pixie Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Margo05 napisał(a):Pewna starsza Pani, któa dokarmia koty, usiłuje go złapać, ale sama nie jest w stanie. Naprawdę nie wiem jak to zorganizować. Tak samo jak nie wiem co z nim zrobić po złapaniu :roll: Ja go nie mogę wziąć, ta Pani z tego co wiem również nie. Pewnie trafi do schroniska. Z pewnością będzie to dla niego lepsze rozwiązanie niż śmierć głodowa z kagańcem na pysku :-( hmm zlapac moze weta ze strzelba..on umrze z glodu i wycienczenia jest zimno czy ta dziewczyna moze mu zrobic fotki - moze ktos go szuka?? wkagancu mowicie??? hmmm w jakich godzinach sie pojawia? czy pzebywa na terenie wzdluz torow w kieunku wszhodnicm czy raczejod Bazyliki? od Kaweczynskiej Mieszka tam Chrzan, niemal vis a vis dworca wschodniego dawno na dogo nie byla chyba sprobuje odszukac jej numer A pies podchodzi do tej pani czy wcale nie..tylko ona na liczy na to ze wreszcie podejdzie? Quote
Hotel KADIF Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Nareszcie dobre wiesci, szkoda ze musi sie odbyc sterylka aborcyjna, ale nie mozna szerzyc kolejnej bezdomnosci Jeśli sunia rzeczywiście jest w ciąży.... Ale same spójrzcie na jej brzuchol! :shake: Dzisiaj jadę do tej Pani i ją obejrzę (sunię, nie Panią :evil_lol:), ale fachowiec ze mnie żaden! Porobię jej nowe, porządne fotki i myślę, że już można zacząć ją ogłaszać!! Pixie!!! Myślę, że imię Plamka jest super i bardzo do niej pasuje!!:p Może zostać Plamka, jak uważacie??!! Quote
Hotel KADIF Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 pixie napisał(a):hmm zlapac moze weta ze strzelba..on umrze z glodu i wycienczenia jest zimno Odstrzelenie psa palmerem przez Warszawską Straż dla Zwierząt kosztuje 350 zł. Wiem, bo niedawno dzwoniłam do nich w sprawie odstrzelenia Tereski. Chyba żaden wet nie ma tej broni. Jest koszmarnie droga......:shake: Psu trzeba pomóc natychmiast, bo on JUŻ kona z głodu jak od kilku tygodni lata z kagańcem na pysku!! Jesuuuu co tu robić..... :placz: Jak pies nie podchodzi, to go nie złapiemy! Na kiełabchę nie da rady, bo ma kaganiec na pysku! Rzeczywiście zostaje palmer, ale koszt jest koszmarny!! Quote
monika55 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Jestem, czekam na wiadomosci o suni i biore sie do roboty.Super, ze sie udalo ja zlapac. Quote
Hotel KADIF Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 monika55 napisał(a):Jestem, czekam na wiadomosci o suni i biore sie do roboty.Super, ze sie udalo ja zlapac. Suniątko jest zamknięte w komórce! Jest dzikawa i nieufna! Jak wchodziłam do komórki o mały włos mnie nie pożarła... za wszelka cenę chciała wyjść a ja jej nie pozwalałam! Ale po chwili powolutku zaczęła do mnie podchodzić i mogłam ją pogłaskać po czubku nosa a ona merdała ogonkiem!! :lol: Moniś! Jak możesz... działaj!! :modla::modla::modla: Oto sunia: :-(:-(:-( Quote
SZPiLKA23 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Taka ma jamnikowata mordke, łapki tez Quote
Hotel KADIF Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Albo dzisiaj wieczorem, albo jutro rano sunieczka będzie "przenoszona" do DT! Quote
Doda_ Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 sunia jest piekna ...jestem przeciw sterylki aborcyjnej :angryy::angryy: nie znosze tego szczeniaki maja juz serduszki... :shake::shake::shake: to tak jakby zabic wlasne dzieci :shake::shake::shake: wyrejestruje z tego watku, zycze powodzenia Quote
Hotel KADIF Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Taka ma jamnikowata mordke, łapki tez Bo ona generalnie jamnisiowa jest :-(:p! I jak ją głaskałam w tej komórce po nosku i pysiu to cała się trzęsła ze strachu a jednak podchodziła coraz bliżej!!!! Tak bardzo chce mieć swojego człowieka!!! :placz: Quote
Hotel KADIF Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Doda_ napisał(a): ...jestem przeciw sterylki aborcyjnej :angryy::angryy: nie znosze tego szczeniaki maja juz serduszki... :shake::shake::shake: to tak jakby zabic wlasne dzieci :shake::shake::shake: wyrejestruje z tego watku, zycze powodzenia Szkoda, Kochana, bo każde wsparcie na tym wątku jest mi niezbędne!! A Ty pomagałaś mi prawie na każdym halinowskim wątku! :-( Mamy podobne poglądy... Też nie znoszę zabijać szczeniąt w łonie matki! Bardzo źle się z tym czuję i prawie każdą taką aborcję po prostu odchorowuję!! Ale różnica między nami polega na tym, że to JA mam pod opieką Plamkę i to NA MNIE jako założycielce wątku ciąży obowiązek znalezienia jej domu! A nikt nie weźmie jej ze szczeniakami!!:shake: Quote
ARKA Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Doda_ napisał(a):sunia jest piekna ...jestem przeciw sterylki aborcyjnej :angryy::angryy: nie znosze tego szczeniaki maja juz serduszki... :shake::shake::shake: to tak jakby zabic wlasne dzieci :shake::shake::shake: wyrejestruje z tego watku, zycze powodzenia 200 psow z Kręzela i Maciejowic czeka na domy, to im wbijasz noz w serce, one nie maja prawa do zycia? Czekaja w oborach i stodolach, w syfie, na pomoc, nie ma na to pieniedzy aby je zabrac i umiesci w klinikach, nikt ich nie chce. Po co skazywac nastepne na taki los?? Sunia przerazona ale skoro juz macha ogonkiem, to bedzie dobrze;) Quote
Lionees Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Wsółczuję Ci DIF,że musisz podejmować takie decyzje:shake: :-(.Ale niestety taka jest smutna prawda,ze nikt nie weźmie suni ze szczeniakami,a i na same szczeniaki też pewnie wielu chetnych nie będzie.Wystarczy popatrzeć jakie zatrzesienie maluchów jest w schroniskach:-(.Sterylizacja aborcyjna to zło konieczne.Naprawdę konieczne:-(. Quote
ZUZANNA11 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Ciotki, gratuluję ! :loveu: A czy macie może pomysł jak złapać dziką sunię, która od małego nie miała kontaktu z człowiekiem ? Pomóżcie, proszę ! :roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120116 Quote
Hotel KADIF Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Renata5 napisał(a):Wsółczuję Ci DIF,że musisz podejmować takie decyzje:shake: :-(.Ale niestety taka jest smutna prawda,ze nikt nie weźmie suni ze szczeniakami,a i na same szczeniaki też pewnie wielu chetnych nie będzie.Wystarczy popatrzeć jakie zatrzesienie maluchów jest w schroniskach:-(.Sterylizacja aborcyjna to zło konieczne.Naprawdę konieczne:-(. Renatko!! Moja malutka Pinia trafiła do mnie na DT z Radomia w bardzo zaawansowanej ciąży! Tutaj jest jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=79571&highlight=pinia Wg opinii weta była kryta baaardzo dużym psem! Powiedział, że sama nie urodziła by tych szczeniąt!! Widziałam macicę z płodami i uwierzcie mi ... to nic miłego... Ale tak czy inaczej uważam, że sterylizacja czy sterylka aborcyjna to jedyny sposób na walkę z bezdomnością zwierząt!! Pinia została zwrócona do mnie jako pies wyjątkowo agresywny! A dzisiaj moja 5-letnia Kingusia jak zapytałam dlaczego płacze odpowiedziała (tuląc do siebie Pinię), że tak kocha Pinezkę, że aż jej łzy same lecą!! A gdyby Pinii się nie udało...... :shake: Nie wyobrażam sobie..... Quote
Lionees Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 DIF,rozumiem to doskonale.Masz rację(i popieram Ciebie w milionie %),że sterylizacja aborcyjna bezdomnych zwierząt jest absolutnie konieczna.Sunia jeszcze nie ma instynktu macierzyńskiego i jedynym "minusem" dla niej będzie dyskomfort spowodowany produkcją mleka w sutkach.Ale troskliwa opieka i odpowiednie leki wyeliminują to.A jak muszą sie czuć suczki,którym po urodzeniu zabiera się szczeniaki i "likwiduje"?Koszmar:shake: :-(.A w wielu przypadkach niestety tak się dzieje... Quote
monika55 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Sterylka aborcyjna to jednak koniecznosc. Nasza Rudzia tez ja miala - nawet dla ratowania zycia- pieski byly bardzo duze.A Rudzia choc niepiekna juz dawno w dobrym domku. Dyskusje zawsze beda. Moim zdaniem popieram Was. To takze walka z bezdomnoscia. W jakim wieku orientacyjnie moze byc sunia? Juz sie biore do oglaszania. Quote
Hotel KADIF Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 monika55 napisał(a): W jakim wieku orientacyjnie moze byc sunia? Juz sie biore do oglaszania. WG mnie ma ok 2-3 lata, ale nie jestem wetem :evil_lol:! Chyba jest młodziutka.... Quote
MaJa 75 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Trzeba podejmować trudne decyzje. Taka jest rzeczywistość. Jedyne wyjście to sterylka aborcyjna. Jestem za i nie ma nad czym dyskutować. Odnosząc się do wypowiedzi Dody..Doda dasz jej DT? Odchowasz szczeniaki? Znajdziesz i suce i maluchom DS???? Rozumiem żal, ale NIE MA WYJŚCiA. :shake: Quote
monika55 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=37370&id_kat=12 http://www.ojej.pl/dodaj_ogloszenie.html,kategoria=112,krok=4 http://www.eoferty.com.pl/id90617.html http://www.gieldaogloszen.pl/add_o.php Quote
monika55 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 http://www.bono-polska.pl/index.php/a/3/b/2/c/100/d/2/id/9931/fo/tak/ilefoto/0 http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd jeszcze Pajeczyna tylko sie aktywuje Quote
Margo05 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 pixie napisał(a):hmm zlapac moze weta ze strzelba..on umrze z glodu i wycienczenia jest zimno czy ta dziewczyna moze mu zrobic fotki - moze ktos go szuka?? wkagancu mowicie??? hmmm w jakich godzinach sie pojawia? czy pzebywa na terenie wzdluz torow w kieunku wszhodnicm czy raczejod Bazyliki? od Kaweczynskiej Mieszka tam Chrzan, niemal vis a vis dworca wschodniego dawno na dogo nie byla chyba sprobuje odszukac jej numer A pies podchodzi do tej pani czy wcale nie..tylko ona na liczy na to ze wreszcie podejdzie? Piesek błąka się w okolicach ulicy Korsaka. Pani próbowała go skusić na różne sposoby, czekała na niego do trzeciej w nocy. Ja nie jestem w stanie pomóc :-( Dziś byłam w pracy, a potem wiozłam Czarnuszka z mojego podpisu do nowego domu. Jutro mam jeden dzień kiedy mogę się spakować do wyprowadzki. TŻ musi jechać z Rodzicami, więc nawet nie będę zmotoryzowana. Naprawdę nie dam rady :placz: Macie jakiś pomysł? Ja przyznaję, że nie :roll: DIF sorki, że wbiłam Ci się w wątek :oops: Jeśli chodzi o sterylkę aborcyjną to zło konieczne. Żadna to przyjemność. Ale jeszcze mniejszą przyjemnością jest kombinowanie później jak złapać biegającą sunię czy bezdomnego psa w kagańcu. Jeszcze gorszym jest widok jaki miała nieszczęście zobaczyć Arka w Krężlu. Większym koszmarem jest oglądanie potem psów w takim stanie jak u Biedrzyckiej czy wcześniej u kobity w Starej Wsi. Czy choćby w dziesiątkach pseudoprzytulisk. Jeśli mam stanąć przed wyborem sterylka aborcyjna czy kolejne bidy bezdomne, skatowane nieszczęśliwe, to chyba wybór jest oczywisty. I proszę mi nie mówić, że podaję skrajne przypadki. Nawet jeśli te szczeniory znajdą szczęśliwy dom, to inne psy mogą trafić w ręce kolejnej Biedzryckiej. Brutalne, ale cholernie, niestety, prawdziwe. Choć tak bardzo chciałybysmy by byo inaczej. DIF, wiem, że to dla Ciebie ciężki wybór, ale jestem z Tobą. To słuszna decyzja. Quote
monika55 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23533720,Warszawa_Zwierzaki___Adopcja,4-192.html Jutro zrobie jeszcze tylko podpowiedzcie gdzie. Pozdrawiam. Aha jest jeszcze na Animalia, tylko jeszcze nie widac. Quote
Hotel KADIF Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Moniczko!! Wielkie dzięki za ogłoszenia!!! Wszystkie już wkleiłam do pierwszego postu, a tą "pajęczynę" czy jak jej tam ... :evil_lol: wczoraj uaktywniłam. Wklej, proszę link to przerzucę go na pierwszą stronę!! Jeszcze przydałoby się zrobić allegro..... :oops::modla: Quote
monika55 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1693782_mala_suczka_z_halinowa_szuka_domu.html Jeszcze to dodalam. Na Allegro nie mam konta. Quote
Hotel KADIF Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Już przekleiłam do pierwszego postu! Ja mam konto na allegro, ale nigdy go nie używałam, nie pamiętam kodów i nie umiem wystawiać aukcji! Może poproszę Cekinkę....:p Quote
Recommended Posts