Negri_2008 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży i będę mogła pojechać w sobotę do Klembowa. Na pewno zajrzę do Igora i o wszystko się dowiem. Chodzi mi też po głowie taki pomysł...aby szukać Igorowi domu poza granicami tego strasznego kraju. Tu ludzie są nieczuli, niewrażliwi na krzywdę. W tym dziwnym kraju okrutnie krzywdzi się zwierzęta (zajrzyjcie na wątek Olkusza w moim banerku) a tylko garstka zapaleńców ma ochotę z tym walczyć. Tu nie można znaleźć domu dla zdrowych, ślicznych, młodych psiaków a co dopiero dla psa specjalnej troski :shake: Każdy dogomaniak już zapsiony na maxa więc o dom dla Igorka bedzie bardzo trudno. Przygotuje opis Igora i jego sytuacji w jęz. niemieckim, powinnam do ferii się z tym uporać. W sobotę może zrobię mu nowe zdjęcia i obadamy.... Quote
Negri_2008 Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Widziałam Igorka :-( Nie chciałam go niepokoić, bo siedział sobie spokojnie ze swoim kumplem w boksie. Zagłądałam do niego trzy razy. Mam nadzieję, że szybko rozpocznie leczenie :roll: Quote
Ra_dunia Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Leczenie by się przydało... nerki to poważna sprawa. Quote
maarit Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Igorku u ciebie tez bez zmian:shake:.......... na lepsze:shake: Quote
Negri_2008 Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Czy ktos mógłby zrobić dla Igorka bazarek? :sadCyber: Jak ruszy jego leczenie (a mam nadzieje, że ruszy) potrzeby bedą bardzo duże. Quote
tifet Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 kurczaczek mój Lordzio tymczasowicz bardzo chory i prawie wszytko mu powystawiałam/wiam... ale jeśli chcesz mogę zrobić Igorowi bazarek z nowymi pocztówkami mam ich troszkę... może i małe pieniążki ale zawsze troszkę więcej by było w jego skarpetce... :roll: to co zrobić pocztówkowy bazarek?:p Quote
Ra_dunia Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 dobrze by było wiedzieć jakie sumy trzeba będzie zebrać... Quote
Negri_2008 Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 [quote name='tifet']kurczaczek mój Lordzio tymczasowicz bardzo chory i prawie wszytko mu powystawiałam/wiam... ale jeśli chcesz mogę zrobić Igorowi bazarek z nowymi pocztówkami mam ich troszkę... może i małe pieniążki ale zawsze troszkę więcej by było w jego skarpetce... :roll: to co zrobić pocztówkowy bazarek?:p Tiffet - jasne, rób :loveu: Będę podnosić, podnosić i krzyczeć jak przekupka ;) Czy mogłabym dołożyc do bazarku fant???? mam kilkanaście monet dwuzłotowych, miedzianych emitowanych na różne okazje. Wartość nominalna 2 złote za jedną monetę ;) Czy mogłabym podesłać Ci fotę tych monet z opisem i dołożyłabyś do bazarku, please :Rose: Chyba, że uznasz, że to głupi fant i nie ma co sobie nim dyńki zawracać :evil_lol: Ra dunia, zadzwonię do Klembowa, zapytam czy coś się dzieje w sprawie leczecznia Igora, bo bardzo się martwię.:shake: Może uda się pojechąć tam w weekend. Quote
anouk92 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 [quote name='Negri_2008'] Czy mogłabym dołożyc do bazarku fant???? mam kilkanaście monet dwuzłotowych, miedzianych emitowanych na różne okazje. Wartość nominalna 2 złote za jedną monetę ;) Czy mogłabym podesłać Ci fotę tych monet z opisem i dołożyłabyś do Negri sprawdz najpierw jaką wartość mogą mieć te monety - bo mi się zdaje że całkiem niezłą dla prawdziwych kolekcjonerów. Może trzeba najpierw sprawdzić na allegro. Quote
Negri_2008 Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 anouk92 napisał(a):Negri sprawdz najpierw jaką wartość mogą mieć te monety - bo mi się zdaje że całkiem niezłą dla prawdziwych kolekcjonerów. Może trzeba najpierw sprawdzić na allegro. Aniu, dzięki ale chyba to nie "Ten" rodzaj monet Panie kasjerki w banku mają te pieniażki pod ręką jak każde inne pieniążki ;). Ale sprawdzę, jasne Quote
Ra_dunia Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 widziałam, że się wybieracie w weekend ;) To dobrze byłoby się się dowiedzieć co z tym leczeniem... Quote
tifet Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Negri pokazesz mi te monety to bede wiedziec:cool3: w zeszlym roku moja kolekcje przerylam i sprzedalam kilkanascie i laczna kwota miala trzy a nie dwa zera:eviltong: za kilkanaście monet... Quote
Negri_2008 Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 tifet napisał(a):Negri pokazesz mi te monety to bede wiedziec:cool3: w zeszlym roku moja kolekcje przerylam i sprzedalam kilkanascie i laczna kwota miala trzy a nie dwa zera:eviltong: za kilkanaście monet... pokażę w niedzielę...to naprawdę nic takiego o czym myślicie. Ale wdzięczna będę za konsultację ;) Quote
Ra_dunia Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Z tego co pisał na wątku azylku Gregor, kolejne wyniki Igorka były ok. Negri - potwierdzasz? Quote
Negri_2008 Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Ra_dunia napisał(a):Z tego co pisał na wątku azylku Gregor, kolejne wyniki Igorka były ok. Negri - potwierdzasz? Dopiero dziś udało mi się pogadać z Grzesiem przez telefon i co nie co ustalić. Badania krwi Igora, które robiliśmy w mojej lecznicy wykazały podwyższony stan kreatyniny i mocznika, w stopniu wskazującym na pierwszy stopień niewydolności nerek. Poza tym Igor był odwodniony i stąd wynikła potrzeba podawania kroplówek. Najważniejsze jednak jest badanie moczu, bez którego trudno jest oceniać, jaki jest stan Igora. A że Igorek nie należy do psiaków, które na zawołanie załatwiają się do pojemniczka ;) no to mamy problem. Pocieszające jest to, że lekarz z Wołomina ocenił, że "Igor jest w nie najgorszym stanie". Zdiagnozowanie Igora na odległość, gdy przebywa w przytulisku będzie bardzo trudne jeżeli nie niemożliwe. :shake: Musimy chyba głośno wołać o DT, bo bez tego nie ruszymy z miejsca. Oprócz nerek Igor ma jeszcze duszę do leczenia :-( Quote
Negri_2008 Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Szukamy domu tymczasowego dla Igora. :p To bardzo ważne. Informacje w pierwszym poście Quote
tifet Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 DT koniecznie potrzebny... do dalszej obserwacji stanu zdrowia Igorka !!! Quote
Negri_2008 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 bez domu tymczasowego Igor pozostanie nie leczony i ciągle samotny :shake: Quote
malicja Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 podnosze!!!nie wiem jak moge pomoc...porobic ogloszenia o DS? czy psiak jest gotowy do adopcji? jesli tak poprosze o link do istniejacego ogloszenia, abym mogla skopiowac text i kontakt. Quote
Negri_2008 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 malicja napisał(a):podnosze!!!nie wiem jak moge pomoc...porobic ogloszenia o DS? czy psiak jest gotowy do adopcji? jesli tak poprosze o link do istniejacego ogloszenia, abym mogla skopiowac text i kontakt. To, że szukamy dla Igorka domu tymczasowego nie wyklucza domu stałego. Ale ten dom musi być świadomy, jakim psem jest Igor. Nie jest zdrowym psem :shake:, trzeba kontynuować badania a po nich prawdopodobnie podjąć leczenie. Wiążą się z tym spore wydatki. Jest nieufny, boi się praktycznie wszystkiego. Właściciel więc musi być wyjątkową osobą, która poświęci Igorowi dużo czasu. Czy taka osoba istnieje?:roll: Malicja - wszystkie informacje o Igorze i jego zdjęcia są w pierwszym poście. Tam też są określone potrzeby Igora i kontakt do osoby w sprawie adopcji. Myślę, że jak troszkę skrócisz teks pierwszego postu możesz go wykorzystać do ogłoszeń. ;) Quote
anouk92 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Myślę że możemy śmialo napisać że przyszłemu DT lub DS pomożemy z kosztami leczenia. Na pewno będzie nam zależało żeby Igor miał komplet badań któe rzeczywiście potwierdzą czy jest chory czy zdrowy. Quote
Ra_dunia Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Igorowi potrzebna jest stała opieka i kontakt z człowiekiem... Quote
Recommended Posts