Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nika28 napisał(a):
Chyba można, tyle że ja za 3 dni wyjerzdżam... :placz: I kto przejmie budę ? :-( Ale byłoby super...

A kiedy wracasz nika? Z warszawy do Łodzi nie jest tak daleko. Może zadzwonisz jutro i się spytasz czy ta buda jest jeszcze aktualna? Ogłoszenie było dodane ok. miesiąca temu.

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
A kiedy wracasz nika? Z warszawy do Łodzi nie jest tak daleko. Może zadzwonisz jutro i się spytasz czy ta buda jest jeszcze aktualna? Ogłoszenie było dodane ok. miesiąca temu.

15 sierpnia. Jutro spróbuję zadzwonić. Mam nadzieję że jeszcze aktualne...

Posted

nika28 napisał(a):
15 sierpnia. Jutro spróbuję zadzwonić. Mam nadzieję że jeszcze aktualne...

To zadzwoń. Może najwyżej niech Pani przetrzyma dla nas budę.

Posted

Ledwo weszłam na dogo... Wczoraj wchodziłam, napisałam posta i mnie wywalało :angryy:
Dodzwonić się nie mogę, ale jeszcze będę dzwonić, może akurat pani nie mogła odebrać...

Posted

nika28 napisał(a):
Ledwo weszłam na dogo... Wczoraj wchodziłam, napisałam posta i mnie wywalało :angryy:
Dodzwonić się nie mogę, ale jeszcze będę dzwonić, może akurat pani nie mogła odebrać...

No oby. Trzymam kciuki!

Posted

tak a propos
niedawno w schronisku obliczaliśmy ile kosztuje budowa najtańszego boksu 2,5x2 metry plus buda
wyszło nam około 1200-1300zł
taniej nie można

ale biorąc pod uwagę że u nas trafiają się różne psy, nawet te które chodzą po siatce i gryzą pręty liczyliśmy koszty materiałów tych lepszych i bardziej wytrzymałych rzeczy
tzn można jeszcze taniej wybudować boks jeśli zamiast krat użyjemy np zwykłej siatki ogrodzeniowej,

Posted

rotek_ napisał(a):
tak a propos
niedawno w schronisku obliczaliśmy ile kosztuje budowa najtańszego boksu 2,5x2 metry plus buda
wyszło nam około 1200-1300zł
taniej nie można

ale biorąc pod uwagę że u nas trafiają się różne psy, nawet te które chodzą po siatce i gryzą pręty liczyliśmy koszty materiałów tych lepszych i bardziej wytrzymałych rzeczy
tzn można jeszcze taniej wybudować boks jeśli zamiast krat użyjemy np zwykłej siatki ogrodzeniowej,

Nika, to może będziemy intensywniej zbierać na ten kojec/budę???

Posted

Buda kosztuje ok. 300zł.
Czyli że zrobienie kojca plus materiały to aż kilkaset złotych ?
To nie lepiej za te pieniążki dać psiaka do hoteliku lub na dt i poszukać mu domku ? (Mały piesek to koszt ok.250 - 300zł.)
Ja tak tylko pytam :roll:.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Buda kosztuje ok. 300zł.
Czyli że zrobienie kojca plus materiały to aż kilkaset złotych ?
To nie lepiej za te pieniążki dać psiaka do hoteliku lub na dt i poszukać mu domku ? (Mały piesek to koszt ok.250 - 300zł.)
Ja tak tylko pytam :roll:.

No to trzeba się nad tym poważnie zastanowić.

• 4 weeks later...
Posted

Ciotki mam boks. Po naszym ONku. Pojechał na wakacje do znajomych na dwa tygodnie i Pan i Sułtaś się w sobię zakochali, i tak jakoś został. Tam ma lepsze warunki, dom z ogrodem, u nas musiał siedzieć w kojcu, bo przeskakiwał do sąsiadów i gryzł ich psa. Tylko teraz Kali zniknął. Nie mam już siły :shake:. Narazie kojec chyba zajmie inny pies. U nas po wsi biega terierek, dziki, mieszka w lesie... Tak mi go szkoda, bo mieszkańcy rzucają w niego kamieniami i go ganiają... :angryy: :shake:

Posted

nika28 napisał(a):
Ciotki mam boks. Po naszym ONku. Pojechał na wakacje do znajomych na dwa tygodnie i Pan i Sułtaś się w sobię zakochali, i tak jakoś został. Tam ma lepsze warunki, dom z ogrodem, u nas musiał siedzieć w kojcu, bo przeskakiwał do sąsiadów i gryzł ich psa. Tylko teraz Kali zniknął. Nie mam już siły :shake:. Narazie kojec chyba zajmie inny pies. U nas po wsi biega terierek, dziki, mieszka w lesie... Tak mi go szkoda, bo mieszkańcy rzucają w niego kamieniami i go ganiają... :angryy: :shake:

:-( To pomóż mu cioteczko, bo kto mu inny pomoże? :-(

Posted

Dogo07 napisał(a):
A jak Kali się odnajdzie to będą sobie dwa razem mieszkać.

Ten terierek to powinien szybko znaleść domek, jest przepięknyyy. Tylko trzeba go wykąpać i uczesać ;)

Wczoraj byłam na drugim końcu Łodzi karmić koty i chodził taki psiak podobny do Golden Retrivera, tylko że miał krótkie łapki i takie same oczko jak Kali :-(

Posted

MyrkurDagur napisał(a):

A udało Ci się już złapać tego terierka?

Nie, muszę poprosić o pomoc Panią która przygarnęła jego koleżankę, on często siedzi pod jej bramą, ale ona nie może go przygarnąć, bo ma za dużo psów...