Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tosia została przywiązana w jednej z bram małego miasteczka. Zmarnowana, nieco wycofana, łagodna i sympatyczna dla ludzi. Jkaby bez wiary w to, że jej się uda. Brudna, zaniedbana - smętne Tosia.
NIunia ma ok. 2-3 lat. To młoda sunia. Bardzo wycofana. Smutna.
Jak się przywzyczai do sytuacji - wysterylizujemy ja.

Pilnie szukamy dla niej domu, nawet tymczasu u kogos, kto pomoże jej uwierzyć i dojść do formy. W klatce przytuliska, nawet jeśli to Buk, nie ma szansy - sama i bez człowieka.

Do innych psów niby miłością nie pała, ale nie jest to typowa agresja, raczej obawa, niepewność.
Smutna jest, a nikt z nas jej nie pomoże.

Czy możecie jej pomóc. Wstawić na strony. Pamiętac o niej.
Pilnie szukam tymczasu chocby.

Tosia prosi o pomoc.

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tosia ma 2-3 lata. Jest smutna, wycofana, wypłoszona. Nie ma w niej agresji, raczej niepewność i strach. Że spotka ją coś złego. Tak brudna, zgnębiona suczyna.
Źle, że musi być w schronie.

Pamiętajcie choć o suni. Wstawcie prosze na strony astkowe.
Może ktoś się w krówce zakocha.

Posted

Wiem, Paweł zrobi, jak ją wyprowadzi. Trafiła w takim stanie psychicznym, że jak ją na tej smyczy przywlókł, to póxniej się smyczy jakby bała. W każdym razie nie chciał jej od razu wyciągać na sesję. Dzisiaj obejrzał ząbki, jutro poprosze o fotki na zewnątrz.

Dzięki za ogłoszenia.
Sunia jest w Buku.

Posted

Doddy nam wyjasni, ale z pewnością to jakaś genetyczna ułomność. Podobne sytuacje występują chyba u dalmatyńczyków, dogów. Nie wiem czy u boksiów też, czy nie.

Sądzę, że Tosia słyszy. Nie zgłaszał Paweł, aby miała problemy ze sluchem. Ale go poiprosze, żeby sprawdził dokładnie.

Posted

Ona jest w łatki, więc pewnie słyszy ale bardzo dużo białych psów niestety jest głuchych. My mieliśmy 3 białe psy. 2 głuche, 1 z niewykształconymi siatkówkami w oczach.
Niestety coś w tym jest, że z białymi psami idzie coś w genach. Dlatego też białe amstaffy były od lat usypiane w hodowlach. Teraz jest tak, że hodowcy je zostawiają a później sprzedają jako niehodowlane za małą kasę. Czy dobrze, że zostawiają? Czas pokaże. Moim zdaniem niestety niekoniecznie. Bo nie są w stanie dopilnować przez 15lat życia psa, czy taki białas nie rodzi non stop szczeniaczków. A to rodzi już łańcuszek zdarzeń.

Posted

Masz niestety Doddy rację z tymi białasami. I też nie wiem, czy pozostawianie ich w miotach jest ok. Póxniej szukają domów poprzez schroniska lub całkiem je traca.
A Tosia ma łaty, raczej słyszy - a jednak ktoś ja przywiązał i porzucił. Wyglada jakby miała dzieci. Może wymieniono ją na ładneijszy modelik.
Zamierzamy ją ciachnąć, tylko na razie nie mamy nawet gdzie jej po zabiegu przechować.

Posted

supergoga napisał(a):
Zamierzamy ją ciachnąć, tylko na razie nie mamy nawet gdzie jej po zabiegu przechować.

No niestety DT to teraz towar deficytowy :shake:

Ale mam nadzieję, że krówka znajdzie domek, bo ładna jest.

Posted

Gosia, my korzystamy ze szpitali czasami przy sterylkach. Czyli sterylka i 10 dni w szpitalu. Niestety koszty są ogromne, ale wolimy uratować mniej psów a wszystkie wysterylizować, zaszczepić itd.

Powiem Wam, że z tymi amstaffami to człowiek nie wie w którego ręce wsadzic W każdym schronisku bullowate... teraz musimy się zabrać za Łódź bo tam jest 23...

Posted

Niestety tam gdzie tniemy - i to dobrze, nie ma szpitalika. A tam gdzie jest szpitalik, w sumie tylko 2 takie miejsca są - nie dałabym mojego psa. Czyli kanał i obie niuńki pewnie zostana w schronie.

Posted

Muszą znaleźć dom... Najlepiej by się udało przed zimą. Bullowate źle znoszą zimę w budzie... O ile Kasia sobie poradzi o tyle o Tosie sie martwię. Jedynie się pocieszam, że u Was ma dobrze. Choc nawet schronisko na miarę Hiltonu nie zastąpi domu.

Posted

Dobrze to nie ma. Nie ma spacerów, z reguły siedzą same w swoich kojcach. Owszem. Są zdrowe, dobrze odżywione. Ale zwłaszcza u astów - cierpi psychika. To doludne psy. I ta zima. Tosia nie jest w dobrej kondycji i jest bardzo wycofana. Potrzebuje miłości i człowieka. Paweł obiecał fotki poza kojcem. Zaraz wstawię jak dostanę.