Soifon Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Bardzo proszę o nr. konta to wyślę parę groszy. Wiem, że numer jest gdzieś podany na wątku, ale mam tu jakieś problemy techniczne... Dziękuję! Quote
maarit Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Co u psinki? Jak sie trzyma jak na jego obecną kondycję zdrowotną?:roll: czy moja wpłata dotarła:roll: (boje się że cos w punkcie pokręcili:oops:). Quote
Pianka Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 40 zł- GONIA 13 a to cegiełki FENIKS UMIERA! CZY ZNÓW ODRODZI SIĘ? CHARYT.-FFA (536243377) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego. podziękowania wielkie dla fundacji:loveu: wpłaty z allegro będą szły na konto fundacji jakby co;) Quote
AleksandraJ Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Pianko wysłałam 50zł na Feniksa.. Gdybyście uzbierali pieniadze na leki dla niego to przeznacz te pieniązki na innego psiaka w największej potrzebie. Quote
Pianka Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 AleksandraJ napisał(a):Pianko wysłałam 50zł na Feniksa.. Gdybyście uzbierali pieniadze na leki dla niego to przeznacz te pieniązki na innego psiaka w największej potrzebie. dziękuje, pieniążki już doszły. Nawet jak uzbierają się pieniążki to je zostawie, to starszy pies, będzie cięzko ze znalezieniem domu, wiec miesięcznie trzeba będzie kupywać leki. Wiadomo jednego miesiaca uzbiera się więcej, innego mniej, a jeszcze innego prawie co nic. Chcemy też dac płatne ogłoszenia do gazet, on nie ma żadnych sznas w schronisku:-( Ktoś wie jakie gazety są najlepsze? Z jakich jest największy odzew? Quote
jusstyna85 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Pianka napisał(a):dziękuje, pieniążki już doszły. Nawet jak uzbierają się pieniążki to je zostawie, to starszy pies, będzie cięzko ze znalezieniem domu, wiec miesięcznie trzeba będzie kupywać leki. Wiadomo jednego miesiaca uzbiera się więcej, innego mniej, a jeszcze innego prawie co nic. Chcemy też dac płatne ogłoszenia do gazet, on nie ma żadnych sznas w schronisku:-( Ktoś wie jakie gazety są najlepsze? Z jakich jest największy odzew? jarmark,Gazeta Wyborcza,gwarek...tylko trzeba pomyśleć nad związłym i dobrym tekstem :( Quote
Pianka Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 A tak dokładniej? jak tam to wysłać? Ile kosztuje itp? Feniks trzymaj się:-( On naprawde cały czas siedzi w budzie, zero życia:-( Quote
maarit Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 :shake::shake::shake: nie dziwię się:shake: Dobrze że tak o niego walczycie... Quote
Soifon Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Wyslałam kilka złotych dla Feniksa-niestety nie dużo, ale będę pamiętała o nim w lutym. Mam takie pytanie: Feniks potrzebuje leków na stawy? Moja 10-letnia ON-ka jest w podobnej sytuacji. Prawie już nie chodziła, zresztą nadal bywa rożnie, ale zażywa teraz ENCORTON (lek dla ludzi) i to jest baaaardzo pomaga. Oczywiście, to wyłącznie decyzja weterynarza, który leczy Feniksa, ale może waro zapytać, czy Feniks mógłby to zażywać (to jest steryd, który nie usuwa skutków, ale skutecznie likwiduje stan zapalny. Mam dużo skutków ubocznych i nie można go bardzo długo zażywać, ale jest bardzo skuteczny. W przypadku takiego staruszka jak Feniks myślę, że korzyści przewyższają ewentualne skutki uboczne). Dodam, że lek jest bardzo tani (ok 4 łz za opakowanie, które starcza na ok. 1 miesiąc). I jeszcze jedno: mam w domu lek o nazwie MINIRIN 0.1 - bardzo drogi lek na moczówkę prostą. Zostało mi 17 z 30 tabletek (o ile pamietam podaje się ok.1/2 rtab. na 30 kg psa) - czy ktoś może potrzebuje tego leku? I mam jeszcze na zbyciu tylko 3 tabletki SCANODYLU (po ponoć to samo do Rymadyl i 3 tabletki to jest to 3 dni bez bólu stawów). Jeśli ktoś potrzebuję to wyślę, bo u mnie się zmarnuje. Quote
sonikowa Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Jak się czuje staruszek? Dziś słonko wyszło, może mu przyjemniej... Quote
sonikowa Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Feniksie, trzymaj się, piesku> Może ktoś cię wypatrzy! Quote
Pianka Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 sonikowa napisał(a):Jak się czuje staruszek? Dziś słonko wyszło, może mu przyjemniej... U nas nie ma słonka. Fundacja która zrobiła nam allegro cegiełkowe, będzie sama kupywać leki dla Feniksa za te pieniążki, bo my byśmy musieli mieć fakture żeby dostać te pieniądze. Wiec może tak, odczekamy aż fundacja przyśle nam te leki, wtedy by starczyło na miesiąc, a te pieniążki co ja mam moze wykorzystamy na ogłoszenia do gazet? Jak myślicie? Quote
sonikowa Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Pianka napisał(a): Wiec może tak, odczekamy aż fundacja przyśle nam te leki, wtedy by starczyło na miesiąc, a te pieniążki co ja mam moze wykorzystamy na ogłoszenia do gazet? Jak myślicie? Jasne, dobry pomysł, inaczej Feniks nigdy się nie wyrwie ze schronu, a nie ma przecież duzo czasu... Quote
Pianka Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Juz pisze. Coś za dużo tych watków. Czasu mi brakuje:-( . Feniks ciagle nie wychodzi z budy. Dzisiaj go na siłe wyciagałam z budy. Wydaje mi się, że troche schudł, cały zadredziony był. Zabrałam go do wyczesania, musiałam też użyć nożyczek bo nie szło co niektórych kotłunów wyczesać. Feniks niby szedł normalnie na strzyzenie, ale niechetnie i próbował się zatrzymywać, jak tylko mijaliśmy jakąś bude na wybiegu to chciał do niej wejść. Chciałam go później zabrać na spacer, ale jak sie tak zapierał to zrezygnowałam. Trzeba go jakoś rozruszać. Niby sie nie przewraca, chodzi jako tako, ale checi życia to on nie ma:-( Najlepszy by był taki dom w którym mógłby sie wylegiwać na kocyku w ciepełku. Może wtedy by troszke odżył. On tylko potrzebuje ciepła i miłości. Właściwie to on teraz jak mi się wydaje nie umiera z bólu, a z tęsknoty za człowiekiem. On ma chyba depresje:-( Jemu już wiele do życia nie zostało Bardzo bym chciała żeby chociaż przez pare dni, przez ostatnie chwile swojego życia poczuł się kochany, żeby odszedł w rękach ukochanego właściciela, żeby miał na kogo czekać za TM:-( Nie pozwólmy mu odejść w schronisku, pokażmy, że jeszcze może go coś dobrego spotkać w życiu, choć on już w to nie wierzy. mam zdjęcia, ale coś nie wyrabiam, postaram się zaraz wkleić, a jak nie to jutro. Quote
Pianka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Cisza:placz: Jeszcze przed wyczesaniem Takie miał kotłuny Quote
sonikowa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Kawał dobrej roboty, Pianka! Wiesz, a co z tym ogłoszeniem? Ja bym zaryzykowała, może tak kogoś znajdzie... Quote
Pianka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 O rany ceny w gazetach sa nieziemskie:-o kombinuje z tą stroną Ogłoszenia prasowe i reklama prosto z Twojego komputera zalogowałam się tam trzeba dać ogłoszenia jak najkrótsze, bo im dłuższe tym wiecej się płaci. a wiec za taki tekst "13 letni Feniks czeka na dom. Pies jest łagodny, ma chore stawy. Traci juz nadzieje. kom.501208670. " ceny sa następujące DZIENNIK ZACHODNI dni poza piątkiem 39,56 zł piatek 95,12 zł ECHO TYCHY tylko ukazuje sie w środe-35,92zł FAKT-KATOWICE ogłoszenie te gorsze na ostatniej stronie-402 zł :crazyeye: już nawet nie pokazuje tych lepszych, ale sa to kwoty rzedu 800 zł GAZETA WYBORCZA(KATOWICE) drobne zwykłe- 27,78 z obramowaniem-64,54 OFERTA(katowicka) zwykłe-33,67 z wyróżnieniem-112,24 SUPER EXPRESS zwykłą czcionka-12,63 dużą czcionką- 50,51 ECHO KATOWICE w czwartek- 13,43 w poniedziałek- 8 zł wymieniałam te gazety najbardziej rozchwytywane, inne moge później sprawdzić. Pytanie co robic? Mam na niego 200 zł, lek od fundacji jeszczenie dotarł, mam nadzieje, że dotrze. Myślałam nad tym tez zeby sama wystawić cegiełki i poprostu sprzedawać zdjęcia Feniksa (wtedy bedzie regulaminowe), ale bedziemy musieli odjąć koszt wywołania zdjęć i wysyłki. prosze piszcie co myślicie, on umrze w schronisku bez naszej pomocy:-( Quote
sonikowa Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Pianka, wykup mu to ogłoszenie w Gazecie Wyborczej lub Super ekspresie. Sens jest tylko z obramowaniem lub dużą czcionką, inaczje zginie, więc nie ma co skąpić ;) Wpłace w tym tygodniu 30 - 35 zl na Feniksa. To pokryje przynajmniej połowę ogłoszenia. A resztę weź może z tej kasy co masz. Jak czegoś nie zrobimy, to on tam zostanie na zawsze i jeszcze wiele kasy pójdzie na leki, więc lepiej zaryzkować z ogloszeniem. Quote
Pianka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Prawda w sumie jest taka, że jeśli jego stan psychiczny się nie poprawi to może on zostać uśpiony. W warunkach schroniskowych jest to najbardziej humanitarne wyjście. On się męczy w schronisku. Wiec z wydaniem kasy warto chyba zaryzykować. niech jeszcze inni się wypowiedzą, ja postaram sie w najbliższym czasie wystawić cegiełki, wpisze od razu w cegiełkach, że do zakupu cegiełki trzeba doliczyć koszt wywołania zdjęcia i koszt wysyłki, żeby od samych cegiełek nic nie odejmować. Quote
Recommended Posts