Ambra Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 biedactwo kochane, zasługujące na miłość i opiekę! koszyczek ze słomą - a może chociaż taką szmacianą budkę by jej zasponsorować? zawsze to po pleckach mniej wieje... oby tylko dostała swoj dar od losu na spoojną jesień życia!:-( Quote
Neczka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Nie wiem, czy taka szmaciana budka na zimę, to dobry pomysł...:shake: Jak było ciepło i sucho, to psiaki miały w budach różne takie szmatki, teraz zastępuje je słoma, bo materiał się szybko moczył i później było zimno leżeć w takim mokrym posłanku...:shake: Takie koszyczki są fajne wg mnie http://allegro.pl/item443583037_okazja_buda_legowisko_kosz_dla_kota_psa.html ;) Quote
ulvhedinn Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Boziu, jaka ona jest cuuudna :loveu: ale aż smutno mysleć, że ma spędzić zimę w schronisku- kolejną..... :-( Czyli nie wiadomo skąd ona jest? Czy mieszkała kiedykolwiek w domu? Quote
Koperek Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Neczka, a nie lepiej byłoby jej zasponsorować taką szmaciano-gąbkową budkę, jak Ambra pisze tylko trochę większą, niż jej potrzeby (np. dla większego psa), żeby do środka można było włożyć jeszcze ten wiklinowy koszyk, o którym piszesz?? Takie gąbkowe budki mam na balkonie dla swoich kociaków i jak któryś w zimie przyjdzie, a my w pracy to śpi w takiej póki ktoś do domu nie wróci. Fajna sprawa;) Quote
Charly Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Koperek']Neczka, a nie lepiej byłoby jej zasponsorować taką szmaciano-gąbkową budkę, jak Ambra pisze tylko trochę większą, niż jej potrzeby (np. dla większego psa), żeby do środka można było włożyć jeszcze ten wiklinowy koszyk, o którym piszesz?? Takie gąbkowe budki mam na balkonie dla swoich kociaków i jak któryś w zimie przyjdzie, a my w pracy to śpi w takiej póki ktoś do domu nie wróci. Fajna sprawa;) a ja mam pytanie troche z innej strony. bo jesli jej sie taka bude kupi, to na pewno ona bedzie w niej siedziala? czy inne mlode sunie ją wywalą? nie zebym myslala, ze mlodym suniom sie nie nalezy, ale wiecie.. Quote
ulvhedinn Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Jej potrzeba domu a nie budki.... :cool3: Quote
Neczka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Koperek']Neczka, a nie lepiej byłoby jej zasponsorować taką szmaciano-gąbkową budkę, jak Ambra pisze tylko trochę większą, niż jej potrzeby (np. dla większego psa), żeby do środka można było włożyć jeszcze ten wiklinowy koszyk, o którym piszesz?? Takie gąbkowe budki mam na balkonie dla swoich kociaków i jak któryś w zimie przyjdzie, a my w pracy to śpi w takiej póki ktoś do domu nie wróci. Fajna sprawa;) Ale skoro będzie w niej koszyk, to po co nam ta gąbkowa budka ? :hmmmm::evil_lol: [quote name='Charly']a ja mam pytanie troche z innej strony. bo jesli jej sie taka bude kupi, to na pewno ona bedzie w niej siedziala? czy inne mlode sunie ją wywalą? nie zebym myslala, ze mlodym suniom sie nie nalezy, ale wiecie.. Barbiczka jest teraz w boksie sama... :roll: Quote
ulvhedinn Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 A wogóle to po licho wchodziłam na ten watek? Mam sraszną słabośc do takich babuszek- "pieknotek" i teraz bedzie mnie gryzła....:mad: Quote
mru Posted September 25, 2008 Author Posted September 25, 2008 ulvhedinn napisał(a):A wogóle to po licho wchodziłam na ten watek? Mam sraszną słabośc do takich babuszek- "pieknotek" i teraz bedzie mnie gryzła....:mad: :diabloti: ja się ciesze, że widzę tu tyle osób! Quote
Neczka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Eee tam, Barbi nie gryzie :diabloti::evil_lol: Quote
Koperek Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='ulvhedinn']Jej potrzeba domu a nie budki.... :cool3: Może zacznijmy od tego, co można zrobić od razu i namiejscu...:cool3: Neczka, bo dostaniesz po glowie:mad: Przecież było napisane: ŻEBY PO PLECKACH NIE WIAŁO! Quote
israel Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Neczka napisał(a):Ale skoro będzie w niej koszyk, to po co nam ta gąbkowa budka ? :hmmmm::evil_lol: Barbiczka jest teraz w boksie sama... :roll: A dlaczego Barbisia mieszka teraz sama? Z Zeniem zgadzala sie, czy innych psiakow nie lubi? :( Quote
Neczka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='Koperek']Neczka, bo dostaniesz po glowie:mad: Przecież było napisane: ŻEBY PO PLECKACH NIE WIAŁO! Ajajaj, nerwy szkodzą zdrowiu :diabloti::evil_lol::evil_lol: W takim razie, skoro ma wiać po pleckach (:D) to można Barbisię w taką budkę zaopatrzyć ;) [quote name='israel']A dlaczego Barbisia mieszka teraz sama? Z Zeniem zgadzala sie, czy innych psiakow nie lubi? :( Barbi to uosobienie (upsienie? :hmmmm:) spokoju. Raczej nie ma żadnych przeciwskazań, coby jakiś psiak jej potowarzyszył... Pewnie niedługo dostanie współtowarzysza ;) A może już dostała ? ...ostatnio byłam w schronisku tydzień temu :shake: Quote
israel Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 To swietnie ze Barbisia taka zgodna, bo juz sie balem ew. chetny domek - to tylko taki bez innych zwierzat. Gdyby byly jakies projekty budkowe w celu ocieplenia pleckow, to chetnie sie dorzuce :) Quote
Lionees Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Dziewczynki a wysterylizowana ona może jest? Ile mniej więcej waży? Jak duża jest od ziemi? Dałoby to radę sprawdzić? Quote
Becia66 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Renata5 napisał(a):Dziewczynki a wysterylizowana ona może jest? Ile mniej więcej waży? Jak duża jest od ziemi? Dałoby to radę sprawdzić? Będę jutro z Neczką w schronisku / jak zdrowie da / to sprawdzimy dokładnie. Ogólnie Barbi jest mała, drobna i zapewne lekka choć nigdy u nas na rękach nie była. Quote
ewatr Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Na wyraznie zyczenie cioteczki Matinestki :eviltong: allegro Barbi : Za brzydka Barbi aby ja pokochac ??? Quote
Becia66 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Ewatr, Mati - bardzo dziekujemy......:Rose::Rose::Rose: Quote
monikab Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 ryczę jak bóbr....strasznie biedna ta kruszyna,za swoją inność ma nie zaznać miłości? Quote
Isadora7 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Banerek jest ale dołoże jeszcze swój dziewczynce (podlinkowany) :loveu: Quote
matinestka Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 [quote name='ewatr']Na wyraznie zyczenie cioteczki Matinestki :eviltong: allegro Barbi : Za brzydka Barbi aby ja pokochac ??? Mamcia na Ciebie zawsze można liczyc :buzi: :loveu: BARBICZKU PĘDZIMY NA PIERWSZĄ!!!!! :bluepaw: Quote
israel Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 becia66 napisał(a):Będę jutro z Neczką w schronisku / jak zdrowie da / to sprawdzimy dokładnie. Ogólnie Barbi jest mała, drobna i zapewne lekka choć nigdy u nas na rękach nie była. Czy coś wiadomo jak ogólnie ze zdrowiem Barbisi? W tym wieku to już serduszko, wątroba albo trzustka, czasem dokucza. Może, niezależnie od budki, złożylibyśmy się na jakieś bardziej szczegółowe badania dla Barbisi? Czy jest taka możliwość? Pozdrawiam Quote
Beata19 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 O Jeju........jakie Biedactwo...czy KtoŚ MÓgŁby Mi SkliĆ Pare Jej ZdjĘĆ W Jedno Żebym MogŁĄ WstawiĆ Na Nasza KlasĘ!!! Quote
mru Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 uuu zaraz wrzucę wszystkie te dobrodziejstwa w w pierwszy post :p:p:p dzięki! Quote
Recommended Posts