Jump to content
Dogomania

Schronisko w BIAŁYMSTOKU !!! Szukamy DS i DT. Potrzebne ogłoszenia !!!

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

[quote name='joanna83']Monia a ten rudy,który byl w boksie przy bramie wejsciwej?To chyba bulowaty piesek? Jakas szkola sie nim opiekwala o ile dobrze pamietam:oops:(wprawdzie to bylo kilka miesiecy temu)
Czy juz go nie ma?[/QUOTE]

Nie ma już go.
Jest śliczny duży pies - kastrat w typie rasy cc czy dc ( nie znam się na rasach ) brązowy, pręgowany, śliczny :loveu:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

myślałam żeby zorganizować akcje i pozbierać pieniądze w szkole jakieś koce itp.. jak myślicie dobry pomysł ? i jak to zorganizować najpierw pojechać do schroniska czy jak?? moja dyrektorka raczej by się zgodziła . tylko chcę zapytać najpierw was co jest najbardziej potrzebne i jak wyglądają organizacje takiej akcji ??

Posted

Wczoraj po dyżurze znalazłam pod naszymi drzwiami psa, suka czarna z małymi białymi skarpetkami, wielkości labka. Nie miałam gdzie jej zabrać więc odwiozłam do schroniska. widać, że bląkała się od jakiegoś czasu, miała ranki na głowie jak po pogryzieniu, śierść brudna i juz zapaszkiem. Suka na szczęście zachipowana więc właściciel się odnajdzie. Ciekawe czy przypadkiem nie jest to chip schroniskowy?!

Posted

Dziękuje wszystkim dogomaniakom,którzy pomagalai mi w znalezieniu domku stałego dla Funi.:loveu:.Od wczoraj moja podopieczna ma juz domek stały i nazywa sie Semi:multi:

Posted

[quote name='jaanna019']Wczoraj po dyżurze znalazłam pod naszymi drzwiami psa, suka czarna z małymi białymi skarpetkami, wielkości labka. Nie miałam gdzie jej zabrać więc odwiozłam do schroniska. widać, że bląkała się od jakiegoś czasu, miała ranki na głowie jak po pogryzieniu, śierść brudna i juz zapaszkiem. Suka na szczęście zachipowana więc właściciel się odnajdzie. Ciekawe czy przypadkiem nie jest to chip schroniskowy?!

Ooo... A to jest już ta słynna ogólnomiejska baza danych oprócz tej schroniskowej?

Posted

Oczywiście, że nie ma bazy miejskiej, ale coś mi mówi że w tym wypadku wystarczy schroniskowa. Ostatecznie są bazy ogólnopolskie, w których przy odrobinie chęci można poszukać.

Posted

[quote name='jaanna019']Oczywiście, że nie ma bazy miejskiej, ale coś mi mówi że w tym wypadku wystarczy schroniskowa. Ostatecznie są bazy ogólnopolskie, w których przy odrobinie chęci można poszukać.[/QUOTE]

Tylko, że weci niekoniecznie mówią tym, którzy czipują, że można do takiej bazy wstawić..

Guest monia3a
Posted

jaanna019 a dowiadywałaś się o bazę czy tylko tak myślisz, że jej nie ma ?? Miała ona powstać już jakis czas temu więc może jest i funkcjonuje?? :evil_lol:

Posted

[quote name='monia3a']jaanna019 a dowiadywałaś się o bazę czy tylko tak myślisz, że jej nie ma ?? Miała ona powstać już jakis czas temu więc może jest i funkcjonuje?? :evil_lol:

Monia, nie ma i pewnie szybko nie będzie, bo to i droga impreza i nie taka prosta w wykonaniu.

Może TOZ by pomyślał, żeby taką bazę stworzyć, co?

Tylko trzeba pomyśleć prawnie jak to załatwić - oświadczenia każdego właściciela o pozwoleniu wpisu do bazy, umowy ze wszystkimi weterynarzami o przekazywaniu danych, umowa ze schroniskiem, zabezpieczenie bazy. Czyli roboty dużo ale efekt wymierny.

Guest monia3a
Posted

Pomysł dobry o ile znajdzie się osoba chcąca to prowadzić.

Posted

Kropek spod sklepu jest bardzo sympatyczny, taki rozrabiaka;)
teraz juz spaceruje wraz z drugim przybłędą wzdłuż drogi do wsi, ten drugi to nieduży kundelek - z domieszka jakiegoś psa zimowego, z jednym niebieskim okiem i końcówką białą ogona, jest młody i wesoły
kundelek jest nieufny, przy probie wyciągnięcia kleszcza zareagował agresją więc nie został przygarnięty z obawy o pogryzienie

Guest monia3a
Posted

Karina dawaj go na nasz wątek :) być może będę miała dla białaska DT :roll:

Guest monia3a
Posted

Koszatniczka napisał(a):
Witam. Na nowej stronie jest napisane że "(...)Mamy również nadzieję , że szybko załatwimy te sprawy i zaczniemy przyjmować nowych wolontariuszy.". Naprawdę nowi nie są teraz przyjmowani?

Są przyjmowani tyle tylko, że nie ma chętnych :evil_lol: