izzie1983 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Śliczna sunia. Ja mam słabość do psich staruszków. Szkoda, że na dzień dzisiejszy nie mogę jej wziąć :( Quote
Neczka Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 becia66 napisał(a):Ewatr, Mati - bardzo dziekujemy......:Rose::Rose::Rose: Dołączam się do podziękowań :loveu: israel napisał(a):Czy coś wiadomo jak ogólnie ze zdrowiem Barbisi? W tym wieku to już serduszko, wątroba albo trzustka, czasem dokucza. Może, niezależnie od budki, złożylibyśmy się na jakieś bardziej szczegółowe badania dla Barbisi? Czy jest taka możliwość? Pozdrawiam Barbi była jakieś 2 miesiące temu u weterynarza, chyba jej kilka ząbków wyrwali wtedy czy jakoś tak :hmmmm:. Zakładam, że była wtedy też badana. Zapytam jutro kierownika, co powiedział wet... Oczywiście, że możliwość badań jest ;) Co do wielkości.... to sunia jest tak mniej więcej do połowy łydki, wagi niestety nie potrafię stwierdzić, bo tego wyczucia nie posiadam :eviltong::roll: Quote
Ambra Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 jesli dałoby na razie jesli domek sie nie znajdzie a polepszy to jej warunki bytowe sprawic jej cieplejsze posłanko to u mnie ma 50 zł na budke lub leczenie, powiedzcie tylko komu przesłac pieniążki żeby przekazał jej prezencik niestety z poszukiwaniem domku u mnie cieżko - moge jedynie tak ją wesprzeć, kocham starsze psiaczki - takie poczciwe są:loveu: a ona do tego jeszcze jest (bez obrazy) tak bzydka że aż piękna! :loveu: Quote
SZPiLKA23 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Barbi prawie cały czas jest przykulona a wiec wyglada na jeszcze mniejsza mysle ze wazy z 7-10 kg- a moze przesadziłam :hmmmm: Quote
elmira Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Malutka Małpeczka. Śliczna jest. Żeby ktos to docenił. Oczywiście KTOŚ spoza dogo! Quote
mru Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 to ja sobie naszą małą podniosę na noc :) kurcze, zrobiłam sobie mini banerek Barbi: ale zapomniałam, że nie można mieć ponad 5 obrazków w podpisie:splat: niestety :( a tak by pasował, no :P Quote
magdawi Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Takie malutkie słonko z niej , trzymam kciuki za dom Quote
vena&vivi Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 O Boziu, boziu tacie cudo, starowinko kochana po domec leć. Ciotki toć ona taka brzydka, że aż piękna - serducho pęka jak się na nią patrzy. Quote
gagata Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Chodż Barbi na kolanka, będziemy się miziać... Quote
matinestka Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 dzień dobry Piękna:loveu: :bluepaw: Quote
Neczka Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Biedactwu coraz więcej ten wydzieliny zbiera się w nosku...:-( Obfocona dzisiaj przez Becię, będzie miała śliczne fotki :loveu: Quote
mru Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 hmmm ciekawe co można z tym zrobić? z tą wydzieliną... :hmmmm: super, ze beda foty! :D czekamy! :multi: Quote
elmira Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 To czekamy na fotki. A ta wydzielina zbiera się z powodu infekcji, czy z racji problemów z przegrodą nosową? Quote
Neczka Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 elmira napisał(a): A ta wydzielina zbiera się z powodu infekcji, czy z racji problemów z przegrodą nosową? Myślę, że przez tą przegrodę, ale infekcji też nie można wykluczyć... bez odpowiednich badań nie można niczego stwierdzić... Barbiczka ostatnio jest coraz słabsza... :-( Quote
elmira Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Neczka napisał(a):Myślę, że przez tą przegrodę, ale infekcji też nie można wykluczyć... bez odpowiednich badań nie można niczego stwierdzić... Barbiczka ostatnio jest coraz słabsza... :-( Masz racje Neczkus, a co to ma za znaczenie. Wazne, zeby było lepiej! Juz "kilka" cudów na dogo było. Ja mam nadzieje, ze zdarzy sie kolejny i Barbi znajdzie dom. Quote
Lionees Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Dziewczyny,dowiedzcie się ,czy jest wysterylizowana.Jak tak,to wzięłabym tę bidę.Ale moge jej zapewnic tylko ciepłe posłanko w domku i duuużo miłosci.Niestety gdyby była konieczność wizyt u weta i leków,to nie dam rady,bo mam 2 psy,w tym jeden adoptowany schroniskowy staruszek chory na serduszko i biorący dożywotnio leki. Quote
izzie1983 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Jesteś cudowna:loveu::loveu::loveu: Deklaruję wsparcie finansowe! Quote
Lionees Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 No i jakiś transport,bo jestem z Sochaczewa.Tylko najwazniejsze ,czy jest wysterylizowana,bo jak nie to miałabym "Sajgon" w domu,bo mam 2 psy.Ile ona moze mieć lat? Gdzie obecnie przebywa?Na chwilę wybywam z dogo. Quote
ewaK Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 witaj wspaniale by było gdybyś zabrała tą kochaną bidusię jak widzę cioteczki są wspaniałe i w miarę możliwości pewno pomogą,ja zaś ze swojej strony też postaram się co jakiś czas wyczarować parę groszy jest mi ciężko ale staram się dotrzymywać słowa(mam sześć psiakow i siodmego w hoteliku).Jeżeli sunia nie była by wysterylizowana może by się udało uzbierać kasę.Ja na razie mogę zadeklarować 50 zł.Tylko podaj konto Quote
Lionees Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 A może inny domek się znajdzie mniej "wymagający"?Normalnie jej nie można nie wziąść :loveu: Dla tych starych,schorowanych kosteczek musi byc ciepły domek.Czekam na wieści o suni Quote
Neczka Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Renata5, nie jestem w 100% pewna, ale sądzę, że niestety nie jest wysterylizowana...:shake: Jutro będę w schronisku, to się dowiem :roll: Quote
Neczka Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 W razie czego, sterylizacja tak wiekowej suni nie byłaby chyba dobrym pomysłem... Ale narazie nic nie mówię, może okaże się, że jest wysterylizowana... :roll: Quote
Recommended Posts