Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='supergoga']A jak z moją propozycja. Shell miała zabrać naszą małą sunię - może zamiast Norki pojedzie któras psinka od Erki. Oferowałam na to 50 zł - wiem, że w sumie uzbierało sie prawie 200 zł - jesli Shell się zgodzi wziąć psinę - to może ofiarodawcy też będa za tym. Norka może jakoś da radę, bo nikt krzywdy jej nie zrobi.
A Erka będzie spokojniejsza.[/quote]

Gosiu...a Norka to duza czy mała? bo nie wiem, którego psiaczka można by zamiast Norki. No i gdzie to by miało byc? I czy na pewno?:loveu:

Dingus pójdzie do Majii do Starachowic - najblizej i chyba w tym wypadku najlepiej;)

Zostałaby do rozparcelowania : Bera, Lenka i 2 dzikuski:placz: oraz starszy oneczek Oskar...jakos czarno to widzę:shake::-(

Na razie z deklaracji wpłat wyczytałam:

Supergoga - 50 zł i ew. dt zamiennie z Norką u Shell

Z pomocy rzeczowych mamy:

Hanah - koce, makaron, karma

moze coś przeoczyłam - jak tak to krzyczcie! posty skaczą więc wszystko możliwe...

Posted

[quote name='monika083']dziewczyny ,na jakie konto maja isc pieniadze z bazarku ???
prosze o pw bo juz sprzedane karteczki i musze wyslac nr konta,[/quote]

chyba na moje...ale daj nam jeszcze troszke czasu - niech inni wyrażą zgodę albo sprzeciw....jak ja nie lubię pieniędzy:shake:

Posted

prowadzę negocjacje z supergogą i sprawą dt dla Bery.
u Shell byłby to płatny tymczas 300 zł miesięcznie. na razie rozmowy trwają. w razie czego byłby przecież dla niej transport w tą sobote.
andzia zadzwonie do CIebie jeszcze ok? bo jest jeszcze jeden wielki problem...

Posted

[quote name='Margo05']Któraś cioteczka chyba 100 wyszarpała od TŻ :cool3:[/quote]

Ja wyszarpałam. :razz: Od siebie mogę tylko bazarki, bo mam kieleckie szczeniory i towarzystwo trzeba będzie obrobić weterynaryjnie.

O Bery pytała chyba też Jagienka42 - jeśli znalazłby się DT w zamian za karmę i opiekę wet, to lepiej - więcej kasy by zostało na resztę.

Posted

[quote name='andzia69']

Zostałaby do rozparcelowania : Bera, Lenka i 2 dzikuski:placz: oraz starszy oneczek Oskar...jakos czarno to widzę:shake::-(

[/quote]

Andziu, Oskara nie wydadzą z tej hurtowni, uważają, że to ich pies, a że nie karmią... Erka już rozmawiała kiedyś z tym właścicielem.

Posted

[quote name='agusiazet']Strasznie patowa sytuacja. Nie wiem co poradzić - może poproście Murkę, żeby w ramach litości przyjęła któregoś psiaczka do hoteliku. Wiem, że i u niej ciasno, ale psiaków Erki tak nie można zostawić. Wiem, że Shell za odpłatnością może przyjąć małego, nieagresywnego pieska! Spróbuję poprosić męża, żeby wyraził zgodę na małego tymczasika, ale i tak z góry znam odpowiedź, że nie:( Jeśli coś znajdziecie mogę dokładać 50 zł miesięcznie!

BARDZO WAŻNE - POMÓŻCIE!!![/quote]

[quote name='Bazyliah']Dopytajcie się dziewczyny o hotelik - może jakaś zniżka by była. Może taniej policzą, jak 2 psy będą w 1 boksie. Obawiam się, że tak szybko nie uda się znaleźć domku. Ja przecudnej i przefajnej Zuli, która ze mną mieszka od długiego czasu nie mogę znaleźć domu.
Wyciągnęłam od TŻta miesięcznie 100 zł, może więcej jak uda się pobazarkować.
Najważniejsza jest miejscówka dla tych adopcyjnych - one mają szanse na dom, dzikusków raczej nikt nie będzie chciał, nawet w hotelu :-(

Może allegro cegiełkowe. Mam zrobione 2 broszurki z pysznymi i prostymi przepisami na ciasta. Może jako cegiełka allegrowa i bazarkowa by się nadały?

Wiem, że hotel to jedna z gorszych opcji, ale jak nie będzie bezpłatnego DT, to tragedia.

Edit: zanim szczeniury nie przyjadą powrzucam link do wątku na inne.[/quote]

Jeszcze dwie deklaracje :oops:

Posted

Oferuję miejsce dla [B]Bery[/B] - bezpłatny tymczas u nas w stowarzyszeniu + szukanie domu. Tylko ktoś ją musi przywieźć do Jędrzejowa.

Tylko w ten sposób jestem w stanie teraz pomóc przy naszych problemach epidemiologicznych (Pongo), finansowych i przepełnieniu (36 sztuk).
Mogę pomóc tylko bezkonfliktowemu, zsocjalizowanemu psu, bo trudnych przypadków dzikusów mam tutaj aż nadto.

Posted

Ale tragedia:placz:
jak bym wam mogla pomoc w jakis sposob to piszcie czy dzwoncie...:cool1:bo bede miala ograniczony dostep do neta przez najblizsze dni:shake: z tymczasem nie wiem czy sie mama zgodzi, jesli by sie udalo to musial by to byc piesek ktory moze mieszkac na zewnatrz i akceptowac inne psy( sama mam psa i suke).:-(

Posted

[quote name='halbina']Erko! Kochana, życzę powrotu do zdrowia! jak najszybszego!!!

Wyznaczcie osobę, która nad tym zapanuje, dziewczyny od kotów na Maiu potrafią sie zorganizować: grafik dyżurów np, deklaracje wpłat, deklaracje dt, deklaracje kto kogo ogłasza... zawiadomiłam, kogo sie dało z mojej listy gg...
Jeśli Erka jest w stanie rozmawiać, to trzeba ja o te psy wypytać, zrobić notatki i ogłoszenia, moze obfocić psiaki, na razie jednak trzeba zbierać deklaracje pomnocy, uporządkować je i zorientować się, co jest najbardziej potrzebne - karmienie, wyprowadzanie, zabranie psa itp. Ktoś musi takiego wywiadu dokonać![/quote]

halbina dziekuje za gg, choc wiadomosc porazajaca!
gdyby nie Ty otworzylabym dogo dopiero jutro

[B]halbina[/B] swiete slowa co piszesz - organizacja pomocy, grafik dyzurow etc etc osoba wyznaczona do koordynacji tej pomocy na miejscu
widze takze, ze po trochu kazdy pisze w jakim zakresie moze pomoc

Moze, jak ktos juz wspomnial [U]Uciechow[/U], ktorego bardzo trudne poczatki, niektorzy z nas na dogo dobrze pamietaja, a wielu z nas uczestniczylo osobiscie w karkolomnej niekiedy pomocy dla Uciechowa, moglby dzis przyniesc szczegolna pomoc w opiece nad psami Erki, tych ktore nie znajda DT na dogo

[B]w tej absolutnie wyjatkowej sytuacji absolutnie wyjatkowa pomoc![/B]

Erko nie martw sie! wracaj do zdrowia!
To nastepna proba sil!
Musi sie udac!

oferuje 50 zlotych na rzecz potrzebujacych
prosze zawiadomcie mnie na pw gdy bedzie juz wiadomo na jakie konto wyslac, bym nie przeoczyla!

Posted

wołajcie isadorę, plącze sie gdzies po tym wątku :cool1:

[U][COLOR=#0000ff][URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/maluni-staruszek-czy-skonczy-na-lancuchu-125731/"]http://www.dogomania.pl/forum/f28/maluni-staruszek-czy-skonczy-na-lancuchu-125731/[/COLOR][/U][/URL]

albo tym

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/przerazony-barack-tanczyl-pomiedzy-samochodami-bezdomne-dziecko-125865/#post11326378[/URL]

Posted

[quote name='Margo05']Któraś cioteczka chyba 100 wyszarpała od TŻ :cool3:[/quote]

Margo szarpnij się na jakiś super banerek. Trzeba poprosic o pomoc na innych wątkach.

Posted

Bera to bardzo pokojowa sunia. Potrzebuje kontaktu z człowiekiem, jest łagodna. Rudzia bez Dinga to dziki wilk. Reszty nie znam. Niech to.... Co robić...
Czy ma kto wychodzić na spacer z psami Erki?

Posted

ja tylko napisze duzymi czerwonymi literami, ze:

[SIZE=5][COLOR=red]Potter zaoferowała bezpłatny DT dla [B]BERY [/B]w Jedrzejowie[/COLOR][/SIZE]

a ja w sobote moge ja tam zawiezc

Dziekujemy Potter!! :loveu::loveu::loveu:

edit: Ja znikam... jakby co to PW. Odezwe sie jutro ok.7.30

Posted

[quote name='pixie']super!:multi:

linssi czy mozesz napisac ktore pozotaly do ulokowania?

Moze by co kilka postow robic takie podsumowanie - bo autorka watku moze nie nadazyc, sytuacja zmienia sie jak w kalejdoskopie[/quote]

Pixie zajrzyj tutaj :
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-alarm-blagamy-o-domy-tymczasowe-info-str-1-a-112282/[/URL]

Posted

[quote name='Linssi']ja tylko napisze duzymi czerwonymi literami, ze:

[SIZE=5][COLOR=red]Potter zaoferowała bezpłatny DT dla [B]BERY [/B]w Jedrzejowie[/COLOR][/SIZE]

a ja w sobote moge ja tam zawiezc[/quote]

super!:multi:

linssi czy mozesz napisac ktore pozotaly do ulokowania?

Moze by co kilka postow robic takie podsumowanie - bo autorka watku moze nie nadazyc, sytuacja zmienia sie jak w kalejdoskopie

Posted

Pozostaly do rozparcelowania:

[B]Rudka [/B](problematyczna sunia :shake:), [B]Lena [/B](troszke niesmiala ale mozna ja adoptowac tydziez przyjac) i [B]Tola[/B] (totalna dzicz :shake:)

No i w sytuacji o ktorej pisaly dziewczyny ON-ek nie pojdzie do adopcji :shake: Ale przydalaby sie jakakolwiek buda dla niego bo mieszka pod golym niebem...