Neczka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Kudłata napisał(a):Ech, ludzie są bardzo fajni... W tamtym tygodniu bodajże była u nas akcja miesiecznika "Mój Pies" zerwijmy łańcuchy, czytałam komentarze na temat tej akcji na gazecie wyborczej kilka dni temu i co? Wiekszośc osób uznała, że nie powinno się spuszczac psów z łańcuchów bo wbiegaja na ulicę i powodują wypadki...I nie wspominając o tym, że 98% osób nie rozumie tekstu pisanego - tytuł akcji potraktowali dosłownie, że kto ma psa na łańcuchu to powinien go natychmiast wypuścic na wolnośc... Nie wspominając o tym, że były wpisy o tym, że przeciez na łańcuchu to prawie to samo co na ogrodzie... Tylko ze dwa wpisy były pozytywne. Może dzisiaj już jest lepiej. Załamka Wczoraj pod Galerią Grafficą była ta akcja. Siedzieliśmy przy budzie, było nawet sporo osób. Petycję podpisało tylu przechodniów, że miejsca w tabelkach zabrakło :) ...a miny ludzi w autobusach i samochodach - bezcenne :D ...niestety zdarzały się też tzw. "wiejskie chłopy" - tacy, którzy to właśnie uważają, że wszystkie psy powinny być uwiązane na łańcuchach, którzy pukali się w głowę itd. Ale na szczęście tych rozumnych ludzi było więcej. Jeszcze kilka takich akcji i może co to niektórzy zastanowią się, zanim skrzywdzą zwierzę...:roll: Quote
albiemu Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 jeden dzień na łańcuchu zapewne poszerzył by punkt widzenia ... Kurcze, dlaczego ludzie mają taki wielki problem z postawieniem się na czyimś miejscu i zrozumieniem ... Quote
Neczka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Nie chcą się postawić na miejscu psa, bo przecież to TYLKO pies, a człowiek jest AŻ człowiekiem. Dla nich zawsze tak było i będzie, a banda debili siedzących na środku miasta przy budzie na łańcuchu, to ludzie psychicznie chorzy, znani także jako "ta dzisiejsza młodzież:watpliwy:"... Quote
ewatr Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='Neczka']..... a banda debili siedzących na środku miasta przy budzie na łańcuchu, to ludzie psychicznie chorzy, znani także jako "ta dzisiejsza młodzież:watpliwy:"... Neczuniu miło mi :diabloti:;):sweetCyb: Quote
Neczka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 No chyba nie nie uważasz się za inniejszą, jak wszyscy to wszyscy. Ważny jest cel, a nie wiek :lol!::loveu: Quote
ewatr Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Neczka napisał(a):No chyba nie nie uważasz się za inniejszą, jak wszyscy to wszyscy. Ważny jest cel, a nie wiek :lol!::loveu: No to baaa jasne , że sie uważam przecież juz na hasło "dziewczyny" reaguje :eviltong: to czego bym miała sie z dzisiejsza młodzieża nie identyfikowac ;) Quote
orpha Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 a wszytsko to wynika z tego ( no moze nie wszytsko ,ale w bardzo duzym stopniu ) , ze nieedukuje sie młodziezy , zamast kazac sie dzieciakom uczyc na pamiec budowy oka lepiej byloby zrobic pare lekcji o wspolzyciu ze zwerzetami domowymi i nie tylko domowymi , zabrac na lekcje fdo schroniska itp. Quote
albiemu Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 prościej o oku słowo w tlen wywalić niż tyłek fizycznie ruszyć .... Quote
KasiaBajkowa Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Kochani, a może by tak zrobić jakieś wykładziki na te tematy w np. przedszkolach?? W tym gdzie moja córeczka chodzi pani dr. na pewno by się zgodziła. Mnie też przeraża fakt propagowania cyrku ze zwierzętami. Największe zaskoczenie było jak poszłam do zieleniaka i tam także leżały "darmowe wejściówki dla dzieci do 7 r. życia". MASAKRA!!!!! Wracając do tematu Śnieżynki :D Musimy szybciutko znaleźć jej domek, jest tego WARTA jak każdy inny psiak :D Ludzie są durni, nie martwią się innego człowieka to o zwierzęta będą się martwić?? (Trzeba by było ich pozamykać w kojcach, bez schronienia w paskudną pogodę, deszcz, burzę, śnie itd. Gdyby tak spędzili choć jedną dobę, może ale zaznaczam "może" zrozumieli by o co chodzi. Lub powiedzieć takiemu że jak oślepnie na starość np. zaćma to robimy eutanazję, no bo po co ma się męczyć?? ). Śnieżynka wachluje ogonkiem, chce się miziać, zaczyna podbijać rękę po głaski. Normalnie co za psiak :D:D:D:D Pozdrawiamy serdecznie wszystkich dogo... Kasiu i Asiu to ja bardzo się cieszę że poznałam w naszym regionie takie osoby. Moja różowa księżniczka i zakręcona rodzinka: dziękujemy za pozdrowienia :D:D:D :*:*:*:*:* Quote
mru Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 ale ludzie w głowach mają nas...ane :eviltong: skąd oni się biorą? ta uwaga aż się niepoważna się wydaje Quote
orpha Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 KAsiu bajkowa wlasnie mam taki plan tyle ze w technikum u mojej córki , rozmawialam juz z pania dyrektor i ona nie widzi przeszkod , teraz tylko musze pomyslec nad tym co bym chciala tam zrobic , tak czy siak moim zamierzeniem jest zeby to nie byla jednorazowa akcja. Mam nadzieje ze mlodziez sie wciagnie i bedzie ciagnela temat w szkole. Poki co zbieram ludzi w Wawie bo sama tego nie ogarne a jesli macie jakies sugestie i pomysly to bardzo chetnie je wysłucham :) Quote
KasiaBajkowa Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Orpha wiem że na Szansie są takie "przygotowania" http://www.pomocgoldenom**********/inne,3/piszcie-wasze-opinie,1875.html Wiem także że na Śląsku dziewczyny taką kampanię zrobiły, przy przekazaniu mi Bajeczki Karina od Kleo opowiadała o takich wizytach chyba w szkołach, ale nie jestem pewna (skleroza nie boli...). Pozdrawiamy Bajecznie Śnieżkowato :) Quote
Kudłata Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Kasiu daj proszę na szansę naszą goldenkę z Orzechowiec http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=122108 fajnie byłoby gdyby trafiła do miłośnika rasy. Quote
Neczka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Śnieżka chyba się nie obrazi, za małego... :hmmmm: no nie do końca małego :eviltong: offa ;) Zapraszam na wątek ONki Anatolijskiej ;) ...Cory. (klik w zdjęcie) Quote
iwi10 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Nareszcie wróciłam do domu no i dogo działa. Pięknie opisałaś podróż z śnieżką. Ludzie to jednak prostaki jak można skreślać psa tylko dlatego że jest niewidomy, przecież na zdjęciach widać jak ona się cieszy życiem. Quote
KasiaBajkowa Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Dziś dziewczęta zostały same na osiem godz. miała wpaść moja opiekunka, niestety nie dała rady. Baja była sobie w dużym pokoju, a Śnieżynka miała do dyspozycji przedpokój i kuchnię. Jak wracałam byłam pełna obaw, że drzwi nie mam w pokoju, dziewczyny pewnie "pokłócone" na grandę, na prawdę byłam zdenerwowana. Przecież długo nikogo nie było. Już na wstępie sąsiad zapytał gdzie mam te psice ? Zgłupiałam, i zapytałam czemu takie pytanie mi zadaje. Odparł że w ogóle ich nie słychać :D:D:D:D:D:D Oczywiście kiedy weszłam, przywitałam miziakami Śnieżynkę i Bajeczkę. Wyprzeciągały się okropaśnie, bo one się już dziś wyspały, i od razu spacerki x 2. Z Bajeczką króciutki tylko siku i kupka, i ze Śnieżką ok. 30 min. Zaraz po przyjściu ze Śnieżaną do domciu, ponownie ubrałam Bajeczkę i poszłyśmy sobie na długaaaaaaaaaaśny spacerek w towarzystwie Mari i Norki :D Teraz dziewczyny są już po kolacji, i śpią :o na marginesie to ILE MOŻNA SPAĆ?????? Za chwilkę nast. spacerek Śnieżanki :D P.S. dobrze że dzieci mam w miarę zdyscyplinowane juz i nawet posprzatały u siebie w pokoju (bo na to juz nie mam czasu :twisted: ), Oskarek zrobił zadanie, pograł na gitarce ufffff jak dobrze :D:D:D Quote
Neczka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 No cudna ona jest ! :loveu::loveu::loveu: ...mogłabym upomnieć się jeszcze o kilka fotek naszego cuda ? :loveu::eviltong: Quote
j3nny Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 wiedziałam, że tak będzie :evil_lol: czyli Śnieżka w dodatku grzecznie zostaje sama w domku :) :multi: Quote
mru Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 muszę o tym wspomnieć w pierwszym z pracy poprawię edit: no już wyedytowałam pierwszy post zanim się zdążyliście zorientować ;) Quote
ewatr Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Juz tu chyba mówiłam ;) Mądra dziewczynka z niej baardzo mądra :loveu: żeby tylko znalazła swoje miejsce na ziemi takie juz na stałe !!!:thumbs: Quote
orpha Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 jest zainteresowanie Śniezką na nk , mam nadzieiej ze cos dobrego z tego wyniknie , tym ktorzy prosza o wiecej informacji podaje link do watku na dogo i kontakt ktory jest na pierwszej stronie Quote
Becia66 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 orpha napisał(a): Tym ktorzy prosza o wiecej informacji podaje link do watku na dogo i kontakt ktory jest na pierwszej stronie Wydaje mi sie że namiary powinny być na KasięBajkową bo to ona ma teraz najwiecej do powiedzenia na temat Śnieżki. :lol: Quote
Recommended Posts