Hotel KADIF Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Niestety! Kolejna maleńka bida z Halinowa, która bez naszej pomocy zginie!! :placz: Bezdomna sunieczka w wysokiej ciąży!! Malutka, wielkości jamnika! Niedawno miała szczeniaki a teraz, lada chwila znowu...! Bardzo nieufna... Dzisiaj odbyła się akcja łapania suni. Sunia rano o 8 dostała sedalin, ale niestety wlazła przez dziurę w płocie na pewną posesję. Właścicieli nie było!!Sunia odespała sedalin i... dalej lata po Halinowie, stwarzając zagrożenie dla samochodów i tym samym dla siebie!! Jest strasznie biedna, bo jest przeganiana z ulicy na ulicę, niby ktoś jej rzuci jakiś ochłap, ale zaraz następnego dnia ją odgania...... W sobotę ponowna próba złapania suni, na sedalin!!! Co mamy: 1. dom tymczasowy :multi: (sunieczkę przygarnie na DT dobra dusza, która usiłowała ją złapać od tygodnia); 2. pieniądze na sterylkę (DT powiedział, że opłaci :loveu:) Czego nie mamy: 1. kasy na odrobaczenie i szczepienia 2. domu stałego!!! 3. banerka, allegro, ogłoszeń (znając dogomanię wierzę, że ten punkt już jest nieaktualny ;)) Oto niunia: Na tym zdjęciu widać jaka jest gruba :placz:: Ogłoszenia w wykonaniu moniki55: :Rose: http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=37370&id_kat=12 ogłoszenia drobne > ojej.pl [url=http://www.eoferty.com.pl/id90617.html]Suczka z Halinowa szuka domu / Psy > Pozosta Quote
MaJa 75 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Melduję się na wątku. Dif czy to kiedyś się skończy????:shake: Quote
Hotel KADIF Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 MaJa 75 napisał(a):Melduję się na wątku. Dif czy to kiedyś się skończy????:shake: Jeśli chodzi o nasz Halinów.... szczerze wątpię! :angryy: Mamy tu dużo pracy, ale dobrze, że już o nas wiedzą i psy nie zostają same sobie!! :shake: I to jest ważne...!! Quote
Hotel KADIF Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Najgorsze jest to, że ona lada chwila się oszczeni w jakiejś norze i będziemy mieć kolejną ....Norkę!! :placz: Quote
monika55 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ogloszen troche zrobie, tylko obrobi mi ktos zdjecie.Sama wstyd powiedziec nie bardzo umiem. Powodzenia w lapaniu. Quote
madzia828 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 biedna niunia:-(:-( dobrze ze Dt się dla niej znalazł mam nadzieje że w sobotę ją złapiecie i bedzie bezpieczna:roll: Quote
Doda_ Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Halinów... :roll: jak dobrze, ze w Halinowie są osoby, ktore pomagaja psom z ulicy.. podnosze.. Suńko, wszystko bedzie dobrze! Quote
ANETTTA Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Doda_ napisał(a):Halinów... :roll: jak dobrze, ze w Halinowie są osoby, ktore pomagaja psom z ulicy.. podnosze.. Suńko, wszystko bedzie dobrze! takich ludzi nam potrzeba( na pęczki )...hurtem ich tu przyjmniemy :multi:a tymczasem sunia hoopaj po lepsze zycie Quote
Abrakadabra Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ile potrzeba na szczepienie i odrobaczenie? I komu przelać kasę? :razz: Poproszę na PW i to szybciutko! Quote
Margo05 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 monika55 napisał(a):Ogloszen troche zrobie, tylko obrobi mi ktos zdjecie.Sama wstyd powiedziec nie bardzo umiem. Powodzenia w lapaniu. Jaką wielkość zdjęć chcesz do ogłoszeń? Mogę je dopasować. Cioteczko DIF, zróbże przyzwoite zdjęcia Sunieczki :mad: :loveu: Quote
monika55 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ja sobie poradze, dzieki. Jak ja zlapia to natychmiast porobie ogloszenia. Porejestrowalam sie juz na nowych strnach ogloszeniowych. Jutro chyba sie uda? Quote
Hotel KADIF Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Dzięki wielkie za błyskawiczną reakcję!!!! :loveu::loveu::loveu: Margo05 napisał(a):Jaką wielkość zdjęć chcesz do ogłoszeń? Mogę je dopasować. Cioteczko DIF, zróbże przyzwoite zdjęcia Sunieczki :mad: :loveu: Zrobię, Kochana, ale w sobotę! Oczywiście jak uda mi się namierzyć sunieczkę! Trudno ją spotkać :shake:! Ale musimy się sprężać, bo jak się zaszyje gdzieś w jakiejś dziurze i urodzi szczeniaki, to kaplica! Będą kolejne bezdomniaki w Halinowie!! monika55 napisał(a):Ja sobie poradze, dzieki. Jak ja zlapia to natychmiast porobie ogloszenia. Porejestrowalam sie juz na nowych strnach ogloszeniowych. Jutro chyba sie uda? Jutro nie łapiemy, mam pogrzeb w rodzinie! Spróbuję w sobotę.... Quote
Hotel KADIF Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Abrakadabra napisał(a):Ile potrzeba na szczepienie i odrobaczenie? I komu przelać kasę? :razz: Poproszę na PW i to szybciutko! Na pewno nie więcej niż 50 zł. Ale ze zbiórką kasy wstrzymajmy się do czasu złapania suni, ok? Quote
MaJa 75 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Łooo matko!!! Nie było mnie chwilę bo sprawdzałam domek dla suni z Kielc, a tu takie poruszenie. Dziewczyny jesteście wielkie!!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
tanitka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 czy to może być ta suczka? chyba raczej nie, ale podobna bardzo http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=3799 Quote
Mysia_ Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 jak dobrze, że już tyle osoób tutaj, oby udało się sunieczce :kciuki: Quote
kinga-kinia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 trzymam kciuki by sunia dała się złapać i żeby wszystko w jej kierunku dobrze szło :)......ktoś zadał pytanie czy to się kiedyś skończy ? ja uważam że się nie skończy dopóki nie będzie w Polsce przymusowej ale i darmowej sterylizacji i kastracji ...... Quote
pixie Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 tanitka napisał(a):czy to może być ta suczka? chyba raczej nie, ale podobna bardzo http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=3799 chyba nie łapki za wysokie, ale podobna poza tym bardzo:roll: Mam propozycje imienia: Plamka jak Wam sie podoba? Sledze Wasze poczynania, jestescie nadzwyczajne, tu szczeniaki i mama, szczepienia, weci, Kajtus, no i w/w wedrowniczka z Halinowa... Czy Plamka podchodzi do ludzi, gdy ja karmia? Quote
kaja555 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 tanitka napisał(a):czy to może być ta suczka? chyba raczej nie, ale podobna bardzo http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=3799 niby łapy dłuższe, ale wtedy jeszcze nie miała zwisającego brzucha, który je optycznie skraca. Może to ona? Porównałam zdjęcia i wszystkie jasne łatki pasują! Na wszelki wypadek napisałam do właścicielki zaginionej na gg i podałam link do wątku. Zobaczymy czy odpisze. Quote
Lionees Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 DIF i wszystkie dziewczęta robicie kawał dobrej roborty:multi:.!!! Jak sunia już będzie bezpieczna,to od razu zmieńcie tytuł wątku o apel o pomoc finansową i dawajcie nr konta.Ja się dorzucam;). Quote
Recommended Posts