Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 437
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam przerwe w pracy między jednym spotkaniem a drugim :diabloti: i tak sobie rozmyślam, że ten Igor to zaradny i kochliwy chłop jednak jest :evil_lol:

Gdy był na wolności zakręcił sią za żoną, żeby samemu po krzkach nie koczować i nawet potomstwa się doczekał.
A teraz, jak w "więźniu" siedzi też sobie panienkę przygruchał :evil_lol::loveu:

Posted

Jak nic sie zmieni to pojedziemy do Klembowa w niedzielę. Jak nie zapone a postaram się nie zapomnieć wezmę parówki dla piesów i termos z herbatą dla ciotek :evil_lol:

Ciekawe czy Igor wziąłby z ręki taki przysmaczek?

Posted

Maszaberla napisał(a):
Cioteczki poprosze pare slow w skrocie co mozna powiedziec o Igorze - taki super skrotowy post jak do Teleexpressu;)
Musi byc wiek, krotki opis, nazwa schroniska, miejscowosc itp.

Cioteczki ja pisalam 23 lutego ale nie dostalam od Was zadnej odpowiedzi?
Jestescie nadal zainteresowane pokazaniem Igora w TV?
Zdjecia mam ale nie mam gotowego tekstu i danych jw.

Posted

Cioteczko, ściągnęłam Cię myślami :lol: Już się nawet martwiłam - widać niepotrzebnie.
Ja oczywiście mam zarezerwowana kaskę na wyróżnienie allegro dla Igora. Daj mi pm z nr konta.

Twoja prośba o info o Igorze jakoś mi umknęła. :oops::diabloti:

Rozumiem, że to ma być konspekt do wypowiedzi w TV ;)

hm...................

Igor ma 7 lat (można powiedzieć że 6 bo na dogo inaczej płynie czas) :evil_lol: To pies w typie rasy Akita.
Jest po wielkich przejściach. Był maltretowany przez ludzi, bo bardzo ich unika. W trakcie pobytu w schronisku zaufał jednak opiekunowi, który każdego dnia poświęca mu trochę czasu na oswojenie.
Pomimo strachu i nieufności Igor jest psem całkowicie łagodnym, poddanym człowiekowi. Doskonale toleruje inne zwierzęta. Z jego spojrzenia bije mądrość.

Może zamieszkać jedynie w domu z ogrodem. Jego właścicielem powinna zostać osoba doświadczona, odpowiedzialna i cierpliwa. Jeżeli taka osoba się nie znajdzie - Igor będzie wegetował w kojcu schroniska.
Oswojony Igor odwdzieczy sie właścicielom ogromną miłościa i wiernością.

Może tak? :razz:

Posted

[quote name='Negri_2008']Cioteczko, ściągnęłam Cię myślami :lol: Już się nawet martwiłam - widać niepotrzebnie.
Ja oczywiście mam zarezerwowana kaskę na wyróżnienie allegro dla Igora. Daj mi pm z nr konta.

Twoja prośba o info o Igorze jakoś mi umknęła. :oops::diabloti:

Rozumiem, że to ma być konspekt do wypowiedzi w TV ;)

hm...................

Igor ma 7 lat (można powiedzieć że 6 bo na dogo inaczej płynie czas) :evil_lol: To pies w typie rasy Akita.
Jest po wielkich przejściach. Był maltretowany przez ludzi, bo bardzo ich unika. W trakcie pobytu w schronisku zaufał jednak opiekunowi, który każdego dnia poświęca mu trochę czasu na oswojenie.
Pomimo strachu i nieufności Igor jest psem całkowicie łagodnym, poddanym człowiekowi. Doskonale toleruje inne zwierzęta. Z jego spojrzenia bije mądrość.

Może zamieszkać jedynie w domu z ogrodem. Jego właścicielem powinna zostać osoba doświadczona, odpowiedzialna i cierpliwa. Jeżeli taka osoba się nie znajdzie - Igor będzie wegetował w kojcu schroniska.
Oswojony Igor odwdzieczy sie właścicielom ogromną miłościa i wiernością.

Maila juz wysylam na pw

A co do tekstu to musi to byc mocno okrojony skrot - w paru zdaniach doslownie niestety

Posted

[quote name='Negri_2008']

Igor ma 6 lat. Był maltretowany przez ludzi i dlatego bardzo się ich boi. W schronisku zaufał opiekunowi, który każdego dnia poświęca mu trochę czasu.
Igor jest psem całkowicie łagodnym, poddanym. Doskonale toleruje inne zwierzęta. Jest bardzo mądrym psem.
Może zamieszkać jedynie w domu z ogrodem. Jego właścicielem powinna zostać osoba doświadczona, odpowiedzialna i cierpliwa.
Igor odwdzięczy się właścicielom miłością i wiernością. Jest w azylu w Klembowie k/Warszawy

krócej nie umiem :evil_lol:

i to co chyba najważniejsze:
czyj nr telefonu należy podać do redakcji; wolontariuszy czy osób prowadzących azyl?

Posted

Po namyśle dopisałabym jeszcze jedno, mega ważne zdanie::hmmmm:

Igorem może też zająć się ktoś doświadczony nie koniecznie na stałe, ale tylko do momentu przełamania strachu Igora.

Posted

[quote name='Negri_2008']Po namyśle dopisałabym jeszcze jedno, mega ważne zdanie::hmmmm:

Igorem może też zająć się ktoś doświadczony nie koniecznie na stałe, ale tylko do momentu przełamania strachu Igora.

Tylko wiesz jak jest - ode mnie nie zalezy jaki padnie opis, to juz p.Olszanski skroci i zmodyfikuje:roll:
Co do numeru - moze byc taka opcja ze numer zostanie podany na wizji wraz z nazwiskiem - wiec bedzie potrzebny na wszelki wypadek
I pelna nazwa schroniska

Posted

Maszaberla napisał(a):
Tylko wiesz jak jest - ode mnie nie zalezy jaki padnie opis, to juz p.Olszanski skroci i zmodyfikuje:roll:
Co do numeru - moze byc taka opcja ze numer zostanie podany na wizji wraz z nazwiskiem - wiec bedzie potrzebny na wszelki wypadek
I pelna nazwa schroniska

Wiem, jak to wygląda bo widziałam filmik Antosia ;)
numer, nazwisko i nazwa schroniska - niebawem.
Tylko napisz jednoznacznie czy to ma byc osoba ze schroniska czy wolontariusz :lol: