Kar0la Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Szkoda zmarnować takiej szansy. Czyli potrzebny jest transport z okolic Kutna do Łodzi na sobotę lub niedzielę dla 3 suczek? Jaaga kiedy dokładnie Twój mąż będzie wracał? Jeśli dobrze zrozumiałam to możliwy jest zwrot kosztów paliwa? Zapytam czy ktoś nie mógłby pojechać. Quote
MartynaP Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 oktawia czy oprócz tego ktorego ja chce wziasc jest jeszcze jakis malutki-taki wiesz mały nieporadny co go te wieksze odpychaja Quote
Jaaga Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Kar0la napisał(a):Szkoda zmarnować takiej szansy. Czy potrzebny jest transport z okolic Kutna do Łodzi na sobotę lub niedzielę dla 3 suczek? Jaaga kiedy dokładnie Twój mąż będzie wracał? Jeśli dobrze zrozumiałam to możliwy jest zwrot kosztów paliwa? Zapytam czy ktoś nie mógłby pojechać. Mój mąż będzie w Łodzi i w sobotę i niedzielę. Po zakończeniu wystawy, czyli ok. godz. 18 każdego z tych dni mógłby zabrać psy ze sobą. Transport byłby potrzebny dla szczeniaka dla Martyny i dla tych suczek, które mają trafić do mnie. Ja wzięłabym tą maleńką sunię ze zdjęcia + mamę osesków, jesli jeszcze żyje i może być jeszcze jakas spokojna suczka. Czyli na dzień dzisiejszy to są 4 psy i ew. dwa maluszki, ale to chyba wątpliwe. Ja zaopatrzyłabym męża w 2-3 dodatkowe transporterki Wiecej nie dam rady, bo mamy ciasny samochód. Na paliwo mam 110 zł. Tylko ktos musiałby zabrać suczki ze schroniska i dowieźć je do Łodzi, zeby akcja sie powiodła. Quote
emilia2280 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 jesli ktos sié zgodzi uzyczyc samochodu i czasu, pokryjé reszté kosztów podrózy piesków do Jaagi Quote
Kar0la Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Matko co ja wybździłam w tym poprzednim poście.:crazyeye: Nie po polsku mi wyszło. No, ale nie istotne. Ważne jest to, że dalej nie ma transportu. :-( Ja nie bardzo mam jak pojechać. Quote
AgaiTheta Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Podnoszę, z politowaniem co do niektórych wypowiedzi, nie omieszkam się do nich odnieść w stosownym wątku. Nie mam czasu grzebać, jaki transport i gdzie jest potrzebny? Quote
Kara. Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Z Kutna jest Dorota-Phoenix. Może będzie mogła pomóc. Dogomania Forum - Zobacz Profil: Dorota_Phoenix Quote
Kara. Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 A z Łodzi na pewno auto ma modliszka84 i Moriaaa Quote
Kar0la Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Moriaaa nie mieszka już w Łodzi i ma pod opieką kilka fundacyjnych psów. Nie wiem czy będzie miała czas by jechać do Kutna. Reno wyjeżdża. Zaraz napiszę do Modliszki. Quote
AgaiTheta Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 prosze napiszcie mi skad dokad, ile psow, jakie psy Quote
MartynaP Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 AgaiTheta napisał(a):prosze napiszcie mi skad dokad, ile psow, jakie psy Transport miałby byc z Kotliska do Łodzi-z Łodzi przywiózłby je na śląsk mąż Jaagi. Maja byc 4 psy +możliwe że dwa malutkie glutki bo wśród tych 4 jest mama z 2 szczeniakami (tylko niewiadomo czy one jeszcze są) Mam nadzieje ze nic nie pomieszałam :roll: Quote
oktawia6 Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 MartynaP napisał(a): oktawia czy oprócz tego ktorego ja chce wziasc jest jeszcze jakis malutki-taki wiesz mały nieporadny co go te wieksze odpychaja widziałam jakiś drugi się snuł:roll: mogą was tam do obory nie wpuścic....dzisiaj odmówiono adopcji Huskiego dziewczynie-już była gotowa do drogi....szkoda bo prosiłam ją by beze mnie nic nie robiła w pojedynkę....załamuje mnie to wszystko.... Quote
basia0607 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 oktawia6 napisał(a):widziałam jakiś drugi się snuł:roll: mogą was tam do obory nie wpuścic....dzisiaj odmówiono adopcji Huskiego dziewczynie-już była gotowa do drogi....szkoda bo prosiłam ją by beze mnie nic nie robiła w pojedynkę....załamuje mnie to wszystko.... Dlaczego nie wydali psa ??? Quote
Jaaga Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Nie ma co szaleć z transportem, jeśli nie będzie miał kto zabrać tych psów ze schroniska :shake:. Przecież po to jest schronisko, zeby wydawać zwierzęta. Nie można interweniować u lokalnych władz, że odmawiają adopcji? Może nie chcieli wydać z jakiegoś powodu tego akurat psa? Ktoś przecież musiał dać zgodę na utworzenie tego schroniska :crazyeye: Swoją drogą dziwi mnie, że stodoła została uznana za odpowiednie miejsce na prowadzenie takiej działalności :cool1:. Ciekawe, że u nas w schronisku ciągle są przeprowadzane różne kontrole, a tam takowe nie trafiają? Na dzień dzisiejszy pilnie jest potrzebny ktoś, kto pojechałby do schroniska zabrać wszystkie te psy i płatny transport do Łodzi. Po niedzieli trzeba będzie szukać także transportu do Katowic. Quote
scarlet Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Jaaga napisał(a):Najważniejsze, żeby znalazła sie osoba, która pojechałaby tam. To są kundelki, wiec niezbyt powinno im na nich zależeć. Kto mógły jechać do schroniska po psy? cholewka jasna - bezradność mnie dobija :angryy: a ktoś z rejonu Łodzi nie może na tymczas zabrać? może znalazłby się choć transport do częstochowy - to już troszkę bliżej nas Quote
scarlet Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Kar0la napisał(a):Scarlet najlepszym i najprostszym rozwiązaniem byłoby zabranie ich jutro lub pojutrze do Łodzi, a do Katowic psiaki pojechałyby z mężem Jaagi. Potrzebny jest tylko ktoś kto pojedzie na odcinku Kutno-Łódź. z Kutna do Łodzi to jak rzut beretem :/ na mapie dogo ktoś patrzył? Quote
Kar0la Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Czekam na odpowiedź odnośnie transportu. Jeszcze nic konkretnego nie wiem. Nie wiem czy się uda. Scarlet najlepszym i najprostszym rozwiązaniem byłoby zabranie ich jutro lub pojutrze do Łodzi, a do Katowic psiaki pojechałyby z mężem Jaagi. Potrzebny jest tylko ktoś kto pojedzie na odcinku Kutno-Łódź. Z wzięciem ich na tymczas w Łodzi to nie takie proste. Prawie każdy zapsiony, a to będą 4 psy, które do tego moga być chore. Quote
scarlet Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 oktawia masz pilne pw proszĘ odpisz - chodzi o transport z kutna do Łodzi!!!!!!!!! Quote
Jaaga Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Jak już pisałam wcześniej mogę wziąć tylko zdrowe psy, bez oznak chorób zakaźnych, bo mam za dużo psów w domu, zeby ryzykować. Jeśli nie te, to inne. Ważne, zeby jakiekolwiek trafiły do nas. Czy naprawdę nikt nie może pomóc w zabraniu ich ze schroniska i dostarczeniu do Łodzi :roll:? Quote
scarlet Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Jaaga napisał(a):Jak już pisałam wcześniej mogę wziąć tylko zdrowe psy, bez oznak chorób zakaźnych, bo mam za dużo psów w domu, zeby ryzykować. Jeśli nie te, to inne. Ważne, zeby jakiekolwiek trafiły do nas. Czy naprawdę nikt nie może pomóc w zabraniu ich ze schroniska i dostarczeniu do Łodzi :roll:? jAGA MAM TRANSPORT Z kUTNA DO łODZI NA NIEDZIELE - ALE POTRZEBUJĘ SZCZEGÓŁÓW DLATEGO CZEKAM NA oKTAWIĘ - MUSZE WIEDZIEĆ ILE PSÓW ITD................ Quote
Jaaga Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Czyli z transportu nici? To może dałoby się dziś wyciągnąć choć 2 psy i zawieźć je bezpośrednio do mojego męża do Łodzi, skoro ktoś, kto miał je odebrać z Łodzi nie może pomóc? Wystawa ma sie kończyć ok. godz.18-19. Na transport przecież są pieniądze :roll:. Jeśli tym psom nie uda się teraz załatwić transportu na odcinku 50 km, to później do Będzina czy Katowic na kolejne 190 km tym bardziej nikt nie pomoże. Szkoda zakładać wątki psom ze schronisk, z których nikt z okolicy ich nie wyciągnie :shake:. Czy naprawdę nikt z Kutna nie może tym biedakom pomóc? Z Martyną dajemy domy tymczasowe, ja i Emilia proponujemy pieniądze na paliwo, a mimo to brak lokalnego wsparcia. Quote
oktawia6 Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 dostałam informację że jest możliwośc transportu do Łodzi-Joasia zadzwoniła-za półtorej godziny mogę wyjśc z domu-wyruszymy wtedo do tego schroniska i do Łodzi-w Łodzi możemy byc na miejscu około 13/14 Quote
scarlet Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Kar0la napisał(a):Kurcze to w końcu jest transport czy nie ma? W czym teraz jest problem? Zaraz poczytam wcześniejsze posty. transport na slask jest - Oktawia dziś może po pieski pojechać szukamy kogos z łodzi kto przetrzymałby je do godziny 19 (koniec wystawy) i w łodzi przekazał osobie, która przywiezie je na śląsk Quote
Kar0la Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Już doczytałam. Czyli kochana Jo pojedzie. Ile tych psiaków w końcu będzie 3-4? Będzie jeden szczeniak i 3 dorosłe? Quote
oktawia6 Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 mają byc 2 szczeniaki i 2 dorosłe-nie wiem Jaga wie Quote
Recommended Posts