Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Neczko kochanie teraz obie są zazdrowsne o siebie... Daję radę, głaski są w tym samym czasie, duuuuuuuuuużo głasków!!!!! Bajka śpi z nami w łóżku, lub w legowisku a Śnieżynka upatrzyła sobie miejsce przy drzwiach w przedpokoju i tam sobie odpoczywa na kocyku :D Najlepiej jej się śpi na butach :D Trochę boi się chodzić po chodniku, uwielbia trawkę, wprost ubóstwia. Coś Wam napiszę, ponieważ już usłyszałam kilka opinii :
Skoro psiaki pomagają ludziom niewidomym, to OBOWIĄZKIEM człowieka jest POMÓC NIEWODOMEMU PSIAKOWI!!!!!!!!!!!!!!!!!! Obojętne jakiej rasy, wielkości itd...
Może ja jestem nienormalna, ale szlag mnie trafia kiedy słyszę durne wypowiedzi ludzi którzy nie mają i nigdy nie mieli psiaka :/ !!!!

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli jest dobrze :multi::loveu::loveu:

Nie tylko Ciebie denerwują takie wypowiedzi........ ale już chyba nie należy się tym przejmować, przynajmniej ja przestałam zwracać uwagę. My robimy co możemy i szukamy na miarę możliwości więcej takich 'pozytywnie rąbniętych' :diabloti: na punkcie zwierzaków jak my ;):)

Posted

przepraszam Was ... tak bardzo chciałam napisać ale brak dostępu do internetu mnie wstrzmał aż do dziś. Właśnie siedzę w cafejce internetowej, jestem tu najstarsza a powietrze się nie ruszyło tutaj chyba od paździenika 1994 roku tyle tu młodych szczęśliwe upoconych nastolatków .... ehhh ... ale siła wyższa sumienie nie dało mi dłużej nic nie napisać :) do dzieła ... albiemu nadrabia zaległości.

Posted

A teraz Śnieżynka w głównej odsłonie :D:D:D:D
Zwiedzam, zwiedzam, wszystko mnie ciekawi :D:D:D

Ale mam świetną miejscówkę na spanko, tyyyyyyyyle butów obok, hmmm a ta Bajka to chyba nie wie co traci nie śpiąc tu ;)

DS czyli CZŁOWIEK NA WYŁĄCZNOŚĆ potrzebny dla malutkiej kochanej Śnieżynki :*

Posted

Jest w końcu dostałam się na dogo ufffffffff. Kochani wrzucam link z szansy o Śnieżynce, będę pisałą i tu i tu, parę info jest też na fundacji Aurea. Chyba zacznę pisać w jednym miejscu i tylko będę kopiowała ;)
http://www.pomocgoldenom**********/goldenopodobne,33/niewidoma-od-urodzenia-mix-goldenka,1686-50.html#30532

Jutro napiszę, na razie jestem padnięta... :D:D:D:D Pozdrawiamy Bajkowo- Śnieżkowo :D:D:D:D

Posted

padło dogo więc piszę moje wrażenia z podróży... chociaż już tyle po ja wciąż jestem pod wrażeniem Śnieżki ...

Dzielność tej psiej kobiety porusza mnie do dzisiaj. Wyobraźcie sobie, że tracicie cały znany Wam świat, i musicie poddać się komuś kto mówi, że musicie to zostawic bo będzie lepiej ... ja bym nie potrafiła tak ufnie pójść jak Śnieżka .... bo jestem tylko człowiekiem, kóry nigdy nie będzie potrafił już zaufać słowom, komuś.

Dla Śnieżki auto, nasze zapachy, dźwięki ulic, motocyklista, ruchy jadącego auta były czymś zupełnie nowym, przerażającym co przerywała cichym skowytem zgłuszonym moją osobą w którą tak mocno się wtuliła. Ciężko było nam jechać razem, ona nie potrafiła odczytać niczego co było wokoło niej jedynie mój głos, moje ciepło - coś co było stałe, reszta t obce dźwięki i ruchy. Zaczęłam się w nią wsłuchiwać i zobaczyłam że ona nie potrafi jechać z kims kto widzi, stwierdziłam że to ja muszę jechać z kimś kto nie zna świata zewnętrzego. Zamknęłam oczy na całą drogę ....

Nawet nie wiecie jaki Śnieżka pokazała mi świat. Jak niesamowitym przeżyciem była dla mnie ta podróż. Jak razem ze Śnieżką pięknie udało mi się nawzajem siebie czytać. Nie było już jej skuczenia, przerażenia. Był jedynie jej spokojny sen i łapa którą oplotła moja nogę aby wszystko rozumiec lepiej i wyraźniej. Pokazałyśmy sobie nawzajem co wiemy o świecie i to ja uczyłam się od niej.

Śnieżko, tulę Cie do serca. Nigdy nie zapomnę naszej wspólnej podrózy. Dziękuję że pomogłaś mi dojechać do Kasi ...

Posted

we mnie? gagata :D Serca to już nie mam praktycznie. Spora część w Orzechowcach, inna i chyba największa część poszła z tymi którzy odeszli a byli mi tak bardzo bliscy, kilka kawałków pozostało w facetach którzy zawiedli :) - ja tak naprawdę to już zoombi :D heh

A tak na poważnie -jak nie mieć serca do tak wyjątkowych psich towarzyszy? Śnieżka tak jak Kudłatą mnie rozwaliła ufnością - takie ufne psie serce leczy pokaleczone ludzkie serce. Śnieżka jest w tym świetna :)
KAsieńko dziękuję za szansę jej daną, pozdrawiam :) naprawdę serdecznie! Ukochaj swoją różową córę :) i resztę fantastycznej rodzinki.

Śnieżynko - kochane i bardzo dobre z Ciebie stworzenie.

Posted

a teraz cos kontarstowego , skopije tu bo mnie az zatchneło jak ludzie sa płytcy
dostałam na koncie Śniezki na naszej klasie taka wiadomosc :

"przecież ten piesek się męczy, dlaczego nadal pozwalacie jej tak cierpić ??? dlaczego nie uśpicie tej suni ??? jaka lista znajomych ? ??? ocknijcie się !!!" :angryy:

nie mogłam sobie odpuścić i odpisałam :
"a dlaczego nie usypia sie niewidomych dzieci ??? a czy ten pies z ktorym jestes na zdjeciu jak na stare lata straci wzrok tez zostanie uspiony???
zastanow sie moment dlaczego psy cierpia najbardziej ?? z braku swojego miejsca tzn co nalezałoby uspic cale schroniska
a tu nie chodzi o liczbe znajomych tylko o to zeby ja pokazac jak najszerszemu gronu po to by znalazła dom i zeby mogla byc szczesliwa.
Popatrz dokladnie na wszytskie zdjecia to zobaczysz jak ona cierpi zwlaszcza jak sie ja wzielo na spacer .
Głeboko Ci wpsolczuje płytkosci i chodzenia na łatwizne , najprostsze rozwiazania wcale nie musza byc najlepsze
Pozdrawiam i zycze temu psu zeby go nie uspiono bo oslepł na straosc"

ad.odpowiedzi dziewczyna jest na zdjeciu z psem

Posted

Albiemu,natychmiast zabieraj te kawałki od tych facetów,co zawiedli !!!!
Im nie warto zostawiać niczego:mad: A my posklejamy i śladu nie będzie,zobaczysz....W końcu ma się tą wprawę...:lol:

Posted

gagata - kochanaś :D .. jak pozbieram dam znać :)

orpha, czasem żeby zrozumieć i zobaczyć trzeba zamknąć oczy. Śnieżka mnie tego nauczyła. Niech ta dziewczyna je zamknie i powie czy mniej chce się jej żyć ....

Posted

albiemu napisał(a):

orpha, czasem żeby zrozumieć i zobaczyć trzeba zamknąć oczy. Śnieżka mnie tego nauczyła. Niech ta dziewczyna je zamknie i powie czy mniej chce się jej żyć ....

otóz to , dokładnie

Posted

Ech, ludzie są bardzo fajni...
W tamtym tygodniu bodajże była u nas akcja miesiecznika "Mój Pies" zerwijmy łańcuchy, czytałam komentarze na temat tej akcji na gazecie wyborczej kilka dni temu i co? Wiekszośc osób uznała, że nie powinno się spuszczac psów z łańcuchów bo wbiegaja na ulicę i powodują wypadki...I nie wspominając o tym, że 98% osób nie rozumie tekstu pisanego - tytuł akcji potraktowali dosłownie, że kto ma psa na łańcuchu to powinien go natychmiast wypuścic na wolnośc... Nie wspominając o tym, że były wpisy o tym, że przeciez na łańcuchu to prawie to samo co na ogrodzie... Tylko ze dwa wpisy były pozytywne. Może dzisiaj już jest lepiej. Załamka