Jump to content
Dogomania

starsza BARBI po niesamowitej przemianie - zostaje u JoSi :)

Recommended Posts

Posted

biedactwo kochane, zasługujące na miłość i opiekę!
koszyczek ze słomą - a może chociaż taką szmacianą budkę by jej zasponsorować? zawsze to po pleckach mniej wieje...
oby tylko dostała swoj dar od losu na spoojną jesień życia!:-(

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neczka, a nie lepiej byłoby jej zasponsorować taką szmaciano-gąbkową budkę, jak Ambra pisze tylko trochę większą, niż jej potrzeby (np. dla większego psa), żeby do środka można było włożyć jeszcze ten wiklinowy koszyk, o którym piszesz??

Takie gąbkowe budki mam na balkonie dla swoich kociaków i jak któryś w zimie przyjdzie, a my w pracy to śpi w takiej póki ktoś do domu nie wróci. Fajna sprawa;)

Posted

[quote name='Koperek']Neczka, a nie lepiej byłoby jej zasponsorować taką szmaciano-gąbkową budkę, jak Ambra pisze tylko trochę większą, niż jej potrzeby (np. dla większego psa), żeby do środka można było włożyć jeszcze ten wiklinowy koszyk, o którym piszesz??

Takie gąbkowe budki mam na balkonie dla swoich kociaków i jak któryś w zimie przyjdzie, a my w pracy to śpi w takiej póki ktoś do domu nie wróci. Fajna sprawa;)

a ja mam pytanie troche z innej strony. bo jesli jej sie taka bude kupi, to na pewno ona bedzie w niej siedziala? czy inne mlode sunie ją wywalą? nie zebym myslala, ze mlodym suniom sie nie nalezy, ale wiecie..

Posted

[quote name='Koperek']Neczka, a nie lepiej byłoby jej zasponsorować taką szmaciano-gąbkową budkę, jak Ambra pisze tylko trochę większą, niż jej potrzeby (np. dla większego psa), żeby do środka można było włożyć jeszcze ten wiklinowy koszyk, o którym piszesz??

Ale skoro będzie w niej koszyk, to po co nam ta gąbkowa budka ? :hmmmm::evil_lol:
[quote name='Charly']a ja mam pytanie troche z innej strony. bo jesli jej sie taka bude kupi, to na pewno ona bedzie w niej siedziala? czy inne mlode sunie ją wywalą? nie zebym myslala, ze mlodym suniom sie nie nalezy, ale wiecie..
Barbiczka jest teraz w boksie sama... :roll:

Posted

ulvhedinn napisał(a):
A wogóle to po licho wchodziłam na ten watek? Mam sraszną słabośc do takich babuszek- "pieknotek" i teraz bedzie mnie gryzła....:mad:

:diabloti:

ja się ciesze, że widzę tu tyle osób!

Posted

[quote name='ulvhedinn']Jej potrzeba domu a nie budki.... :cool3:
Może zacznijmy od tego, co można zrobić od razu i namiejscu...:cool3:

Neczka, bo dostaniesz po glowie:mad: Przecież było napisane: ŻEBY PO PLECKACH NIE WIAŁO!

Posted

Neczka napisał(a):
Ale skoro będzie w niej koszyk, to po co nam ta gąbkowa budka ? :hmmmm::evil_lol:

Barbiczka jest teraz w boksie sama... :roll:

A dlaczego Barbisia mieszka teraz sama?
Z Zeniem zgadzala sie, czy innych psiakow nie lubi? :(

Posted

[quote name='Koperek']Neczka, bo dostaniesz po glowie:mad: Przecież było napisane: ŻEBY PO PLECKACH NIE WIAŁO!
Ajajaj, nerwy szkodzą zdrowiu :diabloti::evil_lol::evil_lol:
W takim razie, skoro ma wiać po pleckach (:D) to można Barbisię w taką budkę zaopatrzyć ;)
[quote name='israel']A dlaczego Barbisia mieszka teraz sama?
Z Zeniem zgadzala sie, czy innych psiakow nie lubi? :(
Barbi to uosobienie (upsienie? :hmmmm:) spokoju. Raczej nie ma żadnych przeciwskazań, coby jakiś psiak jej potowarzyszył... Pewnie niedługo dostanie współtowarzysza ;) A może już dostała ? ...ostatnio byłam w schronisku tydzień temu :shake:

Posted

To swietnie ze Barbisia taka zgodna, bo juz sie balem ew. chetny domek - to tylko taki bez innych zwierzat.

Gdyby byly jakies projekty budkowe w celu ocieplenia pleckow, to chetnie sie dorzuce :)

Posted

Renata5 napisał(a):
Dziewczynki a wysterylizowana ona może jest? Ile mniej więcej waży? Jak duża jest od ziemi? Dałoby to radę sprawdzić?

Będę jutro z Neczką w schronisku / jak zdrowie da / to sprawdzimy dokładnie.
Ogólnie Barbi jest mała, drobna i zapewne lekka choć nigdy u nas na rękach nie była.

Posted

becia66 napisał(a):
Będę jutro z Neczką w schronisku / jak zdrowie da / to sprawdzimy dokładnie.
Ogólnie Barbi jest mała, drobna i zapewne lekka choć nigdy u nas na rękach nie była.

Czy coś wiadomo jak ogólnie ze zdrowiem Barbisi?

W tym wieku to już serduszko, wątroba albo trzustka, czasem dokucza.

Może, niezależnie od budki, złożylibyśmy się na jakieś bardziej szczegółowe badania dla Barbisi? Czy jest taka możliwość?

Pozdrawiam