oktawia6 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Proszę o pomoc dla nich-umrą-jest również ślepy miot-2 szczeniaki-prosiłam by je uśpili lub zabrali do swowje willli która stoji przyklekona praktycznie do tego schroniska któe mieści około 300 psów. Facet powiedział : "przeżyją". W oborze jest bardzo zimno w nocy temperatura spada poniże 0 - nie mam siły już do tego wszystkiego... Sano jest zaszczane nie świeże, rzucone surowe mięso po środku, obok kury, nie od razu mogłam tam wejśc:cool1:jednak weszłam i teraz zwracam się z prośbą o pomoc i PILNĄ ADOPCJĘ (a słów PILNA ADOPCJA- używałam może pamiętacie jak jeździłam do Krzyczek) tak proszę o pilną adopcję-i jak wtedy MAŁO CZASU: malutki-co nie zdąrzył w tłumie braci "dorwac się" do tego surowego mięsa dom tymczasowy zaoferowała MartynaP dla 1 szczeniaczka-już na tymczasie u niej, jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaczek-z-oborki-ze-schronu-kotliska-na-dt-u-martyny-czeka-na-staly-124511/ potrzebny trasnport z Kotliska 13 (6 km przed Kutnem) na Śląsk:modla:wpisałam prośbę o trasnport na wątku transportowym w tym poście będę wpisywała chętnych do adopcji szczeniaczków Quote
basia0607 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Pomocy ! Życie tych malców wisi na włosku. Kurcze ma 11 szczeniakow, inaczej wzielabym je do siebie. Quote
oktawia6 Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 obok siedział maleńki jak ten piesek po wypadku-człogał się-bo nie mógł chodzic-człogał się do krat i popiskiwał-na pewno go bolało....byłam z ERAM-nie mam samochodu więc ona się zgodziła ze mną jechac-z tego schroniska zabierałam Pekinkę malutką, ta mała kaleka:placz:była przeznaczona do uśpienia-nie chciano nam go wydac-Erazmowej powiedziałam by siadła w aucie i poszłam negocjowac do obory z synem właścicielem przybytku-psa wydał.-ta psinka na zdjęcia wielkości kotka-obok kaleka maści rudawej, agresywny przy dotyku-na pewno z bólu i ze strachu:placz: Quote
oktawia6 Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 nie wiem k....czy one tam są-chce się upic nie wiem skoczyc do Wisły-po co to wszystko:placz:, 2 obok były jeszcze ślepe z małą matką, facet powiedział że obok ma ładniejsze niż te w obórce-tam gdzie indziej obok są ładniejsze-tu jest zimno:placz:-szczenięta na surowym mięsie, wydęte brzuchy, nie zrobiłam zdjęcia matki z 2 ślepymi-wielkości chomików-przepraszam....:placz::placz::placz:: tu akurat ta mała kaleka-pełzająca:placz:: Quote
basia0607 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Wieroniu, zabralas tego po wypadku ?:placz: Czy tam dochodzi jakiś lekarz. Quote
oktawia6 Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 6 km od Kutna ten maluszek-wspinał się powyżej na kratach-oraz sunieczka zza krat opuściła schronisko w dniu 8 listopada-sobota, sunieczka w domu tymczasowym u Jaagi maleństwo w domu tymczasowym u MartynyP (będę miała osobne wątki, które założę): zdjęcia z 08.listopada-dla szczeniąt pilnie potrzebujących domów: zdjęcia są widoczne tylko dzięki dobremu fleszowi-panują tu ciemności-światło tylko śladowo wpada. sunia agresywnie broniąca tych ślepych: (TAMTEJ JUZ NIE MA) podobno pogryzła już: Quote
oktawia6 Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 [quote name='basia0607'] Wieroniu, zabralas tego po wypadku ?:placz: Czy tam dochodzi jakiś lekarz. nie Weronia-tylko ja Oktawia-tak został zabrany ten z połamaną miednicą-na moment wstał ale zaraz się przewrócił, Erazmowa ma zaprzyjaźnioną wetkę-tam go zawiozła-będzie miał RTG robione, konsultację ortopedyczną. ----------------------------------------------------------------------- zdjęcia z 8 listopada-sobota: większa suczka-łagodna z 8 ślepymi-jak mówię tam nie usypiają ślepych miotów :angryy:: "obiad": Quote
oktawia6 Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 wiem że jutro jest święto dzisiaj też....ale one ich nie mają:placz: proszę zdjęcie z 8 listopada sobota: szczeniaczki-z drugiego miejsca budynku tego schroniska=płaczą o zabranie do domów-pomóżcie::help1: uratuj psa z tego schroniska Quote
auraa Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Oktawio Ty zawsze najgorsze bidy znajdujesz:shake:. One wszystkie z jednego miotu? Quote
Dorothy Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Ile tam jest tych szczeniat? 'w jakim wieku? chyba trzeba je brac z matkami?? Boze... Quote
basia0607 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Nie ma nic gorszego jak umierające szczenięta. Najlepiej by bylo aby poszły do domów z matkami ale wiem , że to małorealne. One potrzebują ciepła, opieki a nie padliny i zasikanej słomy. Doroty, masz jakiś pomysl ? . Cała Polska jest usiana takimi starsznymi miejscami jak ten z wątku.Wszędzie błagające oczy, wyciagnięte przez kraty łapki. ja po każdej wizycie w schronisku, kilka dni nie moge dojść do siebie. Quote
emdziolek Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 W jakim wieku są szczenieta i ile ich jest? Spróbuje załatwic jakis tymczas ale nie wiem czy sie uda. Moze u mnie sie uda wcisnac jakiegos szczylka do pokoju , mysle ze moja sucz bylaby zachwycona:evil_lol: potrzebuje informacji o wieku szczeniaków i czy są odrobaczone. Quote
malagos Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 ile tam jest psów? To prywatny folwark? no nie mogę :shake: i nie zrozumialam, po wypadku jest jeden, czy 2 psy? A jak ta pekinka? Udał się ją zabrać? Quote
nika28 Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Jezu jakie biedne :placz: Brak mi słów.... Quote
oktawia6 Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 [quote name='malagos'] ile tam jest psów? To prywatny folwark? no nie mogę :shake: i nie zrozumialam, po wypadku jest jeden, czy 2 psy? A jak ta pekinka? Udał się ją zabrać? dziękuję że tu przyszłyście-wczoraj walnęłam sobie proszek na noc i zasnęłam-bo ............jak widac na załączonych zdjęciach czemu-dobrze że nie piję i nie cpam-nic tylko wściekłośc mnie ogarnia i narasta:angryy: jest suczka malutka-ciutkę wieksza od kota: przy niej były 2 szczeniaki-ślepe-BYŁY-czy są jescze żyją nie wiem-koło niej surowe mięso rzucone-w jednej zagrodzie. (prosiłam faceta : niech pan je uśpi te ślepe, matce na da na blokadę pokarmu lub przeniesie z oboru do swej willi-odpowiedź brzmiała: "nie-przeżyją":lol:-to była odpowiedź) w drugiej zagrodzie szczeniaki wielkości miniturek króliczków w zagrodzie również z surowym mięsem, zero wody-były bez matki-tyle ile na fotce widac na pierwszej stronie) 8 szczeniaków razem. Malagos-Pekinka uratowana, tutaj jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pekinka-nuka-wyciagnieta-ze-schronu-kotliska-prosi-o-wsparcie-na-leczenie-123865/?highlight= Quote
oktawia6 Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 wiem że jest święto zmarłych - jednak pragnę by nie stały się jednym z nich.... Quote
basia0607 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Emdziolku, dziekuję , że dałaś sie tu zwabić. Quote
xxxx52 Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 SOS dla psiakow w potrzebie.DT ub DS nataychmiast potrzebne:placz: Quote
emdziolek Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Nie ma sprawy, porozsyłam info o psiakach, moze uda sie cos wymyslic. Jakby co pomoge w oglaszaniu,moge zrobic bannerki, potrzeba?? Quote
fizia Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 :-(:-(:-( ja równiez chętnie pomogę w ogłaszaniu...tylko tu potrzeba pilnej pomocy...niestety DT nie mogę zaoferować...:( To jakiś koszmar...co chwile są odkrywane nowe miejsca cierpienia... Quote
fizia Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Napisałam w dziale Domy tymczasowe http://www.dogomania.pl/forum/f937/szczeniaczki-z-obory-blagaja-o-dt-ds-bardzo-pilne-123917/#post11164473 Quote
Recommended Posts