Andzike Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Spotkałam na spacerze sąsiadkę, która zakochała się w mojej Nelce. Jej zmarła sunia była bardzo podobna do mojej tylko jaśniej podpalana... ;) Macie jakieś sugestie??? ;) To moja Nelka, która zauroczyła sąsiadkę ;) Oczywiście, od razu poleciłam Dusię, ale Pani do końca sierpnia pracuje (potem emerytura) i dopiero później chce wziąc psiakia, więc póki co i tak się wszystko przesunie w czasie. Nawet jeśli Dusia Pani nie zauroczy, to myślę, że domek będzie dobry dla jakiejś innej schroniskowej bidy... Quote
koosiek Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='Andzike']Oczywiście, od razu poleciłam Dusię, ale Pani do końca sierpnia pracuje (potem emerytura) i dopiero później chce wziąc psiakia, więc póki co i tak się wszystko przesunie w czasie. Nawet jeśli Dusia Pani nie zauroczy, to myślę, że domek będzie dobry dla jakiejś innej schroniskowej bidy... Dusia niezbyt przypomina tą sunię... A może zaproponowałbyś pani też Lalę z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/182437-%C5%81a%C5%84cuchowe-sunie-wreszcie-bezpieczne.-PROSIMY-O-WSPARCIE-FINANSOWE ? A tak w ogóle, to mocno z tym erdelem przekłamałam wielkość Dusi... Ona jest wielkości ONka, albo i nawet mniejsza. Quote
__Lara Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Dostalam zdjecia na maila, poprawilam allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1159792643 Quote
AgusiaP Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 sunnivaa napisał(a):witaj Dusiu poczytam co słychac...Dusia ma ogłoszeń dosc?.. Dusia ma teraz chyba tylko allegro. Super by było gdyby pani spodobała sie Dusia ;) Quote
Akrum Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 ja Dusi niestety tylko odświeżam ogłoszenia, nie mam ostatnio czasu na zrobienie nowych... Mam nadzieję, że mimo iż Dusia nie jest mocno podobna do suni powyżej, ale jednak zauroczy swoimi walorami zainteresowaną Panią i rozkocha ją w sobie :) Quote
AgusiaP Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Akrum napisał(a):ja Dusi niestety tylko odświeżam ogłoszenia, nie mam ostatnio czasu na zrobienie nowych... Mam nadzieję, że mimo iż Dusia nie jest mocno podobna do suni powyżej, ale jednak zauroczy swoimi walorami zainteresowaną Panią i rozkocha ją w sobie :) Zapomniałam Aguś o ogłoszeniach, które Ty robiłaś sorki :cool3: Quote
Akrum Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 AgusiaP napisał(a):Zapomniałam Aguś o ogłoszeniach, które Ty robiłaś sorki :cool3: heh, nie szkodzi :) Quote
Piromanka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Pewnie, że nie zaszkodzi.... Ogłoszeń nigdy za dużo.. Quote
AgusiaP Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Kurcze szkoda, ze na Allegro nie jest podany telefon kontaktowy i mail do Bumel... Wykasowałam wiadomości z PW a tam to chyba miałam ech:shake::shake::shake: Zostało 5 dni a my nie wiemy czy obserwator dzwonił do Taubiego... Quote
Akrum Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 a czemu Taubi teraz w ogóle nie wchodzi na dogo? Dusia, trzymam cały czas kciuki za tego obserwatora, zeby zadzwonił, żeby się zdecydował... Quote
koosiek Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Taubi nie miał ostatnio internetu, nie wiem, czy już ma... No i ma teraz urlop. Faktycznie dobrze by było, gdyby i w allegro był kontakt na Bumel... Quote
Olga7 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Lara-to może i Bumel i Koosiek zajmą sie tym kontaktem tel. w sprawie Dusi ? Bo są dostępne i na bieżąco chyba w spr. schronu i Dusi ?? A taubi ma urlop tacierzyński i nie ma pewnie teraz czasu ani glowy do spraw schronu i Dusi -wiadomo .Jak urlop to urlop. Jesli trzeba by sprawdzic dom gdzieś dalej od W-wy - a blizej Częstochowy -to postaram się to zrobić . Quote
__Lara Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Oki, tylko dajcie namiary ciotki to poprawię :) Quote
Akrum Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 na moje ogłoszenie ostatnio dostała maila w sprawie Dusi, zobaczcie same: Witam Panią :) W odpowiedzi na Pani ogłoszenie, chcielibyśmy zaoferować Pani taką pomoc, a mianowicie oferujemy darmową kąpiel, rozczesanie ze skudłaconej sierści i strzyżenie - bezpłatnie oczywiście, nasza oferta obowiązuje jeszcze przez 4 dni. Wszystko w przyjaznej miłej atmosferze. Zapewniamy bezpieczne i komfortowe warunki dla Twojego pupila. Mogą Państwo być z pieskiem podczas strzyżenia ! [FONT=Verdana]Jesteśmy organizatorem szkoleń groomerskich stąd też oderta darmowa w zamian za to, że piesek będzie modelem.[/FONT] Osoby zainteresowane szczegółami prosimy o telefon 784 651 327 [FONT=Arial]W przypadku dodatkowych pytań, chętnie służę pomocą. Z Poważaniem Dominika Gencza GoWork.pl PHU EWIX- lic. nr 993/1b NIP 821-000-37-30 Al. Jerozolimskie 44, lok. 726 00-024 Warszawa tel./fax (022) 433 77 20 wew. 8 www.gowork.pl [/FONT] Z Dusią pewnie nikt nie bedzie mógł tam podjechać, ani pewnie ona się nie nadaje, bo mogłaby być za bardzo zestresowana, a szkoda, bo przynajmniej była by perfekcyjnie ostrzyżona i wykąpana i pomogłoby jej to może znaleźć nowy domek... szkoda, że nie jestem z Warszawy, bo może jednak podjęłabym się zawiezienia Dusi na te zabiegi kosmetyczne :) a może oni mogliby podjechać do Azylu co? i wykąpać i ostrzyc Dusie? może warto by się z nimi skontaktować, co? Quote
AgusiaP Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Ja jestem jak najbardziej za :lol: Koosiek może zgodziłabyś się, żeby na allegro podac namiary na Ciebie ;) Quote
AgusiaP Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Poszperałam w ogłoszeniach i znalazłam. Jak dobrze pamiętam to mail do Bumel i telefon. [email protected] Tel. 603 650 101. Quote
__Lara Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 [quote name='AgusiaP']Poszperałam w ogłoszeniach i znalazłam. Jak dobrze pamiętam to mail do Bumel i telefon. [email protected] Tel. 603 650 101. Dane podmienione ;) Quote
Olga7 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 [quote name='Akrum']na moje ogłoszenie ostatnio dostała maila w sprawie Dusi, zobaczcie same: Z Dusią pewnie nikt nie bedzie mógł tam podjechać, ani pewnie ona się nie nadaje, bo mogłaby być za bardzo zestresowana, a szkoda, bo przynajmniej była by perfekcyjnie ostrzyżona i wykąpana i pomogłoby jej to może znaleźć nowy domek... szkoda, że nie jestem z Warszawy, bo może jednak podjęłabym się zawiezienia Dusi na te zabiegi kosmetyczne :) a może oni mogliby podjechać do Azylu co? i wykąpać i ostrzyc Dusie? może warto by się z nimi skontaktować, co? Jesli tylko Fundacja zgodzi się -to można skorzystać z tej szansy kapieli i strzyżenia Dusi i jeszcze kilku innych psów na m-c . Trzeba psy dowieżć jednak -ale to byloby chyba możliwe ? Dzwonilam juz tam i rozm. z tą panią oferującą pomoc . Nie róbmy z tej Dusi takiego straszydla -bo inaczej nigdy nie wyrwiemy jej ze schronu a to śliczna sunia . Dla niej taka kąpiel to owszem pewnie i stres-jak i dla innych wielu psów -tym bardziej ze schronu. Jednoczesnie to szansa ,że zadbana i ostrzyżona prędzej może wpaść komuś w oko i znajdzie w koncu dom -a czeka już ponad 3 lata . Dajmy jej szansę -i nie brońmy przed kapielą i strzyżeniem -proszę was. Bo jak nie bedzie komu pojechac z psami to my same zalatwimy ten dowóz jakoś same . Tylko ,że to w dniach od poniedz. .-piątku w godz. 11-17 . Quote
malagos Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Domyślam się, że ten pokaz nie moze być w azylu, tylko w zakładzie tych państwa. Ja też myśle, zę to szanasa jedna na 100. Tylko kto podejmie decyzję? Quote
Olga7 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Tak -trzeba dowieżć psy do salonu -gabinetu ,gdzie odbywają sie te szkolenia i kurs .Nie da rady zorganizować tego w schronie ,gdyż nie ma tam odpowiednich warunkow -wiadomo.Mamy nadzieję ,że nie tylko Dusia będzie mieć szansę skorzystać z takiej super oferty i uslugi ,ale i inne ,niektore psy z Azylu a może innego schronu także. Quote
Akrum Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='olga7']Jesli tylko Fundacja zgodzi się -to można skorzystać z tej szansy kapieli i strzyżenia Dusi i jeszcze kilku innych psów na m-c . Trzeba psy dowieżć jednak -ale to byloby chyba możliwe ? Dzwonilam juz tam i rozm. z tą panią oferującą pomoc . Nie róbmy z tej Dusi takiego straszydla -bo inaczej nigdy nie wyrwiemy jej ze schronu a to śliczna sunia . Dla niej taka kąpiel to owszem pewnie i stres-jak i dla innych wielu psów -tym bardziej ze schronu. Jednoczesnie to szansa ,że zadbana i ostrzyżona prędzej może wpaść komuś w oko i znajdzie w koncu dom -a czeka już ponad 3 lata . Dajmy jej szansę -i nie brońmy przed kapielą i strzyżeniem -proszę was. Bo jak nie bedzie komu pojechac z psami to my same zalatwimy ten dowóz jakoś same . Tylko ,że to w dniach od poniedz. .-piątku w godz. 11-17 . Super, ja myślałam że nie będziecie zbyt chętne na tą propozycję, a tu proszę :) super, bardzo się cieszę, bo jak tylko dostałam maila od tej Pani z taką propozycją, to od razu sobie pomyślałam, że to może właśnie szansa dla Dusi na nowy domeczek. może też i dla innych psiaków i widzę, że podzielacie moje zdanie. Teraz tylko by trzeba z koosiek pogadać,może by mogła, albo po prostu zadzwonić do Bumel? olga7 uda Ci się z nimi skontaktować? Quote
Recommended Posts