Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży i będę mogła pojechać w sobotę do Klembowa.
Na pewno zajrzę do Igora i o wszystko się dowiem.

Chodzi mi też po głowie taki pomysł...aby szukać Igorowi domu poza granicami tego strasznego kraju. Tu ludzie są nieczuli, niewrażliwi na krzywdę.
W tym dziwnym kraju okrutnie krzywdzi się zwierzęta (zajrzyjcie na wątek Olkusza w moim banerku) a tylko garstka zapaleńców ma ochotę z tym walczyć.

Tu nie można znaleźć domu dla zdrowych, ślicznych, młodych psiaków a co dopiero dla psa specjalnej troski :shake:
Każdy dogomaniak już zapsiony na maxa więc o dom dla Igorka bedzie bardzo trudno.

Przygotuje opis Igora i jego sytuacji w jęz. niemieckim, powinnam do ferii się z tym uporać. W sobotę może zrobię mu nowe zdjęcia i obadamy....

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widziałam Igorka :-(
Nie chciałam go niepokoić, bo siedział sobie spokojnie ze swoim kumplem w boksie. Zagłądałam do niego trzy razy.

Mam nadzieję, że szybko rozpocznie leczenie :roll:

Posted

kurczaczek mój Lordzio tymczasowicz bardzo chory i prawie wszytko mu powystawiałam/wiam... ale jeśli chcesz mogę zrobić Igorowi bazarek z nowymi pocztówkami mam ich troszkę... może i małe pieniążki ale zawsze troszkę więcej by było w jego skarpetce... :roll:
to co zrobić pocztówkowy bazarek?:p

Posted

[quote name='tifet']kurczaczek mój Lordzio tymczasowicz bardzo chory i prawie wszytko mu powystawiałam/wiam... ale jeśli chcesz mogę zrobić Igorowi bazarek z nowymi pocztówkami mam ich troszkę... może i małe pieniążki ale zawsze troszkę więcej by było w jego skarpetce... :roll:
to co zrobić pocztówkowy bazarek?:p
Tiffet - jasne, rób :loveu:
Będę podnosić, podnosić i krzyczeć jak przekupka ;)

Czy mogłabym dołożyc do bazarku fant????
mam kilkanaście monet dwuzłotowych, miedzianych emitowanych na różne okazje.
Wartość nominalna 2 złote za jedną monetę ;)
Czy mogłabym podesłać Ci fotę tych monet z opisem i dołożyłabyś do bazarku, please :Rose:
Chyba, że uznasz, że to głupi fant i nie ma co sobie nim dyńki zawracać :evil_lol:

Ra dunia, zadzwonię do Klembowa, zapytam czy coś się dzieje w sprawie leczecznia Igora, bo bardzo się martwię.:shake:
Może uda się pojechąć tam w weekend.

Posted

[quote name='Negri_2008']

Czy mogłabym dołożyc do bazarku fant????
mam kilkanaście monet dwuzłotowych, miedzianych emitowanych na różne okazje.
Wartość nominalna 2 złote za jedną monetę ;)
Czy mogłabym podesłać Ci fotę tych monet z opisem i dołożyłabyś do

Negri sprawdz najpierw jaką wartość mogą mieć te monety - bo mi się zdaje że całkiem niezłą dla prawdziwych kolekcjonerów. Może trzeba najpierw sprawdzić na allegro.

Posted

anouk92 napisał(a):
Negri sprawdz najpierw jaką wartość mogą mieć te monety - bo mi się zdaje że całkiem niezłą dla prawdziwych kolekcjonerów. Może trzeba najpierw sprawdzić na allegro.

Aniu, dzięki ale chyba to nie "Ten" rodzaj monet
Panie kasjerki w banku mają te pieniażki pod ręką jak każde inne pieniążki ;).
Ale sprawdzę, jasne

Posted

Negri pokazesz mi te monety to bede wiedziec:cool3: w zeszlym roku moja kolekcje przerylam i sprzedalam kilkanascie i laczna kwota miala trzy a nie dwa zera:eviltong: za kilkanaście monet...

Posted

tifet napisał(a):
Negri pokazesz mi te monety to bede wiedziec:cool3: w zeszlym roku moja kolekcje przerylam i sprzedalam kilkanascie i laczna kwota miala trzy a nie dwa zera:eviltong: za kilkanaście monet...

pokażę w niedzielę...to naprawdę nic takiego o czym myślicie.
Ale wdzięczna będę za konsultację ;)

• 2 weeks later...
Posted

Ra_dunia napisał(a):
Z tego co pisał na wątku azylku Gregor, kolejne wyniki Igorka były ok. Negri - potwierdzasz?

Dopiero dziś udało mi się pogadać z Grzesiem przez telefon i co nie co ustalić.

Badania krwi Igora, które robiliśmy w mojej lecznicy wykazały podwyższony stan kreatyniny i mocznika, w stopniu wskazującym na pierwszy stopień niewydolności nerek.
Poza tym Igor był odwodniony i stąd wynikła potrzeba podawania kroplówek.
Najważniejsze jednak jest badanie moczu, bez którego trudno jest oceniać, jaki jest stan Igora.
A że Igorek nie należy do psiaków, które na zawołanie załatwiają się do pojemniczka ;) no to mamy problem.
Pocieszające jest to, że lekarz z Wołomina ocenił, że "Igor jest w nie najgorszym stanie".

Zdiagnozowanie Igora na odległość, gdy przebywa w przytulisku będzie bardzo trudne jeżeli nie niemożliwe. :shake:
Musimy chyba głośno wołać o DT, bo bez tego nie ruszymy z miejsca.
Oprócz nerek Igor ma jeszcze duszę do leczenia :-(

Posted

podnosze!!!nie wiem jak moge pomoc...porobic ogloszenia o DS? czy psiak jest gotowy do adopcji? jesli tak poprosze o link do istniejacego ogloszenia, abym mogla skopiowac text i kontakt.

Posted

malicja napisał(a):
podnosze!!!nie wiem jak moge pomoc...porobic ogloszenia o DS? czy psiak jest gotowy do adopcji? jesli tak poprosze o link do istniejacego ogloszenia, abym mogla skopiowac text i kontakt.

To, że szukamy dla Igorka domu tymczasowego nie wyklucza domu stałego.

Ale ten dom musi być świadomy, jakim psem jest Igor.
Nie jest zdrowym psem :shake:, trzeba kontynuować badania a po nich prawdopodobnie podjąć leczenie. Wiążą się z tym spore wydatki.
Jest nieufny, boi się praktycznie wszystkiego. Właściciel więc musi być wyjątkową osobą, która poświęci Igorowi dużo czasu.
Czy taka osoba istnieje?:roll:

Malicja - wszystkie informacje o Igorze i jego zdjęcia są w pierwszym poście.
Tam też są określone potrzeby Igora i kontakt do osoby w sprawie adopcji.

Myślę, że jak troszkę skrócisz teks pierwszego postu możesz go wykorzystać do ogłoszeń. ;)

Posted

Myślę że możemy śmialo napisać że przyszłemu DT lub DS pomożemy z kosztami leczenia. Na pewno będzie nam zależało żeby Igor miał komplet badań któe rzeczywiście potwierdzą czy jest chory czy zdrowy.