nika28 Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Na osiedlu jest jeszcze taki psiak : Wilczur i jeszcze jeden czarny kudłaty :-( Kali i reszta nakarmieni ;) Quote
MyrkurDagur Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Ojej... jaka psiula kochana... :placz: Skąd tyle bezdomnych psiaków na Twoim osiedlu nika...? :placz: My tu nad dalszym losem Kalego zastanawiamy się, a co z pozostałymi psiakami...? :shake: Gdyby były jakieś pieniążki potrzebne, to na pewno dorzucę ;) Postaram się też ściągnąć kogoś na ten wątek. Trzymaj się dzielnie nika... Mam nadzieję, że psiaki będą miały spokojną noc... Quote
nika28 Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 MyrkurDagur napisał(a): Gdyby były jakieś pieniążki potrzebne, to na pewno dorzucę ;) Postaram się też ściągnąć kogoś na ten wątek. Trzymaj się dzielnie nika... Dziękuję :loveu: Tak głupio położyć się do ciepłego łóżka, jak one tam marzną... :-( Quote
bico Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Magdalena napisał(a):http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-witamy-psiaki-w-potrzebie-takze-pupilki-dogomaniakow-119880/ może tutaj zapytać? może znalazłoby się miejsce? Nika, jeśli tu nie pytałaś, za zadzwoń tam koniecznie, trzeba wszystko wypróbować:razz: Quote
bico Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 MyrkurDagur napisał(a):Ojej... jaka psiula kochana... :placz: Skąd tyle bezdomnych psiaków na Twoim osiedlu nika...? :placz: My tu nad dalszym losem Kalego zastanawiamy się, a co z pozostałymi psiakami...? :shake: Gdyby były jakieś pieniążki potrzebne, to na pewno dorzucę ;) Postaram się też ściągnąć kogoś na ten wątek. Trzymaj się dzielnie nika... Mam nadzieję, że psiaki będą miały spokojną noc... 1. Jeśli chodzi o mnie, to ja też w razie czego się dorzucę, złotych gór nie obiecuję, bo nie mam ale "grosik" wyłuskam;) 2. Najpierw musimy poratować Kalego, później inne psiaki - rzeczywiście Nika, u Ciebie na osiedlu to strasznie dużo tych bidaków:shake::shake::shake: 3. Kochane, wszystkie cioteczki na tym wątku, trzeba wezwać na pomoc inne cioteczki, a te niech zaproszą swoje znajome, mówię serio, bo im tu więcej tym lepiej:razz::multi::evil_lol: 4. Nika - to fakt jesteś dzielna i pracowita! Musisz się trzymać i działać, bo jesteś na miejscu całej akcji:glaszcze::buzi: Koniecznie daj nam znać co z działką:cool3: Może jeśli wypali ta opcja ruszy zbiórka na budę dla Kalego i jakieś ogrodzenie budki:cool3: Quote
MyrkurDagur Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Doskonałe podsumowanie bico :thumbs: Musimy jakoś razem działać !!! :thinkerg: Quote
Maszaberla Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Melduje sie na watku - cioteczki jaki jest koszt budy? Dorzucam sie w razie czego Quote
Magdalena Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 a sprawdzałaś Nika na mapie pomocy dogo osoby z łodzi, które oferuja tymczas? moze akurat ktos by wzial psa? Quote
MyrkurDagur Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Maszaberla napisał(a):Melduje sie na watku - cioteczki jaki jest koszt budy? Dorzucam sie w razie czego :multi: :Rose: Właśnie sprawdzałam na różnych stronach ceny psich bud. Taka dla psiaka wielkości jamnika lub pekińczyka kosztuje około 350 zł, a dla większych to już 500 - 700 zł i wyżej. Quote
MyrkurDagur Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Magdalena napisał(a):a sprawdzałaś Nika na mapie pomocy dogo osoby z łodzi, które oferuja tymczas? moze akurat ktos by wzial psa? To także bardzo dobry pomysł :thinkerg: Quote
Magdalena Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 przede wszystkim trzeba wiedzieć czy będzie miał kto doglądac psa na działce, bo jesli nikogo tam nie będzie i pies miałby siedzieć sam to trzeba szukać innego rozwiązania, zamiast zakupu budy... Quote
Lionees Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Magdalena napisał(a):przede wszystkim trzeba wiedzieć czy będzie miał kto doglądac psa na działce, bo jesli nikogo tam nie będzie i pies miałby siedzieć sam to trzeba szukać innego rozwiązania, zamiast zakupu budy... Dokładnie...a znając "pomysłowość"ludzi,to jeszcze ukradną psu budę...:shake: Quote
Maszaberla Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 MyrkurDagur napisał(a)::multi: :Rose: Właśnie sprawdzałam na różnych stronach ceny psich bud. Taka dla psiaka wielkości jamnika lub pekińczyka kosztuje około 350 zł, a dla większych to już 500 - 700 zł i wyżej. To faktycznie drogo:hmmmm: Quote
MyrkurDagur Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Ech... drogo, drogo... :shake: Napisałam do osoby odnalezionej na Mapie Pomocy... Mam nadzieję, że się odezwie :roll: Quote
nika28 Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 No to tak : Babcia ma do mnie wieczorem zadzwonić, bo musi pogadać z dziadkiem czy Kali będzie mógł być na działce czy nie (to dziadek karmiłby psa). Budy starsznie drogo :-o Patrzyłam na allegro, niektóre kosztowały 300 zł dla takiego psa jak Kali :roll: Czekam na wieści i napiszę na wątku... Quote
nika28 Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Renata5 napisał(a):Dokładnie...a znając "pomysłowość"ludzi,to jeszcze ukradną psu budę...:shake: Raz nam rozcieli sietkę żeby ukraść... jednego grzyba :-o. Ale okolic spokojna jest ;) Quote
__Lara Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Nika28, tyle jest u Ciebie bezdomnych piesków :( ten kolejny taki śliczny :( ludzie są bez serca :( Quote
nika28 Posted February 25, 2009 Author Posted February 25, 2009 Dziadek musi się namyślić... :shake: Kaluś wytrzymaj jeszczę trochę :-( Quote
bico Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [quote name='MyrkurDagur']Doskonałe podsumowanie bico :thumbs: Musimy jakoś razem działać !!! :thinkerg: MyrkurDagur, dziękuję:oops: ten wątek mi spać nie daje:-( jak zresztą widać:roll: teraz kluczowa jest decyzja dziadka Niki:nerwy: jeśli się zgodzi na pobyt Kalego na działce i zgodzi się na dokarmianie psa i doglądanie go przynajmniej raz dziennie, przy okazji dawania jedzonka, to już będzie sytuacja jasna i pojawi się nadzieja;) wtedy, jak sądzę, należy jak najszybciej zorganizować zbiórkę na budę. Jeśli Kali zmieści się do tej budy za ok 300 zł, to ja wierzę, może jestem naiwna:oops:, ale wierzę, że uda nam się tą kaskę na ten cel zebrać:razz: ja sama jeszcze się rozejrzę po okolicy, może jakąś budę znajdę, tańszym kosztem...no nie to oczywiście, żebym innym psom budki podprowadzała;):cool3::cool3: Nika, faktycznie, koniecznie skorzystaj z mapy pomocy dogo, zobacz kogo tam masz w Łodzi i w czym może Ci pomóc:razz: Nowym cioteczkom na wątku i znajomym cioteczkom tych cioteczek:razz::multi:, serdecznie dziękuję za pojawienie się tutaj, za porady, zainteresowanie, za każdą pomoc obecną:Rose::Rose: i nam nadzieję przyszłą:oops: Nika, jak tam się dziś rano Kali miewa? daj znać, jak dziadek się namyśli:roll: Quote
bico Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Nika, jaka jest decyzja dziadka???:roll::roll::nerwy::nerwy::nerwy: jak się dzisiaj Kali miewa?:roll: Quote
MyrkurDagur Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Dołączam się do pytań bico :nerwy: :roll: A jeśli będzie można umieścić Kalego na działce, to tak jak bico wierzę, że na budę uzbieramy :p Dołączam się także do pytania o to, jak ma się Kali, ale i ta druga bida ze zdjęcia :placz: ...i w ogóle wszystkie bidulki z Twojej okolicy... :placz: Napisałam do kolejnej osoby z Mapy Pomocy... :roll: Quote
Maszaberla Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [quote name='MyrkurDagur'] A jeśli będzie można umieścić Kalego na działce, to tak jak bico wierzę, że na budę uzbieramy :p a przeciez juz tutaj bude oprotestowano na watku? :razz: Quote
bico Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 [quote name='Maszaberla']a przeciez juz tutaj bude oprotestowano na watku? :razz: ja tam nic na budę protestować nie mam zamiaru!:razz: w tej sytuacji bez wyjścia, hotele, azyle zajęte, Nika psa do domu przemycić nie może, to działka, a na niej, choćby i tymczasowa buda, to jak dla mnie jedyne rozsądne rozwiązanie:roll: tylko wszystko zależy teraz od zdania dziadka Niki:nerwy::nerwy::nerwy: i jeśli dziadek się nie zgodzi, to wtedy trzeba będzie myśleć poważnie nad inną opcją i działać...na ale na razie nic nie wiemy:nerwy::nerwy::nerwy::roll: więc czekamy:roll: zwolennicy budy - łączmy się!!!:laugh2_2: ale już mi bije na dekiel:evil_lol::oops: ale to przez to napięcie i czekanie:roll: Quote
bico Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Maszaberla napisał(a):a przeciez juz tutaj bude oprotestowano na watku? :razz: ale oczywiście, jeżeli pojawi się inny dobry i możliwy do zrealizowania, w stosunkowo krótkim czasie(tu na prawdę liczy się czas!:roll:) pomysł, prócz "opcji budy", to ja, jak najbardziej będą "za" i co mogę, to pomogę;) Quote
Recommended Posts