Marcik Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Zawsze lepiej jednemu szukać hoteliku niż dwóm. Lepszy bezpieczny żywot w separacji niż wspólna śmierć z rąk myśliwych. Suczka wygląda ONkowato. Myślę, że dosyć szybko znalazłaby domek. Quote
lilith27 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Soema']Hmm.. myślę, że sunia by mogła do mnie przyjechac, ja na razie w Sandomierzu jestem. Więc trzeba dogadac. A co do psa to szczerze troszkę się boję, bo on chyba starszy i nie wiem jak na blok zareaguje, poza tym obiecałam współlokatorce, że nie będzie dorosłego psa, bo niedawno ją jeden pogryzł :mad: a z drugiej strony one zżyte.. Ehh.. może znajdzie się DT jeszcze jeden albo hotel? będę później to dogadamy[/QUOTE] szczeniak gorszy jest tak na prawdę szczy i leje wszędzie gryzie starszaki to śpią tylko Quote
Majaa Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 W razie kłopotów spróbujcie z hotelikiem pod Radomiem [url=http://www.milagnes.com.pl/?doc=8]MILAGNES Hodowla ps Quote
lilith27 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [url=http://www.milagnes.com.pl/?doc=8]MILAGNES Hodowla psów[/url] poprawiłam link Quote
Soema Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='lilith27']szczeniak gorszy jest tak na prawdę szczy i leje wszędzie gryzie starszaki to śpią tylko[/quote] Ale mają też swoje nawyki. Ja bym chętnie wzięła, ale jakby tak, nie daj Boże dziabnął mi kumpele to koniec świata, może ma pecha do psów po prostu.. I jeszcze jedno psiak młody jest szybciej przeważnie adoptowany i można pomóc następnej bidzie. Chciałabym oba wziąć, ale ciężko, tym bardziej jak sunia cieczki dostanie..:diabloti: Quote
lilith27 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 soema oczywiście ja rozumiem to Ty dyktujesz warunki i jest wielką rzeczą, że w ogóle chcesz pomóc ps. Malagos na watku rottki radomskiej pisała o jakimś tymczasiku też Quote
Majaa Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='lilith27'][URL="http://www.milagnes.com.pl/?doc=8"]MILAGNES Hodowla psów[/URL] poprawiłam link[/quote] Dzięki ! Ciągle nie mogę tego opanować :oops: (a inna sprawa, że nie mam czasu opanowywać) Hotelik w każdym razie jest ok i jest blisko A w odstrzał wierzę Mam obecnie na dt psiaka którego chcieli odstrzelić u mnie na wsi, bo .... "mógłby być agresywny" [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/starachowice-fred-vel-psuj-w-typie-labradora-szuka-domu-122721/[/URL] a i po jedynym prawdziwym planowanym grzybobraniu w tym roku mam również pamiątkę - jeszcze nie pokazaną na dogo - takiego pomniejszonego leonbergera ;) Ehhh...... szkoda słów na to wszystko Quote
lilith27 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Majaa']Dzięki ! Ciągle nie mogę tego opanować :oops: (a inna sprawa, że nie mam czasu opanowywać) Hotelik w każdym razie jest ok i jest blisko[/QUOTE] ma wygladać tak: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img235.imageshack.us/img235/2528/1111gj1.png[/IMG][/URL] jak podałaś link brakowało drugiego [/url] ale widzę drugi link dobrze już Quote
Majaa Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='lilith27']ale widzę drugi link dobrze już[/quote] No i dlatego tego nie mogę opanować bo jeden i drugi "na pałę" był wstawiany na zasadzie kopiuj i wklej do tekstu Moze linki z dogo są automatycznie wstawiane? Ale to nie miejsce i nie czas na tą dyskusję ! Psiaków tyle potrzebuje pomocy, a te szczególnie ! Więc na pierwszą biegusiem niech maszerują ! Quote
anhata Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Tak ja już napisałam wiadomośc do Soemy...teraz wzsystko od pani zależy..czy dla psiaka szukać hotelu czy tymczasu..dla mnie dowóz to nie problem mimo tego, ze tylko tata ma prawko....jak ja bym chciałą zeby się udało...żeby psiaki znalazły domy....żeby dostały szansę...co do tego grzybiarza to tez mu życze źle.....jajk mógł w takim miejscu ich zostawić? wszędzie las....a zobaczcie jeśli one są tam od sierpnia to ile wtedy suna mogła mieć? napewno też była mniejsza... Quote
anhata Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Ja jeszcze zaznaczę,,, ze oba psiaki są naprawde łagodne......radosne....piesek moze i jest starszy ale ja nie wierze żeby miał z dwa lata....on lubi jak się go na ręcę bierze.....psiaki chcą się bawić itd.....naprawde są milusińskie.....aż mnie to dziwi Quote
anhata Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Dzięki Maja za namiary na hotel....nawet nie wiedziałam, ze jest koło radomia..a to blisko:)..narazie wszystko zależy od tymczasu Quote
anhata Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Juz chyba dziewczyny śpicie...tez się kładę spać....jutro idę do pracy więc tutaj będę po 19 dopiero :(.....dobranoc Quote
Soema Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Sunie wezmę, tylko problem z psem, bo jak ona dostanie cieczkę to po mnie, bo mogę nie upilnować, a przecież nie wystawię któregoś na balkon :roll: mogę się dorzucić na hotelik dla niego, bo nie mam jeszcze kennel klatki :/ trzeba pojechać do weta i zobaczyć ogólnie stan psin, czy kleszczy nie ma itd.. żeby jakiegoś choróbska nie złapały przez tego palan**, pana:angryy: później dogadamy resztę.. Quote
lilith27 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 trzeba je jak najszybciej wyciągnąć z tego lasu Quote
Marcik Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Spróbujemy złożyć się na jak najszybszą sterylkę dla suni żebyś nie miała problemu. Quote
Soema Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='Marcik']Spróbujemy złożyć się na jak najszybszą sterylkę dla suni żebyś nie miała problemu.[/quote] Jak sunia do mnie przyjedzie to pójdę do weta, najwyżej sama na początku zapłacę, a potem będziemy myśleć, dzięki :) no bo albo sterylka albo kennel klatka :roll: bo podobnie kosztują..:shake: no i jeszcze odrobaczenie i szczepienie :eviltong: skarbonki te psy :evil_lol: Trzeba jeszcze o hoteliku pomyśleć, jaka cena za dobę tam jest? EDIT: już widzę ceny.. gorzej jak go nie przyjmą, gdzieś pod Wwa jest jeszcze hotel 10zł/doba. Później poszukam, jak będę na kompie. Nikt psiaka wziąć na DT nie może ?:( Quote
Marcik Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Ania zamierzała przed zawiezieniem psa zaprowadzić go do weterynarza. Wysterylizować ją i tak będzie trzeba. Damy radę ;) Quote
Soema Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='Marcik']Ania zamierzała przed zawiezieniem psa zaprowadzić go do weterynarza. Wysterylizować ją i tak będzie trzeba. Damy radę ;)[/quote] No pewnie, że damy :) Quote
red Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Och ten Radom......dopiero miałam podobny problem z sunią i szczeniakami w lesie. Koło Radomia jest hotel w Dąbrówce Warszawskiej, wiem, że opłata była 15-20 zł za dobę.Nie wiem, czy to najlepszy pomysł, jeśli piesio długo nie znajdzie domku, dług urośnie. Pieski nie wyglądają na szczeniaki, ale i tak trzeba im pomóc. Czy są już jakieś ustalenia? Quote
lilith27 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 suczka do krakowskiego dt pojechać ma psiak nie wiadomo tymczasem siedzą w lesie Quote
red Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Trzeba je zabrać równocześnie, nie może jeden zostać. Quote
lilith27 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 To na pewno i jak najszybciej w tym tygodniu 9oprócz środy) mogę służyć pomocą pisałam zreszta o tym Anii chyba najlepiej by było je zabrać z lasu gdziekolwiek teraz gdzie nie uciekną i nikt ich nie odstrzeli potem spokojnie zorganizować dt i ewentualny transport Quote
Recommended Posts