek jest, ale jesli ma akitowy charakter plus po przejsciach - to nic dziwnego, ze nie jest przymilny i trzeba zapracowac na jego zaufanie. mordke na cudna - charakter wypisany na twarzy :p Quote
Negri_2008 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 jotpeg napisał(a):nie ma za co, napisz do nich na priwa. zagladam tu od dawna, ale nie mam jak pomoc; myslalam, ze on zdziczałek jest, ale jesli ma akitowy charakter plus po przejsciach - to nic dziwnego, ze nie jest przymilny i trzeba zapracowac na jego zaufanie. mordke na cudna - charakter wypisany na twarzy :p jest cudny, zadziwiający, imponujący.... Quote
anouk92 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Negri jestem pełna podziwu co zrobiłaś dla tego psa:loveu:. Teraz jest wszystko jasne i spokojnie wiemy jakiego domu trzeba szukać Igorowi. Opisałaś wszystko pięknie i jasno. Szkoda że nie miałyśmy okazji się poznać ale myślę że będzie jeszcze nie jedna okazja. Ten pies boi się świata który go otacza:shake:. Ogromnym plusem Igora jest to że ten pies nie ma w sobie cienia agresji pomimo swojego strachu. Igor jest bardzo mądrym i naprawdę pięknym psem psem. A to że nie widzi na jedno oko to w tej chwili najmnieszy problem. Wierzę w to że będzie cudownym i oddanym psem dla tego jednego pana któremu zaufa. Grzesiu kocha psiaki ale niestety sam nie jest w stanie poświęcić im wszystkim tyle uwagi i czasu na ile zasługują. Dlatego nowe osoby do pomocy w adopcjach oraz ogłoszeniach są potrzebne w Klembowie. Quote
Ra_dunia Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Odetchnęłam z ulgą! Negri :loveu: Igorkowi teraz specjalny i super dom potrzebny! Quote
Negri_2008 Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 anouk92 napisał(a):Negri jestem pełna podziwu co zrobiłaś dla tego psa:loveu:. Teraz jest wszystko jasne i spokojnie wiemy jakiego domu trzeba szukać Igorowi. Opisałaś wszystko pięknie i jasno. Szkoda że nie miałyśmy okazji się poznać ale myślę że będzie jeszcze nie jedna okazja. Ten pies boi się świata który go otacza:shake:. Ogromnym plusem Igora jest to że ten pies nie ma w sobie cienia agresji pomimo swojego strachu. Igor jest bardzo mądrym i naprawdę pięknym psem psem. A to że nie widzi na jedno oko to w tej chwili najmnieszy problem. Wierzę w to że będzie cudownym i oddanym psem dla tego jednego pana któremu zaufa. Grzesiu kocha psiaki ale niestety sam nie jest w stanie poświęcić im wszystkim tyle uwagi i czasu na ile zasługują. Dlatego nowe osoby do pomocy w adopcjach oraz ogłoszeniach są potrzebne w Klembowie. Anouk, na pewno sie spotkamy. :lol: Bardzo chciałabym przyjechać do Klembowa. Jeśli trzeba przyjadę do Wołomina pociągiem ale stamtąd to już jakiś samochód by się przydał do podwiezienia. Rozmawiałam z Grzesiem o psiakach z przytuliska i wiem, że pilnie potrzeba tam adopcji. Co do Igorka - zmieniłam pierwszy post. Biorę na klatę telefony i maile w sprawie jego adopcji. Oby były same konkretne. Będę najwyżej wzywać Was na pomoc ;) Nie mogę dodzwonić się do lecznicy a są już wyniki badań jego krwi. Podejdę tam wracając z pracy i od razu pogadam. Martwi mnie ta podwyższona temperatura Igora :shake: Musimy ustalić, co zrobić z tym fundusikiem, który się uzbierał dla Igora. Jeżeli Igor będzie potrzebował lekarstw to wydamy to na leki. Jeżeli leki nie będą potrzebne - to może na jakieś inne klembowskie bideczki? Gonia13 - napisz co myślisz :lol: Quote
Kacedy Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Dzięki za zgłoszenie Igora i piękny opis psa. Jeszcze dzisiaj wstawię go na stronę AwP. Z wątku wyczytałam, że były wątpliwości co do osoby kontaktowej. Czy mogę zapytać czyje namiary są w przesłanym mi tekście ogłoszenia? Quote
Negri_2008 Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 [quote name='Kacedy']Dzięki za zgłoszenie Igora i piękny opis psa. Jeszcze dzisiaj wstawię go na stronę AwP. Z wątku wyczytałam, że były wątpliwości co do osoby kontaktowej. Czy mogę zapytać czyje namiary są w przesłanym mi tekście ogłoszenia? Moje - Negri_2008 :oops: Napisałam właśnie na portal www.akity.pl Mam już odpowiedź, że wstawią Igora na stronę. Prosili o jego zdjęcia i pytali ja długo jest w przytulisku. Raźniej mi. :lol: Quote
Kacedy Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 niom :) ja Cię pytałam. Za jakieś 15 min. Igor będzie na stronie AwP. Podam link. Update: Ogłoszenie Igora na stronie AwP Jeszcze jedno pytanie- czy przewidujecie kastrację Igora? Quote
Negri_2008 Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 Acha, no to jestem w domu :lol: wielkie dzięki :Rose: Quote
maarit Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Negri jeśli nie będą potrzebne na Igora to oczywiście przeznaczcie je na jakąś inną bidusię stamtąd. Życzę Wam Wesołych Świąt a Igorowi- domku;) :-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/pogryziony-zdominowany-brzuch-kark-pod-pacha-cale-we-krwi-sincach-pomoz-mu-127621/#post11471607 Quote
Negri_2008 Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Odebrałam wczoraj wyniki badan krwi Igora i nie jest dobrze:-? Igor ma wysoki stan kreatytniny i mocznika, co wskazuje na niewydolność nerek. Stan leukocytów świadczy o rozwijającym się stanie zapalnym. Wet wczoraj bił na alarm, że Igorowi potrzebne są pilnie kroplówki, które powinien mieć podawane codziennie, przez tydzień. :shake: Rozmawiałam już z Grzesiem. Pojedzie dzisiaj do lecznicy w Wołominie i sprawdzi, co powiedzą tamci weci o samym leczeniu i kosztach. U mnie koszt jednej kroplówy to 25 zł ale to kwota do negocjacji :mad: W świetle złego stanu nerek Igora na razie chyba nie ma co mysleć o sterylizacji.:shake: Quote
Negri_2008 Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Jutro już sprawy przygotowania Wigilii i Świąt pochłoną mnie na dobre. Jeszcze jakieś zakupy, pakowanie prezentów, przygotowanie kolacji. Taki piękny wieczór, że tylko go wdychać, upajać się nim i cieszyć. Ale jest przecież coś, co nie pozwala o sobie zapomnieć; to ten smutek, opuszczenie, głód i cierpienie, którego tak wiele w schroniskach, azylach i w tych wszystkich miejscach, gdzie krzywdzi się psy...:-( Wszystkim osobom, które poznałam na tym wątku już dzisiaj chciałabym złożyć życzenia świąteczne. Poza życzeniami spokoju, zdrowia i wszelkiej pomyślności chciałabym dołożyć życzenia o nadzieji, abyśmy wszyscy mieli jej jak najwięcej. Nadzieji na to, że każdy pies o którego walczymy znajdzie swoje miejsce na ziemi u boku człowieka, który będzie go kochał, będzie o niego dbał. Nasza nadzieja to wszystko, co te psy mają... Wesołych Świąt :tree1: Quote
Ra_dunia Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Igorku - dobrego, kochającego domku! Wiem, wiem... spóźnione troszkę, ale nie mniej szczere :) Quote
maarit Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Igorku dawno mnie u Ciebie nie było:oops:. Tylko proszę mi tu nie chorować! Trzymaj się skarbie!!! Quote
Ra_dunia Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Kto pokocha wspaniałego Igora? Kto da mu ciepło, dom i poczucie bezpieczeństwa? Quote
Negri_2008 Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Zawsze do góry Igorku.... Jestem w kontakcie z Grzesiem w sprawie tych biednych nerek Igora. Igorek będzie leczony w lecznicy bliżej Klembowa. Martwię się o tego psa, bardzo...:-( Quote
Ra_dunia Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Słodziaku biedny :( super domek by się przydał... Quote
Recommended Posts