Jump to content
Dogomania

Cezar i Mini maja DS!/historia 2 psiaków UR OD ODSTRZAŁU W LESIE k./RADOMIA

Recommended Posts

Posted

1doberman napisał(a):

A do tego wszystkiego jeszcze mysliwi którzy tylko czatują na zwierzynę żeby ją zabić. Nie ważne co tylko żeby uciekało buuuuu:placz::placz::placz:

Prawo łowieckie dopuszcza możliwość odstrzału psiaka wolno biegającego po lesie
a niektórzy bardzo chetnie korzystają z tej możliwości
mało...........naciagają te przepisy również

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam

Wiem że teraz najważniejszą rzeczą jest przejęcie psiaków z lasu by zapewnić im bezpieczeństwo ale podpytuję o zbiórkę na hotelik (patrz na tytuł posta). Kto będzie "głównym księgowym"? Mamy jakieś pojęcie o kosztach?. Przepraszam ale właśnie weszłam na wątek i nie miałam okazji zczytać go dokładnie...

Posted

Jeżeli sunieczka pojedzie do Pati to sterylka będzie w Warszawie. I tu moja prośba. Czy ktoś z Warszawy mógłby podpowiedzieć gdzie ten zabieg wykonać żeby było taniej i dobrze? Wtedy będziemy wiedzieli ile trzeba zebrać. Nie miałam nigdy suki i nie mam pojęcia ile taka przyjemność tu kosztuje.

Posted

1doberman tam jest zaledwie kilka gospodarstw....stoja też ddwie budowy domow.....nikt psiakow od sierpnia nie przygarnal....zupełna obojętność....

kosu32 ja będę główną księgową....narazie nie podaje konta ponieważ wszystko w planach....muszę się z Pati dogadać czy ja mam Jej przelerwać pieniądze czy ludziki stąd....jeszcze sterylka kastracja ...najpierw sunia musi byc w domku i bedę pisać o kosztach....narazie ma sunia szelki i smycz :)

Posted

Aniu myślę, że Ty powinnaś przelewać Pati całościowe wpłaty za dany okres. Z prostej przyczyny: dużo drobnych wpłat sprawi jej problem z poskładaniem tego do kupy a tak będzie miała jeden przelew z jasno zaznaczonym celem.

Posted

anhata napisał(a):
1doberman tam jest zaledwie kilka gospodarstw....stoja też ddwie budowy domow.....nikt psiakow od sierpnia nie przygarnal....zupełna obojętność....

kosu32 ja będę główną księgową....narazie nie podaje konta ponieważ wszystko w planach....muszę się z Pati dogadać czy ja mam Jej przelerwać pieniądze czy ludziki stąd....jeszcze sterylka kastracja ...najpierw sunia musi byc w domku i bedę pisać o kosztach....narazie ma sunia szelki i smycz :)

Ok-rozumiem. Najważniejsze by teraz psiaki wyrwać z lasu. Jedyne co na chwilę obecną mogę zrobić to zadeklarować wpłaty na rzecz psiaków. Duże tego nie będzie ale jak parę cioteczek zbierze się do kupy to ziarnko do ziarnka itd. Czekam na Wasze wieści i mocno trzymam kciuki. Oby wszystko się udało !!! Mam nadzieję że drugi psina też będzie miał szansę na lepszy los ...

Posted

kosu32 napisał(a):
Duże tego nie będzie ale jak parę cioteczek zbierze się do kupy to ziarnko do ziarnka itd.

święte słowa
każdy grosz się liczy

kosu32 napisał(a):
Oby wszystko się udało !!!

uda się

kosu32 napisał(a):
Mam nadzieję że drugi psina też będzie miał szansę na lepszy los ...

u Pati to tylko tymczasik
docelowo oba domku szukają

malec drugi nie zostanie sam na noc w lesie

Posted

lilith27 napisał(a):
święte słowa
każdy grosz się liczy

uda się

u Pati to tylko tymczasik
docelowo oba domku szukają

malec drugi nie zostanie sam na noc w lesie

Uff.. Kamień z serca... To dobrze że oba zostaną przechwycone.

Posted

[quote name='lilith27']oba wyjadą tego samego dnia z lasu
jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem

Powtórzę za Agatą rzecz najważniejszą. Nie można zostawić psiaka samego w lesie, jeśli dotąd były razem, bo odejdzie.

Dobrze "Zmorko" :evil_lol:, że czuwasz nad wszystkim.

Posted

od dzis popołudnia nie bede miec dostepu do netu az do wtorku. Dzwoncie na komórke.

Jeśli wam to pasuje psiak ktorego mam teraz na 100% jedzie do nowego domu w poniedziałek takze moge przyjąć takze towarzysza suni . Dajcie mi tylko prosze znać musze wiedzieć jakby miał przyjezdzac z nią.

Posted

pati napisał(a):
od dzis popołudnia nie bede miec dostepu do netu az do wtorku. Dzwoncie na komórke.

Jeśli wam to pasuje psiak ktorego mam teraz na 100% jedzie do nowego domu w poniedziałek takze moge przyjąć takze towarzysza suni . Dajcie mi tylko prosze znać musze wiedzieć jakby miał przyjezdzac z nią.

To świetna wiadomość !!! Dziewczyny - raz dwa do telefonu i dogadywać szczegóły proszę !!!

Posted

pati napisał(a):

Dzięki Bogu!!! Przecież on by pognał za samochodem jej szukać, ma teraz TYLKO JĄ!
Wszystko mogłoby się zdarzyć...
Pati, jesteś cudowna.
Podajcie mi w odpowiedniej chwili nr konta na PW i jakie są potrzeby, dorzucę ile się da.