fizia Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Niestety ogrom tego psiego nieszczęścia jest przybijający...:( Oby się chociaż tym biedakom z obory odało! Quote
oktawia6 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 [quote name='basia0607'] Dobrze , że jest jakaś nadzieja dla tych biedaków ! Tych z tego schroniska ale spać nie daje swiadomość , że takich tragedii jest w Polsce masa. Szkoda maluchów, szkoda ich matek z te stare brzydkie zostają, tak jest u mnie . Najmniejsze szczeniaczki szybko znajdują domy, potem psy mlode , ładne, a te koślawe , te z jednym okiem, pozostają -- te są najkochańsze. tak to oczywiśta prawda. Jagaa-nie wiem jak Ci dziękowac:shake::placz: teraz tylko transport-tylko o to chodzi TRANSPORT POTRZEBNY!!! POMOCY!:modla::Help_2: Quote
fizia Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 potrzebny trasnport z Kotliska 13 (6 km przed Kutnem) na Śląsk Quote
xmartix Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 co to za schron w ogóle!!! :angryy: on tak oficjalnie? Quote
MartynaP Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Podnosze-pilnie transport dla maluchów Quote
xmartix Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 można pieska zawieść do Łodzi a z Łodzi są jakieś ciotki co jeżdżą.. Quote
NaamahsChild Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Jak mi załatwicie transport do Wrocławia, to na Śląsk mogę przewieźć pieska. Gdzie dokładnie? Quote
Jaaga Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Może rzeczywiście zorganizować transport do Łodzi i na wątku łódzkim i katowickim zapytać, czy ktoś nie jedzie tą trasą. Jest to bardzo popularna droga. Mój mąż w sobotę i niedzielę jedzie do Łodzi na wystawę kotów. Gdyby jakoś udało się dowieźć psy do Łodzi, to zabrałby je po zakończeniu wystawy. Tylko nie da rady 3 na raz, bo nie opanuje sam tylu zwierząt. Quote
MartynaP Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 NaamahsChild napisał(a):Jak mi załatwicie transport do Wrocławia, to na Śląsk mogę przewieźć pieska. Gdzie dokładnie? dokładnie to okolice Będzina ale wiadomo ze jak bedzie sosnowiec dąbrowa itp. to ja postaram sie podjechac. Quote
oktawia6 Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 czyli obecnie szukamy transportu do Wrocławia a z Wrocka Namaas oferuje pomoc-czy mam zmienic prośbę na wątku transportowym? odnośnie matki z szczeniakami-zakładam że ..........ona była naprawdę mała-one wielkości kotleta mielonego-wówczas nalezy umieści matkę ze szczeniakami tylko i wyłącznie w transporterze-przypiąc pasem bezpieczeństwa dodatkowo. Quote
Jaaga Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Może jednocześnie szukać i do Łodzi i do Wrocławia? Czy gdyby ktoś zgłosił się z transportem do Wrocławia, to możliwy byłby transport z Wrocławia wszystkich trzech psów? Mogłabym wtedy odebrać je w Katowicach na autostradzie wrocławskiej i szczeniaka dowieźć do Będzina do Martyny, bo to już blisko. Gdyby z Łodzią się udało, to mąż może zabrać jeszcze jeden transporterek z domu. Tylko i tak nie dałby rady jechać z 2 kotami i 3 psami, a 5 transporterków to nie mam. Quote
MartynaP Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Czyli transport albo na śląsk albo do Łodzi albo do Wrocławia? Tez musze zmienic jak cos bo zalozylam tez watek na transportowym :roll: Quote
NaamahsChild Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Ja będę jechać pociągiem, mam koci transporterek, dałabym radę chyba:diabloti: Quote
Rybc!a Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 basia0607 napisał(a): Dorosłe suki, wydajemy wysterylizowane i jakoś to leci. Które suki zostały wysterylizowane? Nic nam o tym nie mówiłaś ? Quote
oktawia6 Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 jeszcze raz proszę-może ktoś zauważy prośbę o transport!!! Quote
Jaaga Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Wczoraj wydałam Damę. Po dzisiejszej wiadomości z nowego domu zapowiada się na udaną adopcję. jeśli wszystko będzie dalej w porządku, to mogłabym przyjąć nawet dwie suczki, jedną małą do domu, drugą większą do kojca. Tylko nie dam rady ze sterylizacją, bo u nas kosztuje teraz 250 zł. Czyli w sumie byłyby DT dla 4 psów. Również ponawiam prośbę o transport. Będzie coraz zimniej, a tu czekają ciepłe miejsca i pełna miska. Quote
Jaaga Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Trochę dziwnie pisze się na wątku, w którym nie poruszany jest temat zwierząt, których miał dotyczyć :roll:. Chciałam napisać, że z pieniędzy nazbieranych na moją Damę zostało jeszcze trochę. Połowę, czyli 55 zł mogę przeznaczyć na transport dla suczek. Nie jest tego wiele, ale zawsze coś. Może ktoś z okolicy Kutna zgodziłby się je podwieźć gdzieś bliżej, żeby miały szansę do mnie trafić? Quote
malagos Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Jaaga napisał(a):Wczoraj wydałam Damę. Po dzisiejszej wiadomości z nowego domu zapowiada się na udaną adopcję. jeśli wszystko będzie dalej w porządku, to mogłabym przyjąć nawet dwie suczki, jedną małą do domu, drugą większą do kojca. Tylko nie dam rady ze sterylizacją, bo u nas kosztuje teraz 250 zł. Czyli w sumie byłyby DT dla 4 psów. Również ponawiam prośbę o transport. Będzie coraz zimniej, a tu czekają ciepłe miejsca i pełna miska. szkoda, zeby taka propozycja zaginęła wsrod powodzi postów... Quote
Jaaga Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Chyba jednak takie podbijanie nie ma sensu :shake:. Sytuacja w schronisku nie jest ciekawa, a czas mija. Ja też nie będę wiecznie czekać, bo szkoda mi wolnego miejsca i upływającego czasu i w końcu wybiorę się do pobliskiego schroniska po jakąś biedę. Gdyby ktos dysponował samochodem i mógł ze mną jechać, to sama pojechałabym tam. Niestety, nie mam jak. Oferuję więc DT dla 3 psów i troche kasy na transport, wiecej nie dam rady pomóc. Jeszcze raz apeluje o pomoc w transporcie do Łodzi. Tam jest ok. 300 psów, a zainteresowanie nimi prawie żadne :-(. Gdyby sie udało, już w sobotę lub niedziele psy mogłyby trafic do nas. Quote
Jaaga Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Mam zgodę na przekazanie całości pieniędzy od Damy na rzecz suczek. Czyli mam 110 zł na transport. Może ktoś dowiezie psiaki do Łodzi? Pewnie szczeniaczki oseski nie przeżyły, ale chociaż ich mamie i tym pozostałym niech sie uda. Quote
Recommended Posts