AgusiaP Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 koosiek napisał(a):Dzwoniłyście już do Azylu? Wczoraj próbowała, ale niestety nie udało jej się dodzwonic. Będzie próbowac dalej...;) Quote
koosiek Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Przekazałam p. Agnieszce kontakt do tamtego salonu... Quote
AgusiaP Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 koosiek napisał(a):Przekazałam p. Agnieszce kontakt do tamtego salonu... I jak pani Agnieszka się na to zapatruje? Quote
Akrum Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 ciekawe jak ci państwo od Malagos, czy im się Dusia spodobała, czy już jej zdjęcia dostali... Quote
malagos Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [quote name='Akrum']ciekawe jak ci państwo od Malagos, czy im się Dusia spodobała, czy już jej zdjęcia dostali... Eh, wcale nie odpisali na maila..... to co, Dusia pojedzie na to strzyżenie? Kochani, decyzja: mam wolny dt, sunia z Zamoscia przyjedzie później: czy chcecie, by wziąć Dusię? Czekam na wiażącą odpowiedź przez kilka dni, bo czeka kilka suczek w kolejce. Quote
Akrum Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 ciociu malagos my jesteśmy za, tylko czy Azyl ja wyda na dt? I rozumiem że płatny dt u Ciebie? Quote
Akrum Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 A jak nie będą chcieli wydać Dusi, to mam jeszcze jedną sunię, która szuka pilnie dt z wątku Pusi: http://www.dogomania.pl/threads/187059-Pusia-ma-2-miesięczny-tymczas.-Potrzebne-pieniążki-na-bieżące-potrzeby-i-ogłaszanie!/page54 post 532, imie Kizzy Quote
Olga7 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Akrum napisał(a):ciociu malagos my jesteśmy za, tylko czy Azyl ja wyda na dt? I rozumiem że płatny dt u Ciebie? Rozmowa z p.Agnieszką już odbyla się .Wątek Dusi zostal także przeslany-podobnie jak mail w sprawie bezplatnej pomocy w pielęgnacji pewnej liczby psów z Azylu . Liczymy bardzo na pozytywne i sprzyjające naszym prośbom -podejście zalożycielki i szefowej Fundacji ,by Dusia mogla trafić do DT Malagos a potem do adopcji. Wszystko teraz zależy od decyzji Azylu i Dt . Quote
Akrum Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 że tak spytam, kto to jest p. Agnieszka? pracownik Azylu? bo ja się z lekka nie orientuję... Quote
Olga7 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 http://www.psianiol.org.pl/fundacja Pani Agnieszka jest Prezesem Zarządu Fundacji Azylu Pod Psim Aniołem i jedną z założycieli tej Fundacji . Dusia jest pod opieką Fundacji i Azylu. Quote
Olga7 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [quote name='malagos']Eh, wcale nie odpisali na maila..... to co, Dusia pojedzie na to strzyżenie? Kochani, decyzja: mam wolny dt, sunia z Zamoscia przyjedzie później: czy chcecie, by wziąć Dusię? Czekam na wiażącą odpowiedź przez kilka dni, bo czeka kilka suczek w kolejce. Sprawa Dusi i jej DT jest w trakcie rozpatrywania jakby -zależy wszystko od decyzji szefowej Azylu-p.Agnieszki oraz Ciebie -Malagos także.My tylko wspieramy jak możemy . Ponieważ propozycja pielęgnacji psów /bezplatna/ wysunięta zostala pod adresem Dusi jakby ,gdyż byla odzewem na wątek ,by jakoś pomóc w ciężkiej pracy wolontariuszy i personelu Azylu -to mamy nadzieję ,że Dusia dotrze także na zaproszenie tych dobrych ludzi do tego psiego salonu i podda się ich zabiegom. Quote
Olga7 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/141742-Przera%C5%BCona-dzika-sunia-o-imieniu-Lena...-MA-DOM-!!!!!-%29/page72 Nam bardzo zalezy by już niedlugo Dusia doczekala takiego domku ,jak ta wczesniej już cytowana na tym wątku dzika kiedyś Lenka -a teraz szczęsliwy ,wesoly pies : A wczesniej ,w przytulisku kolo Olawy bylo tak : A wcześniej -w przytulisku kolo Olawy bylo tak : Quote
Akrum Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 kurcze, ja wiem że w Azylu jest dużo pracy, a mało ludzi do pomocy, ale jak była okazja na darmowe zabiegi pielęgnacyjne, to było trzeba z tego skorzystać, może dzięki temu kilka psiaków by znalazło nowe domki... wiadomo jak to jest, ludzie często przyjuwają swoją uwagę, jak psiak jest ładny, pierwsze wrażenie jest bardzo pomocne... druga sprawa - dt, dlaczego Azyl się nie chce zgodzić? przecież nie chcemy, żeby to oni całość od strony finansowej pokrywali, to już nasza w tym rola... Dusia już tak długo czeka na dom, tym bardziej że widac, że bezpośrednio z Azylu Dusia nie ma szans na adopcję. Ja chcę zeby Dusia poszla do malagos na dt, tym bardziej że jest teraz okazja. Jak by to wyglądało ze strony finansowej? ile by wyniosło utrzymania z jedzeniem? Quote
malagos Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Nasz dt jest dosć specyficzny, niewiele płatny (150 zł miesięcznie na karmę), przyjmujemy tylko 1 tymczasowicza, mamy gabinet weterynaryjny i 25-letnie doświadczenie. I dodam, że nie muszę zabiegać o kolejną tymczasowiczkę, bo ustawia sie kolejka. Dusię przepusciliśmy w kolejce przez sunią z Zamoscia z powodów logistycznych. Wiec jeśli Dusia moze do nas przyjechać do wtorku (2-3 dni) to czekamy. Mieszkamy na wsi 100 km od Warszawy. W srode obiecałam doć odpowiedź co do innej suni. Quote
aanka Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 To przecież jest szansa dla tego biednego psiaka :roll:..................... Quote
magenka1 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Na dobrych warunkach i prawie za darmo taki tymczas warto ją przyjąć Quote
Olga7 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 malagos napisał(a):Nasz dt jest dosć specyficzny, niewiele płatny (150 zł miesięcznie na karmę), przyjmujemy tylko 1 tymczasowicza, mamy gabinet weterynaryjny i 25-letnie doświadczenie. I dodam, że nie muszę zabiegać o kolejną tymczasowiczkę, bo ustawia sie kolejka. Dusię przepusciliśmy w kolejce przez sunią z Zamoscia z powodów logistycznych. Wiec jeśli Dusia moze do nas przyjechać do wtorku (2-3 dni) to czekamy. Mieszkamy na wsi 100 km od Warszawy. W srode obiecałam doć odpowiedź co do innej suni. My wiemy oczywiście cioteczko Malagos ,iż macie renomowany Dt u siebie -jak malo kto a raczej nikt chyba ,bo pies trafia do wyjątkowych ludzi z ogromnym doświadczeniem zawodowym -pod opiekę weterynarzy i nie musicie zabiegać o skierowanie do Was psów -a wręcz odwrotnie :wiele psów czeka w kolejce do Was a jeszcze więcej by chcialo trafić. Pisalam o uzgodnieniach w temacie wydania Dusi ,gdyż bez zgody Azylu nic nie zrobimy w tym kierunku.Dusia ma sklonności do uciekania z kojca /głowne do zaprzyjaznionych psów/ i stąd te problemy z wydanem jej do dt chyba. Quote
Akrum Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 ja tu czegoś nie rozumiem, skoro jest szansa na prawie bezpłatne dt do psa, któey od 3 lat nie był wyadoptowany z Azylu i wiadomo,że z DT łatwiej wyadoptować psiaka, bo już jest ułożony, przygotowany do życia w rodzinie, to dlaczego ludzie z Azylu tak się upierają żeby Dusi nie wydać? czy my o czymś nie wiemy? ja myślałam,że po to był zakładany wątek na dogo dla Dusi, żeby jej jakoś pomóc, a jak widzę wszelka nasza pomoc (jaką możemy ofiarować na odległość) i tak jest odrzucana - chociażby kwestia zgłoszenia na darmowe zabiegi pielęgnacyjne, załatwianie dt... może ktoś z Psiego Anioła mógłby w końcu nam wyjaśnić dokładnie o co tu tak na prawdę chodzi? Quote
AgusiaP Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Ja jestem tego samego zdania co Akrum. Wydaje mi się, że wyadoptaownie Dusi prosto z Psiego Anioła graniczy z cudem. Skoro na DT nie chcą jej wydac bo ucieka to jakie ma szanse na DS. DT u malagos to duża szansa dla niej.Mamy bardzo mało czasu do wtorku a z tego co wiem pani Agnieszka nie dała znac jeszcze Oldze... Quote
Akrum Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 może by trzeba znów do Azylu dziś dzwonić... olga7 mogłabyś? i czy malagos nadal jeszcze to miejsce dla Dusi ewentualnie trzymasz? bo widziałam,ze na mikrusach też napisałaś,że masz miejsce i już jakaś sunia się na to miejsce znalazła... Quote
AgusiaP Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Oluś jak możesz to zadzwoń. Ty już rozmawiałaś z panią Agnieszką. Nie możemy zmarnowac takiej szansy. Taki DT to jedyna szansa dla Dusi. Przecież my źle nie chcemy... Quote
Recommended Posts