AgusiaP Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 No to mamy 70zł Aguś :lol:. Która z dobrych duszyczek da grosik dla naszej Dusieńki :eviltong: Bardzo prosimy :cool3::cool3::cool3: Quote
Akrum Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 ciekawe, ile bedzie trzeba uzbierać, ale pewnie ok 300 zł, co nie?? no to ciocie, rzućcie groszem... :) Quote
AgusiaP Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Akrum napisał(a):ciekawe, ile bedzie trzeba uzbierać, ale pewnie ok 300 zł, co nie?? no to ciocie, rzućcie groszem... :) Też tak mi się wydaje. Drugiej takiej oferty jak u Małgosi to chyba nie uda nam się załatwic... Dusia prosi o chociaż malutką deklaracje... Quote
Olga7 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Sporo czasu już poświęcam szukaniu pomocy Dusi ,czuję się w obowiązku dorzucić /już w drodze wyjątku/ , choć te 10 zl/mc / na 6 m-cy/-potem zobaczymy Co do hoteliku -to nadal szukamy albo czekamy decyzje. które są będą rozpatrywane przez p.Agnieszkę i Azyl . Musi to być pod dach zabezpieczony kojec ,by Dusia nie uciekala po siatce i nie przecisnęla się między dachem a ogrodzeniem. Albo zaufane domowe DT -w mieszkaniu . Quote
__Lara Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 To może zmieńcie tytuł wątku, że deklaracje potrzebne ;) Quote
Akrum Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 no możnaby, tylko że założycielem wątku jest pidzej, ale chyba tu już dawno nieobecna na wątku Dusi... Quote
AgusiaP Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Może koosiek zgodziłaby się zostac prowadzącą wątek, ale chyba wyjechała na wakacje bo ostatnio jej z nami nie ma. Mnie się wydaje, że najlepiej żeby była to osoba, która ma kontakt z Dusią. Quote
zuziaM Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 olga7 napisał(a):Wczoraj rozmialam tel. już z ZuziąM - i u Gosi bylaby możliwość kojca dla Dusi -zabudowanego . Przepraszam olga7, ze sie nie odzywalam, ale mialam odciety internet i dopiero dzisiaj kupilam sobie nowy. Na razie zaznacze watek, bo musze leciec na spacery z psiakami. Zajrze wieczorem i napisze, co Was interesuje. Quote
zuziaM Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Kojec, o ktorym mowa wyglada tak, jak na zdjeciu. To zdjecie juz jest stare. Teraz budka przesunieta w lewo, inny dywanik przed nia. W nim umieszczam zwykle psiaki na poczatku wlasnie zeby poobserwowac , czy psiak nie ma zapedow uciekiniera. Jesli nie, to jest przenoszony do kojca z innymi psiakami obok. Jest zespawany z pretow stalowych i zadaszony w polowie, nad buda. Ma wymiary 2,5 m x 4,5 m. Mam tez juz u siebie takie dzikuski, ktorym w glowkach tylko ucieczki byly. Teraz wszystkie sunie biegaja razem luzem caly dzien po ogrodzie. I zadna nie ma ochoty uciekac. Quote
Olga7 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Gosiu -jak pamiętam z ostatniej rozmowy tel. -to te dwa kojca masz zabezpieczone także do zadaszenia ? Bo to jest b.istotne w przypadku Dusi,by nie uciekla górą -po prętach i pod dachem. Choć pręty poziome są niżej a dalej są chyba tylko pionowe ,to dla sprytnego psa -akrobaty taka przeszkoda jest możliwa do pokonania . No i nawet lepiej by bylo ,gdyby nie byla sama w kojcu a miala psa/sunię do towarzystwa -to też wtedy ten większy kojec na dwa psy by mogł być -a dwiema budami lub jedną podwójną.Gdyby to bylo możliwe oczywiscie. Quote
zuziaM Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 [quote name='olga7']Gosiu -jak pamiętam z ostatniej rozmowy tel. -to te dwa kojca masz zabezpieczone także do zadaszenia ? Bo to jest b.istotne w przypadku Dusi,by nie uciekla górą -po prętach i pod dachem. Choć pręty poziome są niżej a dalej są chyba tylko pionowe ,to dla sprytnego psa -akrobaty taka przeszkoda jest możliwa do pokonania . No i nawet lepiej by bylo ,gdyby nie byla sama w kojcu a miala psa/sunię do towarzystwa -to też wtedy ten większy kojec na dwa psy by mogł być -a dwiema budami lub jedną podwójną.Gdyby to bylo możliwe oczywiscie. Ten duzy podwojny kojec jest zadaszony nad polowa. Tylko nad czescia, gdzie jest buda. Ale pod koniec tego miesiaca bedziemy zadaszac calosc. I w tej chwili jest do niego dostawiona druga budka, bo mieszkaly w nim dwa psiaki przez tydzien. Caly zadaszony i tez z pretow stalowych jest taki mniejszy kojec. Jest wolny, bo zamykakalam do niego sunie tylko na noc, bo caly dzien biega sobie luzem. Teraz juz ona nocuje w domu z moimi sukami, wiec jest wolny. On wyglada tak Ma wymiary : 2,5 x 2,5 m i nie ma zadnej szansy, zeby psiak z niego wyszedl. Jesli wiec zdecydujecie, zeby sunia do mnie przyjechala, to bardzo prosze. Moze w kazdej chwili. Mialam juz naprawde suczki, ktore baly sie wlasnego cienia, a teraz lataja razem z moimi. Choc trwalo to w niektorych przypadkach naprawde dlugo. Mam ogrod wokol domu 60-arowy. Miejsca bardzo duzo, a wszystkie i tak stale wola koczowac na ganku pod domem. A po ogrodzie spaceruja wylacznie kiedy ja jestem z nimi. Zapraszam zreszta na watki takich wyploszkow : Iga, Dagusia ( Dygusiowa ), Balbinka, Bunia, Mika, Szila i Kremowka ( u mnie ma na imie Rozi ) ...... Wszystkie juz oswojone na tyle, ze chetnie biegaja caly dzien razem z kolezankami, a mnie daja sie glaskac i pozwalaja na drobne zabiegi kosmetyczne. Quote
Akrum Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 brzmi świetnie, tylko czy teraz Azyl zgodzi się wydać Dusie?? Quote
pidzej Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 to co, mam zmienić tytuł, na jaki? dopóki ktoś nie przejmie wątku. Quote
AgusiaP Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 pidzej napisał(a):to co, mam zmienić tytuł, na jaki? dopóki ktoś nie przejmie wątku. pidzej a może zostaniesz znami u Dusi???;):lol: Jak dla mnie super. Moim zdaniem Dusia nie ma szansy z tego kojca uciec. Dziękujemy ślicznie zuziaM :loveu: Jaki zuzia jest koszt pobytu suni? Olga to co kiedy będziesz kontaktowała się z panią Agnieszką ???:cool3: Quote
pidzej Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 hm, a dlaczego uważasz, że nie ma szans uciec? skoro potrafi wybijać szyby,odginać pręty i skakać przez ogrodzenia, to przejście przez widoczną tu 'kratkę' (poprzeczne pręty bardzo ułatwiłyby wyjście) nie byłoby żadnym problemem. Zuzia pisała o drugim zadaszonym kojcu, myślę, że tylko taki wchodzi w grę. Quote
AgusiaP Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Ja właśnie pisałam o tym drugim co jest na ostatnim zdjęciu ;) Quote
pidzej Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 a to sorry. jaki tytuł proponujecie? Quote
Olga7 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 pidzej napisał(a):hm, a dlaczego uważasz, że nie ma szans uciec? skoro potrafi wybijać szyby,odginać pręty i skakać przez ogrodzenia, to przejście przez widoczną tu 'kratkę' (poprzeczne pręty bardzo ułatwiłyby wyjście) nie byłoby żadnym problemem. Zuzia pisała o drugim zadaszonym kojcu, myślę, że tylko taki wchodzi w grę. Rozmawialam teraz tel. z ZuziąM i wiem ,że odleglosć miedzy tymi prętami ma tylko 12 cm i Dusia nie da rady przecisnąc się między prętami-na szczęscie. Ten kojec jest zadaszony calkiem -już teraz ,stoi pod domem Zuzi ,cale podwórko jest w zasięgu wzroku psa w tym kojcu -biegajace psy po podwórku także.Na początek dla zapoznania się z nowym otoczeniem Zuzia proponuje ten wlasnie kojec -a potem można przenieść sunię do tego większego ,gdzie będzie /moze być /z drugim psem-by jej bylo rażniej. Oplata za pobyt Dusi -to 350 zl/m-c . Quote
AgusiaP Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Myślałm wczoraj nad zmianą tytułu hm... I teraz nie wiem czy czekamy co zdecyduje pani Agnieszka czy już zmieniamy tytuł, że deklaracje potrzebne? Sama nie wiem... Boję się, że mogą sie nie zgodzic... Quote
Akrum Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 no właśnie, teraz by trzeba znów do p. Agnieszki uderzyć, pokazać jak i co i spytać czy zbieramy deklaracje, czy wydadzą Dusię, czy nie. Quote
AgusiaP Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Też mi się tak wydaje. Nie wie co można napisac w tytule jak nie mamy pewności czy azyl wyrazi zgodę na wydanie Dusi do ZuziM... Quote
AgusiaP Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 To ja podniosę Dusieńke do góry może więcej cioteczek odwiedzi sunieczke i coś doradzi bo nas tu strasznie mało... Miejsce czeka a my nic nie wiemy... Quote
aanka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Myślę ,ze to szansa dla Dusi , powinni się zgodzić wg. mnie .............:razz: Quote
Recommended Posts