Jump to content
Dogomania

Hassan ostatnia ofiara Schroniska dla zwierząt w Żyrardowie??

Recommended Posts

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jotka']Ale błagam, zwracajcie uwagę na styl, gramatykę i ortografię. Być może Pan Prezydent purystą językowym nie jest, ale zawsze dobrze napisane pismo daje lepszy efekt.[/quote]Dokładnie tak!

Pismo poszerzone, nieco wygładzone stylistycznie, z polskimi znakami znajduje się na końcu 5 strony, gdyby ktoś chciał skorzystać ;).

Posted

skopiowane od Arki ze str.1 watku na str.2 masz Gotowe podanie -trzeba cos dodoac od siebie,ja na maila wyslalam
Prezydent Miasta Żyrardowa
Andrzej Wilk
Kontakt:

tel.: (046) 855 37 82
fax: (046) 858 15 11
e-mail: [email][email protected][/email]
adres:
Plac Jana Pawła II nr 1
96-300 Żyrardów

Posted

tak troszke z innej beczki , ale tez troszke w zwiazku z ta sytuacja
mam zamysł w zespole szkol mojej cory wciagnac mlodziez w pomoc zwierzakom.Chcialabym zorganizowac ciag prelekcji na temat min. sytuacji zwierzat min. poruszajac tak drastyczne wydarzenia. Chcialabym zeby to nie byla jednorazowa akcja tylko cos co bedzie dzialalo dlugo i preznie.Wsteonie juz rozmawialam z pania dyrektor i ona nie jest przeciwna takiej akcji.Musze tylko miec jakies konkretne pomysly i pare preznych osob , w koncu mozna probowac wciagnac tych mlodych ludzi w jakakolwiek dzialalnosc na rzecz zwierzat i uwrazliwiac. Nawet niechby to bylo 10% wszytskich dzieciakow z tej szkoly to mysle ze warto , w koncu kropla drazy skale a moze dzieki temu bedzie mniej takich drastycznych sytuacji

Posted

Co to za schronisko?! :crazyeye::-o
Tylko z Sanpidem i TOZem wpaść tam z wizytą...
Ludzie nie mają pojęcia jakie to 'instytucje' zakładają i później wychodzą takie drastyczne przypadki... :angryy:
Biedny piesio... :-(

Posted

wiem że tak nie wolno... ale gdyby potraktować ich tak samo to może by wtedy zrozumieli....

wysyłajmy

[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

"wzor do rozszerzania itd.

[FONT=Arial][SIZE=2]
[FONT=Verdana]"[/FONT][FONT=Verdana][I]Szanowny Panie Prezydencie,

Jestem wstrząśnięta i zdruzgotana sprawą psa ze złamaną szczęką, który 15 września trafił z interwencji do żyrardowskiego schroniska i do 20 września nie otrzymał praktycznie ŻADNEJ pomocy weterynaryjnej. Nie udzielenie temu poszkodowanemu zwierzęciu fachowej, weterynaryjnej pomocy, a przez to narażenie go na jeszcze większe cierpienie, głód i pragnienie (pies w takim stanie nie mógł jeść ani pić!), było najwyższym aktem okrucieństwa!
Weterynarz, do którego w końcu zwierzę trafiło, dzięki zainteresowaniu, zaangażowaniu i pomocy osób spoza schroniska, stwierdził iż: "Pies jest w stanie wycieńczenia, odwodniony, z silną deformacją żuchwy. (...) Ma złamanie otwarte trzonu żuchwy (...) wieloodłamowe złamanie gałęzi żuchwy(...)". Proszę sobie wyobrazić jak BARDZO ten czworonóg musiał cierpieć...

Kim są ludzie, którzy pracują w schronisku, jak również ci, którym schronisko podlega, skoro potrafili przejść obojętnie obok tak wielkiego i niewyobrażalnego cierpienia tego psa???!!

Domagam się natychmiastowego odsunięcia od pracy ze zwierzętami, w żyrardowskim schronisku, osób, które są bezpośrednio odpowiedzialne za cierpienie tego psa!

Przykład okrutnego potraktowania tego zwierzęcia powinien dać władzom miasta do myślenia... Jak w takim razie są traktowane w żyrardowskim schronisku inne zwierzęta cierpiące i chore?

To, co stało się z tym psem jest dowodem na to, iż w żyrardowskim schronisku ma miejsce tragedia, że zwierzęta tam trafiające znajdują się w rękach osób, którym los zwierząt jest kompletnie obojętny. Do tego stopnia, że potrafią spokojnie patrzeć na ból i cierpienie podopiecznych...
A wręcz patologią jest, aby w schronisku dla zwierząt w jawny sposób była łamana ustawa o ochronie ich praw! Aby dochodziło do aktów okrucieństwa wobec nich. Aby nie przestrzegano przepisów o prowadzeniu schronisk.

Proszę o jak najszybsze zajęcie się tą sprawą i informacje jakie kroki podjął Pan Prezydent w celu jej rozwiązania i WYRAŹNEGO polepszenia bytu zwierząt w żyrardowskim schronisku.

Z poważaniem.[/I]"
(imię, nazwisko, adres) + fotki[/FONT][/SIZE][/FONT]

Posted

Jestem po kilku rozmowach z ludźmi pośrednio odpowiedzialnymi za taki stan rzeczy. Wiem ,że chcą całą winę zwalić na dziewczyny ze Stowarzyszenia "Podaj Łapę" jako to niby one "zabroniły" wetowi usypiania Hassana. Powiem Wam ,że dziewczyny przejdą trochę z tym całym porąbanym ustrojem i kumoterstwem jakie tam panuje. Nie mogę tu wymieniac nazwisk....ale jeśli będę musiała świadczyć w sądzie..... to na pewno to zrobię. Wspierajmy dogomaniaczki ,które pomogły wyrwać sie temu psu z rąk tych oprawców.... ponieważ walka będzie zażarta..... a klika jest zawzięta...... i jak wiecie ręka ręke myje.

Posted

[quote name='Kasia']na pewno dogomaniacy będą wspierać dziewczyny - czy to duchowo czy jak kto będzie mógł fizycznie!!![/quote]

Przylaczam sie!!!

Co za brednie. "Biedna" Pani Kierownik. A w ogole Hassan sam jest sobie winien, bo sam sobie nie pomogl.

SKANDAL!!! Brak slow!

Posted

"Jestem po kilku rozmowach z ludźmi pośrednio odpowiedzialnymi za taki stan rzeczy. Wiem ,że chcą całą winę zwalić na dziewczyny ze Stowarzyszenia "Podaj Łapę" jako to niby one "zabroniły" wetowi usypiania Hassana. Powiem Wam ,że dziewczyny przejdą trochę z tym całym porąbanym ustrojem i kumoterstwem jakie tam panuje. Nie mogę tu wymieniac nazwisk....ale jeśli będę musiała świadczyć w sądzie..... to na pewno to zrobię. Wspierajmy dogomaniaczki ,które pomogły wyrwać sie temu psu z rąk tych oprawców.... ponieważ walka będzie zażarta..... a klika jest zawzięta...... i jak wiecie ręka ręke myje"

Nescca !
To chyba jakaś paranoja, żeby zwalić winę na dziewczyny ze Stowarzyszenia:angryy:
Nie zostawiaj ich samych:placz:
Jak będziecie kiedyś potrzebowały pomocy prawnej to polecam się pamięci!!

Posted

W miarę możliwości piszcie własne teksty. Takie listy, które są takie same dają wrażenie, że pisane są przez przypadkowych ludzi pod szablon.

Więc piszcie jak Wam serce dyktuje. Niech to nawet będzie krótki tekst, ale nie szablonowy. Wtedy będzie widać, że piszą to różne osoby, które sytuacja naprawdę poruszyła.

Koleżanka podrzuciła mi pomysł, abyśmy napisali list w imieniu 15 tysięcznej dogomani. Jako wyraz sprzeciwu ludzi, którzy poświęcają swoje życie na ratowanie zwierząt i które nie przejdą obojętnie.

Poza tym, czy ktoś może napisał tekst petycji? Do ministerstw, do prezydenta Żyrardowa itp.? Jeśli nie ma takiego tekstu, spróbuję napisać.

Wszelkie sugestie mile widziane. Albo tu albo na pw, jak wolicie.

Posted

tak jak obiecalam wyslalam petycje do pana prezydenta i dodalam mu od siebie taki cytat by sobie go dobrze przemyślal " Zwierzęta mają takie samo prawo do świata (jak ludzie), skoro na nim są, świat do nich należy. Noe do swojej arki wziął nie samych ludzi. "

Posted

Hej wszystkim w profilu na naszej klasie Pomoz Nam ratowac najbiedniejsze pieski,kotki! -RATUJĄC JEDNEGO PSA, NIE ZMIENIMY ŚWIATA..ALE ŚWIAT ZMIENI SIĘ DLA TEGO JEDNEGO PSA- tam gdzie jest historia Hassana wrzucilam w moim komentarzu wzòre petycji-niech ludzie wiedza i pisza !!!!!
To skandal ze pani dyrektor schroniska w Zyrardowie pròbuje odwrocic ,,kota ogonem'' a do tego chce wina obarczyc dziewczyny z fundacji-nasze dogomaniaczki ,dziewczyny jestesmy z wami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!