Rybka_39 Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Majqa kochana masz super stadko, ciesze się, że drugi psiak ma domek, ja nie zagladałam, bo dogo raz działało raz nie.....zaraz zmieniam tytuł.;) Quote
majqa Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Szkoda, że nie wchodzi w tytuł więcej znaków :evil_lol:, bo...Mania i owszem szuka domu ale ów "dom" musi mieć takie nastawienie do psiaków jak moje własne, warunki podobne lub lepsze, tyle dużym skrótem. ;) Po operacji, gdy już będzie wyprowadzona na prostą, szewki zostaną zdjęte, a ja spokojna, że wszystko poszło, jak trzeba, sama zrobię jej tekst do ogłoszeń i rzecz jasna ogłoszenia (tak by selekcja domkowa, rozmowy z chętnymi, spadła wyłącznie na mnie; poprostu wiem, czego oczekuję). Tyle jestem winna mężowi i słowa dotrzymam. Jeśli nie pojawi się zadowalająca mnie oferta, dom, o który będę spokojna, a tym samym o samą Manię, to na pewno nie zostanie odwieziona na stację benzynową tylko zostanie tu, gdzie jest. Innej opcji nie przewiduję. Nie będzie mi lekko ale nie dopuszczam myśli, by włos spadł tej bidzie z ogona. Długo nad tym myślałam. Marzę, że trafi się Mani taki dom jak (mój już pomińmy) przykładowo dom Tosi2, Isadory7, GoniP i innych nie wymienionych. Poznałam Mańkową psychikę. Jestem z jednej strony rozczulona (aż do kluchy w gardle), z drugiej przerażona, stopniem zaangażowania Mani we mnie, stąd odczuwam wielki niepokój, z jaką zagwozdką przyjdzie zmierzyć się ewentualnym chętnym. Mam poprzygarniane zwierzaki i poza nieżyjącym rottkiem Amorem, Mania to drugie zjawisko tego kalibru. Nawet Jola, czy Fira nie są takie. Przyjdzie moment, dziś jestem padnięta, że napiszę więcej i to wyjątkowo poważnie o charakterze Mani. Na tę chwilę zaczynam sobie zdawać sprawę, ile pracy, cierpliwości i...cóż wyrozumiałości (np. dla ewentualnych zniszczeń, bo i taką opcję należy mieć na uwadze) trzeba będzie ze strony nowego domku, by Mania zapomniała o nas, a zechciała przestawić się na innych, dać im szansę. Quote
Rybka_39 Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Ja myśle, że taki domek jak Twoj bedzie trudno znaleźć:loveu:, ale trzymam kciuki;) Quote
majqa Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Rybka_39 napisał(a):Ja myśle, że taki domek jak Twoj bedzie trudno znaleźć:loveu:, ale trzymam kciuki;) Rób sobie śmiechy, rób..., bo rozumiem, że masz na myśli domek tak zakręcony jak mój? :evil_lol: A na poważnie... W ferworze rzucenia przykładami pominęłam jedną z osób z dogo, która swoim poświęceniem, rzuciła mnie na kolana. Tą osobą jest JoSi :loveu:. Daleko mi do niej, a mam ciutkę prawa się wypowiedzieć, bo dane mi było poznać rzeczywistość, powszedni dzień JoSi i kłopoty, z jakimi się boryka. Czapkę z głowy zdejmuję w wielkim szacunku dla niej. Gdyby wspomniana JoSi powiedziała, bym przywiozła Manię (co jest nierealne, bo ma same trudne przypadki u siebie) to zapytałabym tylko, ile mi daje czasu na dojazd do Krakowa. :lol: Bądźmy dobrej myśli. Ważne, że Mania jest bezpieczna. Quote
Ropuchwielki Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 witaj :lol: nie wiem czy otrzymalaś wiadomośc ode mnie na PW czy mam pisac jeszcze raz bo mi sie komp zawiesił i juz nic nie wiem:shake: Quote
majqa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [quote name='Ropuchwielki']witaj :lol: nie wiem czy otrzymalaś wiadomośc ode mnie na PW czy mam pisac jeszcze raz bo mi sie komp zawiesił i juz nic nie wiem:shake: Otrzymałam wczoraj i jak obiecałam, odpisałam na nią w pracy, przed południem. Chyba, że dziś miałam dostać jeszcze jakąś. :roll: Jeśli tak...nic nie doszło. Dziękuję za odwiedziny u Maniutka! :loveu: Quote
Ropuchwielki Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 będę tu robic wichurę ,a Sama wiesz z avatora ze ja robię potrójną:loveu: Quote
majqa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Ropuchwielki napisał(a):będę tu robic wichurę ,a Sama wiesz z avatora ze ja robię potrójną:loveu: I to jest TO! :sweetCyb: :bigcool: :Cool!: :cunao: Quote
jola od jadzi Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Wichura, zadyma, jestem za(a nawet przeciw), tylko żeby nas wszystkich z dogo nie pozwiewało...;) Quote
Ropuchwielki Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 jola od jadzi napisał(a):Wichura, zadyma, jestem za(a nawet przeciw), tylko żeby nas wszystkich z dogo nie pozwiewało...;) mam znajomości w betoniarni moge zamówic betonowe buty:megagrin: Quote
majqa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Dziękuję Wam Kochani! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
majqa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 ania_s napisał(a):Życzymy zdrowia Maniusi:) O, jesteś Aniu!!! :multi: :loveu: Maniutek musi być zdrowy, poprostu musi. Teraz biedniusia krąży głodna jak diabli ale cóż...jak post to post! Quote
katya Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Kciuki trzymam za wytrwałość Maniusi w poście i za udaną operację :razz: Quote
majqa Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 katya napisał(a):Kciuki trzymam za wytrwałość Maniusi w poście i za udaną operację :razz: Dziękuję Katyu!!! :loveu: Wszyscy się skupili na Mani, a ja??? ;) Mam, za przeproszeniem, rozwolnienie umysłowe ze strachu (tak zawsze, niestety, przeżywam każdą psią akcję pod hasłem "zabieg u weta"). Patrzę na Maniutka, serce mi się kraje, bo mała nie rozumie, dlaczego w misce pusto więc...ją wylizuje. :-( Na spacerku próbowała przeczesać rejony wszystkich mijanych śmietników, skoro podła pańcia głodzi. Jutro biedny doktor znów będzie wysłuchiwał mojego biadolenia. Swoją drogą...ja to mam raj, że mogę sobie na coś takiego pozwolić i uchodzi mi to płazem. :evil_lol: Zaprawdę powiadam Wam, święty człek. Quote
Folen Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Ja również trzymam kciuki za Twój i Manuisi ciężki dzień jutrzejszy... Nie wiem czy już była o tym mowa, nie mam czasu na czytanie wątku :shake:, ale jeśli będziesz chciała, to oferuję allegro dla małej.... Quote
Ropuchwielki Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 witam z sameo rana.Stwierdzam ze wieje z pozytywnej strony.Bedzie dobrze:cool1::lol::lol: Quote
Ropuchwielki Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 witam z samego rana.Stwierdzam ze wieje z pozytywnej strony.Bedzie dobrze:cool1::lol::lol: Quote
majqa Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Witam, witam...12.30 to jest ta godzina. Po...zejdzie ze mnie powietrze. Pogoda paskudniasta, rzekłabym operacyjna. ;) Quote
Recommended Posts