Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podobno był znowu widziany przez moją koleżankę, ale mnie wtedy znowu nie było w domu :placz:
Gorsza wiadomość - dom dla Kaliego nie wypalił - buda z łańcuchem :shake:

Posted

nika28 napisał(a):
Podobno był znowu widziany przez moją koleżankę, ale mnie wtedy znowu nie było w domu :placz:
Gorsza wiadomość - dom dla Kaliego nie wypalił - buda z łańcuchem :shake:

ale pech!:-( był widziany i znikł:-(
ale co z tą budą? to znaczy, że domu nie ma i już nie aktualny? czy dom jest? ale Kali miałby by być na zewnątrz w budzie i :crazyeye: na łańcuchu?:crazyeye:

Posted

bico napisał(a):
ale pech!:-( był widziany i znikł:-(
ale co z tą budą? to znaczy, że domu nie ma i już nie aktualny? czy dom jest? ale Kali miałby by być na zewnątrz w budzie i :crazyeye: na łańcuchu?:crazyeye:

Dom jest, ale buda z łańcuchem :shake:

Posted

nika28 napisał(a):
Dom jest, ale buda z łańcuchem :shake:

ale to ten sam dom, w którym miał być psem domowym? Jeśli tak, to czemu im się tak odmieniło? Czy to zupełnie nowa propozycja innego domu? A co z działką u dziadków i ewentualnym mieszkaniem na niej Kalego?
nic już nie rozumiem:roll: może trochę jaśniej i więcej szczegółów

Posted

Ja też się troszkę z tym domem zakręciłam :hmmmm: I przyłączam się do pytań bico...

Ale z drugiej strony co nam po tym wszystkim, jeśli ciężko go teraz gdziekolwiek spotkać... :shake:

Posted

bico napisał(a):
ale to ten sam dom, w którym miał być psem domowym? Jeśli tak, to czemu im się tak odmieniło? Czy to zupełnie nowa propozycja innego domu? A co z działką u dziadków i ewentualnym mieszkaniem na niej Kalego?
nic już nie rozumiem:roll: może trochę jaśniej i więcej szczegółów

Bico, to ten dom co czekał teraz na Kaliego, ale Kali zniknął.
Działka nadal aktualna, ale obliczyłam że sam kojec bez budy będzie kosztował ok. 1000 zł... + buda :shake:
Nie uzbieramy tyle, a i Kali się nie pokazuje :shake:

Posted

nika28 napisał(a):
Bico, to ten dom co czekał teraz na Kaliego, ale Kali zniknął.
Działka nadal aktualna, ale obliczyłam że sam kojec bez budy będzie kosztował ok. 1000 zł... + buda :shake:
Nie uzbieramy tyle, a i Kali się nie pokazuje :shake:

To fajnie, że ten sam dom, co na niego czekał, ale czemu teraz chcą go do budy?:crazyeye: I to jeszcze na łańcuch?:crazyeye: Ja do porządnych, ocieplonych, w odpowiednim miejscu postawionych bud i codziennemu, dobremu przy budzie jedzonku i piciu, to nic nie mam, ale łańcuch...już mi się to nie podoba:shake:

Ja tej zmiany nie rozumiem:roll: Najpierw Kali miał być psem domowym, a teraz nagle buda i łańcuch?:crazyeye: Chce wiedzieć skąd ta zmiana?

No tak, na budę, to byśmy jeszcze uzbierali, ale budowa kojca, ogrodzenie, jedzenie, szczepienia, kastracja, koszty faktycznie będą duże:-(

no i Kali się zmył:-(

Posted

bico napisał(a):

Ja tej zmiany nie rozumiem:roll: Najpierw Kali miał być psem domowym, a teraz nagle buda i łańcuch?:crazyeye: Chce wiedzieć skąd ta zmiana?

Bico, ale przecież on miał mieszkać na podwórku. Ja myślałam że będzie wpuszczany do domu i będzie spał w łóżku, a się okazało że miał być przywiązany do budy i pilnować... :shake:

Posted

nika28 napisał(a):
Bico, ale przecież on miał mieszkać na podwórku. Ja myślałam że będzie wpuszczany do domu i będzie spał w łóżku, a się okazało że miał być przywiązany do budy i pilnować... :shake:

no tak buda ok, ale też myślalam, że do domu czasem zajrzy, a nie będzie tkwił na...łańcuchu:crazyeye::-(
buda to nic, byle dobra, jak pisałam powyżej, ale łańcuch...:shake: i to jest dla mnie ta zasadnicza zmiana...

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Nawet gdyby teraz Kali się znalazł, to i tak nie byłoby co z nim zrobić :shake: Bo ten łańcuch to pomyłka... zwłaszcza, że on do wolności przyzwyczajony...

No właśnie... :shake: