Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety! Kolejna maleńka bida z Halinowa, która bez naszej pomocy zginie!! :placz:

Bezdomna sunieczka w wysokiej ciąży!!
Malutka, wielkości jamnika! Niedawno miała szczeniaki a teraz, lada chwila znowu...!

Bardzo nieufna...

Dzisiaj odbyła się akcja łapania suni. Sunia rano o 8 dostała sedalin, ale niestety wlazła przez dziurę w płocie na pewną posesję. Właścicieli nie było!!Sunia odespała sedalin i... dalej lata po Halinowie, stwarzając zagrożenie dla samochodów i tym samym dla siebie!!
Jest strasznie biedna, bo jest przeganiana z ulicy na ulicę, niby ktoś jej rzuci jakiś ochłap, ale zaraz następnego dnia ją odgania......
W sobotę ponowna próba złapania suni, na sedalin!!!

Co mamy:
1. dom tymczasowy :multi: (sunieczkę przygarnie na DT dobra dusza, która usiłowała ją złapać od tygodnia);
2. pieniądze na sterylkę (DT powiedział, że opłaci :loveu:)

Czego nie mamy:
1. kasy na odrobaczenie i szczepienia
2. domu stałego!!!
3. banerka, allegro, ogłoszeń (znając dogomanię wierzę, że ten punkt już jest nieaktualny ;))

Oto niunia:

Na tym zdjęciu widać jaka jest gruba :placz::

Ogłoszenia w wykonaniu moniki55: :Rose:

http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=37370&id_kat=12
ogłoszenia drobne > ojej.pl
[url=http://www.eoferty.com.pl/id90617.html]Suczka z Halinowa szuka domu / Psy > Pozosta

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MaJa 75 napisał(a):
Melduję się na wątku. Dif czy to kiedyś się skończy????:shake:

Jeśli chodzi o nasz Halinów.... szczerze wątpię! :angryy:
Mamy tu dużo pracy, ale dobrze, że już o nas wiedzą i psy nie zostają same sobie!! :shake: I to jest ważne...!!

Posted

Doda_ napisał(a):
Halinów... :roll:

jak dobrze, ze w Halinowie są osoby, ktore pomagaja psom z ulicy..
podnosze.. Suńko, wszystko bedzie dobrze!

takich ludzi nam potrzeba( na pęczki )...hurtem ich tu przyjmniemy :multi:a tymczasem sunia hoopaj po lepsze zycie

Posted

monika55 napisał(a):
Ogloszen troche zrobie, tylko obrobi mi ktos zdjecie.Sama wstyd powiedziec nie bardzo umiem. Powodzenia w lapaniu.

Jaką wielkość zdjęć chcesz do ogłoszeń? Mogę je dopasować.

Cioteczko DIF, zróbże przyzwoite zdjęcia Sunieczki :mad: :loveu:

Posted

Dzięki wielkie za błyskawiczną reakcję!!!! :loveu::loveu::loveu:

Margo05 napisał(a):
Jaką wielkość zdjęć chcesz do ogłoszeń? Mogę je dopasować.

Cioteczko DIF, zróbże przyzwoite zdjęcia Sunieczki :mad: :loveu:

Zrobię, Kochana, ale w sobotę!
Oczywiście jak uda mi się namierzyć sunieczkę! Trudno ją spotkać :shake:!
Ale musimy się sprężać, bo jak się zaszyje gdzieś w jakiejś dziurze i urodzi szczeniaki, to kaplica! Będą kolejne bezdomniaki w Halinowie!!

monika55 napisał(a):
Ja sobie poradze, dzieki. Jak ja zlapia to natychmiast porobie ogloszenia. Porejestrowalam sie juz na nowych strnach ogloszeniowych. Jutro chyba sie uda?

Jutro nie łapiemy, mam pogrzeb w rodzinie! Spróbuję w sobotę....

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Ile potrzeba na szczepienie i odrobaczenie?
I komu przelać kasę? :razz:
Poproszę na PW i to szybciutko!

Na pewno nie więcej niż 50 zł. Ale ze zbiórką kasy wstrzymajmy się do czasu złapania suni, ok?

Posted

trzymam kciuki by sunia dała się złapać i żeby wszystko w jej kierunku dobrze szło :)......ktoś zadał pytanie czy to się kiedyś skończy ? ja uważam że się nie skończy dopóki nie będzie w Polsce przymusowej ale i darmowej sterylizacji i kastracji ......

Posted

tanitka napisał(a):
czy to może być ta suczka? chyba raczej nie, ale podobna bardzo
http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=3799

chyba nie łapki za wysokie, ale podobna poza tym bardzo:roll:

Mam propozycje imienia: Plamka
jak Wam sie podoba?

Sledze Wasze poczynania, jestescie nadzwyczajne, tu szczeniaki i mama, szczepienia, weci, Kajtus, no i w/w wedrowniczka z Halinowa...

Czy Plamka podchodzi do ludzi, gdy ja karmia?

Posted

tanitka napisał(a):
czy to może być ta suczka? chyba raczej nie, ale podobna bardzo
http://zaginionepsy.waw.pl/viewtopic.php?t=3799

niby łapy dłuższe, ale wtedy jeszcze nie miała zwisającego brzucha, który je optycznie skraca. Może to ona?

Porównałam zdjęcia i wszystkie jasne łatki pasują! Na wszelki wypadek napisałam do właścicielki zaginionej na gg i podałam link do wątku. Zobaczymy czy odpisze.

Posted

DIF i wszystkie dziewczęta robicie kawał dobrej roborty:multi:.!!! Jak sunia już będzie bezpieczna,to od razu zmieńcie tytuł wątku o apel o pomoc finansową i dawajcie nr konta.Ja się dorzucam;).