Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No więc tak, dziadek zgodził się, chociaż nie jest do końca przekonany...
On myśli że będzie musiał za wszystko zapłacić :cool1:. Trzebaby było kupić budę, jakieś ogrodzenie do niej i niestety zabierać jeszcze kase na karmę... Ale myślę że by się udało ;)

Babcia wymyśliła coś jeszcze fajniejszego... :razz: Jutro ma zapytać znajomego, bo chciał on przygarnąć jakiegoś małego psa do bloku, ale blisko siebie ma działkę i tam Kali mógłby zamieszkać na stałę. W budzie, ale miałby całą działkę dla siebie, żadnego łańcucha. A dla psa, który jest przyzwyczajony do dworu, myślę że byłoby to dobre rozwiązanie. Więc jutro będę wiedziała.

Teraz trzeba się dowiedzieć ile kosztuję taka buda :roll:. Ja się nie orientuję... No i jakaś siatka na ogrodzenie :roll:

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
więc zbieramy kasę na budę i ogrodzenie?

Myślę że narazie deklaracje, kto ile może wpłacić ;)
Bo może znajomy babci zgodzi się go przygarnąć i pieniądze na budę wcale nie będą potrzebne (to dobry dom, Pan adoptował od nas kotkę, niczego jej nie brakuje) ;)

Posted

Co to jest "mapa pomocy dogomanii" i jak w to wejśc? Mam podobny problem jak nika28, opiekuję się kotami w Szpitalu Kopernika, tymczasem dziś przybłąkał się do nas piesek. Ma juz watek na dogo, o tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/lodz-bialy-dlugowlosy-maly-pies-132479/#post11870903 Potrzebuję dla niego szybko domu - moze ktoś z dogomanii mógłby pomóc... Nie mam go jak przechowac, jesli nic nie znajdę, muszę go oddać do schroniska...

Posted

[quote name='jolabuk5']Co to jest "mapa pomocy dogomanii" i jak w to wejśc? Mam podobny problem jak nika28, opiekuję się kotami w Szpitalu Kopernika, tymczasem dziś przybłąkał się do nas piesek. Ma juz watek na dogo, o tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/lodz-bialy-dlugowlosy-maly-pies-132479/#post11870903 Potrzebuję dla niego szybko domu - moze ktoś z dogomanii mógłby pomóc... Nie mam go jak przechowac, jesli nic nie znajdę, muszę go oddać do schroniska...

Podaję link do Mapy Pomocy:
Mapa Pomocy Dogomaniakow
Tam wszystko jest ładnie opisane. Ale choć napisałam do dwóch osób w sprawie Kalego i pozostałych biedaków, nikt się jeszcze nie odezwał... :shake: Ja wiem, że wiele z tych osób ma pełne ręce roboty ze zwierzakami, ale miałam nadzieję, że może ktoś pomoże... :roll:

Posted

nika28 napisał(a):
Myślę że narazie deklaracje, kto ile może wpłacić ;)
Bo może znajomy babci zgodzi się go przygarnąć i pieniądze na budę wcale nie będą potrzebne (to dobry dom, Pan adoptował od nas kotkę, niczego jej nie brakuje) ;)

Będziemy czekać na decyzję znajomego ;) Ale nawet jeśli sprawa Kalego się rozwiąże, to pozostaną tamte psiaki, o których wspominałaś... :shake:

A jak tam Kali i reszta? :???: :nerwy:

Posted

Powiało dobrymi wieściami:lol:

Nika - świetna robota:loveu::thumbs::thumbs::Rose:

Modlę się, aby Wasz znajomy Pan się zgodził przyjąć pieska.

Jeśli nie wypali ta opcja, to mam nadzieję, że babcia z dziadkiem nie zmienią zdania i Kali mógłby zostać na ich działce, w grodzonej budzie:modla::modla::modla:
Nika, przekaż dziadkowi, że nie będzie musiał za nic płacić, uzbieramy na budę, ogrodzenie, karmę i żeby nie być gołosłownym i dać dobry przykład innym:evil_lol::evil_lol: sama się deklaruję, że w wypadku "opcji buda":razz:, daję od siebie na ten cel 100 zł. Koszty budy, dla psa takiej wielkości jak Kali, choć może trzeba by było go wymierzyć porządnie, żeby kichy nie było(!):roll:, ktoś gdzieś na tym wątku szacował na ok. 300 zł.Tylko Nika musiałby podać osobom zainteresowanym numer konta na zbiórkę.

Teraz, rozumiem, czekamy na wieści od znajomego Pana i od babci?:cool3:
Ech, życie to ciągłe czekanie!;)

Posted

[quote name='bico']
Nika, przekaż dziadkowi, że nie będzie musiał za nic płacić, uzbieramy na budę, ogrodzenie, karmę i żeby nie być gołosłownym i dać dobry przykład innym:evil_lol::evil_lol: sama się deklaruję, że w wypadku "opcji buda":razz:, daję od siebie na ten cel 100 zł.

To prawda, złożymy się na wszystko, co Kalemu będzie potrzebne - ważne, żeby dziadek o tym wiedział :roll:

bico - niezwykła ciotka z Ciebie :cool3:

Czekamy na wieści... :nerwy:

nika, napisz nam proszę, co u psiaków słychać :-(

TRZYMAJ SIĘ DZIELNIE, TAK JAK DO TEJ PORY ;)

Posted

[quote name='MyrkurDagur']
nika, napisz nam proszę, co u psiaków słychać :-(

Tego co wkleiłam zdjęcie sąsiedzi odwieźli do schronu :-(
Wilka bali się złapać, bo też chcieli odwieść (wilk jest, wczoraj dawałam mu jeść)
Kali na szczęście uciekł, bo też go do schronu chcieli zabrać... :shake: :angryy:
Czarnego kudłatego psiaka nie widziałam, ale napewno siedzi w melinie u pijaczki... :shake:

Posted

Magdalena napisał(a):
może się schował i jeszcze się pojawi...?

Ale ulga, pies jest... Boje się o niego :shake:
Mam nadzieję że znajomy babci zgodzi się go przygarnąć :-(

Posted

nika28 napisał(a):
Ale ulga, pies jest... Boje się o niego :shake:
Mam nadzieję że znajomy babci zgodzi się go przygarnąć :-(

a kiedy będzie wiadomo jakie zdanie w tej sprawie ma ten znajomy?:roll:

Posted

Czekam na decyzję...

A dzisiaj widziałam po raz pierwszy uśmiechniętego Kaliego :loveu:
On jest prześliczny :loveu:
I ma takie fajne uszy, a każdy mówi że to głupi i stary kundel :shake:

Posted

nika28 napisał(a):
Tego co wkleiłam zdjęcie sąsiedzi odwieźli do schronu :-(
Wilka bali się złapać, bo też chcieli odwieść (wilk jest, wczoraj dawałam mu jeść)
Kali na szczęście uciekł, bo też go do schronu chcieli zabrać... :shake: :angryy:
Czarnego kudłatego psiaka nie widziałam, ale napewno siedzi w melinie u pijaczki... :shake:

To się nawyrabiało z tymi psiakami :shake: :-(

Czekamy na wieści o Kalim... :roll:

Posted

no ktoś tu chce mnie koniecznie przyprawić o zawał serca z niepokoju o dalsze losy Kalego:mad::nerwy::nerwy::nerwy:
jeszcze go do schronu złapią albo zniknie gdzieś maluszek:-(

a co to gadek, że "on stary i głupi"...nie ma głupich psów, są tylko głupi "ludzie"...z naciskiem na cudzysłów:diabloti:

Posted

Nie wiem co będzie z tym domkiem. Pan nie odbiera telefonu, bo ma tylko domowy, a nie ma go w domu. Myślę że trzeba zbierać te deklaracje na budę, na wszelki wypadek, jakby Pan się nie zgodził. Z resztą to jest chyba jakaś firma, a ja go do firmy nie oddam :roll:. Dzisiaj jak jechałam samochodem, widziałam budy na sprzedaż. Muszę tam podjachać i dowiedzieć się o cenę.
Ehhh... :shake:

Posted

__Lara napisał(a):
Czyli zbieramy na budę czy jeszcze czekamy?

Teraz to ja już wogóle nie wiem :shake:
Jak jutro się nie dodzwonimy, to zbieramy na budę.