Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sobotę mnie nie ma na miejscu, bo zawożę psa do domu za Kraków, ale mogę wszystko naszykować na przyjęcie Bery.
[B]Rozumiem, że ma komplet szczepień??[/B] Chodzi mi o profilaktykę przeciwko zakaźnym, bo przez kilka dni miałam tutaj psa z kaszlem kenelowym (Pongo), o czym lojalnie uprzedzam. Pongo u mnie nie dawał żadnych oznak choroby (nie zaraził się u nas, tylko z tym przyjechał), która ujawniła się dopiero na tymczasie, ale wolę chuchać na zimne.

Posted

Podtrzymuję swoją decyzję o zabraniu Dingo na DT , ale dowiaduję się że on jest przewodnikiem dla innej suki, która podobno bez niego nie zaakceptuje ludzi A ja suki wziąść nie mogę Moje terrierowate sucze dałyby jej dobrze popalić ... Kombinujemy dalej ...

A Dingo dalej ma DT u mnie zapewnione, żeby nie było, ale przecież walczymy o jak najlepsze rozwiązania!

Posted

Dziewczyny, za zgodą supergogi możemy odstąpić miejsce dla małego psa / suczki u shell oraz zebrane na ten cel pieniądze w kwocie ok. 200 zł. Piszę ok., bo nie wiem, czy wszyscy wpłacą z bazarków. Jeśli Was to interesuje skontaktujcie się z Shell, jest to DT płatny 300zł, 150 mamy zaoferowane od sponsorów, resztę trzeba dozbierać na bazarkach. Ponoć jest transport, więc trzebaby się sprężyć i wszystko dograć. Jest to miejse zarezerwowane dla rudej Norki z Poznamia!

Posted

Rudzi brakuje socjalizacji (to problem dużo głębszy niż tylko uraz do człowieka). To nie jest kwestia tego, czy się przekona czy nie. Ryzyko jest bardzo duże. Bradziej prawdopodobne jest, że ucieknie do lasu lub nabierz edystansu doczłowieka niż odwrotnie. Zawsze chwyta się najpierw dzikie zwierzęta, potem te, które trzymają się blisko człowieka. :-(

Gem pomoże z transportem w miarę potrzeby.

Posted

Banerek podlinkowany

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-tragedia-erka-miala-wypadek-pomoc-dla-psow-erki-potrzebna-125841/"][IMG]http://images6.fotosik.pl/338/8bd265ed02127755.png[/IMG][/URL]

Posted

za duzo...za szybko...ale po kolei;)

[quote name='Poker']na jakie konto wpłacić 50 zł ?[/quote]

jutro Pokerku, jutro - dobrze? pewnie zostanę wrobiona w to zbieranie:diabloti:

[quote name='Bazyliah'][SIZE=3][COLOR=red]Deklaracje są chyba na 200 zł[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Bera i Dingo mają DT :loveu:[/COLOR][/SIZE][/quote]

ja pamietam tylko o 50 zł od Supergogi - kto jeszcze:oops: podpowiedz:oops::oops:

Bera - jedzie do Potter
Dingo - do Maji - nie ma lepszego wyjścia...chyba...ale - trzeba koniecznie przy Dingusiu złapac Rudkę, bo inaczej to klapa totalna...postaram się jutro coś załatwic w hoteliku....to można by Rudkę i Lenkę tam na razie wsadzić...najgorzej z Tolą - były 3 podchody, żeby ją złapac na sterylkę i nic:shake:

[quote name='Linssi']

No i w sytuacji o ktorej pisaly dziewczyny ON-ek nie pojdzie do adopcji :shake: Ale przydalaby sie jakakolwiek buda dla niego bo mieszka pod golym niebem...[/quote]

więc moze buda...ale jego tam nie karmią - gdyby nie Erka ten pies pewnie by już nie żył...

[quote name='Od-Nowa']Anita jutro będzie starała się załatwić pomoc w hoteliku w Kielcach. a wtedy najważniejsza byłaby pomoc finansowa na opłacenie
pomożecie?[/quote]

tak - gdyby się zgodzili przyjąć psiaki to koniecznie jednorazowo trzeba by było złapać wszystkie - Berę do Jędrzejowa, Dingusia do Starachowic, a Lenke i Rudkę do hoteliku....bo Toli się raczej nie da złapać:placz:

[quote name='Potter']W sobotę mnie nie ma na miejscu, bo zawożę psa do domu za Kraków, ale mogę wszystko naszykować na przyjęcie Bery.
[B]Rozumiem, że ma komplet szczepień??[/B] Chodzi mi o profilaktykę przeciwko zakaźnym, bo przez kilka dni miałam tutaj psa z kaszlem kenelowym (Pongo), o czym lojalnie uprzedzam. Pongo u mnie nie dawał żadnych oznak choroby (nie zaraził się u nas, tylko z tym przyjechał), która ujawniła się dopiero na tymczasie, ale wolę chuchać na zimne.[/quote]

Raczej ma...ale książeczki czy papierki na to pewnie ma Erka....

[quote name='Majaa']Podtrzymuję swoją decyzję o zabraniu Dingo na DT , ale dowiaduję się że on jest przewodnikiem dla innej suki, która podobno bez niego nie zaakceptuje ludzi A ja suki wziąść nie mogę Moje terrierowate sucze dałyby jej dobrze popalić ... Kombinujemy dalej ...

A Dingo dalej ma DT u mnie zapewnione, żeby nie było, ale przecież walczymy o jak najlepsze rozwiązania![/quote]

Maja - Dingo jedzie do ciebie i już - a ja kombinuję hotelik jak się uda...to trzeba ją złapać - ino nie wiem jak:cool3:

Posted

[quote name='Od-Nowa']Erka zawsze mówiła,że jak adopcja to razem.. ale trrzeba ratować kogo się da. Być może to Rudki czas na zaufanie komuś poza Dingiem[/quote]

Rudka potrzebuje cierpliwego doświadczonego domu, ale OdNowa ma rację - przede wszystkim najpierw trzeba ją dla tego domu uratować , priorytetem jest życie tych psiaków a później będziemy się zastanawiać co dalej :(

Straszny dzień :placz:

Posted

Agusiazet -sprawa z dt w Opolu raczej nieaktualna ponieważ jedyna mała sunia Bera ma już zaklepany DT bezpłatny u Potter.
pozostałe 3 suki są większe

[B]może umówmy się, skora Andzia się zgodziła ,zeby wpłaty kierować na konto Andzi, które poda zainteresowanym na pw.[/B]
Jak ktoś nie ma do Andzi zaufania może wpłacać na konto AFN,żeby nie było niejasności potem...

nie mam już siły dziś od chwili gdy się dowiedziałam wiszę na telefonie. Cieszę się,że jesteśmy w tym wszystkim razem. Erka będzie dumna z takiej mobilizacji bo wielokrotnie o nią walczyła.

Posted

sprawa Rudki o tyle skomplikowana, że ona jest zupełnie dzika. Jedynym jej kontaktem ze światem, przebłyskiem świadomości był DInguś.
Jak on pojedzie do DT być może nie uda się jej złapać nawet.
Eruane, która ma duże doświadczenie napisała powyżej więcej

Posted

Margo, po pierwsze trzeba rozmawiać z szefem Erki o konkretnym terminie zabrania psów, żeby nie okazało się, że żadna pomoc już nie bedzie potrzebna. Nie wiadomo co komu chodzi po głowie, szczególni jeśli już kiedyś o usunięciu psów mówił. I to trzeba zrobić na cito !!!!!
Margo, proszę zrób to szybko, pliss :loveu:.

Po drugie, deklaruję 20 zł , niestety tylko,na hotelik lub Dt płatny.
Proszę o nr konta.

A po trzecie jak czytam ten wątek to cieszę się, że jesteście.
Czasem myślę sobie co byłoby z moim stadkiem gdyby coś stało się ze mną........................mam nadzieję, że dzięki Wam nie zostałyby na ulicy lub w schronie.

Posted

Melduje się, jednak z racji tego, że mam fatalny mobilny net :-( proszę o podpowiedź które jeszcze psy od Erki szukają DT bo ledwię brnę przez te wątki.

Posted

I właśnie dlatego szukam teraz innych działań, jeśli chodzi o DT
dla Dingusia i Rudzi !

Niech ktoś zdeklaruje postawienie kojca (czasowe i materiałowe choć w części, bo miejsc do jego postawienia mam kilka ..... no i przede wszystkim opiekę nad psami ..... ja niestety za rzadko tu bywam,żeby się tego podjąć). Budę mam wolną na razie jedną, ale za to ogromną!

Posted

jeszcze jedna sprawa...
[B]gdyby Anicie udało się załatwić w hotelu to konieczna byłaby akcja łapania tych 3 dzikusków. Bo Rudzia bez Dinga na pewno złapać się nie da...[/B]
[B]więc teraz pytanie: kto z Kieleckich wolontariuszy może jutro udać się na łapanie??[/B]

Posted

jutro będę do niej dzwonić, Anita na pewno też ;) mam nadzieję,że będzie mogła rozmawiać.
Shell dt szukają Rudka , Tola i Lenka. trudne przypadki.
GDybyś była w stanie któregoś przyjąć to byłby transport na sobotę akurat