Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to faktycznie dobry dzień-a jak ludzie adoptują szczeniaki to mówisz im o obowiązku sterylizacji/kastracji Basia?
chociaż zimny....ja stale myślę jak tam w nocy w oborze i czy szczury wychodzą...jeden szczur byłby większy od jednego szczeniaczka.
zaś te 2 ślepe-to jak chomiki z matką.

Posted

Ja mam w umowie adopcyjnej zapis o sterylizacji lub kastracji. Wszytkie moje wyadoptowanej to tej pory psy , ponad 80 są w pobliżu mnie. Jakoś przez dogo nie udało mi sie żadnego wyadoptować. Na dogo wchodzę tylko aby znależć jakąs biedę i przyjąć gdy dysponujemy wolnym miejscem.
Tak było z Krzyczkami , psami z Orzechowcow/ 2 nieadopcyjne/ , Elzą od Agaty 69. Teraz też czekam na suke z dogo. Dorosłe suki, wydajemy wysterylizowane i jakoś to leci. Wczoraj wydalismy rottka, zostal wykastrowany.

Boże sa tam szczury, przecież w Orzechowcach szczury zjadały szczeniaki.
Czy pojedziecie do tego schroniska jeszcze ?

Posted

basia0607 napisał(a):

Ja mam w umowie adopcyjnej zapis o sterylizacji lub kastracji. Wszytkie moje wyadoptowanej to tej pory psy , ponad 80 są w pobliżu mnie. Jakoś przez dogo nie udało mi sie żadnego wyadoptować. Na dogo wchodzę tylko aby znależć jakąs biedę i przyjąć gdy dysponujemy wolnym miejscem.
Tak było z Krzyczkami , psami z Orzechowcow/ 2 nieadopcyjne/ , Elzą od Agaty 69. Teraz też czekam na suke z dogo. Dorosłe suki, wydajemy wysterylizowane i jakoś to leci. Wczoraj wydalismy rottka, zostal wykastrowany.

Boże sa tam szczury, przecież w Orzechowcach szczury zjadały szczeniaki.
Czy pojedziecie do tego schroniska jeszcze ?

to super! oby każdy przestrzegał potem-super że mowicie o zabiegu!

szczury, szczury, pola, suowe mięso....zimno -

dziewczyna chce adoptowac Huskiego z tąd właśnie więc może się uda-również jest z Warszawy

Posted

oktawia6 napisał(a):
to super! oby każdy przestrzegał potem-super że mowicie o zabiegu!

szczury, szczury, pola, suowe mięso....zimno -

dziewczyna chce adoptowac Huskiego z tąd właśnie więc może się uda-również jest z Warszawy

Mamy pieniądze na sterylki i gdy ktoś próbuje się wymigać sterylizujemy 'swoje suki' gdy osiagną odpowiedni wiek. To jest dobry atut w wyadoptowaniu suczek, ktore mają mniejszy popyt..

Posted

to jest bardzo ważne-koty blokowe też-bo na drzewach nie rosną male kociaki-tylko para wystarczy by potem się zaczęło-a najlepiej urwac to sterylizując-priorytet.

a te czekają i spac przez nie nie mogę:placz:

Posted

MartynaP napisał(a):

jesli udałoby sie zorganizowac transpotr wezne na tymczas najmniejszego z nich.

czy takie "schronisko" to normalna rzecz? przeciez rece opadaja :-(

Martyna-może 2?:oops::modla:

gdzie mieszkasz? na Śląsku? zaraz wrzucę na wątek transportowy prośbę o transport.

Posted

wiesz ze nawet wszystkie bym je wzieła :placz:
ale nie dam rady mam dwojke dzieci w tym jedno male i nie dam rady z dwoma szczeniorami :shake:
Jestem ze ślaska jakby byl transport gdzies w moje strony -nie koniecznie do samego będzina to tez super jakos postaram sie dojechac ;)

Posted

[quote name='MartynaP']
wiesz ze nawet wszystkie bym je wzieła :placz:
ale nie dam rady mam dwojke dzieci w tym jedno male i nie dam rady z dwoma szczeniorami :shake:
Jestem ze ślaska jakby byl transport gdzies w moje strony -nie koniecznie do samego będzina to tez super jakos postaram sie dojechac ;)

rozumiem Martyna

wpisałam prośbę o transport dla 1 szczeniaczka na wątku transportowym:
http://www.dogomania.pl/forum/f521/watek-transportowy-kasujcie-nieaktualnie-posty-24359/

wpiszę też Twoją ofertę na pierwszy post tego wątku!
dziękuję Cię bardzo:placz::loveu:

może ktoś jeszcze pomóc?:placz:pomóc z resztą szczeniaczków i transport dla Martynki?

Posted

jutro będę po południu dopiero na necie-nie pozwólcie by ten wątek spadał.

zamówiłam tez banery.

pytajcie się kto może zawieźc jednego maluszka do Martyny-
(sugeruję tego co odganili go przy jedzeniu-ten rudy z koryta).

tamte 2 ślepe.....śmiem wątpic co z nimi-jak się czują jak mamtka karmiąca się czuje-i wogóle...

Posted

Czy mała suczka z noskiem wystającym miedzy kratami a murem ze zdjęc jest dorosła? Jesli znalazłby sie transport dla szczeniaka do MartynyP, to ja też mogę wziąć jedną suczkę. Tylko, ze to koniecznie musi być dziewczyna, najlepiej dorosła i nie może mieć nosówki czy parwo, bo mam swoje szczenięta. Dowiedzcie sie o tą sunię z maluszkami. Jutro chyba moja tymczasowiczka Dama jedzie do nowego domu. Zostaje Zgrozia i Cassie, więc wtedy mogłabym wziąć rodzinkę, jesli żyją. Jakby udało się znaleźć jakis transport to prosze o wiadomość.

Posted

Jaaga napisał(a):
Czy mała suczka z noskiem wystającym miedzy kratami a murem ze zdjęc jest dorosła? Jesli znalazłby sie transport dla szczeniaka do MartynyP, to ja też mogę wziąć jedną suczkę. Tylko, ze to koniecznie musi być dziewczyna, najlepiej dorosła i nie może mieć nosówki czy parwo, bo mam swoje szczenięta. Dowiedzcie sie o tą sunię z maluszkami. Jutro chyba moja tymczasowiczka Dama jedzie do nowego domu. Zostaje Zgrozia i Cassie, więc wtedy mogłabym wziąć rodzinkę, jesli żyją. Jakby udało się znaleźć jakis transport to prosze o wiadomość.

Jaaga kochana jestes :loveu: To dogadujcie sié z Jaagá, trzeba kuc zelazo :multi:

Posted

[quote name='Jaaga']

dziękuję:placz:
tak to jest suczka-wielkości kota-szczupła drobna-bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem

o tą ze ślepymi? dobrze-choc boję się że już nie żyją-sprawdzę jednak

szczeniaczek jeden ma tymczas u Martyny-transport potrzebny tylko!!!

dziękuję wszystkim dziewczynom, że czuwałyście dzisiaj nad tym wątkiem dziś

oto banery zrobiła Brucio-bierzcie kto wolny do podpisów:

skopiuję je też na pierwszą stronę wątku

Posted

Oktawia, tą sunię z nosem wystającym z krat wzięłaby moja mama, a tą od dzieci, nawet jesli nie przeżyły, wezmę ja. Szkoda zostawić biedną sunię, bo ona bedzie tam strasznie cierpieć po ewentualnej stracie maluchów.
Miałam odwiedzić jeszcze jedno śląskie schronisko i zabrać suczkę, ale te są w gorszej sytuacji.

Posted

Dobrze , że jest jakaś nadzieja dla tych biedaków ! Tych z tego schroniska ale spać nie daje swiadomość , że takich tragedii jest w Polsce masa.
Szkoda maluchów, szkoda ich matek z te stare brzydkie zostają, tak jest u mnie . Najmniejsze szczeniaczki szybko znajdują domy, potem psy mlode , ładne, a te koślawe , te z jednym okiem, pozostają -- te są najkochańsze.