Sabina02 Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 Ło Matko! :crazyeye: Ale ona zasuwa! Ja myslałam że to starsza juz powolna sunia, a ona tak daje czadu ze nie wiem! :crazyeye: :evil_lol: Quote
terra Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Kasia ucieka przed smyczą, te zwroty i zakręty... Nauczy się ślicznotka :loveu: Kasiula, nie można chorować, nie daj się jakimś grzybkom. Quote
Red Dingo Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 ale energiczna panienka :) czy chodzila kiedys na szelkach ..moze mniej by ciagnela i miala lepsze skojarzenia niz z obroza ? Quote
halcia Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 No cóz ,Sabinka sobie chody wyrobi i kondycję:evil_lol: Quote
Ulka18 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Znowu wczoraj wypatrzylam male, kochane pieseczki, takie perelki. Znalazlam taka suczynke jak Kasia, tylko kremowa. Bardzo spokojna, grzeczniutka malizna z b.11, czyli obok dawnego boksu Kasiulki. Wstawie ja na strone, jak obrobie zdjecia, trzeba by ją pooglaszac. Quote
Ulka18 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Murka napisał(a):Aha, Kasia dzisiaj po raz pierwszy zrobiła siusiu na trawce :razz: No to kolejny sukces malej Kasi :klacz: Ale tempo spacerow to Kasia ma torpedowe, trudno nadązyc, naprawde kosmiczna predkosc i przebieranie łapinkami. Quote
Murka Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Red Dingo napisał(a):ale energiczna panienka :) czy chodzila kiedys na szelkach ..moze mniej by ciagnela i miala lepsze skojarzenia niz z obroza ? Szeleczek nie próbowaliśmy, bo baliśmy się, że Kasia się z nich uwolni (z doświadczenia wiem, że jest to dla niektórych psów bajecznie proste) i wtedy byłaby masakra. Ale teraz spróbujemy (pomysł jest dobry, może się udać), bo Kasia jest już obeznana w terenie. Wczoraj zrobiłam eksperyment i niedaleko boksów spuściłam ją ze smyczy, popędziła prościutko do swojego boksu :cool3: Quote
Red Dingo Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 szczerze powiem ze z naszych szelek chyba pies nie ma mozliwosci sie oswobodzic .. moze jak bedzie pilna uczennica to dostanie prezent ;) Quote
Sabina02 Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 [quote name='Ulka18']Znowu wczoraj wypatrzylam male, kochane pieseczki, takie perelki. Znalazlam taka suczynke jak Kasia, tylko kremowa. Bardzo spokojna, grzeczniutka malizna z b.11, czyli obok dawnego boksu Kasiulki. Wstawie ja na strone, jak obrobie zdjecia, trzeba by ją pooglaszac. Cudna jest! Wstawie ja do grupowego Allegro jak tylko pojawi sie w galerii schroniska... :lol: Quote
Neris Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Ależ ona przebiera tymi łapinkami, jesteś Sabinko przygotowana na taką mała sprinterkę? A ta nowa sunia śliczna, ma takie wyraziste zmęczone oczy... Quote
Sabina02 Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Neris napisał(a):Ależ ona przebiera tymi łapinkami, jesteś Sabinko przygotowana na taką mała sprinterkę? Juz mam takie dwie, wiec bedzie mi nawet lepiej, bo nie bede musiala jednej ciagnac podczas gdy dwie beda ciagnac mnie... :cool3: :evil_lol: Quote
Ulka18 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Murka napisał(a):Szeleczek nie próbowaliśmy, bo baliśmy się, że Kasia się z nich uwolni (z doświadczenia wiem, że jest to dla niektórych psów bajecznie proste) i wtedy byłaby masakra. Murko, tak moze trzeba Kasie zabezpieczyc, oczywiscie przy zewnetrznych spacerach.Z takiej podwojnej uprzezy nie ma szans sie wyrwac. Quote
Murka Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Dzisiaj był spacer w szeleczkach, Kasia była trochę zdziwiona :cool3: i o tyle było dobrze, że Kasia nie dusiła się podczas ciągniecia :lol: Mam nadzieję, że nie przyjedzie jej do głowy przegryźć nowego przyodziewka :cool1: Znów było siusiu na spacerku :multi: Quote
halcia Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 No super,łapie juz siusianie w terenie:evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Ja też wolę szeleczki dla psiaków. Tak jak piszesz - przynajmniej jak ciągną to się nie duszą. Z drugiej strony wszyscy szkoleniowcy uważają, że nauka posłuszeństwa powinna właśnie odbywać się z obróżką a nie w szeleczkach... :roll: Sabinka - to może Ty zacznij startować w zawodach psów pociągowych :eviltong: na pewno Twoja gromadka zrobiłaby oszałamiającą karierę :evil_lol: A kiedy przyjeżdżasz po Kasiule? Quote
Ulka18 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Murka napisał(a):Znów było siusiu na spacerku :multi: I kolejny maly sukces, oby tak dalej :thumbs: Mam nadzieje, ze Kasia sie przyzwyczai do szeleczek :lol: Quote
kaskadaffik Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Śliczna, dzielna, kochana po tylu latach:loveu: To i tak ogromne postępy sunia robi, jak tyle w jednym miejscu przesiedziała, gratulacje dla Kasieńki i Kasieńki:p Quote
Murka Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Musimy się niestety przerzucić z powrotem na obróżkę, bo szeleczki Kasia rozpracowała i potrafi się z nich momentalnie wyzwolić. Dzisiaj smycz zahaczyła o metalowe wiaderko do wody robiąc nieco hałasu i Kasia wystraszyła się, wpadła w popłoch i udało się jej ściągnąć szeleczki :shake: Oczywiście pognała prosto do swojego boksu. Potem jak pakowaliśmy Kasię do kontenerka aby zawieźć ją do weta też się wyzwoliła z szeleczek... A wielka szkoda, bo sierść na szyjce ma już lekko wytartą od obroży i cieszyłam się, że trochę szyjka odetchnie :( Wet potwierdził moje przypuszczenia co do uszek i mam nadal spryskiwać imaverolem. Quote
Sabina02 Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Ra_dunia napisał(a):Sabinka - to może Ty zacznij startować w zawodach psów pociągowych :eviltong: na pewno Twoja gromadka zrobiłaby oszałamiającą karierę :evil_lol: A kiedy przyjeżdżasz po Kasiule? O! Dobry pomysl! :evil_lol: W Polsce bede 27 czerwca, ale po Kasie pojade tak gdzies okolo 10 lipca (mam nadzieje ze Murka sie zgodzi), bo zatrzymuje sie u babci i nie chce jej sie pakowac na cale 3 tygodnie z psem... :razz: Tymbardziej, ze nie wiadomo czy Kasia bedzie umiala zachowac czystosc, a babcia ma 84 lata i z wiekiem stala sie troche humorzasta. :roll: Jak Kasia byla jeszcze w schronisku, to mialam ja zabrac jeszcze w czerwcu, zeby ja stamtad jak najszybciej wyciagnac, ale teraz gdy Kasia jest u Murki to jestem spokojniejsza... :lol: Quote
halcia Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Oj tam ,babcia niedowidzi odrobinki kupki czy si....:evil_lol:,a Wy sie przyzwyczaicie do siebie,a inny psiaczek miałby miejsce u Murki.... Quote
Ulka18 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Murka napisał(a):A wielka szkoda, bo sierść na szyjce ma już lekko wytartą od obroży i cieszyłam się, że trochę szyjka odetchnie :( Widzialam takie wypasione szeleczki na watku Antoniuszka. Moze by sie udalo taki kupic Kasi. Rzeczywiscie szyjka powinna Kasiulce odpoczac. Quote
Ra_dunia Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Co za spryciula z tej Kasi, żeby się z szeleczek wywinąć :cool3: Ale są różne rodzaje szelek... wydaje mi się, że z niektórych to nawet Kasia by się nie wydostała :evil_lol: Quote
Sabina02 Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 halcia napisał(a):Oj tam ,babcia niedowidzi odrobinki kupki czy si....:evil_lol:,a Wy sie przyzwyczaicie do siebie,a inny psiaczek miałby miejsce u Murki.... Oj, moja babcia dowidzi i to dobrze. Jest w doskonalej formie... ;) No zobacze jeszcze, moze przyjade wczesniej, choc nie obiecuje. W kazdym razie przyjade nie pozniej niz 10-go. Quote
Murka Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Mi bardzo zależy, żeby szyjka odpoczęła i Kasia wydaje mi się w szeleczkach lepiej się czuje, nie dusi się. Więc wychodzimy w szeleczkach, ale ostrożnie. No i nie oddalamy się za bardzo od boksów, co by Kasia trafiła do siebie :lol: Dziś mogę powiedzieć pierwszy sukces czystościowy :cool3: Od przepołudniowego spaceru do popołudniowego w boksie nie było koopki i na spacerku koopka zrobiona na trawce :multi: Co prawda ok. pół godzinki po spacerku była kałuża w boksie... ale nie od razu Kasię czystości nauoczono :evil_lol: Quote
halcia Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 skupiło sie biedactwo na kupce i zapomniało o si....:oops: Quote
Recommended Posts