Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zgadzam się... alarm przynajmniej wie co ma robić a szczeniaka trzeba nauczyć... albo q ogóle nie kupować psiaka jeśli nie ma się zamiaru nic prócz jedzenia dawać

Posted

[quote name='aina155']Dzisiaj w sklepie zoologicznym dowiedzialam sie, ze pinczer min. jest wiekszy od ratlerka :crazyeye: Tak powiedzial pan ze sklepu sprzedajac pani-wlascicielce szelki dla pinczerka. Nie chcialam sie narazac mowiac, ze nie ma takiej rasy jak ratlerek :diabloti:[/quote]
Ja nawet tu na forum pokłóciłam sie o to z dogomaniaczką, bo twierdziła, ze ratlerki powinno kupować sie tylko z hodowli z rodowodem :shake:

Posted

[quote name='madeleine']a każdy bernardyn to beethoven :evil_lol:[/quote]
A czy ktoś pamieta, jak miał na imię wodołaz z filmu o chłopcu i psie? Dawno temu.... Czy to był "Bella i Sebastian"?

Posted

Przepraszam za offa, ale jest szansa dla wielu piesków , może się uda, warto spróbować, ;)

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f402/pomocy-moge-wygrac-50-tys-na-pomoc-psom-143067/#post12711740[/URL]

Posted

no w sumie lepiej kupić z hodowli z papierem z tego względu że ma się pewność że nie powinno być chorób.. ale nikomu się nie nakaże żeby kupować tylko w hodowlach.. ludzie jak sami zechą to albo kupią labo nie.. a że najczęściej tańsze są te bez papierów to już nie ma mamy wpływu gdzie ludzie kupują.. osobiście jestem za tym żeby sprawdzać warunki jakiejkolwiek hodowli (czy to zarejestrwoanej czy nie)... od razu uprzedzam nie wspieram jednej ani drugiej strony tylko chcę powiedzieć że każda ze stron w sumie ma swoje racje..

Posted

[quote name='Kaidar']no w sumie lepiej kupić z hodowli z papierem z tego względu że ma się pewność że nie powinno być chorób.. ale nikomu się nie nakaże żeby kupować tylko w hodowlach.. ludzie jak sami zechą to albo kupią labo nie.. a że najczęściej tańsze są te bez papierów to już nie ma mamy wpływu gdzie ludzie kupują.. osobiście jestem za tym żeby sprawdzać warunki jakiejkolwiek hodowli (czy to zarejestrwoanej czy nie)... od razu uprzedzam nie wspieram jednej ani drugiej strony tylko chcę powiedzieć że każda ze stron w sumie ma swoje racje..[/QUOTE]

Ale nic by nie bylo smiesznego wtym, zeby kupowac tylko w hodwli z tym, ze NIE MA takiej rasy jak ratlerek. Jest pinczer miniaturowy.

No i jest jeszcze rasa nie uznana przez FCI zwana "praskim ratlerkiem", ale moge sobie dac glowe uciac, ze to nie o pieska tej rasy chodzilo. O "praskich ratlerkach" jakos niedawno byl artykol w Przyjacielu psie

Posted

[quote name='malagos']A czy ktoś pamieta, jak miał na imię wodołaz z filmu o chłopcu i psie? Dawno temu.... Czy to był "Bella i Sebastian"?[/quote]

ja dawno temu miałam książki o takim tytule, z tym że na okładce był biały pies, ale pamiętam jak przez mgłę.

Posted

[quote name='malagos']A czy ktoś pamieta, jak miał na imię wodołaz z filmu o chłopcu i psie? Dawno temu.... Czy to był "Bella i Sebastian"?[/QUOTE]
Czytałam książkę (daaawno temu) "Bella i Sebastian" i z tego co pamiętam to Bella była podhalanem. Filmu nie oglądalam, więc nie wiem jaki pies tam grał.

Co do psa oddanego, bo nie szczekał- Hexolina jak śpi to nie słyszy czasem jak ktoś wchodzi. Śmiejemy się z niej, że jest naszym 'psem obronnym, którego trzeba bronić' :evil_lol:. Wcześniej była nazywana psem zaczepno-obronnym- najpierw zaczepia a później jej bronić trzeba (dotyczyło to kotów ;))

Posted

[quote name='*Monia*']Hexolina jak śpi to nie słyszy czasem jak ktoś wchodzi. Śmiejemy się z niej, że jest naszym 'psem obronnym, którego trzeba bronić' :evil_lol:. Wcześniej była nazywana psem zaczepno-obronnym- najpierw zaczepia a później jej bronić trzeba (dotyczyło to kotów ;))[/QUOTE]

Ja mam takie dwa przypadki w domu i żeby było śmieszniej to psy leżą sobie w najlepsze a moje kocisko przegania psy z podwórka i domu pilnuje:cool3::roll:

Posted

kilka lat temu byłam z mamą na poczcie i zabrałyśmy psa. ja czekałam z nim na zewnątrz a mama płaciła rachunki. podeszła do mnie kobieta i się zapytała czy po pies czy suczka ja odparłam ze pies to ona się mnie zapytała czy bym nie chciała by mój piesek został ojcem ..... kilkuletniej dziewczynce ... ja powiedziałam ze NIE :P

Posted

[FONT=Georgia]byłam nad wodą z Dropsem, no i Najki też był.
dzieci zobaczyły, to zaczęły się zachwycać i ustaliły, że Najki to mamusia, a Dropsiu córeczka. :lol:[/FONT]

Posted

Ja jak byłam na spacerze z moją Dorą (onek) usłyszałam jak pan mówi do dzieci:
"Czerwone kapturki idźcie szybciej bo was ten wilczek zje" :D

Albo wczoraj na spacerze z Dianą (york) usłyszałam, że inne rasy psów się nienawidzą :roll:

Posted

jakoś w tą nienawiść nie wierzę.. mój jak zobaczy takiego włóczykija (psiaka który często szwęda się po okolicy bo ucieka z działki) to tak piszczy że głowa mała bo chce się z nim bawić... włóczykij tak samo reaguje...

Posted

[quote name='malagos']A czy ktoś pamieta, jak miał na imię wodołaz z filmu o chłopcu i psie? Dawno temu.... Czy to był "Bella i Sebastian"?[/QUOTE]

Raczej nie, w książce "Bella i Sebastian" był pies pirenejski górski, duży i biały, więc ni w ząb nie podobny do wodołaza. Chyba, że właśnie wodołaza mimo wszystko wsadzono do tej roli, co wcale by mnie nie zdziwiło :cool1:

Posted

ostatnio moj wujek zwrocił sasiadce uwage, ktora chodzi z psem na smyczy obok jego samochodu, ze jak widzi, że jej pies obsikuje opone samochodu, to niech na to reaguje. I wtedy co odpowiedziała sąsiadka? Że to napewno nie jej piesek tak robi tylko ten mały, z którym wujek czasami chodzi na spacery.

Uwaga: ten mały to szczeniak beagle, do tego suczka :razz: :razz: :lol: