Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ojej... jaka psiula kochana... :placz: Skąd tyle bezdomnych psiaków na Twoim osiedlu nika...? :placz: My tu nad dalszym losem Kalego zastanawiamy się, a co z pozostałymi psiakami...? :shake:

Gdyby były jakieś pieniążki potrzebne, to na pewno dorzucę ;) Postaram się też ściągnąć kogoś na ten wątek.

Trzymaj się dzielnie nika...

Mam nadzieję, że psiaki będą miały spokojną noc...

Posted

MyrkurDagur napisał(a):

Gdyby były jakieś pieniążki potrzebne, to na pewno dorzucę ;) Postaram się też ściągnąć kogoś na ten wątek.

Dziękuję :loveu:

Tak głupio położyć się do ciepłego łóżka, jak one tam marzną... :-(

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Ojej... jaka psiula kochana... :placz: Skąd tyle bezdomnych psiaków na Twoim osiedlu nika...? :placz: My tu nad dalszym losem Kalego zastanawiamy się, a co z pozostałymi psiakami...? :shake:

Mam nadzieję, że psiaki będą miały spokojną noc...

1. Jeśli chodzi o mnie, to ja też w razie czego się dorzucę, złotych gór nie obiecuję, bo nie mam ale "grosik" wyłuskam;)

2. Najpierw musimy poratować Kalego, później inne psiaki - rzeczywiście Nika, u Ciebie na osiedlu to strasznie dużo tych bidaków:shake::shake::shake:

3. Kochane, wszystkie cioteczki na tym wątku, trzeba wezwać na pomoc inne cioteczki, a te niech zaproszą swoje znajome, mówię serio, bo im tu więcej tym lepiej:razz::multi::evil_lol:

4. Nika - to fakt jesteś dzielna i pracowita! Musisz się trzymać i działać, bo jesteś na miejscu całej akcji:glaszcze::buzi:

Koniecznie daj nam znać co z działką:cool3: Może jeśli wypali ta opcja ruszy zbiórka na budę dla Kalego i jakieś ogrodzenie budki:cool3:

Posted

Maszaberla napisał(a):
Melduje sie na watku - cioteczki jaki jest koszt budy?
Dorzucam sie w razie czego

:multi: :Rose:

Właśnie sprawdzałam na różnych stronach ceny psich bud. Taka dla psiaka wielkości jamnika lub pekińczyka kosztuje około 350 zł, a dla większych to już 500 - 700 zł i wyżej.

Posted

przede wszystkim trzeba wiedzieć czy będzie miał kto doglądac psa na działce, bo jesli nikogo tam nie będzie i pies miałby siedzieć sam to trzeba szukać innego rozwiązania, zamiast zakupu budy...

Posted

Magdalena napisał(a):
przede wszystkim trzeba wiedzieć czy będzie miał kto doglądac psa na działce, bo jesli nikogo tam nie będzie i pies miałby siedzieć sam to trzeba szukać innego rozwiązania, zamiast zakupu budy...

Dokładnie...a znając "pomysłowość"ludzi,to jeszcze ukradną psu budę...:shake:

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
:multi: :Rose:

Właśnie sprawdzałam na różnych stronach ceny psich bud. Taka dla psiaka wielkości jamnika lub pekińczyka kosztuje około 350 zł, a dla większych to już 500 - 700 zł i wyżej.

To faktycznie drogo:hmmmm:

Posted

No to tak : Babcia ma do mnie wieczorem zadzwonić, bo musi pogadać z dziadkiem czy Kali będzie mógł być na działce czy nie (to dziadek karmiłby psa).

Budy starsznie drogo :-o
Patrzyłam na allegro, niektóre kosztowały 300 zł dla takiego psa jak Kali :roll:

Czekam na wieści i napiszę na wątku...

Posted

Renata5 napisał(a):
Dokładnie...a znając "pomysłowość"ludzi,to jeszcze ukradną psu budę...:shake:

Raz nam rozcieli sietkę żeby ukraść... jednego grzyba :-o.
Ale okolic spokojna jest ;)

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Doskonałe podsumowanie bico :thumbs:

Musimy jakoś razem działać !!! :thinkerg:

MyrkurDagur, dziękuję:oops: ten wątek mi spać nie daje:-( jak zresztą widać:roll:

teraz kluczowa jest decyzja dziadka Niki:nerwy:
jeśli się zgodzi na pobyt Kalego na działce i zgodzi się na dokarmianie psa i doglądanie go przynajmniej raz dziennie, przy okazji dawania jedzonka, to już będzie sytuacja jasna i pojawi się nadzieja;)
wtedy, jak sądzę, należy jak najszybciej zorganizować zbiórkę na budę. Jeśli Kali zmieści się do tej budy za ok 300 zł, to ja wierzę, może jestem naiwna:oops:, ale wierzę, że uda nam się tą kaskę na ten cel zebrać:razz:
ja sama jeszcze się rozejrzę po okolicy, może jakąś budę znajdę, tańszym kosztem...no nie to oczywiście, żebym innym psom budki podprowadzała;):cool3::cool3:

Nika, faktycznie, koniecznie skorzystaj z mapy pomocy dogo, zobacz kogo tam masz w Łodzi i w czym może Ci pomóc:razz:

Nowym cioteczkom na wątku i znajomym cioteczkom tych cioteczek:razz::multi:, serdecznie dziękuję za pojawienie się tutaj, za porady, zainteresowanie, za każdą pomoc obecną:Rose::Rose: i nam nadzieję przyszłą:oops:

Nika, jak tam się dziś rano Kali miewa?
daj znać, jak dziadek się namyśli:roll:

Posted

Dołączam się do pytań bico :nerwy: :roll:

A jeśli będzie można umieścić Kalego na działce, to tak jak bico wierzę, że na budę uzbieramy :p

Dołączam się także do pytania o to, jak ma się Kali, ale i ta druga bida ze zdjęcia :placz: ...i w ogóle wszystkie bidulki z Twojej okolicy... :placz:

Napisałam do kolejnej osoby z Mapy Pomocy... :roll:

Posted

[quote name='Maszaberla']a przeciez juz tutaj bude oprotestowano na watku? :razz:

ja tam nic na budę protestować nie mam zamiaru!:razz:

w tej sytuacji bez wyjścia, hotele, azyle zajęte, Nika psa do domu przemycić nie może, to działka, a na niej, choćby i tymczasowa buda, to jak dla mnie jedyne rozsądne rozwiązanie:roll:
tylko wszystko zależy teraz od zdania dziadka Niki:nerwy::nerwy::nerwy:
i jeśli dziadek się nie zgodzi, to wtedy trzeba będzie myśleć poważnie nad inną opcją i działać...na ale na razie nic nie wiemy:nerwy::nerwy::nerwy::roll: więc czekamy:roll:

zwolennicy budy - łączmy się!!!:laugh2_2: ale już mi bije na dekiel:evil_lol::oops: ale to przez to napięcie i czekanie:roll:

Posted

Maszaberla napisał(a):
a przeciez juz tutaj bude oprotestowano na watku? :razz:

ale oczywiście, jeżeli pojawi się inny dobry i możliwy do zrealizowania, w stosunkowo krótkim czasie(tu na prawdę liczy się czas!:roll:) pomysł, prócz "opcji budy", to ja, jak najbardziej będą "za" i co mogę, to pomogę;)