Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmm... gwoli ścisłości to ja w ogóle Igora nie znam :) ba, w życiu w Klembowie nie byłam :cool1:
Ale widzę, że już telefon został podany :) więc super.
Co do wpłat - to oczywiście zawsze przecież można zaznaczyć, że wpłata ma być anonimowa i wtedy wszyscy muszą to uszanować.

A co z tym domkiem?? :cool3:

Posted

Byałm dzisiaj u Igorka. Wyciągneliśmy go na krótki spacer.
Niestety Igor bardzo się boi. Jest troszkę wycofany. Naprawdę widać po nim że nie miał dobrego życia i ktoś go bardzo skrzywdził:shake:.

On pilnie musi znaleźć nowy dom - taki dom który zrozumie jego przerażenie który podejmie się wyprowadzenia Igora na prostą.
Widać że to cudowny pies. Z jego oczu bije mądrość ale zarazem krzyk rozpaczy. On potrzebuje kogoś komu zaufa, na kim będzie mógł polegać.

Wydaje mi się że Igor nie powinnien trafić do bloku - ciężko będzie wyprowadzić go na spacer. Jest bardzo nieufny i jak widzi za dużo ludzi to siada, kuli się i tylko patrzy tymi przerażonymi oczami.

On powinnien trafić do domu z ogródkiem - gdzie będzie miał swój teren i swojego kochanego człowieka. Ale czy taki dom istnieje?

Wydaje mi się że na dzień dzisiajszy nie jest potrzebna pomoc weta. Faktycznie Igo ma zniekształcone czoła - ewidentnie czuć że jedna połowa czoła jest wyżej niż druga. Ale wydaje nam się że nic się z tym nie dzieje nie ma potrzeby aby na razie zabierać go do lecznicy - to będzie dla niego dodatkowy stres.

Jemu potzrebny jest dom i cierpliwość swojego własnego człowieka.

Bardzo proszę o ogłoszenia dla Igora - 513-077-146 [email protected]

Posted

boszszsze, biedny Igor
W świetle tego co napisała Anauk, ten domek który się pojawił nie będzie dobry.
Ta osoba którą miałam na myśli ma kilka zwierzaków specjalnej troski więc pomyślałam, ze przyjmie również Igora.
Teraz widzę, ze Igor potrzebuje być "tym jedynym" a człowiek powinien poświęcić mu wiele uwagi i czasu.
Ta Pani nie będzie tego czasu miała, bo tych zwierzaków ma sporo.

Szukamy więc domu z ogrodem, gdzie Igor pod drzewkiem będzie mógł uczyć się świata od nowa.

A tego "człowieka" który go skrzywdził...ech...brak słów.:shake:

Jadę z ogłoszeniami

Posted

Nie skreślajmy domków z innymi zwierzętami. Myślę że nawet dobrze by było gdyby np. w nowym domu był inny pies albo sunia wtedy łątwiej byłoby mu się przełamać.

Posted

wiem, wiem, chodziło mi o to, żeby Igor w domu w którym się znajdzie był na pierwszym miejscu jeżeli chodzi o poświęcony mu czas i uwagę.
Igor lubi inne psy, nie lubi ludzi i im nie ufa :placz:

Posted

anouk92 napisał(a):
Nie skreślajmy domków z innymi zwierzętami. Myślę że nawet dobrze by było gdyby np. w nowym domu był inny pies albo sunia wtedy łątwiej byłoby mu się przełamać.

Też tak myślę.... zwłaszcza że trudno o "nowe" DT

Posted

Negri wstaw proszę nowe fotki na pierwszą stronę.
Mi się też wydaje że Igor nie ma problemów ze wzrokiem i chyba trzeba to zmienić na pierwszej stronie.
Oczywiście dobrze będzie jeśłi obejrzy go wet ale najpierw trzeba znaleźć dla niego DT.

Posted

[quote name='anouk92']Byałm dzisiaj u Igorka. Wyciągneliśmy go na krótki spacer.
Niestety Igor bardzo się boi. Jest troszkę wycofany. Naprawdę widać po nim że nie miał dobrego życia i ktoś go bardzo skrzywdził:shake:.

On pilnie musi znaleźć nowy dom - taki dom który zrozumie jego przerażenie który podejmie się wyprowadzenia Igora na prostą.
Widać że to cudowny pies. Z jego oczu bije mądrość ale zarazem krzyk rozpaczy. On potrzebuje kogoś komu zaufa, na kim będzie mógł polegać.

Wydaje mi się że Igor nie powinnien trafić do bloku - ciężko będzie wyprowadzić go na spacer. Jest bardzo nieufny i jak widzi za dużo ludzi to siada, kuli się i tylko patrzy tymi przerażonymi oczami.

On powinnien trafić do domu z ogródkiem - gdzie będzie miał swój teren i swojego kochanego człowieka. Ale czy taki dom istnieje?

Wydaje mi się że na dzień dzisiajszy nie jest potrzebna pomoc weta. Faktycznie Igo ma zniekształcone czoła - ewidentnie czuć że jedna połowa czoła jest wyżej niż druga. Ale wydaje nam się że nic się z tym nie dzieje nie ma potrzeby aby na razie zabierać go do lecznicy - to będzie dla niego dodatkowy stres.

Jemu potzrebny jest dom i cierpliwość swojego własnego człowieka.

Bardzo proszę o ogłoszenia dla Igora - 513-077-146 [email protected]

Rozmawiałam z anouk i dała mi przez tel sprostowanie, że źle się wyraziła na wątku w sprawie leczenia psa... on tak naprawdę koniecznie musi iść do lekarza... jak anouk go głaskała to wyczuła ruchome miękkie elementy na czaszce...!!! nie wolno tego lekceważyć!!! to co sierść zasłania nie znaczy, że tego nie ma.

a w azylku Gregor mi pewnego dnia powiedział że stare psy nie ma co leczyć bo są stare i nie długo umrą więc nie ma co je "męczyć"... :shake: powiedziałam mu co o tym myślę i że on jak coś nie chciałby na miejscu psiaków żyć w niemym cierpieniu i chorobie...

Posted

mam nadzieję że Igora głowa nie zostanie zlekcewazona... na jego miejscu wszyscy tu zgromadzeni by mało "zawału" nie dostali bojąc się o własną głowę po takim drastycznym urazie a tu nagle wiele osób ma wątpliwości... bardzo mi się to nie podoba :(

Posted

Łeb mi pęka, jak czytam o Igorze i jego strachu :placz:
Głowę trzeba zbadać, bez dwóch zdań.
Pozytywna wieść to ta, że Igor widzi, jak dobrze zrozumiałam. To bardzo ważne dla jego przyszłości.

Igor ma dopiero 5 lat. To nie mało, ale nie jest jeszcze starym psem. :shake: Ma przed soba długie lata życia, a my jesteśmy od tego aby pomóc mu to życie rozpocząć.

Szukamy DT dla Igora i prosimy o wsparcie finansowe dla tego psa, bo głowa wymaga konsultacji i z pewnością leczenia.

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Zmieniłam pierwszy post wątku.
Banerek też przeniosłam na pierwszą stronę. Gorzej ze zdjęciami, bo ich ciągle nie widać :angryy:

Ja widzę zdjęcia - nie wiem o co chodzi:shake:

Posted

Negri wystarczy jak skopiujesz i wstawisz:
http://images33.fotosik.pl/423/74078b4a2c8362ee.jpg " class="ipsImage" alt="">
http://images34.fotosik.pl/418/b036147c69769c63.jpg " class="ipsImage" alt="">
http://images31.fotosik.pl/418/30788df6679b2de9.jpg " class="ipsImage" alt="">

Pousuwaj tylko odstępy za wtedy wszystko powinno być widoczne :)

Posted

[url=http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=675]IGOR - Bardzo wa

Poszły pierwsze ogłoszenia dla Igora.
Wstawiłam tylko jeden link, bo robie ogłoszenia w pracy z doskoku.;)

Ogłoszenia wstawiłam też na:
przygarnij.pl
adopcje.org
aleokazja.pl
adopcjepsa.pl
nasipupile.pl
mojpupil.pl
zwierzeta.pl
animalia.pl

Posted

Negri_2008 napisał(a):
czyżby miał zdruzgotana czaszkę ??:placz::crazyeye:

przy wszelkim wklęśnięciu jest to nie uniknione... prawdopodobnie z tego co mówiła anouk powstał też "torbiel" z płynem z czaszki... stąd w jednym miejscu dodatkowo jest miękka... a bez rozbicia czaszki sam z siebie by się nie zrobił... powtorzę się po raz kolejny- potrzebny jest lekarz... :shake:

Posted

Słuchajcie - chyba na wstępne badania można by go było nawet z azylku zabrać? Ja badałabym go jak najszybciej... na super DT to niestety może on trochę jeszcze poczekać...
Ale to tylko taka moja sugestia - jestem za daleko, więc nie mogę ocenić realiów.

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Słuchajcie - chyba na wstępne badania można by go było nawet z azylku zabrać? Ja badałabym go jak najszybciej... na super DT to niestety może on trochę jeszcze poczekać...
Ale to tylko taka moja sugestia - jestem za daleko, więc nie mogę ocenić realiów.

Na badania może go zabrać tylko Grzesiek. Pogadam z nim w weekend.