Negri_2008 Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 OK, ja przelecę przez watek, spiszę strony, na których są Igora ogłoszenia i wstawię je w pierwszy post ;) Quote
Maszaberla Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Negri_2008']OK, ja przelecę przez watek, spiszę strony, na których są Igora ogłoszenia i wstawię je w pierwszy post ;)[/quote] Ok;) mozesz nawet wyslac mi maila na pw ze juz wstawilas - to postaram sie szybko zabrac za pozostale ogloszenia Quote
Ra_dunia Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Ogłoszeń całkiem sporo... ale odzewu nie ma :shake: Quote
Maszaberla Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 Dzisiaj robilam ogloszenia dla innego psiaka, jutro wieczorem wezme sie za Igorka:) Quote
Ra_dunia Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Super! :loveu: Może jakaś dobra dusza go wypatrzy... Quote
Negri_2008 Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Ra-duniu, doświadczona jesteś w psich sprawach... powiedz, co można zrobić dla Igora, gdzie i jak szukać domu dla niego Kurcze, to taki pies, że nikt kto się z nim zetknie nie pozostanie obojetny. :-( Quote
Ra_dunia Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 :oops: doświadczona nie jestem, nie na tyle ile bym chciała... Ja myślę, że Igorowi przydałby się dom tymczasowy z osobą, która potrafi pracować z psami (i nie chodzi tu o szkoleniowca a o behawiorystę). Ja wiem, że w Azylku jest Gregor i że Igor jemu ufa, ale to jednak za mało. Siedząc w ciemnym boksie Igor ma małe szanse na przełamanie swoich lęków i nieufności wobec ludzi. Ale... po nieudanej adopcji Majuni (w hoteliku u Murki), już sama nie wiem :shake: Psychika zwierząt jest baaardzo skomplikowana. Super, jakby ktoś na prawdę umiejący radzić sobie ze zwierzętami zaoferował Igorowi dom stały... ale sama wiesz, że takich ludzi jest bardzo, bardzo mało. Ale może też tak być, że jeśli Igor tylko opuści swój boks i znajdzie się w domu to będzie zupełnie innym psem. Nawet bardzo skrzywdzone biedy potrafią w krótkim czasie zrobić niesamowite postępy. Mam nadzieję, że właśnie takim psiakiem okaże się nasz Igorek ;) taaa... to se popisałam ;) Quote
Maszaberla Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='Negri_2008'] Igor ma ogłoszenia na: kupiepsa.pl afisze.pl przygarnijzwierzaka.pl spacerek.net (czeka na akceptacje) 4lapy.pl alegratka.pl przygarnij.pl adopcje.org aleokazja.pl adopcjepsa.pl nasipupile.pl mojpupil.pl zwierzeta.pl animalia.pl Widze ze sa juz zrobione najwazniejsze stronki, ja dodalam jeszcze inne, moze nie tylko typowo psiarskie strony, ale oglaszajmy gdzie sie da;) dwukropek bono-polska cafeanimal ojej gumtree wegetarianie ogloszenia.24polska kupsprzedaj pineska przygarnijzwierzaka (czeka na zatwierdzenie) drobne.centrumofert (czeka) Igorek nie ma Allegro? :-( Quote
Negri_2008 Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='Maszaberla']Widze ze sa juz zrobione najwazniejsze stronki, ja dodalam jeszcze inne, moze nie tylko typowo psiarskie strony, ale oglaszajmy gdzie sie da;) dwukropek bono-polska cafeanimal ojej gumtree wegetarianie ogloszenia.24polska kupsprzedaj pineska przygarnijzwierzaka (czeka na zatwierdzenie) drobne.centrumofert (czeka) Igorek nie ma Allegro? :-( bardzo, bardzo,bardzo dziękujemy za ogłoszenia. :Rose: Igorek nie ma allegro. Nie umiem robić aukcji :shake: Quote
Maszaberla Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='Negri_2008']bardzo, bardzo,bardzo dziękujemy za ogłoszenia. :Rose: Igorek nie ma allegro. Nie umiem robić aukcji :shake:[/quote] Ja zrobie, skorzystam z konta znajomego - moge wystawic aukcje - tylko potrzebuje dobrego tekstu - musimy przemycic w nim chyba info o stanie zdrowia Igorka;) To znaczy napisac ale moze nie tak wprost czyli krotki a konkretny tekst - napiszesz cos? Bo wiesz jak z Allegro - musi byc cos co schwyci za serce:) Quote
Negri_2008 Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 [quote name='Maszaberla']Ja zrobie, skorzystam z konta znajomego - moge wystawic aukcje - tylko potrzebuje dobrego tekstu - musimy przemycic w nim chyba info o stanie zdrowia Igorka;) To znaczy napisac ale moze nie tak wprost czyli krotki a konkretny tekst - napiszesz cos? Bo wiesz jak z Allegro - musi byc cos co schwyci za serce:)[/quote] Maszaberla - super, ze zrobisz Igorowi allegro. Napisze teks, ale o zdrowiu Igora to chyba wprost napiszemy, jak się sprawy mają, żeby potem nie było nieporozumień ;) Quote
Maszaberla Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='Negri_2008']Maszaberla - super, ze zrobisz Igorowi allegro. Napisze teks, ale o zdrowiu Igora to chyba wprost napiszemy, jak się sprawy mają, żeby potem nie było nieporozumień ;)[/quote] Tylko moze tak zeby cos delikatnie przemycic?;) Zeby mial chociaz szanse.. Zreszta jak juz bedziesz uwazala Tylko czy nie bedzie przeszkadzalo, ze ogloszenie bedzie wystawione na koncie znajomych, ktorzy sprzedaja ubrania? Bo z reguly psy sa na kontach typowo psiarskich no ale chyba najwazniejsze zeby go w ogole pokazac Quote
Negri_2008 Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Igor - pies niezwykły Jego historia nie jest wyjątkowa. Najprawdopodobniej kiedyś miał dom i właściciela, który go nie kochał. Bił go, maltretował i zastraszał, z pewnością głodził. Nigdy nie dowiemy się, w jakich okolicznościach Igor opuścił swój dom i znalazł się na wolności. Błąkał się po okolicy i tylko tyle o nim wiedziano, że stroni od ludzi. Gdy postanowiono go schwytać, Igor doprowadził ludzi do miejsca, w którym przebywała sunia z małymi szczeniaczkami. Czyżby to była jego rodzina? To chyba nie zdarza się zbyt często? Tyle historii... W tej chwili Igor przebywa w azylu w Klembowie, koło Warszawy. Jest tam od dwóch lat. Mimo upływu czasu nie zaprzyjaźnił się z pracownikami azylu ani z wolontariuszami. Nie lubi opuszczać kojca a gdy już wyjdzie na zewnątrz widać wyraźnie, że jest bardzo przestraszony i nieufny. To z pewnością trwały ślad, jaki pozostał w jego duszy wskutek złego traktowania przez człowieka. Nie wycofał się jednak z życia do końca; na widok człowieka podchodzącego do jego kojca przejawia zainteresowanie, podnosi wysoko głowę i pilnie patrzy tymi swoimi mądrymi i ciekawymi ślepiami. Pomimo strachu Igor pozostał psem niezwykle łagodnym i spokojnym. To wspaniały i mądry pies. W jego spojrzeniu jest mądrość i doświadczenie, którego nabywa się poprzez...cierpienie. A jego bezbronność i kruchość w kontakcie z człowiekiem jest wprost niewiarygodna. Igor nie widzi na prawe oko, prawdopodobnie wskutek urazu głowy. Nie rzutuje to jednak w żaden sposób na jego sprawne funkcjonowanie. Badanie neurologiczne, jakiemu poddano Igora wykluczyło obecność krwiaka lub obrzęków w jego głowie. Badania krwi nie wskazały na żadną zmianę neurologiczną. Igor jest bardzo silnym, umięśnionym psem. Jego sierść jest gruba i ma duży potencjał, aby lśnić. Igor ma około 7 lat, ale czy to oznacza, że przez następne 7 lat ma tkwić w ciemnym i zimnym kojcu schroniska? Jakie będą jego ostatnie lata życia, ostatnie dni…? Czy ma odejść niezauważenie, po cichutku, nie wiedząc co to dotyk ciepłej dłoni, miły i spokojny głos kochającego właściciela, wspólny spacer? Przekonanie Igora do miłości człowieka nie będzie prostym zadaniem. Wszystko utrudnia jego charakter, który ma wypisany na czole a którego sprawcą jest spokrewnienie z rasą Akita. Na miłość takiego psa trzeba zapracować. Obserwowanie, jak Igor przełamuje swój lęk warte będzie tego wysiłku. Osoba, która podejmie się tej pracy powinna być doświadczona i odpowiedzialna a poza tym wszystkim wyrozumiała, cierpliwa, akceptująca Igora takim, jakim on jest. Jednym słowem...... wspaniała. Gdy Igor tej osobie zaufa, już na zawsze będzie wiernym i oddanym psem. To ogromna satysfakcja dla właściciela. Najlepszym miejscem dla Igora będzie dom z ogródkiem. Igor boi się ruchu ulicznego a spacery pośród obcych ludzi będą dla niego zbyt dużym stresem. Igor toleruje inne psy. Gdyby mógł stać się towarzyszem jakiejś uroczej suni - byłoby idealnie. Łagodnego samca też zaakceptuje. Jeżeli podarowanie Igorowi domu na stałe nie jest możliwe, niechby miał choć dom tymczasowy, w którym będzie mógł zaczekać na tego jedynego, właściwego, swojego człowieka. Adopcja Igora będzie możliwa po przeprowadzeniu wizyty wstępnej oraz po podpisaniu umowy o adopcję. Kontakt w sprawie Igora: Tel. nr 0-691-755-754 Quote
Negri_2008 Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 W poście powyżej jest tekst do allegro ;) Nie wiem, czy dostatecznie wzruszający ale napisałam tak, jak widzę Igora i jak go czuje. Od serca :loveu: Czy dobrze jest wystawić allegro dla psa przez firmę odzieżową - nie wiem. Wszystkie aukcje dla psiaków są w dziale psy, maja swoje indywidualne numery i wtedy są lepiej widoczne. Strasznie słabo się na tym znam :razz: Myślę, że ten kolega chyba będzie mógł taką aukcje dla Igora wystawić :oops:. Chętnie zasponsoruję Igorowi wyróżnienie aukcji, żeby tylko zwiększyć jego szanse :placz: Myślę, też że warto dać w aukcji link do jego wątku na dogomanię. Takie aukcje już widziałam ;). Acha i bardzo ważne jest umieszczenie tam adnotacji, że aukcja ma na celu znalezieniu domu dla psa i o tym, ze jeżeli ktoś nie chce adoptawać psa ma nie obserwować aukcji, żeby nie rozbudzać naszej nadzieji etc, etc Quote
Marlena:) Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Tekst jest powalajacy:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Maszaberla Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Zrobilam Igorkowi ogloszenie, troche dodalam, dopisalam, znajomy wystawil Jesli cos poprawic - piszcie Specjalnie nie robilismy wielkiej czcionki zeby tak chamsko ogloszenie nie wgryzalo sie w oczy Po 9 dniach - odnowie jesli bedziecie chcialy Tylko moze zmienmy tytul na taki, ktory wyrozni Igora z tysiaca psow na 84 (!) stronach ogloszen Znajomy zaplacil 12 zl za wyroznienie, dzieki temu nasz kochany jest na 8 stronie, jak bysmy zaplacily 29 zl bedzie jeszcze wyzej - oczywiscie ja pokrywam koszty tych 12 zl;) Allegro -> KLIK ! Quote
Negri_2008 Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 [quote name='Maszaberla']Zrobilam Igorkowi ogloszenie, troche dodalam, dopisalam, znajomy wystawil Jesli cos poprawic - piszcie Specjalnie nie robilismy wielkiej czcionki zeby tak chamsko ogloszenie nie wgryzalo sie w oczy Po 9 dniach - odnowie jesli bedziecie chcialy Tylko moze zmienmy tytul na taki, ktory wyrozni Igora z tysiaca psow na 84 (!) stronach ogloszen Znajomy zaplacil 12 zl za wyroznienie, dzieki temu nasz kochany jest na 8 stronie, jak bysmy zaplacily 29 zl bedzie jeszcze wyzej - oczywiscie ja pokrywam koszty tych 12 zl;) Allegro -> KLIK ! Jeszcze raz stokrotne dzięki dla Ciebie a dla kolegi to chyba jakiś :beerchug: browarek? Pomylę nad tytułem choć do tego to ja jakąś słabą łepetynę mam. Dla mnie Igor jest niezwykły :loveu: Quote
anouk92 Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Negri piękny i wzruszający tekst. Maszaberla dziękujemy za allegro:loveu: Quote
maarit Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Igorku musi sie ten domek znaleźć dla ciebie;) Quote
Maszaberla Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Negri_2008 napisał(a):Jeszcze raz stokrotne dzięki dla Ciebie a dla kolegi to chyba jakiś :beerchug: browarek? Pomylę nad tytułem choć do tego to ja jakąś słabą łepetynę mam. Dla mnie Igor jest niezwykły :loveu: :knajpa: pewnie bedzie jeszcze okazja;) Igor jest niezwykly a wiec Igor pies niezwykly... i tu mozna by cos jeszcze dodac, macie pomysl? :question: a swoja droga - nie ma lepszych zdjec Igorka? Quote
Ra_dunia Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Super allegro! Bardzo dobrze, że jest takie... hmm... czyste (?) (nie wiem jak to określić ;) ) Człowiek skupia się na tekście i historii Igora. Igor - wyjątkowy pies dla wyjątkowego człowieka. Quote
Maszaberla Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 [quote name='Ra_dunia']Super allegro! Bardzo dobrze, że jest takie... hmm... czyste (?) (nie wiem jak to określić ;) ) Człowiek skupia się na tekście i historii Igora. Igor - wyjątkowy pies dla wyjątkowego człowieka. Wlasnie o to mi chodzilo - swietne okreslenie, wyjatkowo czyste i takie mialo byc:) bez zbednych upiekszen i intensywnych kolorow bo to rozprasza i denerwuje O! Tytul super, juz zmieniony:) Quote
Recommended Posts