Jump to content
Dogomania

13 latek UMIERA!!!!! Potrzebne WSPARCIE FINANSOWE NA LEKI - JUZ W DOMKU

Recommended Posts

• Replies 290
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Feniksie gdzie ten domek?????:shake:
A może jakby w tytule nie było o tym umieraniu byłoby lepiej.Nie chcę się wtrącać:oops:, ale nikt nie chce przeżywać śmierci psa.:roll:
A w tytule jest że "chce umrzeć w domu", jakby to miało być tuż po przyjeździe do domu. Przecież nikt nie wie ile ma czasu może akurat staruszek odżyje.

Posted

Może i racja z tym tytułem ,może lepiej by bylo wziąć tytuł z jego opowiadania,
,,Jak Feniks z popiołu-historia psa z Goduli" - lepiej?

Posted

kaa napisał(a):
Może i racja z tym tytułem ,może lepiej by bylo wziąć tytuł z jego opowiadania,
,,Jak Feniks z popiołu-historia psa z Goduli" - lepiej?

Całkiem inne wrażenie robi... (moim zdaniem)

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Chyba tylko Gonia zakochała sie w Tobie...:(

Gonia;) od zawsze jest zakochana we wszystkich psach.
Nie rozumiem ludzi którzy po latach potrafią oddać PRZYJACIELA do schroniska lub jeszcze gorzej....:-(
To tak chociaż podrzucę niektóre do góry -ile zdążę:oops: -tyle mogę:oops:

Feniks bardzo mnie ujął wolą życia....

Posted

Gonia13 napisał(a):
Gonia;) od zawsze jest zakochana we wszystkich psach.
Nie rozumiem ludzi którzy po latach potrafią oddać PRZYJACIELA do schroniska lub jeszcze gorzej....:-(
To tak chociaż podrzucę niektóre do góry -ile zdążę:oops: -tyle mogę:oops:

Feniks bardzo mnie ujął wolą życia....

Mam takie same refleksje ,jak Ty...nie rozumiem tego :(

Posted

Staruszki są the best. Dzisiaj przybyła do mnie starsza sunia. Taka wystraszona ale taka kochana.Nawet kotu odpuściła a wiem,że jak kota widziała to tylko "siwy dym" za nimi zostawał.

Posted

Napiszę w tym temacie to co napisałam już w innym:

Idą święta, dzisiaj czas miłosierdzia i niesienia pokoju jest rozumiana przez ludzi tylko jako dawanie prezentów, pokazanie się przed rodziną, albo jako okazja do rodzinnej popijawy. Katolicki kraj?! Na Boga! Ludzie, czy tak ciężko przed tymi cholernymi świętami zrobić coś co NAPRAWDĘ jest realną dobrocią a nie pseudoreligijnością!!!!????? Ja wzięłam pieska, nie szczeniaka, nie ślicznego, młodziutkiego i zdrowego - bo wiem że zamiast współczuć i pisać "o jaki biduś" trzeba realnie pomóc... tysiące urzytkowników i oczywiście nikt nie ma warunków do przygarnięcia i pomocy? nie wierze. Nie wierze i tyle. Poprostu podchodzenie obojętnie do takich tragedii nie jest w niczym lepsze od bycia sk***** przez któego ten pies jest tam gdzie jest.

Ludzie, weźcie sobie to do serca. Zacznijcie mniej mówić (pisać) a więcej działać !!!

Ja wierze głęboko że jest tu ktoś kto ma wielkie serce i kto zaadoptuje pieska by i on nie był sam w święta :-(

Posted

Haniu masz rację, ale nie każdy może sobie pozwolić na przygarnięcie kolejnego psiaka. Jak już napewno zauważyłaś oprócz swoich dogomaniacy mają też psy na tymczasie. My tu wszyscy trzymamy kciuki za jego "święta w domu" ale po prostu serce zmieści dużo, ale ściany domu już nie. Dlatego trzeba próbować dalej i znaleźć mu taki dom w którym będzie na niego czekało miejsce. Może własnie ktoś przeczyta Twój post o świątecznej atmosferze i miłosierdziu i stwierdzi - "tak, zrobię to dla Feniksa, dam mu dom i spędzi z nami resztę swojego życia" - Oby Haniu... Oby....

Posted

Goniu, dogomania jest bardzo popularnym forum, ma zarejestrowanych kilka (jak nie kilkanaście) tysięcy użytkowników i każdy nie ma już warunków, każdy ma psy na tymczasie? :( nie wierze.... ile jest odsłon na aukcjach charytatywnych na allegro? I żadna z tych osób nie ma możliwości?... nie wierze...

Poprostu ci których to boli już istotnie nie mogą pomóc bo już pomogli jakiemuś psiakowi, ale to mniejszość, reszta to ludzie którzy są zdominowani przez totalną znieczulicę ale lubią robić z siebie społeczniaków o wielkich sercach- pozerzy. Powieszchowni i o małych sercach. Bo do takich obowiązków trzeba troche wyrzeczeń, troche odpowiedzialności i troche dobrej woli. A ilu jest takich ludzi? za mało.. stanowczo za mało :(

Czy kogoś jeszcze stać na ten mały gest który zmieni życie dla istoty która przez człowieka jest tu gdzie jest, ale dla istoty która bez tego człowieka nie potrafi żyć?

Posted

Haniu masz rację... mnie to też boli. Ludzie właściwie skreślają starszego psa, ale po młodego też nie przyjdą. Czemu tak jest? :-(

Ja mam teraz staruszkę niby na tymczas ale już "czuję to w środku",że zostanie. Wiem,że dużo jest osób które by "mogły" ale zgadzam się za mało "chce".... Musimy podrzucać (i przez to zaśmiecać wątek) i ogłaszać (czego sie dopiero uczę:oops:). Ale się staram,bo nie mogę tego przeżyć że tyle psów cierpi z samotności przez ludzką głupotę lub modę:placz:

Cieszę się że tu zaglądnęłaś -zawsze to ktoś oprócz tych "co zawsze" i może chociaż Twoje słowa dotrą do ludzi...