Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kolejna ofiara ludzkiej głupoty :-(

pomóżcie mi wielbiciele amstaffów:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-rodowodowa-sunia-amstaffa-do-adopcji-124658/[/url]

Posted

Tosia nie jest agresorem.Paweł ją głaszcze,ona taka nieco wycofana i przestraszona jest.Zapytam Pawła, czy dziewczyny wolontariuszki już znią były na spacerze - bo Kasia chodzi na spacery na smyczy.

Posted

supergoga napisał(a):
Tosia nie jest agresorem.Paweł ją głaszcze,ona taka nieco wycofana i przestraszona jest.Zapytam Pawła, czy dziewczyny wolontariuszki już znią były na spacerze - bo Kasia chodzi na spacery na smyczy.

ale to nie jest typowe zachowanie amstafowe...one przeważnie są radosne, uwielbiają kontakt z człowiekiem, rodają całusy itp....wiadomo ze mogła ją przygnieść ta sytuacja ale mysle ze jesli dałoby sie ja sprawdzić czy popracowac nad nią zeby sie otworzyła, to predzej by poszła do dt/ds... bullowate ciezko znoszą zimę i wiele z nich zamarza w schroniskach :-( Wydaje mi się, ze trzeba działać bardziej konkretnie, bo jak jeszcze troche posiedzi w boksie, to bardziej zdziczeje :-(

Posted

Wiem o tym,niestety,tyle że nie ma nikogo,kto mógłby z nia pracować i się nią zajmować.Wszystkimi psami zajmuje się tylko Paweł - i ma nie tylko przytulisko niestety. Nikogo w okolicy BUku od astków nie ma. Ona jest zmarnowana bardzoi widać, że dostałą w kość -chyba rodziła szczeniaki dla kasy. A potem już nie była potrzebna.
Porozmawiam z Pawłem co może o niej powiedzieć,ale obawiam się, że nie mam nikogo kto by jej tu pomógł.
Wiem,że tak najłatwiej mówić - tylko - staramy się,szukamy zarówno dla niej jak i dla Kasi - bo jest w tej samej sytuacji,tyle że radosna i bardziej typowa jest Kasia -i też domu nie ma i czeka ją zima.
Jak tylko skontaktuję się z Pawłem - napiszę.

Posted

cos sie niesmialo kroi , ale narazie bez konkretów , nie chce robic suni i wam nadziei , jak bede miala jakis konkret to napewno tu napisze. Generalnie sytuacja wyglada tak , ze moje dziecko skazaone moja dzialalnoscia na informacje , ze ktos tam chce nabyc szczenie astka , odrazu zrobila na tenat bezdomnych potrzebujacych psów , sterylek itp. , rzucila chyba ziarno na dobra glebe , bo zostalam poproszona o znaleznie i pokazanie astkow do adopcji , chetnie widziane jest umaszczenie bialo - czarne dlatego podsunelam na pierwszy rzuy ta sunieczke. Co bedzie dalej zobaczymy , wiem ze narazie mocno sie zastanawia na zasadzie za i przeciw co juz brzmi rozsadnie

Posted

Oj, tak by było super, gdyby jakas astkowa bieda znalazła dom.
Tosia jest smutna, raczej nieśmiała, taka jakby wycofana. Wykorzystali sunię i porzucili, odeszli i nie wrócili.
Ale to jeszcze stosunkowo młoda suka, beż agresji bezsensownej - a tu zima ...zimno...Astki marzną.

Posted

Supergoga podałam namiary na Ciebie , moze sie namysli i odezwie z tego co wiem ten człowiek ma tylko jeden dylemat , ma w domu dwa koty i troszke sie boi jak to bedzie z futrzakami.

• 3 weeks later...
Posted

Tosia coraz bardziej zamknięta w sobie. Jak Paweł gą głaszcze to jakby się rozluźniała. Ale zimno jej bardzo, nie ma swego ludzia na zawsze. Za zimno nawet na sterylke - musieliśmy przełozyc termin. Nie mam jej gdzie przetrzymac po zabiegu.